QUOTE(Dolce Vita @ 2007 10 07, 13:22)
Nu va, kaip gerai kad viskas gerai baigėsi ir likau sveika.

Bet žibuoklės tai čia ne tos miškinės kur pas mus auga?...

Nes man jos tai beveik bekvapės...
Jau susipainiojau pati su tom žibuoklėm ir ne... Dabar neberandu šaltinio niekaip, bet tikrai skaičiau apie natūralius žibuoklių kvapus Guerlaino kvepaluose. Beje, kai kurių augalų "bekvapiškumas" atsiranda dėl to, kad juose greta kvapiųjų medžiagų yra ir tokių, kurios blokuoja mūsų uoslės receptorius. Atskyrus šias medžiagas atskirai, kvapas - pritrenkiantis (nebūtinai gerąja puse

Prisimenu, vienas chemijos profesorius pasakojo kaip tik apie pykinimą sukeliantį gryną žibuoklių kvapą...)
Kita vertus, parfumerijoj būtent našlaitės (Viola, dažniausiai kvapioji našlaitė - Viola odorata) dažnai vadinamos "violet", t. y. žibuoklėm. Bet šiuo konkrečiu atveju Insolence man nepanašūs į našlaitės žiedų kvapą (mano kieme tos našlaitės auga, pažįstu...) Tačiau visais atvejais, kai sudėty minima "violet leaves", turima omeny kvapiosios našlaitės (Viola odorata) lapai.
O šiaip kvepaluose tą "violet" arba "violet leaves"
kvapą dažniausiai duoda nei žibuoklės, nei našlaitės... o vilkdalgio (Iris germanica) šakniastiebiai (orris roots). Jie - ir neatsiejama "guerlinados" dalis. Žodžiu, sudėtis sau, o kvapas sau...
Čia dar apie tai: Orris root absolute is one of the most precious perfume materials. The roots need to be peeled and aged for a long time before extraction and distillation. It is invaluable in perfumery, for its powdery and delicate aroma and its role in floral compositions (especially those which require a violet-like touch). Orris is also used to soften woody, floriental and oriental compositions. Orris is one of the notes that make the Guerlain perfumes so soft and unique it is one of the notes in the infamous Guerlinade. Its role is of particular importance in Apres lOndee, Shalimar, lHeure Bleue and Samsara. Recently, an orris theme has been receiving more attention by niche houses Hiris (Hermes), Iris Poudre (Frederic Malle), Iris Silver Mist (Serge Lutens), Bois dIris (The Different Company), Iris Nobile (Aqua di Parma), Hirisa (Creed), and even the more mainstream Dior Homme released last year by Dior.
(http://ayalasmellyblog.blogspot.com/2006/03/decoding-obscure-notes-part-ii-iris.html)
Viskas, gauja valgyt nori, lekiu prie puodų