Įkraunama...
Įkraunama...

••●Žalia korta●••

QUOTE(busima_mama @ 2007 12 05, 12:17)
Jei ka,as Jav esu buvus 4 kartus ir esu ten dirbus, tad sistema ne iki galo, bet zinau. Ir deja,daugkas priklauso nuo miesto, kur gyveni.
Faktas, kad ne visi darbai dengia draudima, bet ka as parasiau, tai is 340 uzdirbtu pinigu apie 40 ejo socialiniui,sveikatos ir tt draudimui. Manau zinau kiek uzdirbau ir kokias garantijas gavau,ar ne?  mirksiukas.gif  Del mokyklu, tai nesakiau,kad geros valstybines pigiuose rajonuose. Bet ir nemanau kad daug lietuviu iskart nuvaziave i gerus rajonus keliasi. O mokyklos duoda stipendijas vadinamas(t.y. sumazina mokesti mokslui)-aisku ne uz aciu(reikia tevu pajamu irodymo(kad mazos) arba reikia visokias temas rasyt ir i tai jie atsizvelgia). Manau pasidomekit sistema ir tikrai rasit nuolaidu(ir be abejo kiekviena mokykla gali skirtis). Del buto ne pasalpa,o tiesiog duoda buta. Pazistami gavo, bet iki galo nezinau ju sistemos. Bet kad imanoma gaut buta legaliai gyvenant tai tikrai faktas-ten namus kai stato,tai turi but tam tikras skaicius palikta socialiai remtinu butu(tik tiksliai nepasakysiu ar rajone visam ar name).
Niekada nesakiau, kad Amerikoje viskas lengva-man buvo lengviau nei Lietuvoj yra. Bet kiekvienam skirtingai. O mes ten gyvenom dideliam mieste, miesto centre ir tikrai tenai buvo be galo saugu. Kainos namu dideles, bet kazkodel tokiam vienam brangiam name soc. bute neaiskus juodukai gyveno. Nezinau kaip bus dabar isvaziavus, bet sakau ka maciau ir ka zinau. Mokslui pasalpos (ne valstybines,o pacios mokslo istaigos suteiktos), bustas is valstybes tikrai yra. Del kitko nesiginciju. Bet ir faktas,kad dauguma lietuviu atvaziave negyvena geruose rajonuose ir neleidzia vaiku i geras mokyklas.
Kaip tai nera pasalpu-yra ivairios: motinystes, neigaliuju(pazistu mergina,kuri jav nelegaliai buvo, susizeide,o dabar ten gyvena ir toliau-visdar nelegaliai,bet niekas jos neissiuncia.Valstybe jai pasalpa mokejo kazkokia, i baseina manksta apmokejo ir pan. Kaip dabar gyvena nezinau,bet istas buvo pries kelis metus tikrai dar,o ji jau ten kokia 10metu).

man tai, asmenishkai, labai keista, kai zmones vaziuoja uz Atlanto tam, kad ish pashalpu gyvent ir "gauti" gyvenama plota g.gif kiek pazistu zmoniu - imigrantu (kuriu, kaip zinia, cia yra labai daug) nei vienas ish ju del to cia nevaziavo schmoll.gif visi vaziavo kurtis geresnio gyvenimo ir tikrai ne ish valstybes pashalpu tikedamiesi schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(busima_mama @ 2007 12 05, 14:17)

As tai nebesivelsiu su tavimi i bereikalingas diskusijas,nes aiskiai apie 2 skirtingas Amerikas kalbam cool.gif
QUOTE(Raskyte @ 2007 12 05, 15:04)
man tai, asmenishkai, labai keista, kai zmones vaziuoja uz Atlanto tam, kad ish pashalpu gyvent ir "gauti" gyvenama plota  g.gif  kiek pazistu zmoniu - imigrantu (kuriu, kaip zinia, cia yra labai daug) nei vienas ish ju del to cia nevaziavo  schmoll.gif  visi vaziavo kurtis geresnio gyvenimo ir tikrai ne ish valstybes pashalpu tikedamiesi  schmoll.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(mamia @ 2007 12 05, 15:24)
As tai nebesivelsiu su tavimi i bereikalingas diskusijas,nes aiskiai apie 2 skirtingas Amerikas kalbam cool.gif

