Įkraunama...
Įkraunama...

alimentai

Alimentų dydis įstatymais neapibrėžtas. Mažiausia suma 125 Lt (MGL). Pinigai yra skirti vaiko išlaikymui, o ne mamos. Savo situacijai išspręsti kreipkitės į advokatą, nes tai turi būti teisingai teisiškai įforminta. Jūsų situacija išties paini ir reikalaujanti nuodugnios analizės. Forume visų variantų aptarti neįmanoma.
Vaiką išlaikyti turi abu tėvai pagal savo finansines galimybes.
Atsakyti
Pasikeitus aplinkybėms (vaikams reikalingas didesnis išlaikymas, pasikeitė tėvų turtinė padėtis ir pan.) galima kreiptis į teismą dėl vaikų išlaikymo formos ar dydžio pakeitimo. Proceso išlaidas paprastai apmoka pareiškėjas.
Atsakyti
Sveiki,

Mane labai domina trumpa informacija apie alimentu pasikelima. Skyrybu metu vyras skaitesi bedarbis, todel priteise 125 lt. Po skyrybu praejus 3 menesiams pervede 600 Lt. Po to po 3 menesiu pervede 1500 lt. metams i prieki. Dabar jis legaliai dirba Anglijoje. Ar imanoma pasikelti alimentus. Tu 125 lt. uztenka tik vaiko darzeliui ir daliai draudimo.

Labai lauksiu atsakymo
Atsakyti
Sveiki, kažką tokio radau jūsų formume, bet norėčiau tiksliai sužinoti. mes su seserim jau po 20 metukų, studijuojam dieniniam kurse, mama viena išlaiko nuo vaikystės. kiek žinau dabar ji pradėjo gauti alimentus už tuos laikus, kai dar buvom nepilnametės.
Norėčiau paklausti, ar įmanoma dar prisiteisti alimentus na nuo 18 iki dabar?
Jei ne, ar galima duoti prašymą dabar? na vis šis tas iki 24 metų. Kur reikia kreiptis ir kam, dėl alimentų iki mokslo baigimo (24 metukų). Nuo ko priklausys alimentų dydis . Kiek kainuos jų prašymas.Gal galit atsiųsti kokį pavyzdį prašymo.
Atsakyti
Pasikeitus tėvų turtiniai padėčiai lėšų skirtų vaikui išlaikyti dydis gali būti pakeistas. Jums reikia kreiptis su nauju ieškiniu į teismą ir pagrįsti būtinumą gauti daugiau lėšų.
Atsakyti
Sveiki,
Norėjau paklausti, ar gali vyras kreiptis į teismą dėl alimentų sumažinimo mergaitei iš pirmos santuokos iki 125lt, jei jis nuo spalio mėnesio tampa bedarbiu?Esu vienintelė dirbanti, reikia išlaikyti butą, mūsų vaikelį ir dar vyrą bei jo pirmos santuokos mergaitę.Esu labai pasimetusi, nes mano alga nedidelė.O kaip situacija pasikeistų, jei po kiek laiko jis vėl įsidarbintų?
Ačiū už atsakymą.
Atsakyti
Vyras turi teisę kreiptis į teismą dėl lėšų vaikui išlaikyti sumos paržiūrėjimo, bet tikmkai pasikeis jo turtinė padėtis. t.y. kai neteks darbo ir kitokių pajamų. Jei jis vėl pradės gauti pajamas,galima atvirkštinė situacija.
Atsakyti
Jūs galite kreiptis į teismą su ieškiniu prašydamos išlaikymo iki 24 metų (mokslams baigti). Kadangi esate pilnametės tai pačios ir turite to prašyti. Išlaikymo dydis priklausys nuo tėvo turtinės padėties-pajamų.
Aš tik konsultuoju forumo dalyvius, procesinių dokumentų pavyzdžių ar ruošinių neteikiu. Kreipkitės į advokatą.
Atsakyti
Sveiki,
su vaiku tevu nesame susituoke ir niekada nebuvome, vaikai gime nesantokoje. Jis vaikus pripazino, pavarde dave, tevyste irasem. Pinigus uz vaikus jis man moka neoficialiai. Noriu sita dalyka iteisinti, nes pradedu pergyventi del tolimesniu ismoku. Pagal jo oficialias pajamas jis uzdirba minimuma, realybeje si situacija kitokia, todel oficialiai prisiteisti "normalaus" dydzio alimentus man nepavyks. Siuo metu is jo gaunu po 1000 Lt kiekviena menesi. As planuoju su juo nueiti pas notara del kitu mane dominanciu dalyku, o tuo paciu ir pasirasyti sutarti del alimentu. KLAUSIMAS:
Jei as turesiu notaro patvirtinta sutarti del alimentu, kur bus nurodyta suma ir bus biologinio tevo parasas su notaro antspaudu:
1. ar galesiu su tokia sutartimi kreiptis i teisma, jei "biologinis" nustos man moketi, ar ji galios kaip musu susitarimo irodymas;
2. jei kreipiuosi su tokia sutartimi i teisma, norint iteisinti ja, ar butinas yra "biologinio" tevo dalyvavimas tame teisme, jei yra sutartis;
3. ar siam teismui galiu nesisamdyti advokato;
4. ar si sutartis gali buti surasyta laisva forma ar ja butinai turi paruosti atestuotas advokatas.
Vaiku tevas yra is tu zmoniu, kuris gali i teismo posedzius paprasciausiai neatvykti del "laiko stokos", del ko visa tai gali buiti vilkinama, todel ir noriu viska sutvarkyti pas notara, nes mums ir taip pas ji reikia.
Atsakyti
Mama auginasi du vaikus , jiems mokami alimentai 33% jau 7 metai,tai nemaža suma. Vaikai nieko nelanko yra sveiki ,papildomų išlaidų nėra
Ar gali tėvas prisiteisti pastovią suma (mažesnę), skirtą vaikų išlaikimui?
Tėvas mano kad tų pinigų yra per daug ir jie išleidžiami ne vaikams, ar teks įrodynėti ,kur juos išleidžiu ir ar vaikams aplamai?
Mūsų nuomonės skiriasi ,ir ar galėčiau viską palikti kaip yra ,jei jis kreiksis į teismą dėl perskaičiavimo alimentų?Kaip tai padaryti?
Atsakyti
Sutartis dėl vaikų išlaikymo geras dalykas. Teisme ją galėsite naudoti kaip įrodymą. Tėvo dalyvavimas teisme pageidautinas, tačiau nėra būtina sąlyga priimti sprendimą. Sutartį turėtų paruošti išmanantis teisę asmuo (bus mažiau problemų vėliau ją panaudojant savo interesams apginti). Dėl advokato samdymo teismo procesui negaliu nieko konkretaus pasakyti, nes nežinau kiek Jūs sugebėsit save atstovauti ir koks bus priešingos pusės pasipriešinimas ar geranoriškumas.
Atsakyti
Lėšų vaikams išlaikyti dydį pakeisti gali teismas pagal tėvo ieškinį. Jam teks įrodyti, kad lėšų "perdaug". Jam šito neatlikus manau bus palikta ankstesnė situacija. Lėšos vaikams išlaikyti ir yra lėšos vaikams išlaikyti-jų poreikiams tenkinti.
Atsakyti