Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas

QUOTE(Karvute @ 2008 02 24, 18:29)
tas antifosfolipidinis sindromas , kiek zinau, nelemia pastojimo tiksliau nepastojimo, jis labiau lemia nesivystima pirmom savaitem. susidaro mikrotrombai, kurie uzkemza vaisiaus kraujagysles ir jis nesivysto, todel ir geriam aspirina. kiek teko girdeti, jeigu rodykliai dar noramlus, bet arti rybos moteriskes geria aspirina ir isnesioja vaikusiu.

mastau.gif na, as ryt registruosiuos pas Abraiti blush2.gif bet man idomu, kodel gine itaria man AFS kaip mano nesekmingai pasibaigusio 20 sav nestumo priezasti. Nes ji man iskart pasake, kad AFS issitirt, nors kiek zinau is SM tai jei yra AFS tai nestumas anksti baigiasi. O juo labiau, kad man vandenys nubego, o vargse mergyte ir be vandenu gyva iki paskutines minutes... verysad.gif
esme tokia, ar AFS gali paveikti 20 sav nestuma? Aisku, as to dar ir Abraicio paklausiu, pasidarysiu ir tyrimus, bet siaip cia kol kas retoriskai mastau... g.gif
Atsakyti
sveikos, cia ramu, bet pasigirsiu, kad kovo 5 uzsiregistravau pas Abraiti... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2008 02 24, 21:35)
mastau.gif na, as ryt registruosiuos pas Abraiti  blush2.gif bet man idomu, kodel gine itaria man AFS kaip mano nesekmingai pasibaigusio 20 sav nestumo priezasti. Nes ji man iskart pasake, kad AFS issitirt, nors kiek zinau is SM tai jei yra AFS tai nestumas anksti baigiasi. O juo labiau, kad man vandenys nubego, o vargse mergyte ir be vandenu gyva iki paskutines minutes...  verysad.gif
esme tokia, ar AFS gali paveikti 20 sav nestuma? Aisku, as to dar ir Abraicio paklausiu, pasidarysiu ir tyrimus, bet siaip cia kol kas retoriskai mastau...  g.gif

Manau, kad AFS gali paveikti ir vėlesnį nėšumą, nes ne pas visas vienu metu pradeda krešėti kraujas- pvz. gal gali būti ,kad tik vėliau kraujas pasiekia tokį auktą krešėjimo lygį, kad užkiša kažkokią kraujągyslę. Bet iš tavo pasakojimo (kad pirmiausia nubėgo vandenys) tai niekaip nesiperša išvada, kad tai galėjo būti AFS (nu arba aš kažko visiškai nesuprantu). Nes AFS atveju, vaisius žūva dėl to, kad negauna jam reikalingų medžiagų su motinos krauju, kuris užkreša smulkiose kraujagyslėse.
O kodėl tave siunčia pas Abritį g.gif Manau dėl viso pikto, nes nežino priežasties. Šiaip dauguma gydytojų (o esu lankiusis tikrai ne pas vieną), net nenutuokia kas tas AFS ir "su kuo jis valgomas", tik yra kažkur girdėję, kad tai būna viena iš persileidimo priežasčių.
Bet vėlgi čia tik mano pamąstymai iš to ką esu skaičiusi literatūroje apie AFS, nežinau, gal Abraitis pasakys ką kita.
Jei nesunku, parašyk ką sakys tau Abraitis apie AFS įtaką vėlesniam persileidimui, manau, mums visoms bus labai įdomu - mes čia taip ir gyvenam, kuri ką sužino, pasidalina informacija ir finale tampam tokios gudrios, kad daugumai Lietuvos ginekologų toli iki mūsų AFS srityje new_russian.gif
Atsakyti
QUOTE(Artemidė @ 2008 02 25, 16:29)
Manau, kad AFS gali paveikti ir vėlesnį nėšumą, nes ne pas visas vienu metu pradeda krešėti kraujas- pvz. gal gali būti ,kad tik vėliau kraujas pasiekia tokį auktą krešėjimo lygį, kad užkiša kažkokią kraujągyslę. Bet iš tavo pasakojimo (kad pirmiausia nubėgo vandenys) tai niekaip nesiperša išvada, kad tai galėjo būti AFS (nu arba aš kažko visiškai nesuprantu). Nes AFS atveju, vaisius žūva dėl to, kad negauna jam reikalingų medžiagų su motinos krauju, kuris užkreša smulkiose kraujagyslėse.
O kodėl tave siunčia pas Abritį  g.gif  Manau dėl viso pikto, nes nežino priežasties. Šiaip dauguma gydytojų (o esu lankiusis tikrai ne pas vieną), net nenutuokia kas tas AFS ir "su kuo jis valgomas", tik yra kažkur girdėję, kad tai būna viena iš persileidimo priežasčių.
Bet vėlgi čia tik mano pamąstymai iš to ką esu skaičiusi literatūroje apie AFS, nežinau, gal Abraitis pasakys ką kita.
Jei nesunku, parašyk ką sakys tau Abraitis apie AFS įtaką vėlesniam persileidimui, manau, mums visoms bus labai įdomu - mes čia taip ir gyvenam, kuri ką sužino, pasidalina informacija ir finale tampam tokios gudrios, kad daugumai Lietuvos ginekologų toli iki mūsų AFS srityje  new_russian.gif

