Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek turi uždirbti supermamytė

Skelbimas laikrastyje:

"Esu garzi, kulturinga, labai gerai uzdirbanti, turiu namus nuosavus, buta ir kelis vasarnamius, prie juros ezero ir upes pamiskej, nusiziurejau dar vila Turkijoje. Nieko neperku, neparduodu, neieskau ir nesipazindinsiu. Tiesiog gyriuosi"

biggrin.gif
Atsakyti
Nemanau, kad sis klausimas isvis turetu kazkokia prasme. Mano poziuriu svarbiau, kad paciai supermamytei dirbamas darbas patiktu, ji save siame darbe realizuotu, paprasciau sakant neitu i darba kaip i katorga. Na, o jei mamyte gris laiminga po darbo, tai ir teveliui neblogai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mili @ 2007 09 25, 11:29)
atidarau atskirą temą, nes lambda užvestoje ne vienam dalyviui iškilo šitas klausimas.
beje manu kad diskutuoti gali ir mamytės ir tėveliai.

jei jau abu ir supermamyte ir supertevelis, tai kam dar uzdarbis??? lotuliukas.gif
Atsakyti
Jei supermamytė uždirba tiek,kad gali save ir vaikus išlaikyti,tai,manau yra labai pagirtina.Reiškia,ji yra savarankiška,nepriklausoma moteris,kuriai supertėvelis negali prikaišioti,kad va, sėdi man ant sprando- jei ką,galima primesti šeimos išlaidas ir pajamas ir įrodyti,kad ne tu,brangusis,mane,o aš pati save išsilaikau (nekalbu apie milijoninius namus ar šimtatūkstantines mašinas).Bet ...nenorėčiau su tokiu supertėveliu gyventi.
Pvz.: aš uždirbu palyginus gerai,mano antra pusė dar dvigubai geriau,bet nuo to nesijaučiu blogai,nes pagal mūsų bendro ūkio išlaidas,man dar nuo algos nemažai lieka (vyrui,aišku,dar daugiau ). Ir supertėvelis patenkintas,negraužia ,kad pinigų per mažai parnešu.
Atsakyti
QUOTE(paulius.sav @ 2007 09 28, 22:46)

jau ne viena tukstanti metu moterys laikomos zemesnio rango padarais. Tik XX a. pradzioje, kai radikalios feministes pradejo egtis taip, kad butu gerbiamos, jas is tiesu pradejo gerbti. Taigi, sakykit, ka norit, bet motinyste amziais nebuvo pagarbos vertas uzsiemimas (ne psiaudo garbinimo zodziais). Tik tada, kai moteris tapo aktyvi visuomenes ir ekonomikos dalyve, ja pradejo gerbti ir vyrai, ir moterys.

Siulau dar karta perzvelgti mokyklinius istorijos vadovelius - tikrai ne visuomet moteris buvo tas "zemesnio rango padaras" ir tikrai ne nuo XXa. jos buvo pripazintos. Juk negalejo "zemesnio rango padarai" valdyti imperiju.
Papildyta:
QUOTE(Silvute @ 2007 10 11, 10:12)
nerupi mamoms tik vaikai. Bet kad vaikai LT rupi tik mamoms, tai yra akivaizdi tiesa. Ir jeigu zinai, kad be taves niekas kitas tavo vaiku nepasirupins, tai ir derini viska.

visais 110% pritariu! Yra vienetai vyru kurie taip atsidavusiai rupinasi savo vaikais kaip mamos
Papildyta:
QUOTE(Naktine @ 2007 10 20, 15:29)
Jei supermamytė uždirba tiek,kad gali save ir vaikus išlaikyti,tai,manau yra labai pagirtina.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

O skaiciu israiska tai priklauso individualiai - kiekvienam zmogui ji skirtinga
Atsakyti
QUOTE(paulius.sav @ 2007 09 25, 12:48)
Cia ne teciu forumo dalis sita tema.

antra, moterys turi uzdirbti tiek kiek ir vyrai atliekantys toki pati darba, teisingiau duodamos toki pati rezultata.

Visa beda, kad moterys neduoda tokio pat rezultato del:

- Neturi vidines motyvacijos siekti geriausiu rezultatu (neturi konkurencijos instinkto)

- Nuvertina savo sugebejimus.

- Nesiekia mokslu po universiteto baigimo (savarankisko kvalifikacijos kelimo)

- Jaunos moterys daugiau galvoja apie seima, nei darba.

- Yra rizika, kad iseis dekretiniu.

- Dirba maziau virsvaladziu (as ne apie gamyklu darbuotojus kalbu, o profus, kur normaliai uzdirba)

- Reikalauja daugiau iseiginiu.

- Vengia darbo susijusio su stresu.

- Vengia rizikos.

- Renkasi neperspektyvias sritis.
As kalbu apie tendencijas, o ne apie visas absoliuciai moteris.

Siaip moterys nori apie 10-20% mazesnio atlyginimo.

O kalbant normaliai tai 2000lt-3000lt i rankas vilniuje.

tik is kur ta nesamone g.gif
o kas jusu vaikus augins, jus
Atsakyti
supermamytė turi uždirbti kuo daugiau, bet tuo pačiu kad tai būtų nors kiek, bet mažiau už supertėčio uždarbį

čia mano vyro logika. gal dėl to, kad aš visada gaudavau didesnį atlyginimą, nei jis hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(paulius.sav @ 2007 09 29, 01:26)

Niekaip nesuprantu, kodel moterys tai nenori buti lygios vyrams. Gal hormonai liepia, cia jau nieko nepadarysi.

