Įkraunama...
Įkraunama...

Lazanija

QUOTE(etme @ 2009 02 17, 17:32)
As darau tokia lazanija. Gaunasi labai labai  thumbup.gif ir labai paprasta gaminti.


Nu ka galiu pasakyt... biggrin.gif
Tikrai labai, labai skanu ir labai paprasta... thumbup.gif
O kas svarbiausia nesideda jokie keciupai ir majonezai... thumbup.gif
Kapojom siandien su savo seimyna thumbup.gif wub.gif

Aciu uz receptuka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sendra @ 2009 03 05, 00:59)
mes taip pat pirma karteli ilgokai uztrukome,kol pasigaminom,bet LABAI skanu buvo  thumbup.gif

Skanu, bet dar paminesiu, kad priklauso ir nuo makaronu lakstu kokybes, mes bandem viena lazanija is brangesniu, o kita is pigiu (Airijoj mes gyvenam, tai darem vienus is ROMA, o kitus is Dunnes stores smile.gif antrieji pigus labai) tai galiu pasakyt, kad skonio skirtumas irgi yra, geriau rinktis brangesnius, geresnes kokybes smile.gif ir apskritai, kai antra karta gaminom, labai stipriai susimasciau ar vertas Bechamel padazas (jei nesumaisiau pavadinimu, kuris yra kuris biggrin.gif ) tiesiog manau, kad tai tik miltai, o juk ir patys makaronai is miltu pagrindo g.gif ir vargo maziau butu biggrin.gif
Atsakyti
Ryt jau antra kart darysiu pagal Bea pacioj pradzioj parasyta lazanija su grybais, tikrai labai skanu buvo, seimyna gyre. Sikart naudosiu Barilla lazanijos lakstus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nonna @ 2009 02 17, 20:45)
Siandien kepiau pagal Sonatina lazanija su varske  thumbup.gif
Labai labai visiems patiko  thumbup.gif

bandysiu ir as tongue.gif
Atsakyti


QUOTE(Rastika @ 2009 02 13, 15:30)
Susigundžiau, tikrai per laisvas dėnelias reikės pasidaryti, kiek supratau, reikia turėti lazanijos lakštų ir faršo,o visa kitą fantazijos reikalas ax.gif
Na pabandysiu ir pažiūrėsiu kas čia gausis, susigundžiau  wub.gif  bigsmile.gif  wub.gif

būtent TAIP drinks_cheers.gif
o bolonijos padažui gali aukoti valandą arba viską iš karto sukrauti ant perteptų makaronų lakštų... vis tiek kepasi ~40min... rolleyes.gif spėja iškepti. Čia skubantiems būtų greitasis variantas:)))


QUOTE(Katute @ 2009 03 16, 14:28)
......
Zinau, kad kai kas daro su nevirtais lakstiniais, taciau as viena karta pabandziau, man gavosi labai blogai, todel nuo siol as juos apverdu. laabai daug krapstalynes, nes kad nesuliptu verdu po 4-6 lakstinius. Zodziu procedura ilga ir uzknisanti (jei skubu labai), bet rezultatas puikus.........


yra kelių makaronų rūšys ir ant pakuočių būna parašyta ar prieš ruošiant lazaniją lakštai turi būti apverdami. 4u.gif
būtent todėl perku tik tuos, kurių apvirdinėti nereikia.




Nepapuolu,
apie makaronų skonį: brangesnių sudėty daugiau kiaušinių, ant etiketės parašo iš kelių pagaminta: 3 5 7...

Bechamel padažas - kaip bazė visiems padažams. Jį paruošus galima varvolinti įv.prieskonius, ne tik muskatą, bet ir įvairias žolytes, smulkintas daržoves... jau priklauso nuo fantazijos ir poreikio.
O jei per daug prisigamini ir Bechamel'io lieka - galima supilti į tiklainiuką ir palaikyti šaldytuve/užsišaldyti kameroje iki sekančios progos.

ir vėlgi skubantiems, pritrūkusiems pieno - nors nebus originalas, bet įmanoma pilti vandenį... reziume vis tiek gausis baltas...

ir normaliai didelei lazanijai, kad lakštai normaliai pasemti būtų - naudoju 100g.sviesto ir 2š.miltų ir tada jau pieno, iš akies rolleyes.gif

o kas lieka... jei lieka... jau aprašiau kur dedu.



