QUOTE(Dolce Vita @ 2007 10 21, 01:12)
Šiandien ant odos pabandžiau du Aqua Allegoria variantus.
Aqua Allegoria Mentafollia:
Kokį aprašymą radau: "Švelnus, gaivinantis aromatas kupinas šiltų Maroko vasaros dienų grožio. Visiems sugebantiems mėgautis subtiliu gėlių alsavimu ir medžių lapijos pavėsiu karštą pusiaudienį turėtų patikti švelnus gaivos gūsis, kurį dovanoja šis aromatas."
(aromat.ru)

Pradžioje aiškiai jaučiasi mėta ir truputėlis citrusų, vėliau kvapas tampa kiek žolinis, su žalia arbata asocijuojasi, o bazėje atsiranda šiokių tokių vyriškų natų.
Aqua Allegoria Anisia Bella:
Šio aprašymas irgi visai nieko: "Pasivaikščiojimai po vasarą, tarp gėlių kvapų ir anyžiaus plantacijų, po pietų Prancūzijos pievas ir laukus, piknikai žydinčiuose soduose dovanoja šį ryškų aromatą, sukurtą iš gėlių ir medienos natų."
(aromat.ru)

Pirmose natose man ryškiai apelsinai su anyžiais pasijuto, vėliau perėjo į gaivias ir ganėtinai švelnias, šiek tiek gėlines moteriškas natas. Kažkiek primena Salvador Dali Sea&Sun in Cadaques ir J. del Pozo Essencia di Duende.
Na va, dabar atėjo laikas parašyti apie dar du AA kvapus, kuriuos neseniai išbandžiau.
Aqua Allegoria Orange Magnifica
Kompozicijos pagrindas - raudonasis apelsinas. Sudėtyje dar yra bergamotė, klementinas, jazminas, neroli, migdolas, gintaras, kedras.

Pasirodė pats gerleniškiausias ir iš visų uostytų Alegorijų. Pradžioje stipriai jaučiasi apelsinas, bet sakyčiau gana negaivus, netgi su šiokiomis tokiomis pudros natomis. Vėliau apelsinas pasitraukia, lieka bazinės natos, saldokos, sunkesnės nei kitų AA.
Aqua Allegoria Pivoine Magnifica
Bijūnų aromatas su citrusinėmis - gėlinėmis natomis: bergamote, rožiniu greipfrutu, bijūnu, našlaite, irisu ir miško natų akordais.

Va šis aromatas, manau, turėtų tikti ir patikti visoms merginoms ir moterims, kurioms beveik visi Guerlain aromatai persunkūs, pernelyg specifiniai, toms, kurios vertina, Dior addict 2 (ypač vasaros kvapą Addict Summer Peonies), Gucci Envy Me, Versace Bright Crystal, YSL Baby Doll ir kitus panašius kvapus.
Lengvas gėlinis - citrusinis aromatas, jaunatviškas, konkrečiai man tikras bijūnų kvapas nepasijuto.
QUOTE(biologė @ 2007 11 22, 22:22)
Susikaupiau. Tad jūsų laukia traktatas apie L'Instant. Sakiau, kad apie vyriškus, bet dabar taip nebemanau. T. y. ant buteliuko parašyta "pour homme", bet mano supratimu, vyrams jie per geri

Na, jei ne moteriški, tai tikrai unisex.
Oficiali informacija: išleisti 2004, sukūrė Béatrice Piquet.
Natos: Lemon, Bergamot, Badian Crystals, Pepper, Elemi (citrina, bergamotė, žvaigždinio anyžiaus kristalai, pipirai, elemi
- tai tokia derva)
Indian Jasmine Petal, Mysore Sandalwood, Lapsang Tea, Bitter Cocoa Bean (Indijos jazminų žiedlapiai, sandalmedis, lapsango arbata
(labai kvapni specialiai ruošiama juodoji arbata), kakavos pupelės)
Hibiscus Seeds, Patchouli (kinrožės sėklos, pačulė)
Pirmas įspūdis - gaivūs, stiprūs, truputį aitrūs, citrusiniai kvepalai. Anyžiaus praktiškai nesijaučia - jei nežinočiau, kad yra, tai turbūt nė neužuosčiau. Labai greitai to aitrumo... ar gal aštrumo nebelieka, juos prislopina kažkoks švelnus, šiltas dūmo kvapas (matyt, tai arbata taip kvepia), aiškiai jaučiami jazminai, šiek tiek prieskoniai. Sakyčiau, vidurinės natos - šiltos gėlinės-prieskoninės. Paskui jazminai beveik išnyksta, o sustiprėja medienos ir pačulės kvapas. Gal man vaidenas, bet jaučiu ir cinamoną, nors sudėty jo nėra. Pačulė - irgi jaukus, šiltas, bet ne saldus aromatas. Dabar (apie 12 val. nuo pasipurškimo) oda vis dar kvepia - sodrus, šiltas, "tamsus" kvapas.
Reziumuočiau taip - sudėtingi, gilūs kvepalai. Kur kas geresni ir "gerleniškesni" už moteriškus variantus - tiek L'Instant EDT ir EDP, tiek L'Instant Magic (ypač už šį, kuris man atrodo prasčiausias iš visų). Sunkesni, sodresni, šiltesni už EDT, gaivesni ir gilesni už EDP. Originaliam, subtiliam, rafinuotam, aristokratiškam vyrui. Arba moteriai.
Eina sau kaip gražiai aprašei.

