Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisiaus vandenys

QUOTE(Vaterlo @ 2013 02 19, 17:50)
Internete ne vienas straipsnis apie tai.

nezinai tai nerasyk tada g.gif
Atsakyti
QUOTE(blanca333 @ 2013 02 19, 19:50)
nezinai tai nerasyk tada g.gif

lotuliukas.gif oho, kokia pikta moteris.
Rašiau: "kiek žinau", o ne "tikrai žinau".
Beje, tą patį man ir akušeris - ginekologas sakė. Neklausinėjau kodėl, nes pas mane viskas su vandenimi ok. buvo.
O tamstai siūlau išgert raminančių ar tiesiog giliau pakvėpuot.
Papildyta:
PRAŠAU

Jei per daug vaisiaus vandenų:

Taip pasitaiko 2 nėščioms moterims iš 100. Daugeliui moterų itin gausus vandenų kiekis būna antrojo trimestro metu, o kai kuriais atvejais skysčių perteklius susidaro jau 16 savaitėje, kas savo ruožtu sukelia priešlaikinį gimdymą. Moterims, kurių vaisiaus vandenų kiekis gerokai viršija normą, gali jausti diskomfortą pilve ir turėti kvėpavimo sunkumų. Visa tai todėl, kad per vandenų perteklius spaudžia gimdą prie plaučių ir kitų organų pilve. Padidėjęs vaisiaus vandenų tūris gali sukelti:

-priešlaikinį gimdymą;

-pažeisti virkštelę;

Esant per mažam vaisiaus vandenų kiekiui nėščioji jaučia skausmus pilvo srityje. Skausmai itin paaštrėja vaikui judant. Esant amniono skysčio trūkumui, vaisius labiau prisispaudžia prie gimdos sienelių, o tai gali įtakoti netinkamą vaisiaus formavimąsi, pavyzdžiui iškreipti stuburą arba prispausti virkštelę. Per mažame vaisiaus vandenų kiekyje vystęsis mažylis gimsta mažesnio ūgio ir svorio, o jo odelė būna labiau raukšlėta ir sausesnė.Jei gimdoje gaminasi per mažai vaisiaus vandenų, mažylio aktyvumas sumažėja, o pati gimda vystosi lėčiau ir savo dydžiu neatitinka įprastų matmenų. Įtardamas vaisiaus vandenų trūkumą, gydytojas atlieka ultragarsinį tyrimą, kurio metu apskaičiuojamas skysčio tūris ir indeksas.

Ką daryti, jei paaiškėja, jog vaisiaus vandenų yra per mažai?

Vaisiaus vandenų sumažėjimas gali atsirasti tiek pačioje nėštumo pradžioje, tiek vėlesniu laikotarpiu. Jei problema nustatoma iki 28-osios nėštumo savaitės, nėščiajai atliekami visi įmanomi tyrimai, kurie galėtų paaiškinti vandenų gamybos sutrikimus. Taip pat tiriama vaisiaus būklė ir esant vystymosi sutrikimams, jei tai įmanoma – rekomenduojama nutraukti nėštumą.

Jei vaisiaus vandenų kiekio sumažėjimas atsiranda trečiojo nėštumo pabaigoje, gydytojas gali, rekomenduoti dirbtinį gimdymo skatinimą. Bet kuriuo atveju, jei vaikui arba nėščiajai gresia pavojus gyvybei, gydytojai dažniausiai siūlo atlikti cezario pjūvį bet kuriame nėštumo etape.

Jei jau tokia protinga esi, gali ir pati pasiskaityt internete.
Atsakyti
QUOTE(Vaterlo @ 2013 02 19, 19:34)
lotuliukas.gif oho, kokia pikta moteris.
Rašiau: "kiek žinau", o ne "tikrai žinau".
Beje, tą patį man ir akušeris - ginekologas sakė. Neklausinėjau kodėl, nes pas mane viskas su vandenimi ok. buvo.
O tamstai siūlau išgert raminančių ar tiesiog giliau pakvėpuot.
Papildyta:
PRAŠAU

Jei per daug vaisiaus vandenų:

Taip pasitaiko 2 nėščioms moterims iš 100. Daugeliui moterų itin gausus vandenų kiekis būna antrojo trimestro metu, o kai kuriais atvejais skysčių perteklius susidaro jau 16 savaitėje, kas savo ruožtu sukelia priešlaikinį gimdymą. Moterims, kurių vaisiaus vandenų kiekis gerokai viršija normą, gali jausti diskomfortą pilve ir turėti kvėpavimo sunkumų. Visa tai todėl, kad per vandenų perteklius spaudžia gimdą prie plaučių ir kitų organų pilve. Padidėjęs vaisiaus vandenų tūris gali sukelti:

-priešlaikinį gimdymą;

-pažeisti virkštelę;

Esant per mažam vaisiaus vandenų kiekiui nėščioji jaučia skausmus pilvo srityje. Skausmai itin paaštrėja vaikui judant. Esant amniono skysčio trūkumui, vaisius labiau prisispaudžia prie gimdos sienelių, o tai gali įtakoti netinkamą vaisiaus formavimąsi, pavyzdžiui iškreipti stuburą arba prispausti virkštelę. Per mažame vaisiaus vandenų kiekyje vystęsis mažylis gimsta mažesnio ūgio ir svorio, o jo odelė būna labiau raukšlėta ir sausesnė.Jei gimdoje gaminasi per mažai vaisiaus vandenų, mažylio aktyvumas sumažėja, o pati gimda vystosi lėčiau ir savo dydžiu neatitinka įprastų matmenų. Įtardamas vaisiaus vandenų trūkumą, gydytojas atlieka ultragarsinį tyrimą, kurio metu apskaičiuojamas skysčio tūris ir indeksas.

