Sveikos.
Matau, esat daug prirašiusios ir pridiskutavusios apie skydliaukės problemas.

Viską perskaityti neturiu nei laiko, nei kantrybės. Manau, suprantate.
Todėl noriu trumpai išdėstyti savo bėdas ir šio to paklausti.
Taigi. Šiuo metu man 21 m. Prieš pusantrų metų pradėjo siaubingai berti veidą. Ir anksčiau išdygdavo vienas kitas spuogas, bet tikrai ne tokiais maštabais

Bandžiau kovoti įvairiom kosmetinėm priemonėm, lankiausi pas kosmetologus ir t.t. ir pan. Niekas nepadeda

Šioks toks palengvėjimas jaučiamas nebent vasarą... Galiausiai nusprendžiau, kad tai vidinės problemos. Geriau ir tebegeriu įvairius vitaminus, papildus ir pan. Visų kryžiaus kelių po poliklinikas nedėstysiu. Trumpai: šiaip ne taip iš apylinkės gydytojo iškaulijau siuntimą skydliaukės echoskopijai (siuntimo nenorėjo duoti, mat, veido bėrimai su skydliauke negali būti susiję...

ar ji teisi?) Galiausiai atlikus echoskopiją, rado mazgelį. Į mano klausimą, ar šis mazgelis reiškia ką nors blogą ir ar man reikėtų gydytis, atsakė: "Karts nuo karto pasitikrinkit"; Šią frazę aš suvokiu maždaug taip: "Kai sulauksit rimtesnių bėdų, tada ir gydykites".

Bet bent jau nusiuntė pas endokrinologą. Atliko tyrimus TSH ir FT4 hormonų, rezultatai lyg ir proto ribose, bet tiksliai dar nežinau, nes tik šiandien einu pas gydytoją apie juos pasikalbėti.
Tai vat ir norėjau paklausti: kokios to mazgelio pasekmės? Ar vertėtų susimastyti, ar tiesiog nepamiršti pasitikrint dar kartą po metų kelių?
Dėkui visiems už atsakymus ir pagalbą