Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos VII

Mazoji, jeigu nori greiciau suzinot, ar tavo problemos susije su skydliauke, paprasyk, kad padarytu biochemini kraujo tyryma skydliaukes hormonams, pvz. mano seimos klinikoj daro tokius tyrymus, (tiesa mokamus) doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dainutė# @ 2007 10 14, 17:12)
Dendriuke, jau greit eisi pas Krasauska, gali perduot linkejimus nuo manes 4u.gif

Būtinai perduosiu lotuliukas.gif. Žinot, galvoju reikės pas jį nuėjus tartis gruodžio 31 d. biggrin.gif Kaip tik bus praėję lygiai du mėnesiai. biggrin.gif Be to, tą dieną norinčių operuotis turbūt tikrai nedaug bus. (na čia juodas jumoras biggrin.gif )

QUOTE(fenddi @ 2007 10 14, 17:45)
Dar nedirbu ir kita savaite.Viso 4 savaites busiu su nedarbingumo pazymejimu.
O man nebuvo tokiu simptomu pries operacija.Tikiuosi su laiku praeis smile.gif

Tai turi praeiti. O nedarbingumo pažymėjimą čia tokiam laikui visiems duoda, ar nuo paties žmogaus priklauso, ilgiau, ar trumpiau?
Atsakyti
QUOTE(Dendriukė @ 2007 10 14, 21:00)

Tai turi praeiti. O nedarbingumo pažymėjimą čia tokiam laikui visiems duoda, ar nuo paties žmogaus priklauso, ilgiau, ar trumpiau?

As jau norejau pirmadieni i darba eiti, bet gydytoja sako dar pasedek namie, ne kaip atrodai biggrin.gif greiciausiai nuo pacio zmogaus.Bet manau 3 savaites pasedeti namie yra pats tas.Man darbe nereikia plytu krauti, bet labai daug bendrauti ir as pavargstu, tada ir pradeda smaugti.
Sunkiausia tai masina vairuoti pirma savaite biggrin.gif Visu korpusu reikia pasisukti, dar ir dabar atbula eiga vaziuoti sunkoka biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif Buvau ir aš pas Kazanavičių, naujienos kaip ir geros, nors norėčiau geresnių, TG 1,36 o prieš paskutinį jodą buvo 0,68 taigi truputį padidėjo, gydytojas sakė kad nieko blogo bet vistiek ramybės neturiu schmoll.gif
Atsakyti
[quote=dainutė#,2007 10 13, 20:49]
[quote=fenddi,2007 10 13, 16:22]
O kaip tu pati jautiesi?Man praejo 3 savaites po operacijos, bet as vis dar blogai jauciuosi.Vis laukiu, kada pasidarys geriau.Kaklas nutirpes, smaugima jauciu ir kai ryju atrodo kasnis istriges gerkleje verysad.gif Ir dar galva labai skauda,

4u.gif fenddute, stiprybes tau, taisykis greiciau, bigsmile.gif sako, kad po operacijų savijauta buna labai skirtinga, man tai iskart po operacijos buvo visai gerai,(nebuvo jokių nutirpimų,- tiesa ryti buvo sunkoka, ir dabar dar nera labai lengva) bet jau ryskeja , kad kažkas ne taip, gal dėl to, kad truksta skydliaukes hormono, o sintetiniai hormonai neatstoja natūralių, (visą laiką trūksta oro), dar truputį peršalau, nes gerklę skaudena, o ir oras..... verysad.gif švelniai tariant nekoks
[/quote]
Sveikutės,
Aš jau 2,5 mėnesio be skydliaukės. Jaučiuosi visai gerai. Tiesa aš ir iškart po operacijos gerai jaučiausi(išskyrus gerklės skausmą ir silpnumą, kurie greitai išnyko). Kadangi 2 savaites pabuvau sanatorijoj Šventojoj, tai ir tas dalykas tikriausiai padėjo. Praeitą savaitę buvau pas gydytoją, padarė hormonų tyrimus. Rezultatai geri. Geriu po 150 tiroksino (iš karto po operacijos tiek gėriau ir toliau tą pačią dozę liepė gert).
Kokie ten homeopatinia vaistai? Kam jie reikalingi? Ar veiksmingi? Apšvieskite mane, nes endokrinologė neužsiminė apie jokius papildomus vaistus.
Sėkmės ir stiprybės visoms 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Hedera, bigsmile.gif
homeopatiniai vaistai yra gan brangus, g.gif , tie, kuriuos prirase man 10 ampuliu kainuoja 63 lt., mirksiukas.gif juos liepe leist po 1 ampule 2kart savaitej, dar nezinau ar geri, nes tik karta leidausi- juos Kaune parduoda tik vienoj vaistinej(prie rotuses)veza is Vokietijos pavadinimasThyreoidea compositum....sake, kad jie yra kaip ir hormonai, bet be pasalinio poveikio, ir dar geriu visokius homeopatinius zirniukus...kad geriau isnyktu randas, palengvetu ryjimas- zirniukai tai nebrangus -pavadinimai:arnica b, graphytes, causticum, ignatia 200 -juos liepe gerti skirtingomis dozemis... drinks_cheers.gif matyt mano seimos daktare domisi homeopatja doh.gif
Atsakyti
Hedera, atleisk smalsuma ,o kur tu operavaisi ir pas ka, jei ne paslaptis rolleyes.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2007 10 13, 13:52)
console.gif Nepergyvenk labai. Daug čia mūsų tokių. Pasitariam pasiguodžiam ir toliau gyvenam 4u.gif  Viskas bus gerai. Juk papilinė karcinoma - gan lengvai pagydoma. Viskas bus gerai mirksiukas.gif

