Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek turi uždirbti supermamytė

jei mokesi gyventi tai sugebesi ir uz 800 lt per menesi isgyventi, o jei ne tai ir 10000 lt bus maza, cia viskas priklauso nuo zmogaus. mirksiukas.gif
Niekad nesupratau ir nesuprasiu moteru kurios gyvena is vyro pinigu niekur nedirba ir dar skundzias , kad jis mazai gauna, doh.gif jei mazai tai eik ir dirbk pati.
as dirbu tam kad tureciau savo smulkioms islaidoms ir , kad nenudurneciau vien budama namie, be darbo, vien tik budama namu seimininke.... thumbup.gif

p.s. susirask patinkanti darba ir nereiks dirbti ir uzteks kiek uzdirbi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Atsakyti
Paskaiciau cia diskusijas ir nustebau.. Pasirodo moterys yra vargses, augina vaikus, neuzdirba pinigu, nepasitiki savim ir pan biggrin.gif Ir atseit daugiausia taip yra del to, kad joms svarbu yra seima.

Man 22metai. Dirbti pradejau anksciau uz savo vaikina (nors jis 2metais vyresnis), ilgokai uzdirbau daugiau. Dabar jau susilyginam, jis gal prades gauti daugiau. Ir tai nebuvo priezastis kaip kazkas sake 'negerbti'.

Anksciau isivaizduodavau, kaip as busiu karjeriste, dirbsiu, kilsiu i vis geresnes pareigas, juk esu protinga, gabi ir darbsti. Dabar matau ka kita - plesausi, dirbu, mokausi, dar ziurek kokia praktika uzgriuna.. Pradedu vertint ne pinigu kieki o laika, kuri galiu skirti sau, savo brangiem zmonem, pomegiam, poilsiui. Skaitydama SM vis labiau vertinu mamas. Ir nesvarbu kiek jos uzdirba, tegu ir nieko neuzdirba, juk jos augina vaikucius namie. O jei supermama dar ir dirba-galbut superteciui reiktu poziuri pakeisti, o ne galvoti kad ji uzdirba per mazai.

Aisku, nekalbu apie tas situacijas kai seimai pagrindiniams dalykams truksta pinigu. Bet tokiu atveju turbut reiktu pasispausti visgi teciui. Baisu kai pamatai, kad vyras sedi visa diena kioskelyje ir pardavineja guma ir limonada doh.gif

Pvz mano seimoje, ramstis visada buvo mama, o ne tevas. Ir tai absurdas.

Papildyta:
Dar mane labai sukrete europos statistika-pasirodo, didziojoje britanijoje yra daugiausia nelaimingu vaiku. Del to, kad ju tevai vis daugiau dirba, del atlyginimu, del karjeros, pasilieka virsvalandziu ir pan. Nenoreciau, kad mano vaikas augtu nelaimingas del to, kad as darau karjera, stengiuos pasivyt teti atlyginimu, ir neturiu kada skirti laiko jam.

Kaip jau kazkas sake-reikia tureti ambiciju, bet seima svarbiausia rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Nepasimetusi @ 2008 01 03, 02:40)