O jei tau tik vaikai rupi, tai ir zb. Sakau, bukit mamomis, ar kuo tik norit, jei esat del to laimingos, tik nevarykit veliau, kad maziau uzdirbat, kad vyrai jusu negerbia, kad sunkus gyvenimas, kad nesaugu ir panasiai.

pauliau, matau, kad turit sūnų. Įdomu, ką manote apie vaikų auklėjimą, tiksliau mergaičių ir berniukų auklėjimą, ar augintumėte juos vienodai, ar sakytumėte, kas yra moteriška, o kas vyriška? ką noriu pasakyti: labai didelę įtaką mums daro auklėjimas. jei nuo mažų dienų dienų berniukui diegiama, kad jis bus vyras ir turės uždirbti pinigų, o mergaitei - kad ji bus mama ir turės gimdyti ir rūpintis vaikais, arba sakoma, kad moterys yra tokios, o vyrai - tokie, tai vaikai ir užauga su atitinkamu požiūriu į save ir į priešingą lytį. stereotipai veikia. o mes pateisiname lūkesčius. vat jums ir atsakymas kodėl. pakeisti suaugusį ne taip lengva, kaip įdiegti vaikui tam tikras vertybes ar nuostatas, todėl linkiu pradėti nuo to 4u.gif

Atsakyti
TS, nors nedbedalyviauju forume, taciau atsakysiu:

Manau, kad seimos, kurios aukleja savo vaikus pagal "tradicine" koncepcija is anksto pasmerkia vaikus moteru diskriminacijai.

As manau, kad tiek berniukams, tiek ir mergaitems turi buti diegiamos vienodos vertybes ir is mazumes kalbama apie lyciu lygybe. Mergaites turi zinoti, kad yra niekuo ne blogesnes nei berniukai. Todel jos gali pasiekti viska, ka ir vyrai. Jose turi buti aiskiai suformuoti lygiavos principai.

As diskusijos pradzioje ir rasiau, kad ne moteris diskriminuoja, o pacios moterys save diskriminuoja ir laiko prastesnemis. O tai yra nusikaltimas ju paciu ir kitu moteru atzvilgiu.

Nereikia simtmeciu tam pakeisti, uztektu keliu desimtmeciu, deja niekas nenori to keisti.
Atsakyti
QUOTE(Shriubas @ 2007 10 16, 13:20)
Nemanau, kad sis klausimas isvis turetu kazkokia prasme. Mano poziuriu svarbiau, kad paciai supermamytei dirbamas darbas patiktu, ji save siame darbe realizuotu, paprasciau sakant neitu i darba kaip i katorga. Na, o jei mamyte gris laiminga po darbo, tai ir teveliui neblogai smile.gif

Tu mano vyro zodzius parasei biggrin.gif Jam visai nepatinka, kad dirbau po 12 val ir dar i namus popieriu kruva parsitysdavau doh.gif Dabar, kol esu atostogose, vis kalbina i kitoki darba pereiti, kur maziau valandu ir moraliskai lengviau. Uzdirbu trecdali to ka MV uzdirba. Kai persikeliau pas MV pasakiau, kad puse mokesciu ir pan. noriu moketi. MV tik nusisypsojo ir pasake, kad taupyciau tuos pinigus, panaudosim juos per atostogas, kokia kelione nusipirksim wub.gif
Moteris turi tureti ambiciju ir daryti karjiera, bet seima visada turi buti pirmoje vietoje rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Mili @ 2007 09 27, 08:26)
moterys turi vidinę motyvaciją kuo geriau atlikti užduotį, o tai irgi rezultatai, bet nesiekia konkuruoti, nes darbo kokybė joms svarbiau nei įvertinimas. ir pažįstu N moterų, kurių šefai prisima pagyras už moterų darbą.

kuklumas, kažkada buvo laikomas dorybe.....

daugumoje mokslo sričių doktorančių yra daugiau nei doktorantų. Kitokių duomenų nežinau, tai nesuprantu iš ko taip sprendi.

nežinau iš kur tu žinai ką jos galvoja. dabar kaip tik moterys vėliau susirūpina sukūrti šeimą ir gimdyti vaikus(gimdyvių amžiaus statistika)

na dabr jau yra rizika kad tevėlis išeis tėvystes atostogų, ar dėl to jis blogesnis?

nes turi ir kitų reikalų pvz. gyventi, o ne tik dirbti, kaip kai kurie darboholikai vyrai. Nors kai kurios moterys, ypač senmergės tai dažnai būna kad apsigyvena darbuose.
.
tikriausiai mamytės, nes vaikai turi tokią tendenciją sirgti ir kai serga jie nori mamytės.
.
nėra jokio darbo be streso. labiausia stresiniai laikomi mokytojų, gydytojų ir teisėsaugos bei gelbėtojų specialybės. Bent jau mokytojų ir gydytojų moterų yra daugiau nei vyrų.
.
o kam reikalingas rizikingas darbuotojas?
va čia tai irgi gramatinė klaida - šiaip moterims siūlo apie 10-20% mažesnį atlyginimą

Pirma karta, visai netycia cia uzsukau, ir reiskiu nuosirdzia pagarba ir susizavejima uz tokius protingus, pagrystus ir logiskus pakomentavimus notworthy.gif notworthy.gif notworthy.gif
Atsakyti
Turi uždirbti pagal atliekamo darbo vertę ir viskas.Biudžetinės įstaigos tiek tėveliui,tiek mamytei moka vienodai,tiesiog vyrai į mažai apmokamus neina,o mamos tenkinasi,jei darbas pagal jų specialybę ir šeimoj nėra didžiulio trūkumo.Išsiskyrusi moteris niekaip su 800 lt nepragyvens,o jei vyras daug uždirba-kodėl ne,jei darbas ne perdaug sunkus.
Atsakyti