Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos VII

QUOTE(vaižgantė @ 2008 01 13, 21:32)
O kiek mm turi būti, kad siūlytų operuoti?

Mano buvo po 20 mm.
Atsakyti
Sveikos.

Matau, esat daug prirašiusios ir pridiskutavusios apie skydliaukės problemas. smile.gif Viską perskaityti neturiu nei laiko, nei kantrybės. Manau, suprantate.

Todėl noriu trumpai išdėstyti savo bėdas ir šio to paklausti.

Taigi. Šiuo metu man 21 m. Prieš pusantrų metų pradėjo siaubingai berti veidą. Ir anksčiau išdygdavo vienas kitas spuogas, bet tikrai ne tokiais maštabais blink.gif Bandžiau kovoti įvairiom kosmetinėm priemonėm, lankiausi pas kosmetologus ir t.t. ir pan. Niekas nepadeda verysad.gif Šioks toks palengvėjimas jaučiamas nebent vasarą... Galiausiai nusprendžiau, kad tai vidinės problemos. Geriau ir tebegeriu įvairius vitaminus, papildus ir pan. Visų kryžiaus kelių po poliklinikas nedėstysiu. Trumpai: šiaip ne taip iš apylinkės gydytojo iškaulijau siuntimą skydliaukės echoskopijai (siuntimo nenorėjo duoti, mat, veido bėrimai su skydliauke negali būti susiję... unsure.gif ar ji teisi?) Galiausiai atlikus echoskopiją, rado mazgelį. Į mano klausimą, ar šis mazgelis reiškia ką nors blogą ir ar man reikėtų gydytis, atsakė: "Karts nuo karto pasitikrinkit"; Šią frazę aš suvokiu maždaug taip: "Kai sulauksit rimtesnių bėdų, tada ir gydykites". lotuliukas.gif Bet bent jau nusiuntė pas endokrinologą. Atliko tyrimus TSH ir FT4 hormonų, rezultatai lyg ir proto ribose, bet tiksliai dar nežinau, nes tik šiandien einu pas gydytoją apie juos pasikalbėti.

Tai vat ir norėjau paklausti: kokios to mazgelio pasekmės? Ar vertėtų susimastyti, ar tiesiog nepamiršti pasitikrint dar kartą po metų kelių? unsure.gif

Dėkui visiems už atsakymus ir pagalbą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2008 01 13, 21:32)
O kiek mm turi būti, kad siūlytų operuoti?

Mano buvo apie 20mm, bet išoperavus pasirodė, kad jis mažesnis, matyt iš baimės susitraukė biggrin.gif Bet operacija ne nuo dydžio priklauso, o nuo to, kokie būna punkcijos rezultatai. Aišku, labai mažų nepunktuoja. g.gif
QUOTE(xelA @ 2008 01 14, 13:28)
Sveikos.

Matau, esat daug prirašiusios ir pridiskutavusios apie skydliaukės problemas. smile.gif Viską perskaityti neturiu nei laiko, nei kantrybės. Manau, suprantate.

Tai vat ir norėjau paklausti: kokios to mazgelio pasekmės? Ar vertėtų susimastyti, ar tiesiog nepamiršti pasitikrint dar kartą po metų kelių?  unsure.gif 

Dėkui visiems už atsakymus ir pagalbą  4u.gif

Labas 4u.gif Pirmiausia tai neparašei kokio dydžio tavo mazgelis. jei labai mažas, tai nieko kito ir nelieka kaip tik stebėt. Na, gal dar yra kokių vasitukų pagert, kad jis visai nunyktų. O jei didesnis, tada jau reikia rodytis pas endokrinologą ir jei ji įtartinas punktuot.

Šiaip tai nežinau, ar skydliaukės mazgai ir bėrimas susiję, bet man pastoviai beria odą g.gif jaučiuos kaip paauglė, nors jau ir 30 netoli biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2008 01 14, 21:24)
Labas 4u.gif  Pirmiausia tai neparašei kokio dydžio tavo mazgelis. jei labai mažas, tai nieko kito ir nelieka kaip tik stebėt. Na, gal dar yra kokių vasitukų pagert, kad jis visai nunyktų. O jei didesnis, tada jau reikia rodytis pas endokrinologą ir jei ji įtartinas punktuot.

Šiaip tai nežinau, ar skydliaukės mazgai ir bėrimas susiję, bet man pastoviai beria odą g.gif  jaučiuos kaip paauglė, nors jau ir 30 netoli biggrin.gif

Net nežinau kokio dydžio unsure.gif Matyt, kad nelabai reikšmingo, nes nieko daugiau nesiūlė tirt, tik liepė po pusės metų pakartot skydliaukės echoskopiją.

Dar pasiūlė pagert L-Tryhoxin (rodos taip vadinas, nelabai įskaitau gydytojos raštą) biggrin.gif kadangi hormonai ths ir th4 proto ribose, bet vis dėlto prie minimumo ribos...