Mano šeimoje didesnis ramstis buvo tėtis, bet finansus tvarkė(o) mama. Ir galiu tvirtai pasakyti , kad būtent su buhalterija ir yra didžiausia netvarka. tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
Kazkur perskaiciau vienos forumietes pasisakyma, kad "vienoje seimoje negali buti dvieju stulbinanciu karjeru, tiesiog negali... Nes tuomet kencia vaikai ir paciu partneriu santykiai" Na kazkas panasaus ax.gif
Atsakyti
Visiskai pritariu Nerspasimetusiai thumbup.gif Pati ant savo kailio patyriau kaip pavyksta derint karjera ir seima, o dar magistratura doh.gif - visai susivariau sveikata verysad.gif tikiuos pasiseks "pasiremontuoti" ax.gif
Man tikrai gerai sekesi, tik kaina, mano manymu buvo per didele. Nors oficialiai darbo laikas buvo iki 17 val. , tekdavo uzsisedet ir iki 20-os ir padirbet namuose naktimnis. Zinoma manes nieks neverte, bet kruvis buvo nemazas, taip pat jauciuos atsakinga uz rezultatus. Galu gale supratau, kad kam tie pinigai, jei nebelieka laiko ju leisti su seima, taip pat jauciausi nuolat pavargusi doh.gif Be to pamaciau kita karjeristu medalio puse - tuscios ambicijos, klasta, valdzios troskulys. Supratau, kad man tai svetima.
Dziaugiuos, kad galejau tai pamatyt. Nesigailiu ir tos kainos... Kitaip buciau grazus save, kad saves neisbandziau. Butu viliojes tas nepazintas pasaulis...
Dabar turiu antra leliuka, dizuagiuosi, kad yra geras laikas apmastyt savo poreikius, pamatuot galimybes ir sumastyt ka nors, kad galeciau didziaja dienos dali praleist namuose ir dziaugtis gyvenimu su savo nuostabia seima wub.gif
Atsakyti
Supermamytė turi uždirbti tiek, kad pilnai pati savo uždirbtais pinigais galėtų išlaikyti save bei patenkinti savo materialinius poreikius, plius kad sugebėtų pilnai komfortabiliai išlaikyti bent vieną vaiką. O supertėvelio reikalas- patenkinti savo materialinius poreikius, ir uždirbti pridėtiniam šeimos komfortui (t.y. investicijos bei prabangos dalykai).
Atsakyti
QUOTE(Kurmiukė @ 2008 01 04, 18:54)
Supermamytė turi uždirbti tiek, kad pilnai pati savo uždirbtais pinigais galėtų išlaikyti save bei patenkinti savo materialinius poreikius, plius kad sugebėtų pilnai komfortabiliai išlaikyti bent vieną vaiką. O supertėvelio reikalas- patenkinti savo materialinius poreikius, ir uždirbti pridėtiniam šeimos komfortui (t.y. investicijos bei prabangos dalykai).

Ši taisyklė Jūsų šeimos, o kiekvienoje šeimoje savaip skirtingais gyvenimo periodais mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Huiza @ 2008 01 04, 19:14)
Ši taisyklė Jūsų šeimos, o kiekvienoje šeimoje savaip skirtingais gyvenimo periodais mirksiukas.gif

Jokia čia ne taisyklė, o mano nuomonė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nepasimetusi @ 2008 01 03, 02:40)
Paskaiciau cia diskusijas ir nustebau.. Pasirodo moterys yra vargses, augina vaikus, neuzdirba pinigu, nepasitiki savim ir pan biggrin.gif Ir atseit daugiausia taip yra del to, kad joms svarbu yra seima.

Man 22metai. Dirbti pradejau anksciau uz savo vaikina (nors jis 2metais vyresnis), ilgokai uzdirbau daugiau. Dabar jau susilyginam, jis gal prades gauti daugiau. Ir tai nebuvo priezastis kaip kazkas sake 'negerbti'.

Anksciau isivaizduodavau, kaip as busiu karjeriste, dirbsiu, kilsiu i vis geresnes pareigas, juk esu protinga, gabi ir darbsti. Dabar matau ka kita - plesausi, dirbu, mokausi, dar ziurek kokia praktika uzgriuna.. Pradedu vertint ne pinigu kieki o laika, kuri galiu skirti sau, savo brangiem zmonem, pomegiam, poilsiui. Skaitydama SM vis labiau vertinu mamas. Ir nesvarbu kiek jos uzdirba, tegu ir nieko neuzdirba, juk jos augina vaikucius namie. O jei supermama dar ir dirba-galbut superteciui reiktu poziuri pakeisti, o ne galvoti kad ji uzdirba per mazai.

