Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas

QUOTE(imarta @ 2007 10 31, 13:15)
Sveiko,
o man prie antifosfolipidinio s dar ir citomegala nustate

Šiaip jį turi 80 proc. visų žmonių, bet jei jis "miega" tada viskas ok. Nes neaktyvi forma ir pas mane yra, bet tai nieko nereiškia, beveik visos jį turim. Svarbiausia, kad nepabustų, reikia stiprinti imunitetą. O jei pas tave jis dabar aktyvus, tada tiesiog pagerk imunitetą stiprinančius vaistus ir užmigs tas citomegalas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Artemidė: 31 spalio 2007 - 15:07
Labutės mergaitės. Papuoliau šiandien pas Abraitį, nors ir neužsisiregistravus buvau. Kolkas jokių naujienų, sakė pagal nuotrauką, darytą vakar, nėštumas dar mažas, nors pagal savaites, skaičiuojant nuo paskutinių mmm, jau turėtų būti 6 sav., ir jis jau norėtų daryti echo, bet sakė ateiti poryt (jis budės akušeriniam) ir tada darys echo, tada ir spręs ar jau leist vaistukus ar ne unsure.gif
P.S. Dar minėjo, kad pas mane antikradiolipinis teigiamas, tai dar nieko baisaus, va su lupus antikoaguliantu jau sudėtingiau... blink.gif g.gif
QUOTE(Artemidė @ 2007 10 31, 16:06)
Šiaip jį turi 80 proc. visų žmonių, bet jei jis "miega" tada viskas ok. Nes neaktyvi forma ir pas mane yra, bet tai nieko nereiškia, beveik visos jį turim. Svarbiausia, kad nepabustų, reikia stiprinti imunitetą. O jei pas tave jis dabar aktyvus, tada tiesiog pagerk imunitetą stiprinančius vaistus ir užmigs tas citomegalas.

žinau kad jį turi daig žmonių, tačiau jei jis aktyvus (o ypač nėštumo metu), gali suketi rimtus apsigimimus (žinau konrečių pavyzdžių) ir tikrai jo taip lengvai "užmigdyti" neįmanoma... po aktyvaus citomegalo, medikai nerekomenduoja pastoti dar bent metus laiko blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Diija @ 2007 10 31, 17:51)
žinau kad jį turi daig žmonių, tačiau jei jis aktyvus (o ypač nėštumo metu), gali suketi rimtus apsigimimus (žinau konrečių pavyzdžių) ir tikrai jo taip lengvai "užmigdyti" neįmanoma... po aktyvaus citomegalo, medikai nerekomenduoja pastoti dar bent metus laiko  blink.gif

tu matai kokia bjaurybe g.gif
Atsakyti
Pas mane jis kaip tik aktyvus. As jau po nesyvistancio pralaukiau metus, o dabar teks atideti neribotam laikui verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(imarta @ 2007 11 01, 00:01)
Pas mane jis kaip tik aktyvus. As jau po nesyvistancio pralaukiau metus, o dabar teks atideti neribotam laikui verysad.gif

rupus miltai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2007 10 29, 12:17)
Visai susipainiojau perskaičiusi šį straipsnį: http://images.katalo...d14_059-064.pdf (jei tingit skaityt viską angliškai, gale yra lietuviška santrauka). Peršasi išvada, kad tik atspatumas aktyvuotam C baltymui (arba kitaip "Aktyvinto baltymo C rezistencjos tyrimas APCR") turi įtakos persileidimams, bet ne antikardiolipinai antikūnai.

Klausimas: ar kam nors Abraitis skyrė gydymą, kai teigiami buvo tik antikardiolipiniai antikūnai, o visi kiti tyrimai neigiami?

