Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek turi uždirbti supermamytė

QUOTE(Dindilin @ 2008 03 21, 14:24)
Na matai, gal esi ministrės patarėja, tuomet gali galvoti ir apie kitokį modelį. O aš esu tai, kas esu, deja, neuždirbu tiek, kad išlaikyčiau visus kampus pati ir dar aprūpinčiau diedo poreikius.

Jūs nereaguokit taip jautriai. Aš noriu padiskutuoti. Aš nesu ministrės patarėja. Bet gal kada busiu, kas žino. O kas jums sakė, kad turit aprūpinti diedo poreikius? Kas sakė, kad turit laikyti visus namų kampus? Gal užteks dviejų? Tiesą, nežinau,kiek tas namas turi kampų. Jūs tašot- "deja, neuždirbu". Jeigu deja, reiškia jums neužtenka, tai gal verta pasieškoti būdų, kaip tai padaryti?
Aš ir pati esu panaši- feministė, kai man patogu, ir vyro išlaikytinė, taipogi kada patogu. Bet tai mane pradeda slėgti, aš nenoriu taip nugyventi viso gyvenimo... aš nenoriu, kad mano dukra gyventų pagal tokį modelį...
O jūsų neslegia?
Atsakyti
QUOTE(Dindilin @ 2008 03 21, 14:57)
  namų dekoro jaukumas irgi kainuoja. Manau,  žmonos alga galėtų būti kaip tik tam.

manyčiau, kad turėtu būti abipusis susitarimas, kad vienas mokės už vienus dalykus, o kitas už kitus, proporcingai abiejų nuolatinėms pajamoms, o likusius pinigus vartos kaip jiems norisi, tai manau, kad normalu.
Ir visiškai nesvarbu kiek SM ar MB uždirba, ir kuris daugaiu.
Atsakyti
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 03 21, 12:32)
Jūs nereaguokit taip jautriai. Aš noriu padiskutuoti. Aš nesu ministrės patarėja. Bet gal kada busiu, kas žino. O kas jums sakė, kad turit aprūpinti diedo poreikius? Kas sakė, kad turit laikyti visus namų kampus? Gal užteks dviejų? Tiesą, nežinau,kiek tas namas turi kampų. Jūs tašot- "deja, neuždirbu". Jeigu deja, reiškia jums neužtenka, tai gal verta pasieškoti būdų, kaip tai padaryti?
Aš ir pati esu panaši- feministė, kai man patogu, ir vyro išlaikytinė, taipogi kada patogu. Bet tai mane pradeda slėgti, aš nenoriu taip nugyventi viso gyvenimo... aš nenoriu, kad mano dukra gyventų pagal tokį modelį...
O jūsų neslegia?

Na atvirauti labai nenoriu internete, tačiau turiu be galo karčią piniginę patirtį. Po skyrybų su manimi, mano buvęs sutuoktinis pralobo, jei taip galima sakyti. Ir ne visai garbingu būdu. Todėl man labai skauda. Dukros aš neturiu, turiu tik sūnų. Žinoma, nenorėčiau, jog kokia fūrija paspaustų mano sūnelį po padu, ir jis turėtų ją išlaikyti nuo ...iki..... Tačiau jei man pasitaikytų galimybė antrai santuokai, tuomet nežinau......Finansinis požiūris turėtų arba sutapti, arba....mes negalėtume būti kartu.....Jūs kalbate apie dukrą, kad nenorėtumėte, kad ji būtų nors kiek priklausoma nuo vyro.....Sutinku. Tačiau jei vyras - padorus, geras žmogus, neturintis piktų kėslų, tuomet argi nemalonu, jei nereiktų tampytis po 2 etatus.....
Na, nebent Jūs kalbate apie verslininkų gyvenimą.....
Atsakyti
Negalėčiau gyventi su skrudžu. Jokiu būdu. Negalėčiau, nenorėčiau klausytis priekaištų dėl to ar ano pirkinio. Viskas proto ribose. Bet jei vyras gali sau leisti investuoti į kažkokius gražius ratlankius, tuomet aš manau, kad ir aš galiu sau leisti nusipirkti ką nors sau malonaus....
Atsakyti
QUOTE(Dindilin @ 2008 03 21, 14:39)
.Jūs kalbate apie dukrą, kad nenorėtumėte, kad ji būtų nors kiek priklausoma nuo vyro.....Sutinku. Tačiau jei vyras - padorus, geras žmogus, neturintis piktų kėslų, tuomet argi nemalonu, jei nereiktų tampytis po 2 etatus.....
Na, nebent Jūs kalbate apie verslininkų gyvenimą.....