Bet net nežinau, ar verta... verysad.gif
Atsakyti
Aš šiandiena taip pat einu pas endokrinologą. Matysim ką pasakys, man buvo davę pusmetį stebėjimui, paaiškės reiks operuot ar ne. Tai jau būtų trečia operacija. verysad.gif
Atsakyti
4u.gif Labuks.
Vakar ir as buvau pas savo pirma endokrinologa. Pataikiau ant Grigonio, jis lig ir VU Kliniku Santariskese endokr. sk. vedejas. Pries mane buvusi mergina is jo isejo tokia apsizliumbusi! verysad.gif(jai, tipo, hiper -jautrumas perdidelis). Tai kad man beliko, soko busenoi, tik sipsotis. biggrin.gif blink.gif Nu, ka as zinau... Labai tiesmukiskai viska paaiskino, diagnostika standartine, t. ir. krauja hormonams tirti, po to biopsija, bo augliukai perdideli (17mm,12mm). Jai hormonai tvarkoi - 100% onkologija, jai ne - autoimunine, ir man pasiseke.
Zmones, kaip ta punkcija vyksta? Baisu, skauda? O kitokio budo ner? bijau.gif Cia kazkas rase Kaune kazkokiu nuotrauku daro. Gal kas zino?

aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(SVP @ 2008 01 15, 11:54)
Zmones, kaip ta punkcija vyksta? Baisu, skauda? O kitokio budo ner? bijau.gif Cia kazkas rase Kaune kazkokiu nuotrauku daro. Gal kas zino?

Apie nuotraukas nezinau, man vis punkcijas daro. Nieko ten baisaus, t.y. baisu, bet neskauda biggrin.gif . Man vis rupi ziureti kai duria tai vaizdas ne koks ir jis baisiausias, o visa kita tai tik nemalonu.
Atsakyti
QUOTE(xelA @ 2008 01 14, 21:42)

Dar pasiūlė pagert L-Tryhoxin (rodos taip vadinas, nelabai įskaitau gydytojos raštą) biggrin.gif kadangi hormonai ths ir th4 proto ribose, bet vis dėlto prie minimumo ribos...

Bet net nežinau, ar verta...  verysad.gif

Mes čia tau nepatarsim, klausyk gydytojo, jei juo pasitiki, jei ne, eik pas kitą g.gif . Šiaip jei TTh per mažas, tai tavo skydliaukė gamina per daug harmono ir thyroksinas čia nepadės. tikriausiai tavo TTH per didelis g.gif

QUOTE(SVP @ 2008 01 15, 11:54)
4u.gif  Labuks.
Jai hormonai tvarkoi - 100% onkologija, jai ne - autoimunine, ir man pasiseke.

aciuks.gif

Dar tokio negirdėjau blink.gif Kam tada punkcija daryt jei jau jis garantuoja, kad čia onkologija g.gif Nu, bet gal jis žino, ką kalba.
O punkcijos tai nebijok, ten labai greitai, tai net normaliai pajust nespėjau, nors ant ryto tai surakino kaklą, bet nieko, gyvent galim biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Šiandien skambinau Baranauskui dėl tyrimų, sakė viskas idealu, TG - 0, konsultacija po metų yahoo.gif
Bet vistiek įdomu, kaip tas TG svyruoja, prieš porą mėnesių buvau pas Kazanavičių tai tada tg buvo 1.38 g.gif o dabar jau 0
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baronė: 16 sausio 2008 - 10:53
QUOTE(Baronė @ 2008 01 16, 12:52)
Sveikutės 4u.gif
Šiandien skambinau Baranauskui dėl tyrimų, sakė viskas idealu, TG - 0, konsultacija po metų yahoo.gif
Bet vistiek įdomu, kaip tas TG svyruoja, prieš porą mėnesių buvau pas Kazanavičių tai tada tg buvo 1.38 g.gif o dabar jau 0

Barone, dziugu, sveikinu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SVP @ 2008 01 15, 12:54)
Jai hormonai tvarkoi - 100% onkologija, jai ne - autoimunine, ir man pasiseke.

nu ale pasikeitė Grigonio nuomonė bigsmile.gif Man prieš gerus dvejus metus irgi hormonai tvarkoj buvo, ale, Grigonio nuomone, galėjau daryt, ką pati išmanau. taip ir pasakė - kaip nori, taip daryk, gali operuotis, gali nesioperuot. Hormonai geri, tikimybė, kad piktybinis - standartinė, t.y. apie 7 proc.
Nulėkiau pas kitą, kaip sako rusai: doveriaj, no proveriaj. Patikrino, papunktavo, išoperavo... Rezultatas jau minėtas smile.gif
Atsakyti
Sveikutės, norėjau paklausti NEVERK MAMA, tai vis del to, kokia tavo galutine diagnoze. Ar tas mazgas piktybinis, ar ne. Ačiu už atsakymą.

Domiuosi todėl, kad pas mane visi hormonai norma, ATPO irgi, bet mazgas 2,3 cm. Prieš pusę metų darė punkciją, sako nieko blogo. Bet kaip dabar paskaičiau paskutinius komentarus, o butent tai, kad jeigu hormonai norma – tai onkologija, tai nežinau ką tada galvoti ne tik apie gydytojus, bet ir jų gydymo metodus. Lankiausi pas du KMUK ne vienas iš jų to nepasakė, o galbūt neišdrįso. Kažko čia aš turbūt nesuprantu arba nežinau. Gal kas nors galit pakomentuoti. g.gif doh.gif g.gif
Atsakyti