Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas

QUOTE(Rola @ 2008 02 24, 17:37)
Šiaip tai ta info aš susikelusi pas save kompe, turiu toki failiuką AFS  blush2.gif

tai gal mesk nuorodas, kartais idomu paskaityti, ypac naujokems bigsmile.gif
kaip siaip jautiesi?
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2008 02 24, 18:44)
tai gal mesk nuorodas, kartais idomu paskaityti, ypac naujokems bigsmile.gif
kaip siaip jautiesi?

Normaliai, su naujom viltim.... 4u.gif
Atsakyti
Mergytės, patarkite kaip labiau išmanančios. Skaičiau šitą temelę, ruošiuosi 2 IVF ir galvoju, ar nereikia man iš anksto pasidaryti tyrimus dėl AFS. Nelaimių nebuvo ačiū Dievui, bet vidutinis tromobocitų tūris bendram kraujo tyrime truputį virš normos (gyd sakė - "per tirštas kraujas, tikriausiai per mažai geri skysčių"). Ar tiesiog gerti aspiriną ir viskas?

Kuris tyrimas reikalingiausias - šiti ar ne:
1) Protrombino laikas (SPA) - vienas iš svarbiausių ir dažniausiai atliekamas krešėjimo tyrimas. Atspindi visą krešėjimo sistemos būklę.
2) Fibrinogenas-krešėjime dalyvaujantis baltymas. Nustačius jo koncentraciją kraujo plazmoje galima toliau spręsti apie reikalingus kitus krešėjimo rodiklių tyrimus.

Pas ginę eisiu tik po mmm, t.y. tik po mėnesio, todėl ir klausiu pirma jūsų, labai smalsu. Nepykit jei nusišnekėjau, bet pastaruoju metu tiek semiuosi info apie viską, kas susiję su pastojimu, ir tokia neviltis, kad galvoje pinasi mintys. Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(janta @ 2008 02 24, 19:06)
(gyd sakė - "per tirštas kraujas, tikriausiai per mažai geri skysčių").  Ar tiesiog gerti aspiriną ir viskas?

O ar tikrai geriant mažai skysčių tirštėja kraujas?
Aš anksčiau išgerdavau du puodelius kavos per dieną. Ir tai buvo mano visi skysčiai gaunami. Tuo metu turėjau nesivystantį 6 sav, ir 2 ankst. persileidimus (4-5 sav.). Ar galėjo turėti įtakos išgeriami skysčiai?
Atsakyti
Minutėle, dariausi sausį histeroskopiją, tai taip pasakė anesteziologė pažiūrėjusi bendrą kraujo tyrimą dėl to vidutinio trombocitų tūrio padidėjimo - turbūt per mažai geri skysčių. Nepasakyčiau kad mažai, bet rekomenduojamų 2 l ir daugiau neišgeriu, gal kokį litrą gerų skysčių (vanduo, arbata). Tai va nuo to karto ir susimąsčiau.
Atsakyti
QUOTE(janta @ 2008 02 24, 19:22)
Minutėle, dariausi sausį histeroskopiją, tai taip pasakė anesteziologė pažiūrėjusi bendrą kraujo tyrimą dėl to vidutinio trombocitų tūrio padidėjimo - turbūt per mažai geri skysčių. Nepasakyčiau kad mažai, bet rekomenduojamų 2 l ir daugiau neišgeriu, gal kokį litrą gerų skysčių (vanduo, arbata). Tai va nuo to karto ir susimąsčiau.

Tai ir aš dabar su dideliais vargai kokį litrą arbatų ar vandens išgeriu. Ir dar geriu aspiriną. Sakau gal nepamaišys.
Atsakyti
QUOTE(janta @ 2008 02 24, 19:06)
Mergytės, patarkite kaip labiau išmanančios. Skaičiau šitą temelę, ruošiuosi 2 IVF ir galvoju, ar nereikia man iš anksto pasidaryti tyrimus dėl AFS. Nelaimių nebuvo ačiū Dievui, bet vidutinis tromobocitų tūris bendram kraujo tyrime truputį virš normos (gyd sakė - "per tirštas kraujas, tikriausiai per mažai geri skysčių").  Ar tiesiog gerti aspiriną ir viskas?

1) Protrombino laikas (SPA) - vienas iš svarbiausių ir dažniausiai atliekamas krešėjimo tyrimas. Atspindi visą krešėjimo sistemos būklę.
2) Fibrinogenas-krešėjime dalyvaujantis baltymas. Nustačius jo koncentraciją kraujo plazmoje galima toliau spręsti apie reikalingus kitus krešėjimo rodiklių tyrimus.

Pas ginę eisiu tik po mmm, t.y. tik po mėnesio, todėl ir klausiu pirma jūsų, labai smalsu. Nepykit jei nusišnekėjau, bet pastaruoju metu tiek semiuosi info apie viską, kas susiję su pastojimu, ir tokia neviltis, kad galvoje pinasi mintys. Ačiū 4u.gif

Krėšėjimo kraujo tyrimas neparodo AFS. Pas mane kaip tik paprasti tyrimai parode, kad trombocitų mažokai, nors į normas įtilpo, o A. pamatęs rezultatus iš kart pasakė, kad trombocitų mažoka, reikėtų išsitirti AFS.
O skysčių reikia daug, apie du litrus, kava ir arbata (su kofeinu) neieina į tą normą. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(janta @ 2008 02 24, 18:06)
Mergytės, patarkite kaip labiau išmanančios. Skaičiau šitą temelę, ruošiuosi 2 IVF ir galvoju, ar nereikia man iš anksto pasidaryti tyrimus dėl AFS. Nelaimių nebuvo ačiū Dievui, bet vidutinis tromobocitų tūris bendram kraujo tyrime truputį virš normos (gyd sakė - "per tirštas kraujas, tikriausiai per mažai geri skysčių").  Ar tiesiog gerti aspiriną ir viskas?