thumbup.gif

jo mes zioples be reikalo nuomas mokam ir bustus perkam doh.gif Ai dar tiesa pasalpu kazkodel neatsiimam doh.gif Patinka man tokie zmones, kurie savo "tikrai tikrai" stumia iki galo visko nezinodami, o pazistamu pazistamu kaimynu draugu pusbroliu prisiklause lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
busima-mama, kiak pamenu gavot vizas, manau atvyksit cia irparasysi komentara, kai pradesi isikurti, nu mazdaug po puses metu , tik rasyk teisybe, nes lietuviai megsta perdetai pasigirti. Deja ir pritariu tai nuomonei, jeigu save laikoist turtinga Lietuvoje, pvz.zvaigzdute 23, tai kam vaziuoti i jav is pasalpu gyventi. Niekaip to nesuprantu.
Atsakyti
Mergaites ka jus snekat yra gi 8-ta programa ar kaip ji ten vadinas, nezinau ko ten jie reikalauja ,bet valstybe gyvenama plota dalina.
Kitas dalykas yra Public Aid draudimas,Link korteles irgi yra ,taip kad yra toks dalykas kaip pasalpos ir tttt bet kas jomis naudojasi lotuliukas.gif irgi puikiai visos zinom........jeigu kazkam yra upas naudotis sitomis valstybes paslaugomis ,prasom ,koks kam skirtumas kas is ko gyvena...
Atsakyti
QUOTE(lasisa @ 2007 12 05, 18:28)
Mergaites ka jus snekat  yra gi  8-ta  programa  ar kaip ji ten vadinas, nezinau ko ten jie reikalauja ,bet  valstybe  gyvenama plota dalina.
Kitas dalykas  yra  Public Aid  draudimas,Link  korteles irgi yra ,taip kad  yra toks dalykas kaip pasalpos  ir tttt  bet kas jomis naudojasi  lotuliukas.gif irgi puikiai visos zinom........jeigu  kazkam yra upas  naudotis  sitomis valstybes paslaugomis ,prasom ,koks kam skirtumas  kas is  ko gyvena...

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Nors siaip gal nereiktu duoti kvailu vilciu ir taip jau labai pasimetusiai busimai-mamai.
Pasakysiu tiesiai sviesiai - Tu tikrai nenoretum naudotis 8 programa. Kada vaziuodama pro sali nufotografuosiu, kaip tie 8 programos ir pasalpu gavejai gyvena ir kaip jie patys atrodo. Jei befotografuojant tie "veikejai" neatims mano fotoaparato ir manes nesuspardys, tai galesiu dar ir tas nuotraukas paviesinti SM lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif.
Siaip Lietuvoj teko pagyventi skurde (na, 90-uju metu pradzia, Lietuvoj bardakas, seimoj vienas tevas parnesantis valstybini atlyginima, 3 nepilnameciai vaikai. Jei Tau tai priesistoriniai laikai, paklausk vyresniu - nebuvo saldu). Ir zinai ka? To lietuvisko skurdo tikrai nekeisciau i gyvenima pagal 8 programa, net ir visas imanomas pasalpas prie viso to pridejus. Apie mokyklas tokiuose rajonuose net nenoriu kalbeti.
Atsakyti
QUOTE(mamia @ 2007 12 05, 07:24)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif 

na susitikrinkit fakus,nes tavo pasakojimas ,kad Amerikoje viskas taip lengava- man ir daugeliui kitu cia jau gyvenanciu nuskambes kaip anegdotas cool.gif kad kazka turetum JAV reikia dirbti,o ypac dabar ir valstybe cia pinigais tikrai  nesimeto,taip kad ....

tikrai nuskambejo kaip anekdotas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rituskas @ 2007 12 05, 18:18)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Nors siaip gal nereiktu duoti kvailu vilciu ir taip jau labai pasimetusiai busimai-mamai.
Pasakysiu tiesiai sviesiai - Tu tikrai nenoretum naudotis 8 programa. Kada vaziuodama pro sali nufotografuosiu, kaip tie 8 programos ir pasalpu gavejai gyvena ir kaip jie patys atrodo. Jei befotografuojant tie "veikejai" neatims mano fotoaparato ir manes nesuspardys, tai galesiu dar ir tas nuotraukas paviesinti SM lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif.
Siaip Lietuvoj teko pagyventi skurde (na, 90-uju metu pradzia, Lietuvoj bardakas, seimoj vienas tevas parnesantis valstybini atlyginima, 3 nepilnameciai vaikai. Jei Tau tai priesistoriniai laikai, paklausk vyresniu - nebuvo saldu). Ir zinai ka? To lietuvisko skurdo tikrai nekeisciau i gyvenima pagal 8 programa, net ir visas imanomas pasalpas prie viso to pridejus. Apie mokyklas tokiuose rajonuose net nenoriu kalbeti.

