Įkraunama...
Įkraunama...

opinis kolitas

Norėčiau daugiau padiskutuoti apie opini kolita mane jis vargina antri metai, mesalazinas nepadeda nors riju arkliskas rodos dozes po 2 tab. keturis kart dienoje ar jus taip par geriate? ar žvakutes jums neperšti? kokias galima žoleles naudoti?
Atsakyti
Labas visiems, sveika Jausma. Stai kaip aktyviai diskutuojam, kad net mus "uzdare"! Jausma, turbut skaitei musu pokalbius ir padejavimus. Ten ir vaistu pavadinimai ir dozes aprasytos. Ziurint dar kokio stiprumo tavo Mesalazinas. Esu gerusi ir 400 ir 800 stiprumo, nu gal ne 4 , o 3 ar 2 kart per diena. Kaip jau paskiria ,taip. Tik blogai, kad tau nepadeda. Turetu daktaras kita vaistu forma, pvz klizmas isbandyti. Pvz man jos geriausiai tinka. O zoles tinka ivairios atstatancios gleivine, pvz salavijas. Jei skaitei , mes cia diskutavom apie Jadvygos zoles, jai galima pasiskambinti ir ji patars ir atsius kokiu reikia. Zodziu, nieko naujo jau nebeparasysiu, sek foruma, dalinkis sekmemis ir isgyvenimais. Pvz as skaitydama padariau isvada, kad mums nieko sunkaus kelti negalima, nes ir Lailai po plytu tampymo ir Simkai pasitasius su kibirais,liga paumejo. Taigi, daug ko galima pasimokyti is "nelaimes draugu" patirties. Sekmes ir stiprios sveikatos visiems!!
Atsakyti
o klizmutes salofalko? man dabar prof. Jablonskis pazadejo salofalko zvakutes, gal bus nieko - nezinau , nes dabar geriu po 4gramus per diena....jauciu kad kepenims nelabai gerai. Ka zinote apie tuos tyrimus su Amerika, as pernai dalyvavau opinio kolito tyrimuose, va siemet vel kviecia - tipo vaistai nemokami ir busite visada prieziuroje?
Atsakyti
labas visiems,labas jausma naujai prisijungus..is vienos puses dziugu kad prisijungei,is kitos liudna kad ir tave ta liga susirado verysad.gif bet isgyvensim visi,ir gal kada naujus vaistukus isras ir mes paveiksim..tai va,pradesiu gal nuo tavo,jausma,klausimu..nors nesu zinove ar gydytoja,bet tik savo patirtim galiu pasidalint..kai susirgau(t.y man prasidejo kraujavimas lygaiai kaip tu geriai 2 tabletes 4 kar per diena,bet tuo metu(pries 2 metus)man ta doze labai greit viska sutvarke,ir remisija truko gal 8 men,bet si rudeni as vel pablogejau,ir galvojau kad pagersiu vel tokia doze ir viskas susitvarkys,bet ne velnio..jau men kaip man nesibaigia..bet...dabar man dktare parase salofalk zvakutes,ir as matau kad jos man visai padeda,gal dar net labiau nei tabletes..aisku,ju naudojimas tikrai nera toks paprastas kaip tableciu,beabejo ir papersti,bet as kai isidedu zvakute,paguliu ant sono ir viskas tada buna liuks,tai ir tu pabandyk smile.gif nu nzn ka dar parasyt,parasyk tu..kaip sveikata,kaip gydimas,na zodziu daugiau apie savo atveji ok??na dar noriu kreiptis ir i likusiu forumo dalyvius..kaip jus kiti gyvenat?simka,laila,zirzi ir visi kiti??dar norejau pasakyt,kad as labai daznai skaitau www.draugija.info ten yra opinio ir kr ligu draugija,ir ten galima uzduot klausima net gydytojams,kurie visada,visada paraso ir pataria..tai tik..visiems sveikatos 4u.gif
Atsakyti