Labas, pas mane teigiamas tik antikardiolipidiniu antikuniu faktorius ir nuokrypis labai labai minimalus, o stai apturejau 5 ankstyvus nesivystancius, o dabar sekmingai laukiuosi aspirino ir fraksiparino pagalba. Todel net neabejok - gydymas toks pat, kaip ir visoms. Beje pries 5 nesivystanti aspirina geriau apie 1,5 men, bet to buvo per mazai - sirdutes taip ir nesulaukiiau. Pries si nestuke.gif aspirina geriau net 3,5 men, ir kol kas viskas sekmingai - tikiuosi viskas ir baigisi sekmingai - jau sulaukeme 15-os savaites, lelius auga kaip ant mieliu, susikystintas kraujas jam padeda labai gerai vystytis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(imarta @ 2007 11 01, 00:01)

o pas tave jį rado būtent po nesivystančio? Nesinervuok, viskas bus gerai, mano pažystama pralaukė metelius, kol citomegalas taps neaktyvus ir pagimdė nuostabią mergytę wub.gif
QUOTE(spicy @ 2007 11 01, 10:20)
Labas, pas mane teigiamas  tik antikardiolipidiniu antikuniu faktorius ir nuokrypis labai labai minimalus, o stai apturejau 5 ankstyvus nesivystancius, o dabar sekmingai laukiuosi aspirino ir fraksiparino pagalba. Todel net neabejok - gydymas toks pat, kaip ir visoms. Beje pries 5 nesivystanti aspirina geriau apie 1,5 men, bet to buvo per mazai - sirdutes taip ir nesulaukiiau. Pries si  nestuke.gif  aspirina geriau net 3,5 men, ir kol kas viskas sekmingai - tikiuosi viskas ir baigisi sekmingai - jau sulaukeme 15-os savaites, lelius auga kaip ant mieliu, susikystintas kraujas jam padeda labai gerai vystytis 4u.gif

Laba, šaunu kad dar veina nėštukė sėkmingai nešioja savo mažylį.
Man kaip tik šiandien daktaras minėjo, kad jei jau sulauki širdies veiklos, tai nedaug procentų lieka, kad nėštumas vėl baigsis nelaime. O antikardiolopidį faktorių A laiko pačiu "švelniausiu" iš visų galimų.
Beje, šiandien daktarėlis apžiūrėjo mane echo, mums 6 savaitės ir 2 dienos, širdelė plaka, viskas OK wub.gif
Nuo šiandien pradėsiu leistis vaistukus, beje, fraxipariną pakeitė į Clexane 20 mg, nes aš lengvasvorių kategorijoj ax.gif
Dar norėjau paklausti moteryčių, kurių pilvinukams jau daugiau nei 14 sav. Ar jau darėtės tą trugubą genetinį testą? Kur jį atlieka? Ar labai iš anksto reikia registruotis? Man A liepė jį pasidaryti gruodžio 15 -20 d., tai dabar svarstau ar jau reikėtų registruotis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diija: 02 lapkričio 2007 - 11:52
QUOTE(Diija @ 2007 10 31, 17:51)
Labutės mergaitės. Papuoliau šiandien pas Abraitį, nors ir neužsisiregistravus buvau. Kolkas jokių naujienų, sakė pagal nuotrauką, darytą vakar, nėštumas dar mažas, nors pagal savaites, skaičiuojant nuo paskutinių mmm, jau turėtų būti 6 sav., ir jis jau norėtų daryti echo, bet sakė ateiti poryt (jis budės akušeriniam) ir tada darys echo, tada ir spręs ar jau leist vaistukus ar ne  unsure.gif
P.S. Dar minėjo, kad pas mane antikradiolipinis teigiamas, tai dar nieko baisaus, va su lupus antikoaguliantu jau sudėtingiau...  blink.gif  g.gif

žinau kad jį turi daig žmonių, tačiau jei jis aktyvus (o ypač nėštumo metu), gali suketi rimtus apsigimimus (žinau konrečių pavyzdžių) ir tikrai jo taip lengvai "užmigdyti" neįmanoma... po aktyvaus citomegalo, medikai nerekomenduoja pastoti dar bent metus laiko  blink.gif