Atsakyti
QUOTE
ir normaliai didelei lazanijai, kad lakštai normaliai pasemti būtų - naudoju 100g.sviesto ir 2š.miltų ir tada jau pieno, iš akies rolleyes.gif


Ant barilla makaronu (kurie mano manymu yra vieni geriausiu pasaulyje) pakuotes bechamel padazo receptas:
50g sviesto
50g miltu
0.9l pieno

Turbut taip panasiai kaip ir Rasa rase, gaminau pagal ji ir gaunasi gerai:)
Atsakyti
Lazanija yra skanu su varške ir,su lašisa.
Panaudojus įvairius prieskonius{krapus,kvepiancius pipirus{aš,juos dievinu}} 4u.gif
Atsakyti
Noriu pasidalint lazanijos receptuku,kuri ismoke teta.Mums su vyru,labai patiko,gal patiks ir jums ax.gif Proporciju nepamenu,as viska dedu is akies ax.gif
I skarda sudet lakstus,uzdet farsa(megstama,as dedu vistienos)su prieskoniukais,vel lakstus.Tada kepintas darzoves sumaisytas su ketciupu,vel lakstus.Tada dedu raugintu kopustu(nedaug,jei kam patinka,galit det daugiau)ir vel lakstus uzdedu.Ant virsaus uztarkuoju fermentinio surio.Ipilu iki puses lazanijos vistienos buljono(istirpinta vistienos buljono kubeli vandeni)ir uzdengiu folija.Kisu i orkaite ir kepu.Pries gala,nuimu folija,kad suris issilyditu.Skanaus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tamosiuke @ 2009 03 08, 12:06)
Mano lazanijos receptas labai lengvas ir paprastas:
700-900gr maltos kiaulienos
2 svogunai
3 skilteles cesnako
1 ind. koncervuotu pomidoru(smulkintu)
2 saukstai grietines
3 saukstai pomidoru padazo

Baltam padazui:
puse pok. sviesto
miltu
pieno, ziupsnelis juodu maltu pipiru, druskos
padazas turi gautis kaip kondenc. pienas

Farsa pakepinam, sudedam smulkintus svogunus ir cesnaka, prieskonius, baigiant kepti ideti pomidorus, pomidoru padaza, as naudoju cesnakini. Po poros min. ideti grietines, ipilti truputi vandens.
Baltam padazui istirpdyti sviesta, pakepinti jame miltus ir po truputi pilti piena, kol mase taps tokio tirstumo kaip kondenc. pienas, ideti truputi druskos ir pipiru.
I forma ipilti truputi aliejaus ir ipilti sluoksni baltojo padazo, sudeti lazanijos lakstus(nevirtus) ant lakstu vet deti baltaji padaza, ant virsaus deti farso mase, pabarstyti suriu, vel deti lakstus, balta padaza , farsa, suri ....ir taip sluosniuoti kokius keturis kartus, kad ant virsaus gautusi farsas ir butinai pabarstyti suriu. Jei jusu turima bleka yra mazesne negu lazanijos lakstai, nepergyvenkit, nes tikrai niekas neistyz mirksiukas.gif as ispildau bleka tik is ilgio, o plotis lieka ne visas ispildytas.
Kepti 180 laipsniu orkaitej apie 40-60 min. tol kol lazanijos lakstai pasidaro minksti.


susidomejau ir as siuo receptu nes visi kiti tai sudetingi man tokiai kulinarei blush2.gif
o reikia kepti neuzdengtoj formoj? g.gif
reiks bandyt.. ax.gif
Atsakyti
cia jau daug receptu, bet gal kam ir mano patiks ax.gif ( ismoke tikras dede italas gilberto) .
daugiausia vargo ir laiko - tai pagaminti farsa:
400g kiaulienos/jautienos farso;
1 svogunas;
2 vidutines "susiaudelintos" morkos;
1/2 raudonos paprikos;
1 litras pomidoru pastos (tyres);
6 saukstai alyvuogiu aliejaus
prieskoniu pagal skoni, druskos.
I ikaitinta alieju deti susmulkintus svogunus, siems apskrudus sudeti farsa ir maisant kol nebeliks raudonumo apkepti. tada morku ir papriku eile (paprikas galima pries tai nulupti nuplikius karstu vandeniu). Pakepti viska apie 5 minutes ant vidutines ugnies ir supilti pomidoru pasta. viska gerai ismaisyti ir troskinti atvirame puode 2-2,5 valandos nuolat pamaisant. prieskonius ir druska sumeskite 15 min. iki troskinimo pabaigos.

Kitas etapas lakstiniu isvirimas. Reikia is tikruju plataus puodo, kad lakstiniai vienas ant kito guldami nesuliptu. nepamirskite ir slakelio aliejaus. Isvirus lakstinius klokite ant svariu virtuviniu sluosciu, jokiu budu nedekite vienas ant kito - sulips. Tad nusiteikite sunaudoti bent 4-5 svarias sluostes blink.gif

Sluoksniu pertepimams be farso dar reikes
100g sviesto ishtirpdyto ir sumaisyto su saukstu miltu ir tarkuoto parmezano surio

forma istepkite siek tiek aliejaus, klokit pirma sluoksni lakstiniu, sauksteliu ar teptuku plonai aptepkite juos sviesto ir miltu misiniu, padenkite plonu farso sluoksniu ir pabarstykite parmezanu;
vel sluoksnis lakstiniu, sviestukas, farsas, parmezanas
ir taip iki formos virsaus. paskutini virsutini lakstiniu sluoksni patepkite tik sviesto misiniu (jei pries kepimo pabaiga matysite, kad labai sukepa ar kieteja - karts nuo karto paslakstykyt vandeniu)
ir visa sita grozi i orkaite kokiam pusvalandukui. tada isjungiam karsti uzbarstom ant virsaus surio ir paliekam orkaitej dar 5 minutem.
Shtai ir viskas
dar galima lazanija daryti su varske ir spinatais vietoj farso - taip pat labai skanu ir maziau laiko uzima bigsmile.gif
skanaus


