Įkraunama...
Įkraunama...

Dantukų priežiūra, valymas

QUOTE(rosenda @ 2005 05 29, 17:13)
Labadiena,

Noreciau labai suzinoti kokia dantu pasta pirkti ir kokia geriausia,kad nepakenktu jeigu nurytu.Nes kaip vaistineje paklausiau,tai parode kazkokia rusiska,kuri man pasitikejimo nekialia.

ACIU

Dabar yra naujiena Nenident(ar panašiai skamba) dantų pasta nuo 6 mėn iki 2 metų, šeptėlis silikoninis užmaunamas ant mamos piršto, bet jos kaina 26 lt blink.gif ,o anksciau buvo sterimar geliukas, bet gal 2 metai neįveža į Lietuva,o gal dar naujesnių yra ?Šitomis pastomis prekiauja vaistinės.
Atsakyti
Kazin kur odontologe dingusi,jau pries kelias dienas uzdaviau klausima g.gif
Atsakyti
Labadiena,

Noreciau labai suzinoti kokia dantu pasta pirkti ir kokia geriausia,kad nepakenktu jeigu nurytu.Nes kaip vaistineje paklausiau,tai parode kazkokia rusiska,kuri man pasitikejimo nekialia.

ACIU

Sveika,
Kadangi as pati esu odontologė ir dar priedo turiu mažylę, tai galiu pasakyti, kad nuo pat pirmo dantuko išdygimo visose vaistinėse ir prekybos centruose ieskojau dantų pastos be fluoro, kuria vaikas gali nuryti, nepakenkdamas sveikatai.
Radau tik vieną vadinasi First - Teeth, bet irgi kainavo apie 20 litų.
Pirkdama atkreipk dėmesį į užrašus apie fluorą, pirmais metais reikia naudoti pastą, kurioje jo nėra, kai vaikas išmoks išspjauti- tada jau naudojama su nedideliu fluoro kiekiu.
Atkreipk dėmesį į užrašą natrio monofluorfosfatas - nes tai ir yra fluoras, o daugelis vaistininkų man paduodavo tokias pastas, sakydami - va čia tikrai nėra fluoro, jei pati nebūčiau odontologė, greičiausiai patikėčiau
Iki ir sėkmės,
Gali būti, kad yra šių pastų ir rusiškų, kažkada girdėjau, kad jų būta IKI parduotuvėse, bet ieškojau ir neradau sad.gif
Atsakyti
Labadiena,

ACIU

Rosenda- apie dantų pasteles vaikučiams mamytės aktyviai diskutavo vienoje temelėje. Nepatingėk paieškoti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Odontologė @ 2005 06 06, 07:45)
Rosenda- apie dantų pasteles vaikučiams mamytės aktyviai diskutavo vienoje temelėje. Nepatingėk paieškoti  mirksiukas.gif

Nu tai kad nera,visur issniukstinejau?

Lekstenas,aciu bandysiu ieskoti doh.gif Bet pasirinkimas laaaaaaaabai skurdus turbut g.gif
Atsakyti
dabar yra naujos pastos vaikams skirtos be fluoro, nuo kada jas pradeti vartoti? mano mažylei 1,8 metų, ji taip pat nesileidžia valoma dantukų, aš jai šepetėlį duodu pamirkytą vandeny, ji pakramto šerelius ir tiek...
Atsakyti
QUOTE(dewy @ 2005 06 29, 11:18)
dabar yra naujos pastos vaikams skirtos be fluoro, nuo kada jas pradeti vartoti? mano mažylei 1,8 metų, ji taip pat nesileidžia valoma dantukų, aš jai šepetėlį duodu pamirkytą vandeny, ji pakramto šerelius ir tiek...

Su pastele po truputį draugauti reikėtų pradėti jau turint 4 pirmus dantukus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Odontologė @ 2005 06 29, 16:24)
Su pastele po truputį draugauti reikėtų pradėti jau turint 4 pirmus dantukus  smile.gif

O JEI PIRMUS 4 DANTUKUS MES TUREJOM 6MEN. blink.gif aR PASTA NAUDOTI IRGI GALIMA?
Atsakyti
Taip. Tik labai nedidelį jos kiekį. Kaip vaikučio mažojo prištelio nagelio dydis. smile.gif
Atsakyti
Ar užtenka 1,8m. vaikui ,kad valau dantukus su bintu apsiviniojusi pirštą. Nes šepetuku nelabai man valyti leidžia.Ir nuo šepetuko tuoj sukraujuoja dantenos po viršutine lūpa-ten toks labai storas pasaitėlis? tarp dantukų.Atrodo taip švelniai bandau valyti. Tai va su šepetėliu nekaip.

