Įkraunama...
Įkraunama...

Spatifilis

O as jau savo ismeciau. verysad.gif Nepatiko jai pas mane schmoll.gif
Atsakyti
Aš irgi turiu šią nelepią gėlytę. Auginu jau 8 metus. Visada pasodinu po tris į vieną vazoną. Persodinu ir išskirstau vaikus tada kai jau nebetelpa vazone arba nustoja žydėti. Kaip tik dabar turiu keturis vazonus prisodinusi, dar kokių 15 turbūt išdalinau. Vieną galėčiau padovanoti. 4u.gif
Laistau paprastai tik tada kai lapai nuleipsta - tai ženklas kad laikas laistyti ir kitas gėles lotuliukas.gif
Pastebėjau kad lapų galiukai paruduoja kai gauna tiesioginių saulės spindulių, todėl ji stovi ant šiaurinės palangės; ir taip pat lapu galiukai paruduoja kai jai trūksta medžiagų - tada persodinu.

Atsakyti
O pas mane, kol si gele augo nedideliame vazone, kuriame buvo nedaug zemiu, zydejo kaip pasiutusi, leido zieda po ziedo. O kai persodinau, viskas, geltonuoja lapai, ziedu ne kvapo verysad.gif
Atsakyti
doh.gif ach tai vat kaip jis vadinas... buvau naują temą užvedus..

manoji du lapus jau ruošiasi leisti, džiugu thumbup.gif
Atsakyti
Jungiuosi ir aš prie jūsų. namuose ir aš turiu dvi šias gėlytes, o dar kiek atžalėlių išdalinta tongue.gif Tikrai labai nereikli. TIk pastebėjau vieną labai keistą dalyką - kol gėlė pas mane stovėjo ant palangės (nors ir šiaurinės) tai kažkaip ne itin vešėjo, bet man išvažiavus atostogaut vyras ant spintos užkėlė, kur iš vis šviesos taip nedaug cool.gif , ir ką - atsigavo, suvešėjo bigsmile.gif . Tai va, ir suprask žmogau tas gėles
Atsakyti
o aš savo laikau vonios kambaryje ( be lango) ir ji ten kuo puikiausiai gyvena ir žydi.
tik nežinau kokio dydžio vazono jai reikėtų, ar daug šaknims vietos reikia? patarkite, prašau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lilja: 21 sausio 2007 - 18:26
QUOTE(lilja @ 2007 01 21, 19:25)
o aš savo laikau vonios kambaryje ( be lango) ir ji ten kuo puikiausiai gyvena ir žydi.
tik nežinau kokio dydžio vazono jai reikėtų, ar daug šaknims vietos reikia? patarkite, prašau  g.gif

Spacifilis nemegsta daug sviesos, lengva prietema pats tas. Auginu jau daug metu, turiu dideli vazona ant grindu siauriniame kambaryje. Laistau saikingai treciu Sults trasomis lapinems gelems mazdaug karta per menesi.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 01 21, 22:02)
Spacifilis nemegsta daug sviesos, lengva prietema pats tas. Auginu jau daug metu, turiu dideli vazona ant grindu siauriniame kambaryje. Laistau saikingai treciu Sults trasomis lapinems gelems mazdaug karta per menesi.

ačiū, kaip supratau, reikia didesnio vazono
Atsakyti
QUOTE(lilja @ 2007 01 21, 22:22)
ačiū, kaip supratau, reikia didesnio vazono

O as girdejau,kad didelio nereikia - nes tada tik saknis augina. blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ina' @ 2007 01 22, 01:52)
O as girdejau,kad didelio nereikia - nes tada tik saknis augina. blush2.gif  4u.gif

na, dabar pasimečiau dėl vazono g.gif . literatūroje nieko nerašo apie tai, bent kiek radau. lauksiu dar patarimų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lilja @ 2007 01 22, 11:03)
na, dabar pasimečiau dėl vazono  g.gif .  literatūroje nieko nerašo apie tai, bent kiek radau. lauksiu dar patarimų  ax.gif

Mano manymu, bet kokiu atveju palauk pavasario mirksiukas.gif , na bent vasario mėnesio, o tuomet persodink (jei dabartinis vazonas pilnas šaknų) į truputį didesnį vazoną smile.gif . Manyčiau didelio vazono nereikia tongue.gif
Atsakyti
ačiū visoms 4u.gif
Atsakyti