Įkraunama...
Įkraunama...

Ką darytumet jei vaiko vardas

Idomu butu iŠGIRSTI temos autorės nuomonė, ką ji nusprendė daryti? Kaip jaučiasi?
Aš patarčiau pakrikštyti ir vadinti krikšto vardu. O variantas kad vadinti mažibinių vardu netinka, nes ateis laikas ir mokykloje draugai, ar universitete, ar darbe pradės klausinėti: - kodėl gi tau nepatinka Tavo pilnas vardas? doh.gif - kodėl vadinti tik mažibinių? Ką mergička Tavo atsakis, ką pati jai atsakysi? Jei keisti, tai keisti VISIŠKAI!
O vyras kiaule, ir taip vadinama "meile" ji dar ne karta išduos, nes žmogus galintis sudaužyti šeima su kudikiu ant ranku neturi sąžinės ir jiokiu žmonišku vertybių, tai išduos ir mes tavo vyreli ne karta g.gif Nenustebčiau jeigu po kiek laiko dar atšliauž pas tave atgal prašytis... g.gif
Atsakyti
Žinau ne vieną atvejį kada vyrai savo pirmagimėms duoda savo pirmųjų meilių vardus, nu ir tos dukros žino ir žmonos ir nieko... mirksiukas.gif
Tau dabar skaudu, kad jus abi paliko dėl kitos, kurios vardu dabar tu turi šaukti savo mylimą dukrelę, bet... tai laikina-laikas gydo žaizdas ir po poros metų tu apie savo vyrą ir jo moteriškę net neprisiminsi arba prisiminsi linksmesnėje formoje...
Savo vyro taip staigiai iš gyvenimo visiškai neišbrauksi, nes tu augini vaikelį nuo jo ir pradžioje į dukriuką žiūrėdama pagalvosi apie jį... apie jo šunybes... bet tai laikina... Nes isisuksi į darbą, atsiras naujas vyras tavo gyvenime ir buvusį su visom šunybėm užmesi į patį žemiausiąji ir mažiausiai varstomą stalčiuką...
O jei pačiai bus ramiau ir teisiškai nesiimsi žygių keisti vardo, tai pati gali vaiką vadinti kitu vardu, koks mielas tau. Daug pažįstu žmonių, kurie dokumentuose turi kitus vardus, o nuo mažens tėvai šaukė visiškai kitu vardu. Aš ir pati savo tikrą vardą sužinojau pirmoje klasėje(žurnale buvo užrašyta), bet vistiek visi mane vadino ir kreipėsi taip kaip šaukė tėvai. O kai man suėjo 16-ka ir reikėjo eiti pasą keisti, tada aš visiems pasakiau, kad nuo šios dienos prašau mane vadinti vardu, koks yra dokumentuose. Beje man varda išrinko irgi tėtis mirksiukas.gif aš žinau visą savo vardo istoriją, aišku ji ne tokia kaip tavoji, bet...
Tu turi savo situacija ir tik tu pati turi priimti sprendimą kaip tu savo vaiką šauksi. Kai paaugusiai mergaitei kils klausimai-viska papasakosi ir tikiu tikrai ne su tokiu skausmu krūtinėje kokį jauti dabar, o tiesiog konstatuosi faktą. Dukra pati priims sprendimą koks vardas turi figuruoti jos pase. Juo labaiu, kad vardo ar pavardės keitimui turi užpildyti tik vieną eilutę(dėl ko tu nori pakeisti). Gal ji išvis nepasirinks nei vardo, kurį išrinko vyras, nei vardo, kurį išrinkai tu.
Atsakyti
Atsiprašau, visko neperskaičiau
Manau, gal ir negalima to vardo pakeist, bet dadėt antrą tikrai turėtų būt galima. O anas duok dieve ir pasimirštų, liktų tik oficialiuose dokumentuose. Juo labiau, kad mergytė maža dar - nebūtų jokių aiškinimųsi mokykloje, su draugais ir pan.
Atsakyti
[quote=kodel?sad.gif,2007 09 29, 16:49]
sad.gif Vyras manęs nemylėjo, visada mylėjo kitą, dėl kurios kelis kartus vos nenutraukė mūsų santykių, o dabar dėl jos mes nebegyvenam kartu. ir Akvile jis pavadino todėl, kad tai jo meilės vardas, pavadino mūsų dukrą jos garbei, o aš tada nieko nežinojau... sad.gif
Siaubas, šitaip taip jam reikia bash.gif
Šlykštynė koks blink.gif .
Jei manai, kad nesusitaikysi su parazitiniu poelgiu ir dėl vardo kentės dukrytė, be abejonės keisk. Sėkmės
Atsakyti
Išsiaiškinčiau galimybes,jei galima-keisčiau kuo skubiau,kol vaikas dar ne itin suvokia.Pvz.Radvilė,Gabrielė,Otilija,na,kad kiek panašiau skambėtų (čia dėl vaiko).
Atsakyti
sad.gif+2007 09 29, 15:49-->
QUOTE(kodel?sad.gif @ 2007 09 29, 15:49)
Nežinau ką man daryt... sad.gif Buvau išduota brangiausio žmogaus - vyro sad.gif Turim dukrytę, kurios vardas Akvilė. Tą vardą išrinko jis. Aš labai norėjau pavadinti dukrytę Daniele ar Gabriele, bet jis neleido kitaip  vadint - griežtai pasakė, kad tik Akvilė, na o aš labai mylėjau ir sutikau, nors man nuo pat pradžių šitas vardas buvo nelabai, bet paskui jau pradėjo patikt, kai tapo mano dukrytės.. Bet dabar net ištart jo negaliu, kai sužinojau tiesą, kodėl vyras taip pavadino dukrą sad.gif Vyras manęs nemylėjo, visada mylėjo kitą, dėl kurios kelis kartus vos nenutraukė mūsų santykių, o dabar dėl jos mes nebegyvenam kartu. ir Akvile jis pavadino todėl, kad tai jo meilės vardas, pavadino mūsų dukrą jos garbei, o aš tada nieko nežinojau... sad.gif Dabar žinau ir dėl to jaučiuosi dar baisiau sad.gif Sulaukiu įvairių patarimų - vieni sako, kad būtinai bandyčiau keisti vaiko vardą, kiti sako, kad to daryt negalima. Mergaitei dar nėra metų, nežinau ką daryt ir išvis, ar įmanoma vardą pakeist, o juolab be tėvo sutikimo? Ką jus darytumet? Jei nekeist, tai kaip susitaikyt su tuo, kaip neisivaizduot tos, kitos, tariant dukrytės vardą?  verysad.gif