na, man irgi atrodo, kad AFS siuo atveju niekuo detas unsure.gif nes nors as nedaug zinau apie AFS, bet irgi suprantu, kad jei kaltas AFS, tai leliukas zusta, o pas mane ji buvo gyva, nubego vandenys ir kiek suprantu itaria infekcija isimetus.
ta AFS as ir pati buciau ejus pasidaryt del sventos ramybes. Bet dar ir gine uzsimine, kad pasidaryciau. Nors tikrai as netikiu, kad tai galejo buti persileidimo priezastis schmoll.gif schmoll.gif Bet dabar pasidarysiu kruva reikalingu ir nelabai tyrimu tam, kad paciai but ramiau irnesakyk.gif
Ir butinai apreiksiu Abraicio nuomone i mano atveji. Nors as skaiciau kazkoki jo straipsni, kur buvo rasoma ir apie AFS velyvesniu nestumu nelaimes unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2008 02 24, 22:35)
mastau.gif na, as ryt registruosiuos pas Abraiti  blush2.gif bet man idomu, kodel gine itaria man AFS kaip mano nesekmingai pasibaigusio 20 sav nestumo priezasti. Nes ji man iskart pasake, kad AFS issitirt, nors kiek zinau is SM tai jei yra AFS tai nestumas anksti baigiasi. O juo labiau, kad man vandenys nubego, o vargse mergyte ir be vandenu gyva iki paskutines minutes...  verysad.gif
esme tokia, ar AFS gali paveikti 20 sav nestuma? Aisku, as to dar ir Abraicio paklausiu, pasidarysiu ir tyrimus, bet siaip cia kol kas retoriskai mastau...  g.gif

QUOTE(Amade @ 2008 02 25, 17:13)
sveikos, cia ramu, bet pasigirsiu, kad kovo 5 uzsiregistravau pas Abraiti...  blush2.gif

Amade, pirmiausia užjaučiu tave dėl nelaimės console.gif Abi buvom birželinukės, mūsų mažylių laikas beveik vienodas buvo... kai perskaičiau, tai net negalėjau patikėt kad taip nutiko..... verysad.gif
Aš turiu AFS ir kol kas vaistų pagalba sėkmingai nešioju savo mažylį.... kažkaip nelabai tikiu kad tokiam nėštumo laike persileidimą galėjo įtakoti AFS, tuo labiau kad rašei kad mergytė buvo gyva, o juk esant AFS vaisius nustoja vystytis ir žūva.... aišku, manau reikia ištirti visus galimus variantus, bet kažkaip aš linkstu prie tos teorijos, kad buvo infekcija.....
Linkiu sekmės ir pranešk Abraičio rezultatus, ir jei sužinosi, nelaimės priežastį....
Dar kartą sekmės mirksiukas.gif
Atsakyti
Merginos, gal man galit parašyti,kur Vilniuje galima išsitirti dėl šio sindromo? Man gydytoja minėjo,kad daro Santariškėse. O kur ten tiksliau?Ar ten pagrindiniame pastate, ar kur kitur? g.gif Ir kokia maždaug kaina?
Atsakyti
QUOTE(Darling @ 2008 04 07, 21:38)
Merginos, gal man galit parašyti,kur Vilniuje galima išsitirti dėl šio sindromo? Man gydytoja minėjo,kad daro Santariškėse. O kur ten tiksliau?Ar ten pagrindiniame pastate, ar kur kitur? g.gif  Ir kokia maždaug  kaina?