Ar tikrai vaikų dantims kenkia Ferum lek sirupas?Skaičiau forume ,kad kažkokiam vaikiukui nuo jo sugedo visi priekiniai dantys.O manasis jį geria senokai.

O kokią pastą galėtų vaikui nupirkti?Gal galėtumėte pavadinimą parašyti.Nes mano mieste net šepetuko iki 2m. vaikui negausi.Gal vaistinė kuri užsakytų.Nes ir be fluoro neradau,Būčiau dėkinga 4u.gif
Atsakyti
o aš norėčiau paklaust, kas atsitiks, jei aš nevalau 1,8m vaikui dantukų, anksčiau valiau, dabar jis nesileidžia, verkia, nu priekinius dar dar.. pavalau su merliuku, o krūminių gal 4 pas jį niekaip negaliu prieit nesileidžia, jie dar nei karto nevalyti, taip pat ir priekiniai iš vidaus schmoll.gif jie aptraukti tokiom gelsvom apnašom nuo morkų turbūt ir nuo žuvų taukų taip būdavo.. nuo kada jau dantukai pradeda gest, ar čia labai individualu.. gal jei dar mėnesį-du nevalysiu, nieko baisaus nenutiks g.gif
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2005 07 14, 05:05)
Ar užtenka 1,8m. vaikui ,kad valau dantukus su bintu apsiviniojusi pirštą. Nes šepetuku nelabai man valyti leidžia.Ir  nuo šepetuko tuoj sukraujuoja dantenos po viršutine lūpa-ten toks labai storas pasaitėlis? tarp dantukų.Atrodo taip švelniai bandau valyti. Tai va su šepetėliu nekaip.

Ar tikrai vaikų dantims kenkia Ferum lek sirupas?Skaičiau forume ,kad kažkokiam vaikiukui nuo jo sugedo visi priekiniai dantys.O manasis jį geria senokai.

O kokią pastą galėtų vaikui nupirkti?Gal galėtumėte pavadinimą parašyti.Nes mano mieste net šepetuko iki 2m. vaikui negausi.Gal vaistinė kuri užsakytų.Nes ir be fluoro neradau,Būčiau dėkinga 4u.gif

Oi tikrai negaliu pasakyti, nes iš viso pirmą kartą apie tokį sirupą girdžiu. O apie pastas čia mamytės nemažai rašė ir pavadinimų buvo, paieškokite. Nepykit, kad konkrečiai neatsakinėju į tokius klausimus. Paprasčiausiai visa mano "klientūra" prasideda nuo 3 metukų, o su visai mažučiais vaikiukais susiduriu labai retai. Todėl manau, kad kas liečia konkrečių firmų gaminius- jums gali geriausiai patarti tiktai tokio amžiaus bambliukus auginančios mamytės. Tikiuosi, kad po poros metų ir aš būsiu kompetetinga šiuo klausimu. mirksiukas.gif

QUOTE(Naujoke25 @ 2005 07 15, 05:49)
o aš norėčiau paklaust, kas atsitiks, jei aš nevalau 1,8m vaikui dantukų, anksčiau valiau, dabar jis nesileidžia, verkia, nu priekinius dar dar.. pavalau su merliuku, o krūminių gal 4 pas jį niekaip negaliu prieit nesileidžia, jie dar nei karto nevalyti, taip pat ir priekiniai iš vidaus schmoll.gif jie aptraukti tokiom gelsvom apnašom nuo morkų turbūt ir nuo žuvų taukų taip būdavo.. nuo kada jau dantukai pradeda gest, ar čia labai individualu.. gal jei dar mėnesį-du nevalysiu, nieko baisaus nenutiks g.gif

Na tikrai nėra labai gerai sad.gif
Atsakyti