Jei labai nori keisti varda, keisk! Bet pirmiausia pagalvok, kad Tavo dukryte yra pati puikiausia, nuostabiausia ir geriausia (juk taip yra, ar ne?), tai kodel del vardo tu ja tapatini su kazkokia moterim, kuri tau ne tik nemiela, bet ir pasibjauretina? Ar kiekvienas Vladimiras turi jaustis Leninu? Arba kiekvienas Rolandas nevykeliu tapsnotoju? smile.gif
Laikykis! uzjauciu tave 4u.gif
Atsakyti
na jau tikrai nekokia situacija... seip man vardas grazus, nu bet jei kelia nemalonias asociacijas... g.gif vyras tai chamu chamas
Atsakyti
Na vardas tai tikrai gražus,tik situacija labai bjauri verysad.gif
Atsakyti
Aš manau, kad yra niekšiška, kai pavadina ( sutuoktiniui nežinant) vaikučius savo meilių vardais doh.gif

O autorės vietoje tai aš elgčiausi taip, kaip jai liepia sąžinė ir taip, kad kuo ramiau galėtų gyventi jinai augindama savo mažylę wub.gif
Atsakyti
Manau, tikrai verta keisti varda, jei tik tai teisiskai imanoma. Vaikui nebus jokios zalos, o tau vis gi bus didele pagalba. Ne duok Dieve tavo neigiami jausmai vyrui ir tai jo pirmajai meilei persiduos dukrytei...
Atsakyti
vardo keisti neįmanoma. įmanoma tik pridėti antra cool.gif
Atsakyti
Man irgi atrodo, kad vardo keisti negalima. Nebent tik tada kai vaikas sulauks pilnametystes. 4u.gif
Atsakyti