Santariskiu konsultacineje poliklinikoje 3 aukste yra naujas laboratorijos patalpos, kraujus ima MOKAMUOSE tyrimuose, pirma susimoki 206kab ar 306, paskui su lapeliu eini i 205kab salimais. kaina kiekvieno tyrimo po 30kelis litukus. pasakai ta sindroma, tai padaro pradziai 2 pirminius tyrimus (jos pacios zino), jeigu vienas ar abu teigiami, reikia daryti sekancius 3, kaina panasi. jeigu pirmi 2 neigiami, tai kitus 3 daryti nereikia, jie taip pat bus neigiami. daromi tyrimai treciadieniais, atsakymas buna ketvirtadieni apie pietus. kraujus ima visa sav. jeigu priduosi krauja sian ar rytoj ryte, tai poryt zinosi atsakyma. dirba 7-30 iki 17 val pietus 11-30-12-00. tel. 2365130.
po aspirino vartojimo tyrimai keiciasi.

pranesk, kaip tau sekesi.
Atsakyti
Sveikutes mergytes 4u.gif
Senokai jau buvau pas jus bet pamirsti tikrai nepamirsau. wub.gif Gal kokiu naujienu turime nestuke.gif
As gruodžio 12 d. buvau pas Abraiti, tai jis paziurejes mano tyrimus, darytus Santariskese, pasake kad galiu juos i zidini sukurenti verysad.gif
O tyrimai tai pas mane va tokie buvo:
Lupus antikoaguliantas LA1 - rezultatas 40,8
Antikunai pries beta 2 glikoproteina 1 - IgGAM neig. 0,641
Antikunai pries kardiolipina - IgGAM teig. 0,872.

Sako nieko as cia is situ tyrimu nematau.
Bet kadangi su jumis pasitarusi jau buvau anksciau tai pas ji nuejau jau buvo menuo kaip geriau aspirina TROMBO.
Abraitis liepe kartoti tyrimus pas ji, esa KMUK tyrimai yra issamseni. Nu ka pakartoju as tuos tyrimus ateinu pas jiir jis man isdesto ziuredamas i mano tuos tyrimus:
"Nu negaliu pasakyti nieko konkretaus, iki normos tetruksta 1 sekundes. Tokie atsakymai man labiausiai nepatinka."
Tada as jo klausiu tai gal cia itakos turejo aspirinas, juk vistiek jau menesi geriau. O jis man atsake, kad ne tikrai neturejo.
Liepe ir toliau gerti aspirina iki 36 nestumo savaites.

Tai va situacija yra tokia, kad siandien as dar ne nestuke.gif , vis bandom ir bandom bet nepavyksta verysad.gif .
Ir galiausiai tai visikai nesuprantu, kuriais tyrimai remtis - Santariskiu ar Abraicio.
Gal jusu tarpe bus protingesniu ir padesit, o gal kam nors taip yra buve?
Turiu minti vel vaziuoti i Santariskes ir vel kartoti tyrimus ir tada lyginti juos, kad galeciau pati save istirti, nes dabar tai visikoje nezinioje verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(skarletukas @ 2008 04 08, 12:33)
Senokai jau buvau pas jus bet pamirsti tikrai nepamirsau.  wub.gif Gal kokiu naujienu turime  nestuke.gif
As gruodžio 12 d. buvau pas Abraiti, tai jis paziurejes mano tyrimus, darytus Santariskese, pasake kad galiu juos i zidini sukurenti verysad.gif

Bet kadangi su jumis pasitarusi jau buvau anksciau tai pas ji nuejau jau buvo menuo kaip geriau aspirina TROMBO.
Abraitis liepe kartoti tyrimus pas ji, esa KMUK tyrimai yra issamseni. Nu ka pakartoju as tuos tyrimus ateinu pas jiir jis man isdesto ziuredamas i mano tuos tyrimus:
"Nu negaliu pasakyti nieko konkretaus, iki normos tetruksta 1 sekundes. Tokie atsakymai man labiausiai nepatinka."
Tada as jo klausiu tai gal cia itakos turejo aspirinas, juk vistiek jau menesi geriau. O jis man atsake, kad ne tikrai neturejo.

