Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek supertėvelis turi uždirbti?

QUOTE(MK. @ 2011 10 23, 19:04)
Šiandien man buvo gražu, kai zuikis mylavo mergytes ir griovė jas į žolę, kvatodamas raudonais žandais. Vakar buvo gražu Vincės laidojimo scena filme, Dar ši daina man yra labai gražu...

Aha, augti yra gražu.
Atsakyti
QUOTE(Eleina @ 2011 10 23, 19:50)
MK, o tu kada nors gyvenai  uz minimuma. ta prasme tavo seima - vyras, vaikas ir tu, gyvenot uz 670 litu per menesi?

ne. bet tai ir neįmanoma, juk tuomet pašalpas galima gauti. Vis daugiau susidarytų.
Atsakyti
QUOTE(MK. @ 2011 10 23, 20:42)
ne. bet tai ir neįmanoma, juk tuomet pašalpas galima gauti. Vis daugiau susidarytų.

Pvz kokias pasalpas ir kokios tai butu sumos?
Tikrai ju negautum tiek, kad iseitu dar tokia pat suma smile.gif
ir man apskritai patinka zmones, kurie nezino/nebande/nepatyre, bet kalba biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eleina: 23 spalio 2011 - 20:24
smile.gif dar labiau juokinat pro ašaras.

Priešpastatot visiškai nesusijusius dalykus ir ginčijat sudėdami du skirtingų dimensijų reiškinius. Pinigų uždirbimas - nesirūpinimas šeima. Grynas oksimoronas. smile.gif

Šiandien neišsiplėsiu, bet pradėkim nuo to, kad mačiau aš to skurdo gyvenime, kai vienus batus visiems metams turėjau. Ir kada vienus džinsus per metus nešiodavau. Neturėjau aš tėvų, kurie man būtų padėję ir studentavimo metais išlaikę. Tačiau kažkodėl nuo to tada laimingesnis nebuvau nei dabar. Todėl man keista, kad žmonės mąstot tik krikščioniškom viduramžių dogmom - šventumas tik skurde. Nėra tame nieko gero, bomžai turėtų būti nuostabūs ir labai kultūringi, deja taip nėra.

Dažniausia jaunų šeimų santykių bėda - pinigų trūkumas. Kai nėra pinigų už butą sumokėti ar maistą, kai negali turėti laisvalaikio - nėra tada nei normalių santykių, nei meilė ilgai neužsibūna.

Pinigai nėra savaiminis tikslas, tai yra kiekvieno saugumo jausmas. O moterys ir vyrai yra geri, mieli ir dvasingi, kai jaučia tą saugumą.

Be to, kiekvienas žmogus norim savo vaikams geriausio, ir niekas man neįrodys, kad vaikus rengti iš humanos yra gerai. Sutinku, kad gucci ar armani vaikams nebūtina pirkti, kaip tai daro mano kai kurie draugai, nes vardai vaikams tikrai dzin. Tačiau galėti pirkti paprasčiausią gap ar panašius gražius apdarus - tai jau tėvų pareiga. Taip pat ir po pasaulį pavežioti, įdomybių parodyti yra pareiga, kaip ir į būrelius, į geresnę mokyklą nuvesti. O ir maitinti vaikus (bei save) turime normaliu maistu, ne vokiška kiauliena, ar olandiškais obuoliais. Normalios sveikos jautienos kilogramas yra apie 60lt. O tam reikia bent mano minėtų pinigų.

Dar blogiau, kad mes kalbam apie tikrai menkas (europos lygmeniu) sumas. Kaip kokie bomžai sakom - "jei rasi ne du, o dešimt butelių - išpindėsi ir odekolono prisigersi". tie mano paminėti net ne 2 tūkstančiai eurų vakaruose yra tiesiog skurdas.

Dar kartą paprašysiu pasekti Eleinos pasiūlymų - paskaičiuokite iš ko susideda šeimos išlaidos. Ir pamatysite, kad 6t yra labai nedaug.

Jei aš sakyčiau - vyras nenupirkęs kailinių (30-70t) žmonai yra nieko vertas - tada tikrai mane kaltinkite kuo tik norite. Bet aš kalbu tik apie pačius paprasčiausius poreikius.

Be to, visus žodžius apie lepšius apvertėte aukštyn kojom. Mano mintis paprasta - vyrai neturi teisės pūstis ir save dideliais vyrais laikyti, kai negali oriai savo šeimos išlaikyti ir savo vaikais pasirūpinti. O jei jūs tokius aukštinate - tada jų ir nusipelnote.