is pradziu kai perskaiciau atsakymus buvo labai liudna verysad.gif verysad.gif , iskilo klausimas , o kodel as? Bet paskui pasikalbejau su savo antra puse pasidare langviau rolleyes.gif , o kai pasiskaiciau jusu visu pasisakymus supratau, kad gyvenimas tuom nesibaigia ax.gif ax.gif , juk reikia gyventi toliau doh.gif ; testi studijas universitete, rupintis vaikais ir namu siluma. Tai kad labai aciu, didelis aciu uz palaikyma ir linksmesni poziuri i gyvenima thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dainutė# @ 2007 10 15, 21:39)
Hedera, atleisk  smalsuma ,o kur tu operavaisi ir pas ka, jei ne paslaptis rolleyes.gif ?

Operavausi Santariškių ligoninėje, operavo gydytojas Žeromskas.
Atsakyti
Sveikos, merginos,
Aš čia tarsi naujokė, nors paskaitau jus senokai mirksiukas.gif .
Norėčiau pasidalint savo bėdomis ir kai ko jūsų paklausti.

Mano trumpa istorja tokia: prieš pusmetį nustatė hipotirozę ir skydliaukėj rado ~22mm mazgelį. Skyrė gert L-Tiroxina 50 ir po 6 mėn. pasirodyt. - Pasirodžiau. Skydliaukės veikla normoj, bet L-Tiroxina liepė gert toliau, o mazgelis tarsi padidėjo - ~23mm. Dėl to padarė punkciją. Vakar skambinu dėl atsakymo.
Daktarė pasakė, kad tyrimai 'nelabai gražūs' ir siūlytų operuot.
Išgąsdino mane tas jos pasakymas 'nelabai gražūs'. Norėjau, kad paaiškintų daugiau, bet liepė atvažiuot...
Gal kuri esat susidūrus su panašia situacija. Esu tokioj neramioj nežinioj verysad.gif.
Atsakyti
QUOTE(Baronė @ 2007 10 15, 10:01)
Sveikutės 4u.gif Buvau ir aš pas Kazanavičių, naujienos kaip ir geros, nors norėčiau geresnių, TG 1,36 o prieš paskutinį jodą buvo 0,68 taigi truputį padidėjo, gydytojas sakė kad nieko blogo bet vistiek ramybės neturiu schmoll.gif

Barone, viskas OK, jeigu TG iki 5 nereikia jaudintis. Kinta jis priklausomai nuo daug ko, man bande paaiskinti, bet tai ilga litanija. Vienu zodziu, gyvenk ramiai. Saunu, kad nebereikia jodo ir pan. bigsmile.gif As apie save zinosiu tik lapkriti, tada skanuos ir darys tyrimus. Neramu irgi. Ir neramu, kurgi musu koleges, senokai berase Misiukiene, Silma, etc., kaip joms einasi.
Sekmes ir jegu visoms.
Tiesa, man gydytojai jau antrus metus primygtinai rekomenduoja skiepytis. Tai as ir pasiskiepijau nuo gripo. O kaip jus.
Papildyta:
QUOTE(Žižma @ 2007 10 16, 17:52)
Sveikos, merginos,
Aš čia tarsi naujokė, nors paskaitau jus senokai  mirksiukas.gif .
Norėčiau pasidalint savo bėdomis ir kai ko jūsų paklausti.

Mano trumpa istorja tokia: prieš pusmetį nustatė hipotirozę ir skydliaukėj rado ~22mm mazgelį. Skyrė gert L-Tiroxina 50 ir po 6 mėn. pasirodyt. - Pasirodžiau. Skydliaukės veikla normoj, bet L-Tiroxina liepė gert toliau, o mazgelis tarsi padidėjo - ~23mm. Dėl to padarė punkciją. Vakar skambinu dėl atsakymo.
Daktarė pasakė, kad tyrimai 'nelabai gražūs' ir siūlytų operuot.
Išgąsdino mane tas jos pasakymas 'nelabai gražūs'. Norėjau, kad paaiškintų daugiau, bet liepė atvažiuot...
Gal kuri esat susidūrus su panašia situacija. Esu tokioj neramioj nežinioj verysad.gif.

Zizma, sunku ka nors tau dabar patarti, viskas paaiskes, kai zinosi, ka gi reiskia 'nelabai gražūs'. Suprantu, kad nelengva, bet nesinervink is anksto. Rasyk, kai zinosi, tada ir dalysimes patirtimi, ka toliau daryti.
O mazgelis gal ir nepadidejo, tai gali buti technikos paklaida. Laikykis, viskas bus gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bertė: 16 spalio 2007 - 18:43
QUOTE(bertė @ 2007 10 16, 18:41)
Barone, viskas OK, jeigu  TG iki 5 nereikia jaudintis. 

Nu nesijaudinčiau, bet kad Kazanavičius atsiuntė man atsakymą kur šeimos gydytojai reikia nunešti ir ten parašyta kad mano Tg rodo karcinomos likutį g.gif
Atsakyti