Ką daryti, jei paaiškėja, jog vaisiaus vandenų yra per mažai?

Vaisiaus vandenų sumažėjimas gali atsirasti tiek pačioje nėštumo pradžioje, tiek vėlesniu laikotarpiu. Jei problema nustatoma iki 28-osios nėštumo savaitės, nėščiajai atliekami visi įmanomi tyrimai, kurie galėtų paaiškinti vandenų gamybos sutrikimus. Taip pat tiriama vaisiaus būklė ir esant vystymosi sutrikimams, jei tai įmanoma – rekomenduojama nutraukti nėštumą.

Jei vaisiaus vandenų kiekio sumažėjimas atsiranda trečiojo nėštumo pabaigoje, gydytojas gali, rekomenduoti dirbtinį gimdymo skatinimą. Bet kuriuo atveju, jei vaikui arba nėščiajai gresia pavojus gyvybei, gydytojai dažniausiai siūlo atlikti cezario pjūvį bet kuriame nėštumo etape.

Jei jau tokia protinga esi, gali ir pati pasiskaityt internete.

nepikta visai as smile.gif tik cia raso tos kuriom yra sita problema iskilus, o ne kas prisiskaite internete apie tai smile.gif internete daug raso, o daktaru nuomone kita yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(blanca333 @ 2013 02 19, 20:41)
nepikta visai as smile.gif tik cia raso tos kuriom yra sita problema iskilus, o ne kas prisiskaite internete apie tai smile.gif internete daug raso, o daktaru nuomone kita yra smile.gif

Aš ir pasisakiau... nežinau kokia daktarų nuomonė, žinau, ką man sakė ginekologė-akušerė wink.gif
Atsakyti
QUOTE(blanca333 @ 2013 02 19, 19:41)

Pora puslapiu atgal paeikit, ten tikru faktu yra smile.gif

Pas mane buvo per daug- vaikas gime su stemples atrezija. Is kart operacija. Prie tam tikru apsigimimu ir formavimosi ydu buna polihidramionas.
Atsakyti
QUOTE(Fera82 @ 2013 02 19, 20:20)
Pora puslapiu atgal paeikit, ten tikru faktu yra  smile.gif

Pas mane buvo per daug- vaikas gime su stemples atrezija. Is kart operacija. Prie tam tikru apsigimimu ir formavimosi ydu buna polihidramionas.

o jum nustate kada ju daug? keliu savaiciu?
Atsakyti
na va as jau po apziuros.. pasilikau AK.. vandenu dar padaugejo.. bet kadangi nestumo galas.. tai sake nereik pergyventi, dazniausiai jei kas negerai vandenys pradeda augti jau nestumo viduryje.. dar naujiena, kad maniskis sugebejo atsisesti.. taigi dabar sedime.. ryt darys darys dar viena issamu echo..

aisku manes tie gydytojo zodziai apie vandenu didejima nestumo viduryje manes nepaguode.. vis dar esu pilna baimiu.. verysad.gif

Fera82, kaip dabar Jus laikotes?
Atsakyti
na manes ritoj laukia, kiek dabar nustate tau vandenu?
Atsakyti
QUOTE(blanca333 @ 2013 02 19, 20:28)
o jum nustate kada ju daug? keliu savaiciu?

35 sav buvo, bet gyditoja lyg neitare, kad kazkas blogai, tik pasake, kad vandenu ryskiai per daug. g.gif Dar sunkiai skrandi iziurejo. Db man aisku del ko, nes tuscias buvo. Prie tokio apsigimimo vaikas negali ryti.
Papildyta:
QUOTE(TrioSSS @ 2013 02 19, 20:31)
na va as jau po apziuros.. pasilikau AK.. vandenu dar padaugejo.. bet kadangi nestumo galas.. tai sake nereik pergyventi, dazniausiai jei kas negerai vandenys pradeda augti jau nestumo viduryje.. dar naujiena, kad maniskis sugebejo atsisesti.. taigi dabar sedime.. ryt darys darys dar viena issamu echo..

aisku manes tie gydytojo zodziai apie vandenu didejima nestumo viduryje manes nepaguode.. vis dar esu pilna baimiu..  verysad.gif
Fera82, kaip dabar Jus laikotes?

Tikekimes, kad jums viskas bus gerai. Maniskis turi vid, neigaluma, valgymo sutrikimus, refliuksa, misru raidos sutrikima, kolkas pats nevaiksto ir nekalba, valgo leliuku koses. Darytos 5 operacijos- 2 stemples, 2 galvos, 1 skrandzio.
Atsakyti
na mano mate skrandi gerai, ir dar klause ar zagsi leliukas, bet man lyg zagsi jis... mano vandenys 25 sukilo 33 savaite verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(blanca333 @ 2013 02 19, 20:33)
na manes ritoj laukia, kiek dabar nustate tau vandenu?

buvo pries savaite 25, dabar 33..

Fera, jetus.. kaip baisu.. ir echoskopu aisku to nemate.. verysad.gif verysad.gif verysad.gif ? dabar rimtai nebeuzmigsiu..
o Jums irgi tik ant galo vandenu taip padaugejo? nes man dar pries pora savaiciu viskas ok buvo verysad.gif verysad.gif verysad.gif

maniskis irgi zagsi 1-2 kart dienoje.. skranduka irgi mate..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TrioSSS: 19 vasario 2013 - 20:43
oho kaip sukilo, nesinervuok tik, nors ta pati darau ir as verysad.gif o tau nesake apie skranduka nieko?
Atsakyti