Nežinau, kas jus džiugina ir ko jūs iš savo vyro pageidaujate, bet kažkodėl aš jaučiuosi gerai, kai galiu savo žmonai parodyti dėmesį ir meilę pradžiugindamas gražiomis dovanomis, ar kokį romantišką savaitgalį romoje ar paryžiuje suorganizuodamas, nusivesdamas į normalų restoraną ar pakviesdamas pažiūrėti operos. Jau nekalbu apie tai, kad galiu sumokėti už apsilankymą pas normalius daktarus jei prireikia. Ir pinigai čia tik priemonė duoti savo šeimai daugiau laisvės ir ramybės. Čia nėra jokių bankomatų ar laimės pirkimo, tiesiog pinigų tampa užtektinai, kai apie juos nustoji galvoti.

O jau nekalbu apie vaiko reikmes. Aš geriau nekeisiu savo automobilio į naują, bet vesiu vaiką į normalų darželį, kuris gal ir nemažai kainuoja, bet yra vertas kiekvieno lito. Kas sakys kad valstybiniai darželiai yra gerai - pabūkit pusdienį normaliame privačiame darželyje, pažiūrėkit kaip su vaikais ten elgiamasi, kiek dėmesio jiems duodama ir kaip jie lavinami, tada į valstybinius nesinorės net žiūrėti. Bet čia jau kita tema.

Ok, truputi užkniso teisintis, kad orus gyvenimas yra nuodėmė. Ir kad siekis lysti lauk iš skurdo yra blogis.
Atsakyti
viskas ką vardijot yra gerai, jei tokiems pinigams uždirbti pakanka įprastos darbo dienos, o visas kitas likas skiriamas šeimai. Ir, žinoma, jei santykiai gražūs, nes kas iš tų paryžių, jei snukučiai perkreipti.
Atsakyti
vYtaute, nereikia cia pustis su savo pinigais. ne viena tu tiek uzdirbi. mes kalbejome, kad supertevelio pareigos ne vien pinigines, kaip paulius pradzioje ispute.

pauliau, pasukai graziai kalba apie pinigus, paaiskinai placiau, bet i mano mintis apie tavo isivaizdavima kas yra moteris, nesureagavai. man tiesiog pasidare gaila tavo zmonos, na okei, siaip skurdus mastymas, kai parasei; jus moterys nesvajokite, (neikalinekite savo svajoniu pasaulio vyrams), o duokite ko jioems reikia - sekso. juk vyras parnesa tooookius pinigus.

p.s. o kokia fja tau atlieka zmona? juk ji ne namu seimininke taip pat?neatsakei, kaip ji reaguoja kai buni piktas, apatiskaS, juk paryziai ne kasdien, ka reiskia tas tavo psich nuvarges?? as nuosirdziai, nes pati uzdirbu apie tiek (5), dazniau (4), bet tikrai savikritiska esu, ir zinau savo emoc busena, irn kokia esu savo vaikams, ir tuo nesididizuoju... nu negi esti tokiu robotu, kurie valdydami tokias sumas, pilnai yra psichiskai susiderine seimoj, nenustumia vaiku, neapkaukia sutuoktinio? g.gif NEVER
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 24 spalio 2011 - 09:48
QUOTE(given444 @ 2011 10 24, 10:46)
vYtaute, nereikia cia pustis su savo pinigais. ne viena tu tiek uzdirbi. mes kalbejome, kad supertevelio pareigos ne vien pinigines, kaip paulius pradzioje ispute.

pauliau, pasukai graziai kalba apie pinigus, paaiskinai placiau, bet i mano mintis apie tavo isivaizdavima kas yra moteris, nesureagavai. man tiesiog pasidare gaila tavo zmonos, na okei, siaip skurdus mastymas, kai parasei; jus moterys nesvajokite, (neikalinekite savo svajoniu pasaulio vyrams), o duokite ko jioems reikia - sekso. juk vyras parnesa tooookius pinigus.

p.s. o kokia fja tau atlieka zmona? juk ji ne namu seimininke taip pat?neatsakei, kaip ji reaguoja kai buni piktas, apatiskaS, juk paryziai ne kasdien, ka reiskia tas tavo psich nuvarges?? as nuosirdziai, nes pati uzdirbu apie tiek (5), dazniau (4), bet tikrai savikritiska esu, ir zinau savo emoc busena, irn kokia esu savo vaikams, ir tuo nesididizuoju... nu negi esti tokiu robotu, kurie valdydami tokias sumas, pilnai yra psichiskai susiderine seimoj, nenustumia vaiku, neapkaukia sutuoktiniog.gif NEVER

given444, kartais buna taip sunku suprast, ka norit pasakyt doh.gif biggrin.gif momentais tokie nerislus sakiniai doh.gif
o tai jus esat tikra, kad tie, kurie uzdirba iki tukstancio, visada buna mieli su sutuoktiniais, niekada neaprekia, nepyksta, visada sypsosi ir graziai bendrauja, niekada neatstumia vaiku ir viskas pas juos seimose kaip pasakoj? smile.gif baikit, nejuokaukit smile.gif tie, kurie gyvena pastoviam nepritekliuj, dar dazniau pykstasi ir nesutaria. ir vaikai del to labiau nukencia.