tas antifosfolipidinis sindromas , kiek zinau, nelemia pastojimo tiksliau nepastojimo, jis labiau lemia nesivystima pirmom savaitem. susidaro mikrotrombai, kurie uzkemza vaisiaus kraujagysles ir jis nesivysto, todel ir geriam aspirina. kiek teko girdeti, jeigu rodykliai dar noramlus, bet arti rybos moteriskes geria aspirina ir isnesioja vaikusiu. tavo atveju patarciau pasidaryti KMUK tyrimus del sio sindromo

Vilniuje Santariskese daromi tokie tyrimai:
Antikunai pries kardiolipina (AKA) IgGAM
Antikunai pries beta2glikoproteina 1 (anti-ebta2-GPI) IgAM
Aktyvinto beltymo C rezistencijos tyrimas APCR
Lipus antikoaguliantas 1 LA 1, jeigu teigiamas, daroams ir
Lipus antikoaguliantas 2 LA 2

geriasia juos daryti Kaune Kmuk pas gyd Abraiti, kokia ten tvarka- nezinau, bet, jeigu lanakaisi vaisingumo klinikoje, jie gali ir siuos tyrimus paimti, tik manau bus brangiau, nei KMUKe tiesiogiai.
bent zinosi, kad kaip pastosi, joks brudas netukdys vystytis vaikuciui.
sekmes 4u.gif

QUOTE(Minutėlė @ 2008 02 24, 18:14)
O ar tikrai geriant mažai skysčių tirštėja kraujas?
  Aš anksčiau išgerdavau du puodelius kavos per dieną. Ir tai buvo mano visi skysčiai gaunami. Tuo metu turėjau nesivystantį 6 sav, ir 2 ankst. persileidimus (4-5 sav.). Ar galėjo turėti įtakos išgeriami skysčiai?

tikrai mazai skysciu, tai pirma, antra - kava gali lemti nesivystyma ir persileidimus, jos visiskai patariu atsisakyti. yra geras budas - ja uostyti, pupeles laikyk kiseneje, darbe prie kompo, namuose - visur, o skysciu gerikia gerti daug daugiau, po 2 litrus i diena, nejuokauk, kitaip joks aspirinas nepades.

ir tau linkiu sekmes! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2008 02 24, 19:29)

tikrai mazai skysciu, tai pirma, antra - kava gali lemti nesivystyma ir persileidimus, jos visiskai patariu atsisakyti. yra geras budas - ja uostyti, pupeles laikyk kiseneje, darbe prie kompo, namuose - visur, o skysciu gerikia gerti daug daugiau, po 2 litrus i diena, nejuokauk, kitaip joks aspirinas nepades.

ir tau linkiu sekmes! 4u.gif

Ačiū.
Atsakyti
Ačiū, Karvute. Ojei, krešėjimą sumaišiau su tirštumu doh.gif doh.gif doh.gif Vartau internete laboratorijų psl...ieškau...

Pas Abraitį reikia siuntimo, ar einat mokamai, ar kitaip? Kažin ar užsiima dėl AFS tokiom kaip aš, neturėjusiom net nėštumo?
Atsakyti
QUOTE(janta @ 2008 02 24, 19:40)
Ačiū, Karvute. Ojei, krešėjimą sumaišiau su tirštumu doh.gif  doh.gif  doh.gif Vartau internete laboratorijų psl...ieškau...

Pas Abraitį reikia siuntimo, ar einat mokamai, ar kitaip? Kažin ar užsiima dėl AFS tokiom kaip aš, neturėjusiom net nėštumo?

Pas Abraitį reikia siuntimo, arba reikia susimokėti oficialiai arba ne oficialiai. Tyrimų kaina 70 Lt, atsakymai maždaug po mėnesio.
Šiaip Abraitis pataria darytis AFS tyrimus po dviejų nesivystančių, bet kadangi tyrimas mokamas, tai galima pasidaryti ir anksčiau, einant tiesiai į labaratoriją ir tik jei atsakymai teigiamiami, tada registruotis pas Abraitį.
Atsakyti
QUOTE(janta @ 2008 02 24, 18:40)
Ačiū, Karvute. Ojei, krešėjimą sumaišiau su tirštumu doh.gif  doh.gif  doh.gif Vartau internete laboratorijų psl...ieškau...

jeigu kartais buni vilniuje, cia padaromi tyrimai per savaite, daro treciadieni po pietu, tai jeigu priduoti krauja pirmos sav pusei, - ketvirtadieni po pietu gali skambinti atsakimo, jeigu veliau, tai kita ketvirtadieni, kainuoja truputi daugiau nei kaune. Atsakimai skiriasi nuo Kauno, tik teig ir neig gali sutapti, o skaiciai, normos visiskai nesutampa, skirtingos metodikos ar kaip? nepasakysiu, esu tyrusi tik Vilniuje.
cia paprasta -ateini, susimoki ir paima krauja, viso menesio laukti nereikia. gal todel ir brangiau. ziurek kiek laiko turi. 4u.gif
Atsakyti