"nors kiek priklausoma"- šiek tiek perdedat smile.gif Gali atsitikti visko (net neabejoju, kad nuo mano norų ar nenoro mano vaiko gyvenimas mažai priklausys), galu gale, gimdydama ir augindama vaikus moteris natūraliai kuriam laikui iškrenta iš darbinės veiklos (su tam tikromis išimtimis) ir tampa labiau priklausoma nuo vyro.
Žinoma malonu, kai šeimoje netruksta pinigų, ir visai nesvarbu, kas tuos pinigus uždirba- vyras ar žmona.
Eina sau, kaip sunku suderinti savo poreikius ir tikrovę, ar ne?
Šiuo metu turiu daugiau klausimų, nei atsakymų. Ateitis parodys.
Atsakyti
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 03 21, 15:32)
O jūsų neslegia?

QUOTE(Dindilin @ 2008 03 21, 15:39)
Dukros aš neturiu, turiu tik sūnų. Žinoma, nenorėčiau, jog kokia fūrija paspaustų mano sūnelį po padu, ir jis turėtų ją išlaikyti nuo ...iki.....

Pamąstymui: g.gif
Kiekviena motina tikisi, kad jos duktė gaus geresnį vyrą negu ji, ir įsitikinusi, kad jos sūnus niekuomet negaus tokios geros žmonos, kaip jos tėvas. – M. A. Neksė. smile.gif
Atsakyti
man keisčiausia pasirodė mano MB reakcija vienu atveju. Šiaip jokių problemų nebūdavo šiuo piniginiu subtiliu klausimu - jei ko reikia, kas turi, tas perka. Bet kažkada užsidirbau ,,iš šalies" ir gavau siaubingą pasipiktinimo bangą, kai pareiškiau , kad ,,chalimas - tai jau visiškai mano reikalas - jį noriu išleisti sau." g.gif likau nesupratus.
Atsakyti
QUOTE(Dindilin @ 2008 03 21, 14:46)
Negalėčiau gyventi su skrudžu. Jokiu būdu.

Sutinku, aš irgi nenorėčiau. Bet juk niekas ir neverčia, ar ne? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 03 21, 12:48)
"nors kiek priklausoma"- šiek tiek perdedat smile.gif Gali atsitikti visko (net neabejoju, kad nuo mano norų ar nenoro mano vaiko gyvenimas mažai priklausys), galu gale, gimdydama ir augindama vaikus moteris natūraliai kuriam laikui iškrenta iš darbinės veiklos (su tam tikromis išimtimis) ir tampa labiau priklausoma nuo vyro.
Žinoma malonu, kai šeimoje netruksta pinigų, ir visai nesvarbu, kas tuos pinigus uždirba- vyras ar žmona.
Eina sau, kaip sunku suderinti savo poreikius ir tikrovę, ar ne?
Šiuo metu turiu daugiau klausimų, nei atsakymų. Ateitis parodys.

Na o aš šiuo metu pasiekusi tokį gyvenimo tarpsnį, kai TAI, ką turiu, turiu tik savo pačios nuopelnu. Ir tai, kaip aš gyvenu, gyvenu tik iš savo pačios sukauptų galimybių. Dėl rytojaus bijau tik tiek, kiek bijau dėl savo sveikatos. Tarkim, jei man kas atsitiktų.....Bet nereikia bijoti dėl vyro, kad kas bus, jei jam kas bus.....
Atsakyti
QUOTE(Mili @ 2008 03 21, 14:50)
man keisčiausia pasirodė mano MB reakcija vienu atveju. Šiaip jokių problemų nebūdavo šiuo piniginiu subtiliu klausimu - jei ko reikia, kas turi, tas perka. Bet kažkada užsidirbau ,,iš šalies" ir gavau siaubingą pasipiktinimo bangą, kai pareiškiau , kad ,,chalimas - tai jau visiškai mano reikalas - jį noriu išleisti sau." g.gif likau nesupratus.

Chm, o jis jau turėjo planų tavo uždirbtiems pinigams? smile.gif

Beje, dabar pagalvojau- aš nežinau, kiek uždirba mano vyras. Rimtai. Apytiksliai numanau, bet niekada neklausiau ir jis nesiafišavo.
Atsakyti
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2008 03 21, 12:50)
Sutinku, aš irgi nenorėčiau. Bet juk niekas ir neverčia, ar ne? smile.gif

Taip, žinoma. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Mili @ 2008 03 21, 12:50)

Ateityje niekada ir nesakyk, kad gavai premiją ar dar ką .... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dindilin @ 2008 03 21, 13:57)
Ateityje niekada ir nesakyk, kad gavai premiją ar dar ką .... mirksiukas.gif

patarimas geras biggrin.gif tarp kitko, taip ir darau. ax.gif
Atsakyti