Pas mane Lupus anti... blink.gif , tai kas cia sudetingiau??? verysad.gif
Ir citomegala turiu verysad.gif
Atsakyti
Rezultatų aptarimas
Atsparumo aktyvuotam C proteinui paplitimas, šio
tyrimo duomenimis, statistiškai patikimai didesnis moterų
iš pirmos tiriamosios grupės negu iš kontrolinės.
Statistiškai patikimo skirtumo tarp antros tiriamosios
grupės ir kontrolinės nenustatyta, manome, dėl per
mažo tiriamųjų skaičiaus. Atsparumo aktyvuotam C
proteinui paplitimas kontrolinėje grupėje yra panašus
kol kas į vienintelio Lietuvoje atlikto tyrimo duomenis:
2001 m. sveikoje populiacijoje rasta 7,1 proc. žmonių,
kuriems diagnozuotas atsparumas aktyvuotam C proteinui.
Tai šiek tiek prieštarauja šiuo metu vyraujančiai
nuomonei akušerių-ginekologų bei imunologų-koaguliologų
skelbiamuose straipsniuose, kur atsparumo
aktyvuotam C proteinui paplitimas statistiškai reikšmingai
didesnis yra tarp 14–21 nėštumo savaičių persileidimus
patyrusių pacienčių, o tarp kelis iš eilės
persileidimus (tiek 2, tiek 3 ir daugiau) patyrusių
pacienčių statistiškai reikšmingai didesnio atsparumo
aktyvuotam C proteinui paplitimo dažniau neaptinkama
(31). Tačiau galbūt yra ir tam tikrų rasinių bei
etninių bruožų, nes nuo pat pirmųjų E. Younis ir B.
Brenner atliktų tyrimų šiuo klausimu Izraelio Haifos
universiteto ligoninėje (1996–1999) ir baigiant dviem
iš trijų iki šiol publikuotų metaanalitinių D. Blumenthal
bei B. Brenner straipsnių, kurie pagrįsti daugiausia
Izraelio mokslininkų tyrimų duomenimis, teigiama, jog
atsparumas aktyvuotam C proteinui gali būti savaiminio
persileidimo priežastis (10, 32–39), nors vėlesnės
studijos šios hipotezės nepatvirtino (37, 40).
Taigi rezultatai dėl trombofilijų žymenų statistiškai
patikimai nesiskiria palyginus pirmą tiriamąją grupę
su antrąja. Manome, jog teisinga yra nuomonė, kad
savaiminiu persileidimu reikėtų vadinti trečiąjį ir daugiau,
tačiau tirti pacientę dėl galimos persileidimo
priežasties galima jau po antrojo, nes į šią reprodukcinės
sveikatos problemą pacientės reaguoja ypač
jautriai. Kodėl savaiminiu persileidimu teisingiau vadinti
trečiąjį iš eilės, o ne antrąjį, manau, atsako dar
1995 m. publikuotas straipsnis, kur palygintos dvi
moterų grupės: vienoje buvo pacientės, kurios buvo
pastojusios po patirtų dviejų savaiminių persileidimų,
o kita grupė – po trijų. Nė vienoje grupėje nebuvo
taikytos jokios prevencinės priemonės, nors tuo metu
jau buvo žinoma apie galimai teigiamą profilaktikos
efektą skiriant antikoaguliantus. Išnešiojimo rezultatai
žymiai geresni buvo dviejų savaiminių persileidimų
grupėje: išnešiojo 32 proc. palyginus su 11 proc. trijų
savaiminių persileidimų grupėje. Motyvaciją tirti po
dviejų savaiminių persileidimų pacientes didina ir tai,
kad 2003 m[/B]. sausio mėn. žurnale „Thrombosis Haemostasis“
profilaktika mažomis aspirino dozėmis ir heparinu
arba mažos molekulinės masės heparinais yra 1A
lygio rekomendaci[B]ja. Tačiau tai sietina su antifosfolipidiniais
antikūnais ir keliais iš eilės savaiminiais
persileidimais. Kelių iš eilės persileidimų ir atsparumo
aktyvuotam C proteinui nustatymo atveju tokių svarių
rekomendacijų kol kas nėra.

