Įkraunama...
Įkraunama...

"Tu negimdei"

QUOTE(soske @ 2007 09 30, 21:11)
o ash tai ir dziaugiuosi kad paciai neteko gimdyti biggrin.gif kam tuos skausmus kesti ir visa kita po to? g.gif dziaugtis reikia biggrin.gif

kas čia per mąstymas kad cezaris tai ne gimdymas. Aš taip ir sakau gimdymas cezario pagalba. Tie skausmai beje yra prasmingi ir vaikui tikrai geriausiai gimti natūraliai, o ne mamai užsimanius operuotis doh.gif , bet yra kada būtent to reikia ir būtent toks yra to vaikelio gimimo būdas (o ne užsimaniau cezario, tingiu pati vargt ir t.t., bet čia jau kita diskusija ir apie tai mačiau yra kita tema).
O draugės vyras asilas, labiau tos draugės gailėk, kad už asilo ištekėjo, o ne save be reikalo graužk smile.gif Kiek suprantu vaikučiui reikėjo padėti gimti, nes kitaip galėjo baigtis ne visai džiaugsmingai, taigi tas cezaris ir buvo pagalba savo vaikui, kas beje yra net labai motiniška. Nesigavo padėti vienaip gimti, tai padėta kitu būdu ir viskas. Čia ir yra esmė, kad vaikučiui padėta taip kaip buvo galima, kad esant kažkokia grėsmei jis nepaliktas vienas jos akivaizdoje. Ai žodžiu. Man irgi buvo visokių replikų apie tai kaip cezaris lengva ir kaip taip tik ponios gimdo doh.gif Žinotų jos ta mano ponišką gimdymą ...

pamiršk ir tiek, atsirado mat gimdymų žinovas cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo off topic: 01 spalio 2007 - 09:56
Ale kokių asilų ant svieto yra doh.gif lotuliukas.gif .Išpjovos diena - nu čia tai viršūnė doh.gif lotuliukas.gif .Dabar tai juokas labai ima iš to pasakymo,bet jei man būtų pasakęs tai būčiau ka nors paleidus į veidą doh.gif .
Mano irgi cezariukas.Niekas jokiu pastebejimų nedarė schmoll.gif .Be cezario bučiau numirus ant stalo .Čia yra komplikuotas gimdymas .Cezari daro tada kai gresia pavojus arba mamai,arba vaikčiui .
Atsakyti
Pirmą darė cezarį. Žinojau kas laukia, todėl ir antro norėjau cezario,kad tik mažiau skaudėtu. Tačiau buvo lemta pagimdysti pačiai smile.gif 4 val nubėgo vandenys, atlekėm į ligoninę, 5 val ant stalo, o 6,27 atėjo į pasaulį sūnelis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mergaite117 @ 2007 10 01, 15:05)
Pirmą darė cezarį. Žinojau kas laukia, todėl ir antro norėjau cezario,kad tik mažiau skaudėtu

o tau po cezario nieko neskaudėjo? g.gif Man pvz. kad nuskausmintų po operacijos teko leist ir morfijų, kas tas yra pasakot turbūt nereikia. Na jo poveiky neskauda aišku... Na nesvarbu, bet skausmo baimės argumentas man šioje vietoje pats menkiausias. Nes neskauda tik dėl nuskausminamųjų, o nuskausminimą galima rinktis ir natūraliai gimdant jei jau ta skausmo baimė tokia begalinė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo off topic: 01 spalio 2007 - 16:56
man asmeniskai po cezario beveik neskaudejo. kovojau su seselem,kad vaistus pataupytu bigsmile.gif
mielai gimdyciau ir antra vaika "poniskai" jei kas leistu... blush2.gif tik beda ta,kad po cezario du metus nepatariama pastot ir ne aplinkiniu nuomone skaudziausia man,o tai, kad kito stebukliuko turesim ilgai laukt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sesele @ 2007 09 19, 19:37)
neteko laimes gimdyti paciai-buvo atliktas cezaris. dbr kai pasakau zodi "pagimdziau" is daugumos aplinkiniu pazystamu moteru sulaukiu daznai netgi atviros pagiezos: "tu negimdei....nepajutai tikro skausmo" ir tt. ar jus ko panasaus sulaukiate? kaip atsikertate?