labas visiems! smile.gif nusivyliau visai,turiu ir jus nuvilti verysad.gif Nepritiko man tos andu vaistazoles,is pradziu,kai pradejau gerti pirma savaite,taip gerai jauciausi, galvojau kad prieme mano organizmas,po savaites pradejo vel sveikata blogeti,bet tikejausi kad laikinai,turiu gerti tas vaistazoles,turi pagereti!bet deje,tik blogejo,pradejo vis dazniau varyti i wc,po to jau ir naktimis po kelis kart varydavau i tulika, kraujas pasirode,tai jau sulfasalazina pradejau gerti,biski lyg ir geriau paliko,sumazinau vaistazoliu doze,dar galvojau nenutraukti,vistiek turiu gerti,turi padeti!bet,deje,vel pilvo skausmas nezmoniskas,dar labiau pradejo kraujuoti,is toleto nebeiseidavau,kaukdavau,negalejau net is namu kur iseiti,nes labai greit uzeidavo skausmas,ir i wc! verysad.gif tai sestadieni nusprendziau mesti tas vaistazoles,uzteks kankintis,kol dar blogiau nepasidariau.Beveik menesi geriau vaistazoles.nuo sestadienio prednizolona po 6tab pradejau vartoti,sulfasalazina, iskart dingo kraujas,ir i wc nebevaro tiek daznai,siandien jau jauciuosi gerai,kaip is kokio pragaro isejusi rolleyes.gif
Atsakyti
sveikos likimo drauges,
tai kiek laiko tu aaggnnee sergi ir kas nustate liga?. nes man tai pernai prasidejo po devyniu metu pertraukos, sake kad pernai buvo pazengusi liga apie 60cm o dabar ziurejo tai tik 15 cm. labai aisku dziaugiuosi bet kraujavimas nepraeina o zadetu zvakuciu is daktaro taip ir negavau (zadejo duoti salofalk zvakuciu bet kiek skambinu tiek nerandu).
Pries devynis metus nescia budama pradejau viduriuoti su krauju ir sustabde tik prednizolonas - oi kaip baisu prisiminti taip apsaugojau save ir vaikeli.... viskas buvo iki pernai ok. tik pernai vel pastojau ir tas pats... atsitiko - vaikeli teko salinti. na va mano tokia trumpa istorija... ar tai nepagydoma?
o kaip tau soritena ar padeda prednizolonas?
ar nuo jo labai pucia?
Atsakyti
o jus ar stipriai kraujuojat ,ar tik tustindamos ar ir kaip nesitustinate taipat kraujuojate ,nes as turiu džs ir kartais kai viduriuoju kraujuoju bet nekiekviena diena kartais ar cia man nuo kokios iplesos ar nuo himorojaus nes turiu hemaroju.kartais net issigastu bet dariausi tyrimus pries metus rektoskopija ir rengenologini zarnyno ir tik tada nustate kad man džs.

ir kiek kartu viduriuojate dienoj.?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lynkute: 01 spalio 2007 - 19:45
Labutis smile.gif man prednizolonas geriausiai ir greiciausiai veikia.Per dvi,tris dienas sustabdo kraujavima,ir gleives per penkias dienas dingsta,ir pilvo beveik nepucia! O preita savaite,tai labai baisiai kraujavo,grynas kraujas bego(kaip per menesines) ,jau buvau labai issigandusi,galvojau kad visos zarnos suplyso! doh.gif O tave Jausma labai uzjauciu,kad del tos nelemtos ligos turejai atsisakyti vaikelio! vis noriu paklausti,kaip toms merginoms sekasi,kurios laukesi vaikeliu,turedamos tokia baisia liga?Jos taip nieko apie save nebeparaso,ar viskas tvarkoj? nes as tap pat kadanors sulaukusi remisijos,labai noreciau pabandyti susilaukti kudykelio,bet labai bijau!O ta musu liga,tikrai yra nepagydoma,o ir remisijos nera taip lengva sulaukti!Kitos merginos skaiciau,buvo rasiusios,dar ir pabaliavoti gali drinks_cheers.gif , as tai dar per naujus biski galejau blush2.gif ,bet po nauju ne laso,nes man nuo laso jau blogai darosi!Vienu zodziu,reikia beveik visu gyvenymo malonumu atsisakyti, jeigu nori gerai jaustis!laikykimes 4u.gif
Atsakyti
o lynkute neturi vaikelių?. o remisija tai kas ? tai periodas kad nekraujuoji ar gydymosi laikotarpis? dabar po dvieju menesiu gydymosi as isvis kas trecia ar visai neiseinu i tualeta as jau valgau slyvas ir visokius laisvinancius ( jiogurtus) kad tik issituštinčiau niekas nepadeda kai pradės pūsti - nežinau ką darysiu. Mano visi viduriavimai visada prasideda nuo 6 kartų per dienaąo po to užsikemša tada reikia laisvinti.