o apskritai tai man tikrai keista skaityt, kad didzioji dauguma jusu galvojat, kad jei zmogus uzdirba nemazai pinigu, tai butinai bus nusikales pavarges.. ir tai cia tik geriausiu atveju, nes paprastai jo apskritai namie nebus, nes jis dirbs diena nakti. bet ar jus nepagalvojat, kad tas zmogus tiesiog protingas? turi patirties (gyvenimiskos ir profesines), ziniu, issilavinima, isprusima ir t.t. ir pan. ir darbdavys jam gali tiek moket. ir jis tiek gauna dirbdamas nuo 8 iki 17. ir po 17 val palieka visus darbinius reikalus darbe ir zygiuoja laimingas sau namo pas zmona ir vaikus.. Keista, negi tikrai lietuviu jau toks mastymas varguoliskas... unsure.gif
Atsakyti
kokiam darbe pvz 6000 yra norma? Na [pvz. Už 8 val darbo dieną.
Atsakyti
QUOTE(MK. @ 2011 10 24, 13:24)
kokiam darbe pvz 6000 yra norma? Na [pvz. Už 8 val darbo dieną.

apie tai buvo temoj kalbeta, nesikartosiu. atsiversk kelis psl atgal ir rasi.
Atsakyti
QUOTE(Eleina @ 2011 10 24, 13:27)
apie tai buvo temoj kalbeta, nesikartosiu. atsiversk kelis psl atgal ir rasi.

vadinasi, nėra konkrečių pavyzdžių.? Bet nesvarbu, bet kokiu atveju tokių - mažuma. jie išimtis greičiau.
Atsakyti
QUOTE(MK. @ 2011 10 24, 13:40)
vadinasi, nėra konkrečių pavyzdžių.? Bet nesvarbu, bet kokiu atveju tokių - mažuma. jie išimtis greičiau.

o tai tureciau tau zmoniu pavardes surasyt? doh.gif biggrin.gif
aisku, kad ne dauguma doh.gif bet tikrai nera taip, kad tokiu isvis nebutu. yra tokiu ir darbdaviu, kurie gali moket, ir darbuotoju, kurie tiek gauna.
kazkaip man panasu, kad tas neigimas kyla is pavydo bigsmile.gif
Atsakyti
buvau parasius ilga zinute, bet pagalvojau kad du paprasti pavyzdziai bus veiksmingesni.
Musu mergytei atopinis dermatitas. Vaikas kasos draskosi, naktim blogai miega, nu blogai jai....daktarai, kremukai, kiti daktarai, vel kremukai, nes pasirodo anas vakar nupirktas uz 100 lt netiko doh.gif ir tt ir pan. Va dabar pvz reik vel vest vaika pas gydytoja, pasidaryt kruva tyrimu, kainuos nemazai. Ir as turiu galvoti kaip persidelioti biudzeta kad galetume pas tuos daktarus nueit...Manot malonu apie tai galvoti? Manot gereja santykiai su vyru del to?
Kitas pavyzdys. Isaugo mazoji savo automobiline kedute. Reik naujos. Nusiziurejau. 555 kainuoja. Pasnekejau su vyru. Brangu. Ieskok padevetos. Manot gera sitaip? Na ir trecias pavyzdys - reik vaikams batu. Sakau va radau ecco, geri, (vieno vaikiuko kojele krypsta, todel batus turim pirkt labai kokybiskus) kainuoja 200 lt. Brangu - ieskok padevetu. Nebeistveriau, sakau zinai, eik ir nusipirk tu sau padevetus batus ir nesiok. Manot nuo tokiu dalyku meiles seimoj daugiau? Pinigais tevu meiles nepamatuosi zinoma, bet jei tevas negali savo dukrai nupirkti paprastos, ne kazkokios paauksuotos autokedutes, kuri mano giliu isitikinimu yra butina ir butina kokybiska, NAUJA, nes kalbam apie vaiko sauguma. Manot taip pasireiskia meile vaikui???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wytaute69: 24 spalio 2011 - 13:50