Tai va situacija yra tokia, kad siandien as dar ne nestuke.gif , vis bandom ir bandom bet nepavyksta verysad.gif .
Ir galiausiai tai visikai nesuprantu, kuriais tyrimai remtis - Santariskiu ar Abraicio.
Turiu minti vel vaziuoti i Santariskes ir vel kartoti tyrimus ir tada lyginti juos, kad galeciau pati save istirti, nes dabar tai visikoje nezinioje verysad.gif

g.gif kartok Santariskese, bent zinosi dinamoka, aisku po aspirino tyrimai pageres ir manau bus visiskai normalus, gali kartoti tik tuos kurie buvo nukripe nuo normos arba arti jos. bent tau bus aiskiau: ka reikia kur sukurenti g.gif
sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(skarletukas @ 2008 04 08, 12:33)
Senokai jau buvau pas jus bet pamirsti tikrai nepamirsau.  wub.gif Gal kokiu naujienu turime  nestuke.gif

O kokios tavo Santariskiu tyr.normos?Ar labai jau teigiamas tas" antikunai pries kardiolipinus"tyrimas?Mat visalaik duoda skirtingas normas.
Man Santariskese virsijo norma visus 2kartus,bet A.sake,kad tai nieko nereiskia.Bet darytuose Kaune virsijo net 3kartus-tai sake,kad jau labai didelis nukrypimas,ir reikalingas gydymas aspirinu ir fraksiparinu.O siaip tai po pirmo vizito pas ji buvau labai sokiruota doh.gif .Bet jau nebesinori to prisimint.
Kai buvau Santariskese pas reumatologe-tai ji manes prase,kad pasidaryciau ta tyr.kai pastosiu,sake jai idomu ar po aspirino naudojimo bus pasikeites.Sake teoriskai neturetu buti,bet jai idomu kaip praktiskai.Nelabai suprantu logikos,bet ir man butu idomu suzinoti.As tavo vietoje irgi pasidaryciau pakartotina to 1faktoriaus tyrima Santariskese.
Sekmes tau! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(noanoa @ 2008 04 08, 13:20)
O kokios tavo Santariskiu tyr.normos?Ar labai jau teigiamas tas" antikunai pries kardiolipinus"tyrimas?Mat visalaik duoda skirtingas normas.
Man Santariskese virsijo norma visus 2kartus,bet A.sake,kad tai nieko nereiskia.Bet darytuose Kaune virsijo net 3kartus-tai sake,kad jau labai didelis nukrypimas,ir reikalingas gydymas aspirinu ir fraksiparinu.O siaip tai po pirmo vizito pas ji buvau labai sokiruota  doh.gif .Bet jau nebesinori to prisimint.
Kai buvau Santariskese pas reumatologe-tai ji manes prase,kad pasidaryciau ta tyr.kai pastosiu,sake jai idomu ar po aspirino naudojimo bus pasikeites.Sake teoriskai neturetu buti,bet jai idomu kaip praktiskai.Nelabai suprantu logikos,bet ir man butu idomu suzinoti.As tavo vietoje irgi pasidaryciau pakartotina to 1faktoriaus tyrima Santariskese.
Sekmes tau! 4u.gif

tai gal razumna reimatologe sutikai? kas tik tai dziugina hihihi.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif perskaiciau tik trecdali temos,bet niekur neuzkliuvo ar AFS yra kintamas dalykas ar jei jau turi si sindroma tai visam gyvenimui g.gif
Savo saskaitoj turiu 4 persileidimus,na vienas buvo kaip ir negimdinis ,bet ir tai neaisku.Ir visi nestumai nutruksta anksti,apie 5 sav.Praeitas metais dariausi tyrima del AFS,ats neigiamas.Dabar vel paeme krauja tyrimams.Tai va ir galvoju,jei buvo geras atsakymas pries metus,tai ar yra tikimybe,kad vis del to dabar turiu ta AFS? Sito tyrimo atsakymus gausiu anksciausiai liepos pradzioj,truputi neramu.
Seimos gydytoja patare pagert aspirina,tik ,kad as su juo kaip tik nelabai draugauju.Is nosies pasipila kraujas,vos sustabdysi.Vaikysteje ne karta greitoji vaziuodavo "fontanus" stabdyt.
Atsakyti