soritena kiek priaugi svorio vartodama prednizoloną? ir kaip numeti?
kaip jūsų apetitas - nes mano nežmoniškas man tik valgyti ir valgyti - o svoris vis auga ir auga. (o enciklopedijose rasoma kad prie šios ligos netenkama apetito ir svoris mažėja)
Atsakyti
QUOTE(jausma @ 2007 10 03, 14:42)
o lynkute neturi vaikelių?. o remisija tai kas ? tai periodas kad nekraujuoji ar gydymosi laikotarpis? dabar po dvieju menesiu gydymosi as isvis kas trecia ar visai neiseinu i tualeta as jau valgau slyvas ir visokius laisvinancius ( jiogurtus) kad tik issituštinčiau niekas nepadeda kai pradės pūsti - nežinau ką darysiu. Mano visi viduriavimai visada prasideda nuo 6 kartų per dienaąo po to užsikemša tada reikia laisvinti.
soritena kiek priaugi svorio vartodama prednizoloną? ir kaip numeti?
kaip jūsų apetitas - nes mano nežmoniškas man tik valgyti ir valgyti - o svoris vis auga ir auga. (o enciklopedijose rasoma kad prie šios ligos netenkama apetito ir svoris mažėja)

ne vaikeliu neturiu planuoju ,bet kad nesekmingai pakolkas verysad.gif anksciau kai dar nesirgau sia liga džs tai buvau pastojusi bet nestumas buvo nesivystantis verysad.gif po dvieju menesiu atsirado apgaulingas noras tustintis taip ispirmo nesupratau kas darosi kai isityriau pasake kad tavo zarnynas tvarkoj tai ir pripazino dirglios zarnos sindroma kaip ir rasiau anoj temelej. as jai zadu eiti kur i parduotuve ar siaip stengiuosi nevalgyti nieko nes jai atsiranda baime tada zarnynas pradeda spazmuot uzsimanau tustintis tai dazniausiai valgau tik vakarais verysad.gif
o ar jus nebijote pavalgius vaziuoti kur ar eiti kad nepaleistu viduriuku ,ir ar nera apgaulingo noro .?
Atsakyti
Laba smile.gif Remisija,kai tu jautiesi gerai,nebereikia vaistu gerti,ir pamirsti kad turi tokia liga!Tau Jausma atrodo ir buvo ta vadinama remisija devynis metus. apetitas tai pas mane irgi neblogas,turiu daznai ka nors uzkramtyti biggrin.gif ,o del svorio, priauga zinoma,bet kai liga paumeja,as greitai visa priaugusi svori isviduriuoju,tai man taip ir svyruoja 65-72.Lynkute klausia,ar nebijom kur eiti pavalge?Taip,jau ne viena karta buvo tokiu atveju,kai parduotuvej uzeina skaudeti pilva,ir ner kur dingti,prakaita ismusa,atsitupi ir tikraja to zodzio prasme sukisi kulni i uzpakali,kad neapsividuriuotum,ir lauki dantis sukandus, kol praeis!O ir dar reikia apsimesti, kad neatkreipti i save demesio pries zmones kad tau negerai kazkas,pasiemi kokia preke ir ziurineji doh.gif ,o po to,tik praeina,ir varai ieskot wc!Jausma,sakai tu is pradziu viduriuoji,o paskui uzkieteja?Idomiai tau darosi!As tai nebeatsimenu kada man buvo uzkieteje.O kaip jus miegate,ar galit ant sono miegoti?As tai negaliu,dar pernai galejau ant kairiojo sono miegoti,o dabar jau bus metai kaip visas naktis tik tiesiai ant nugaros,jeigu netycia pasisuku,tai iskart susijudina zarnynas ir varau i wc! Sekmes visiems mirksiukas.gif
Atsakyti
nakty man neuzeina man tik rytais, galiu guleti ant bent kokio sono nebent kokio netinkamo maisto uzkremtu tai ir nakty suviduriuoju.
buna kadir pas mane uzkieteje bet tik kartais tada dar baisiauiseit is namu bijai kad,, nepramustu ,,kur netinkamoj vietoj blush2.gif
bet uzkieteje buna dazniausiai kai kokias keturias lopedium isgeriu g.gif
Atsakyti