Papildyta:
oi ir pamirsau pasakyt, kad sluostes, ant kuriu lakstinius desit, sudrekinti reikia wub.gif
o del makaronu - tai barilla - numero uno thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ugneba @ 2009 05 27, 16:50)
cia jau daug receptu, bet gal kam ir mano patiks  ax.gif ( ismoke tikras dede italas gilberto) .
daugiausia vargo ir laiko - tai pagaminti farsa:
400g kiaulienos/jautienos farso;
1 svogunas;
2 vidutines "susiaudelintos" morkos;
1/2 raudonos paprikos;
1 litras pomidoru pastos (tyres);
6 saukstai alyvuogiu aliejaus
prieskoniu pagal skoni, druskos.
I ikaitinta alieju deti susmulkintus svogunus, siems apskrudus sudeti farsa ir maisant kol nebeliks raudonumo apkepti. tada morku ir papriku eile (paprikas galima pries tai nulupti nuplikius karstu vandeniu). Pakepti viska apie 5 minutes ant vidutines ugnies ir supilti pomidoru pasta. viska gerai ismaisyti ir troskinti atvirame puode 2-2,5 valandos nuolat pamaisant. prieskonius ir druska sumeskite 15 min. iki troskinimo pabaigos.

Kitas etapas lakstiniu isvirimas. Reikia is tikruju plataus puodo, kad lakstiniai vienas ant kito guldami nesuliptu. nepamirskite ir slakelio aliejaus. Isvirus lakstinius klokite ant svariu virtuviniu sluosciu, jokiu budu nedekite vienas ant kito - sulips. Tad nusiteikite sunaudoti bent 4-5 svarias sluostes  blink.gif

Sluoksniu pertepimams be farso dar reikes
100g sviesto ishtirpdyto ir sumaisyto su saukstu miltu ir tarkuoto parmezano surio

forma istepkite siek tiek aliejaus, klokit pirma sluoksni lakstiniu, sauksteliu ar teptuku plonai aptepkite juos sviesto ir miltu misiniu, padenkite plonu farso sluoksniu ir pabarstykite parmezanu;
vel sluoksnis lakstiniu, sviestukas, farsas, parmezanas
ir taip iki formos virsaus. paskutini virsutini lakstiniu sluoksni patepkite tik sviesto misiniu (jei pries kepimo pabaiga matysite, kad labai sukepa ar kieteja - karts nuo karto paslakstykyt vandeniu)
ir visa sita grozi i orkaite kokiam pusvalandukui. tada isjungiam karsti uzbarstom ant virsaus surio ir paliekam orkaitej dar 5 minutem.
Shtai ir viskas
dar galima lazanija daryti  su varske ir spinatais vietoj farso - taip pat labai skanu ir maziau laiko uzima  bigsmile.gif
skanaus
Papildyta:
oi ir pamirsau pasakyt, kad sluostes, ant kuriu lakstinius desit, sudrekinti reikia  wub.gif
o del makaronu - tai barilla - numero uno  thumbup.gif

ujej koks sudetingas recptas, bent jau man blush2.gif
as siandien gaminau pagal Tamosiukes recepta, ir labai greitai pasidare, ir labai labai sknau gavosi, negaliu patiket kad iki siol nebuvau pabandzius tokio skanaus patiekalo pagamint pati thumbup.gif tik as dariau su kalakutienos farsu, tai buvo kaip tik neperriebu, nu tiesiog liuks thumbup.gif
Atsakyti
galiu pasiulyti gana greita lazanijos recepta is Italijos smile.gif

reikes
500 gr farso
1 svoguno
1 paprikos
1 mazo indelio konservuotu pomidoru be odeles
keptuveje kepame svoguna, farsa, dedame paprika ir pabaigoje susmulkiname pomidorus ir supilame su visomis sultimis i keptuve

isvirti is 2 stikliniu pieno ir 2 saukstu miltu padaza, kol taps grietines tirstumo ir ji supilti i farsa
viska ismaisyti, sudeti prieskoniu

i skarda sluoksniuojama pradzioje pilama farso padazas, dedami lazanijos lakstai (nevirti o zali) ir vel farsas, paskutinis ir pirmutinis sluoksniai turi buti farso, kepama orkaiteje apie 30 min, pabaigoje pabarstome fermentiniu suriu ir pakepame kol issilydys smile.gif

skanaus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liusii: 27 gegužės 2009 - 23:43