drinks_cheers.gif juolab, kad nepasirinksi vietos kur gyvent, o reiketu tarp tu paciu su 8-a programa gyvent, ir , niekas nedalina nieko taip lengvai kaip gali atrodyt turistams ir sezoniniams darbuotojams schmoll.gif uz viska reik moket ir dirbt 4u.gif ir realiai, tiksliai nezinau, bet esu girdejus, kad kas tokia programa naudojasi, tas jau niekad nenusipirks savo vardu NT, kol negrazins visko valstybei schmoll.gif jei klystu, paprotinkit mane rolleyes.gif 8 programa
Atsakyti
Del to, kad parasiau, jog imanoma gaut busta, mokykla valstybine, tai nereikia manes pult ax.gif Jeigu viena mamyte pabedavojo, kad daug kainuoja isikurt, tai as tiesiog parasiau ka siulo jav ir niekur nerasiau,kad gausit pacia geriausia mokykla ir geriausia busta nemokamai. Tiesiog manau, kad jei jau visai striuka ir niekur neturi kur gyvent ar pan, gali ir su prasciau pradet. O kitas klausimas tada ar ten vargt pradzioj ar geriau cia Lietuvoj gyvent. Ir nereikia perdetai rasyt, kad siulau kitoms ar pati ruosiuosiu is pasalpu jav gyvent.

O tuos pavyzdzius kuriuos parasiau pati zinau-tai arba gimines, arba artimi seimos draugai. Ir buta gave yra tikrai ne kokiam nenormaliam kvartale,o gana geram(aisku ne turtingiausiam).

Del saves esu rami-zinau kur gyvensiu, darbai irgi beveik jau yra, taip kad normaliai gyvent tikrai bus kur ir kaip. O po to kaip toliau kursimes,ziuresim. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rugegele @ 2007 12 05, 23:15)
busima-mama, kiak pamenu gavot vizas, manau atvyksit cia irparasysi komentara, kai pradesi isikurti, nu mazdaug po puses metu , tik rasyk teisybe, nes lietuviai megsta perdetai pasigirti. Deja ir pritariu tai nuomonei, jeigu save laikoist turtinga Lietuvoje, pvz.zvaigzdute 23, tai kam vaziuoti i jav is pasalpu gyventi. Niekaip to nesuprantu.

Pries rasant reiketu paskaityti ne vien paskutine zinute, tad dar karteli pasikartosiu as nesu turtinga as taupau, ir is pasalpu gyventi nei Lietuvoje, nei JAV as nesirengiu. As esu naslaite tai zinau ka reiskia gyvenimas pusbadziu, buti draugu atstumtaja ir pan gal todel ir nebijau darbo ir stengiuos kad mums nieko netruktu. Taciau dar viena zinau, jog pazeminti ar izeisti kita yra tiesiog nacionalinis lietuvybes bruozas, kuri as bandau savyje sutramdyti.
Taip pat labai noreciau paklausti mergaiciu ar imanoma internetu isigyti JAV nekilnojamojo turto domejausi kainomis Chicagoje tai namu kainos eina nuo 120k
iki 500k $ didesnemis nesidomejau ar tai tiesa ir ar pagal sias kainas galima orientuotis kuo brangiau vadinasi geras namas geram rajone.
Tik prasau neuzsipulti per daug isismaginau, bet man labai idomu mes su vyru retkarciais pasvaigstam kaip noretume gauti pavasari GC ir tada jau realiai dometis ir regsti planus
Atsakyti
Zvaigzdute23, mano patarimas tik nepirk namo internetu. Nes gali toki s... nusipirkti doh.gif Net ir cia gyvenant ir zinant rajonus pries perkant reikia atsidziai ziureti. As niekada nepirkciau nemaciusi savo akim. Geriau pradziai isinomuoti kazkur buta ir tada pradeti paieskas.
Del 8 programos ir kitu valstybiniu pasalpu: pamatytumet, kaip cia vietiniai ruseliai ja moka naudotis cool.gif Butus gauna gana normaliuose rajonuose. Gauna sveikatos draudimus, maisto korteles, apmoka jiems elektra o patys patyliukais uz grynus dirba cool.gif Atvaziuoja i parde su naujais mersais ir moka maisto kortelem cool.gif (mersai ne ju vardu registruoti mirksiukas.gif )

Atsakyti
QUOTE(Titia @ 2007 12 06, 16:14)
Zvaigzdute23, mano patarimas  tik nepirk namo internetu. Nes gali toki s... nusipirkti  doh.gif  Net ir cia gyvenant ir zinant rajonus pries perkant reikia atsidziai ziureti. As niekada nepirkciau nemaciusi savo akim. Geriau pradziai isinomuoti kazkur buta ir tada pradeti paieskas.
Del 8 programos ir kitu valstybiniu pasalpu: pamatytumet, kaip cia vietiniai ruseliai ja moka naudotis cool.gif Butus gauna gana normaliuose rajonuose. Gauna sveikatos draudimus, maisto korteles, apmoka jiems elektra o patys patyliukais uz grynus dirba  cool.gif Atvaziuoja i parde su naujais mersais ir moka maisto kortelem  cool.gif  (mersai ne ju vardu registruoti  mirksiukas.gif )

Aciu uz patarima, tik matai labai nenoreciau nuvykusi i JAV buti nasta net jei tai ir gimines.
Atsakyti