Aisku, nekalbu apie tas situacijas kai seimai pagrindiniams dalykams truksta pinigu. Bet tokiu atveju turbut reiktu pasispausti visgi teciui. Baisu kai pamatai, kad vyras sedi visa diena kioskelyje ir pardavineja guma ir limonada  doh.gif

Papildyta:
Dar mane labai sukrete europos statistika-pasirodo, didziojoje britanijoje yra daugiausia nelaimingu vaiku. Del to, kad ju tevai vis daugiau dirba, del atlyginimu, del karjeros, pasilieka virsvalandziu ir pan. Nenoreciau, kad mano vaikas augtu nelaimingas del to, kad as darau karjera, stengiuos pasivyt teti atlyginimu, ir neturiu kada skirti laiko jam.

Kaip jau kazkas sake-reikia tureti ambiciju, bet seima svarbiausia  rolleyes.gif

Mano žmona mąsto lygiai taip pat, aš tuo esu visiškai patenkintas, smagu, kai vaikus (bent jau po darbo ) prižiūri mama , o ne svetimas žmogus g.gif , o be to, matau, kaip vaikams jos reikia
Atsakyti
QUOTE(paulius.sav @ 2007 09 25, 11:48)
Cia ne teciu forumo dalis sita tema.

antra, moterys turi uzdirbti tiek kiek ir vyrai atliekantys toki pati darba, teisingiau duodamos toki pati rezultata.

Visa beda, kad moterys neduoda tokio pat rezultato del:

- Neturi vidines motyvacijos siekti geriausiu rezultatu (neturi konkurencijos instinkto)

- Nuvertina savo sugebejimus.

- Nesiekia mokslu po universiteto baigimo (savarankisko kvalifikacijos kelimo)

- Jaunos moterys daugiau galvoja apie seima, nei darba.

- Yra rizika, kad iseis dekretiniu.

- Dirba maziau virsvaladziu (as ne apie gamyklu darbuotojus kalbu, o profus, kur normaliai uzdirba)

- Reikalauja daugiau iseiginiu.

- Vengia darbo susijusio su stresu.

- Vengia rizikos.

- Renkasi neperspektyvias sritis.
As kalbu apie tendencijas, o ne apie visas absoliuciai moteris.

Siaip moterys nori apie 10-20% mazesnio atlyginimo.

O kalbant normaliai tai 2000lt-3000lt i rankas vilniuje.

100 proc pritariu... nes beveik tiksliai atitinku sita schema. galvoju tik apie seima kol kas, mano specialybe yra visiskai neperpektyvi, ir jeigu baigsiu bakalaura i magistra net nezadu stot, abejoju ar paauginusi suneli susirasiu koki padoresni darba nes nemoku ir nemegstu bendraut su zmonem, neiseina apsimest geresne nei esu... rizikos ir darbo susijusio su stresu tikrai vengsiu, nes man svarbiausia seima... nu zodziu viskas atitinka! tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Kurmiukė @ 2008 01 04, 17:54)

nezinau, ar tai musu seimos nuomone, niekada nekalbejom, bet gyvenam pagal sita "taisykle"
pakolkas esam patenkinti taip, kaip yra:ka as uzdirbu, isleidziu savo,dukros poreikiams bei namu gerbuvio grazinimui (paveikslai, naujos uzuolaidos, nauji indai ir pan.)
vyrui drabuzius beveik visada irgi perku as.
o paskolos, investicijos ir panasus dalykai atitenka MB. jam patinka tvarkyti tokius reikalus, jis ta moka ir as nesikisu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laurencija2: 26 sausio 2008 - 17:19
Na mano, busimoji (po daug metu) superžmonyte-supermamyte turetu uzdirbti bilekiek, man visiskai nebutu svarbu, svarbu yra tai kad ji save tinkamai realizuotu ir jaustusi patenkinta. Toks uzdarbis mane tenkintu ir teiktu peno stengtis visaip kaip siekti gero seimai.
Atsakyti