Žinai,
biologe, ką pagalvojau, kaip vis tik smagu, kad gali aprašinėti daugelį natų jau tiksliai žinodama jų kvapą.

Va ka reiškia biologo galimybės.
Beje, šie kvepalai nuostabūs, jie tikrai nusipelno pačių geriausių įvertinimų.

Ir tikrai, jais drąsiai galėtų kvepintis ir moteris.
QUOTE(F_A @ 2007 11 22, 15:19)
As vakar vel pasipurskiau riesus "L'heure bleue"

na stebukligai mane tos pudrines geles veikia, nuteikia kazkaip nostalgiskai ir romantiskai tuo pat metu, negaliu nosies nuo rieso atitraukt, toks svaigus svelnus ir mielai siltas kvapas
QUOTE(Lenora @ 2007 11 23, 22:34)
... Iš pradžių ji mane labai šokiravo, nes padvelkė džiovintu karvių
mėšlu, na tokiu kur gamina natūralius smilkalus, jei kas mėgėjos, tai žinot. Paskui tie kvepalai taip pradėjo mainytis ant odos, kad net neįtikėtina. Nu geri kvepalai, kad juos kur

Man Mitsouko, kaip jau nusprendžiau pagal amžių netinka(per sena esu), o jau šitie tai visai nesvarbu tinka ar ne, bet man jie faini.
Pasisakysiu ir aš apie L'Heure Bleue -> Mėlynąją valandą -> Prieblandą.
Man tiesą sakant juose jaučiasi nemažai sąsajų su Mitsouko. Vienija ne tik buteliukai, bet ir pats kvapo charakteris, retro stilius. Bet tuo pačiu jie ir skirtingi, būtent kvapais ir sudėtimi, kuri visiškai kitokia.
Tik užpurškus pasijunta tas pats kelio dulkių pojūtis kaip ir Mitsuko, tačiau čia jis tuoj pat pereina į pudrinius gėlinius niuansus, atsiranda daugiau saldumo. Pirmas įspūdis iš anksčiau neapgavo - pajutau tą patį ir šįkart, tai yra vidurinėse natose atsiskleidžiantį vyšnių kauliukų aromatą (bandau išsiaiškinti kokia sudedamoji dalis sukelia šį įspūdį

), minkštus gėlinius pudros niuansus (sutinku su
F_A, tikrai pudrinės gėlės

), iš visos gėlių puokštės ryškiau jaučiasi našlaitės ir ylang-ylang (šis komponentas - vienas mėgstamiausių Guerlain kvapuose), vėliau aromatas tampa vis labiau kreminis (gal heliotropo įtaka?), dar labiau minkštėja, šiltėja, atsiranda saldžių vanilinių natų, jos labai jaukiai čia atsiskleidžia. Ir gal pasikartosiu, bet jaučiu tam tikrų panašumų su Insolence.
Apskritai visas kvapas labai harmoningas, moteriškas, jaukus, šiltas, ir mano manymu, jaunatviškesnis, šiuolaikiškesnis (gi dabar madinga viskas kas su pudra

) už Mitsouko (šiuose labiau jaučiu prieskonius ir medieną su šipro požymiais).
Sakyčiau, žiemai jis idealus pasirinkimas.
Sudėtinės natos:
Pradinės: anyžius, bergamotė, citrina, koriandras, neroli
Širdies: Bulgariška rožė, našlaitė, irisas, heliotropas, jazminas, ylang-ylang, orchidėja
Bazinės: vanilė, vetiveris, muskusas.
Sukurtas 1912 m., šeima: gėlių.