(atsiprasau moderatores...pamirsau lietuviskas raides)

taip sako, greiciausiai tos, kurios nori itin didelemis didvyremis pasijusti, uz tai, kad vaika pagimde g.gif Gal vyras, gal seima neivertino, kad taip pasididziuoti stengiasi g.gif
Atsakyti
Sveikutes, as pati esu cezarinuke ax.gif , tik jau suaugusi. Esu be galo dekinga savo mamai, kad anuomet ikalbejo gydytojus daryti cezari, nes man buvo sedynine pirmeiga ir sioks toks neisnesiotumas. Zodziu, dabar jau pati seku savo mamos medikes pedomis ir esu laimingas, sveikas zmogus. Nors psicoterapeutai ir gincyjasi, kad gimdymas aktyvina psichika, gerina adaptacija ir taip toliau, nei aktyvumo nei ko kito man netruksta.

Tad nesijaudinkite mamytes, bet kokiu atveju tai jus isnesiojote ir rupinotes savo vaikeliais, o cezario pjuvis yra tik gimdymo PAGALBA, atliekama kai gresia pavojus mamytei ar vaikeliui.
Atsakyti
Tikrai svajojau pati pagimdyti ir gimdžiau 11 val. Bet nepavyko, nes mažiukas užaugo didelis, o aš pati maža, tai nerizikavo daktarė ir pasiūlė operuoti.Sakė, jeigu kas nors atsitiks, tai pati save prakeiksi, nes tikrai mažiuko laukiau 15 metų. Išsvajotas, išmelstas tas mūsų mažylis ... Tai va taip ir gavosi ta "išpjiovos" diena.
Ir esu be galo dėkinga už JŪSŲ visų gražius žodžius!!!
Atsakyti
Kuo daugiau laiko po gimdymo praeina, tuo tau labiau dzin, pati gimdei ar cezarį darė.
Man, dėl kilusių komplikacijų darė cezarį, pati vaiką temaitinau 1,5 mėn. Na ką, buvo tokių akiplėšų kurie sakė, kas tu per mama, pati pagimdyt nesugebėjai, tai dar ir nemaitini?!?
Tuomet, skaudino mane tie žodžiai, žliumbiau, maniau, kad tikrai netikus mama esu.
Dabar mano vaikui 3 metai, ir man juokinga, jog liejau ašaras dėl tokių niekų. Ne gimdime esmė, tikrai ne. Pagimdyti gali bet kas, o užauginti - ne.
Myliu savo vaiką iki nuprotėjimo, nesvarbu ar jis būtų gimęs natūraliai ar operacijos pagalba, man svarbiausia, kad mano vaikas gyvas ir sveikas, visa kita - užgyvenama biggrin.gif
Atsakyti
as pagimdziau pati kaip ir visos kitos nesvarbu cezaris ar ne mes visos pagimdem!!!!!!!!!galu gale koks kieno reikalas,ir koks skirtumas juk svarbiausia rezultatas wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lera: 03 spalio 2007 - 12:47
man irgi buvo cezaris, bet tokios frazes dar neteko isgirsti. Gal tos, kurios taip sako - jos nesuvokia kas yra cezaris... Jei buna planinis - tai isivaizduoju, kad tada "negimdai", o kai yra neplaninis cezaris - taigi vietiek tenka atkenteti visus saremius, o juk saremiai skausmingiausi, o ne pats vaikiuko uzgimimas...
Tiesiog kas nezino kas ir kaip - tas taip sako. Neverta del tokiu repliku sau galva kvarsinti, o juo labiau nervuotis, geriau taupykit savo sveikateles 4u.gif
Atsakyti
As visad sakau, kad "gimdziau", nors taip pat man dare cezari, bet niekad tokio pasakymo is kitu nesu isgirdus. O vat paciai kazkaip verysad.gif , kad negalejau naturaliai gimdyti.
Atsakyti