Apibendrinant galima teigti, kad daugum
os savaiminių
persileidimų priežastis išlieka neaiški. Išanalizavus
tyrimus, kur siejami savaiminiai persileidimai
ir trombofilijos, galima tikėtis, kad bus įrodyta, jog
trombofilija ar jų derinys gali turėti neigiamos įtakos
nėštumui.
Prevalence of activated protein C resistance among women with recurrent

O cia atvirksciai raso, as tai nieko nesuprantu, cia kaip tik raso "aktika mažomis aspirino dozėmis ir heparinu
arba mažos molekulinės masės heparinais yra 1A
lygio rekomendacija. Tačiau tai sietina su antifosfolipidiniais
antikūnais ir keliais iš eilės savaiminiais
persileidimais. Kelių iš eilės persileidimų ir atsparumo
aktyvuotam C proteinui nustatymo atveju tokių svarių
rekomendacijų kol kas nėra.
[B]
Papildyta:
Raso V.A. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Diija @ 2007 11 02, 13:50)
o pas tave jį rado būtent po nesivystančio? Nesinervuok, viskas bus gerai, mano pažystama pralaukė metelius, kol citomegalas taps neaktyvus ir pagimdė nuostabią mergytę  wub.gif

Laba, šaunu kad dar veina nėštukė sėkmingai nešioja savo mažylį.
Man kaip tik šiandien daktaras minėjo, kad jei jau sulauki širdies veiklos, tai nedaug procentų lieka, kad nėštumas vėl baigsis nelaime. O antikardiolopidį faktorių A laiko pačiu "švelniausiu" iš visų galimų.
Beje, šiandien daktarėlis apžiūrėjo mane echo, mums 6 savaitės ir 2 dienos, širdelė plaka, viskas OK  wub.gif
Nuo šiandien pradėsiu leistis vaistukus, beje, fraxipariną pakeitė  į Clexane 20 mg, nes aš lengvasvorių kategorijoj  ax.gif
Dar norėjau paklausti moteryčių, kurių pilvinukams jau daugiau nei 14 sav. Ar jau darėtės tą trugubą genetinį testą? Kur jį atlieka? Ar labai iš anksto reikia registruotis? Man A liepė jį pasidaryti gruodžio 15 -20 d., tai dabar svarstau ar jau reikėtų registruotis  g.gif

sveikute dziaugiuosi kad tavo leliuko sirdele plaka wub.gif
As is pat praziu naudojau fraxiprina o po to pakeite man i Clexane 20mg nes man su fraxiparino gavosi reakcija isbere.
o kas liecia del genetinio trigubo tyrimo mman Abraitis liepe ateiti 12sav. ir Kauno klinikuose padarys, ir jai klinikos ras kazka negero tik tada sius i vilniu.
Ir beto pas mane yra rastas LUPUS ANTIGOLIANTAS bet Abraitis nepaminejo kad cia kazkas labai negero o gydimas toks pats kaip ir pas kitas rastas kitoks tipas. g.gif
o kiek pas tave sav. dabar yra?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamituke: 02 lapkričio 2007 - 12:41
Mamituke o kiek pas tave jau savaitėlių, ir kaip tu laikaisi ?
Atsakyti
QUOTE(viliuosi @ 2007 11 02, 14:48)
Mamituke o kiek pas tave jau savaitėlių, ir kaip tu laikaisi ?

laikausi tai po biski tempiu diena po dieneles pas mane 11sav ir 2 d.
o kaip tu laikaisi?
Atsakyti