QUOTE(laureta @ 2007 05 10, 11:25)
jie aplipdyti plombomis is vidaus ir is isores. estetinis plombavimas irgi tas pats, aplipdo dantuka plomba. jis tik vadinasi estetinis plombavimas, o ne plombavimas. As manau taip.
Teisingai manai ..

Is isores visa pavirsiu tada padengs plomba ,kad suvenodinti ,kad plombos nesiskirtu. Prekinise dantyse [plombos neturi matitis ,turi buti grazus estetinis vaisdas. Jeigu vien plombos (daugiai nei pvz. 40proc. ai geriau protezavimas.
Jeigu sveiko danties pakankamai daug ,tai geriau estetinis plombavimas ir nereikia dengti visa pavirsiu, tesiog graziai suplombuoti ,kad plombos nesiskirtu nuo danties.
Yra gydytoju ,kurie nemoka suplombuoti reikemai ,todel maskuoja plomba visa pavirsiu ,net jeigu tai nebutina..
Papildyta:
QUOTE(minilina @ 2007 05 14, 23:45)
as siulyciau detis breketus, tuo labiau kai jaunute esi.. nors as ir nesiojau breketus- bet visgi darysiuos estetini plombavima,nes dantukai nelygus, bet vien delto kad buvau tavo amziaus ir po breketu nuemimo nesilaikiau daktares nurodymo nesioti paprasta plokstele,kad dantys nusistovetu savose vietose. Uztat save keikiu nerealiai... O dabar kad ir nedaug, bet teks gadinti dantis estetiniu plombavimu. Aisku rezultatas greitas, taciau tikrai tai nera geriau nei breketai..na cia mano nuomone..
Jeigu daug sveiko danties ,tikrai dekis breketus. Dar jauna ir spesi susiplombuoti ir susiprotezuoti. Svarbu pasirinkti gera ortodonta .Dar pasikonsultuok pas keleta ortodontu .Ju nuomones irgi buna skirtingos .Viena lieps traukti ,kita ne..
Zinau viena is geru
Dalia Latkauskiene ,ji dirba Ustinovo klinikoje .Adreso nezinau -susirask.
Radau jos mobilu telefona ,tik nezinau gal pasikeite. Toks buvo pries 4met.
867608900
Papildyta:
QUOTE(Sophi @ 2007 05 18, 20:51)
Čia viršuj pirmi protezuoti? Bemetalė keramika? Tiltas ar pavieniai vainikėliai?
Dar norejau pasakyti .Mano dantys netobuli .Turiu netaisiklinga sakandi ,todel padare viska ka imanoma buvo padaryti mano situacijoje.

Buvo didelis tarpas tar pirmu dantu (galejau stora adata prakisti).Toje puseje kur deimanciukas buvo tarpas tarp 2 ir 3 danties ,Teko truputeli patrumpinti (paopliruoti) iltini danti apacioje ,nes del jo isikisimo ir buvo tas tarpas. Paliginus kokie buvo mano dantys -dabar esu patenkinta.