QUOTE(Brūkšniukas @ 2012 10 01, 19:22)
Nagi, nagi - plačiau galima?
čia apie ką plačiau?
apie Benedikto kiaušinius? oi, skanumėlis neišpasakytas dabar sukirsčiau vieną ( jei mufinų būtų likę
.ir ... nebūtų taip vėlu
)
esmė tokia : reikia angliško mufino ( kepama iš : miltų, pieno, trupučio cukraus, šviežių mielių ; kepimas sausoje keptuvėje vos kelias minutes ir/arba orkaitėje ;
vėliau juos galima užšaldyti ; taip pat jie labai gardūs su uogiene+bananas, ar kokiu saldžiu kremu ir pan. ) , perpjauto pusiau , paskrudinto tosteryje, tada lašelis sviesto užtepta, uždėtas griežinėlis kumpio( ėmiau kalakutienos, bet tinka ir pakeptas plonytis šoninės griežinėlis) per tą laiką paruošti Benedikto kiaušį , (virti vandenyje 3 min, be lukšto kiaušį įleidus į pasūdytą vandenį, su šaukštu vis surenkant baltymą, kad apgobtų trynį ( žodžiu, kažkas tokio kaip skysto trynio "kiaušinis marškiniuose" ) Tokį kiaušį uždėti ant paskrudinto mufino su kumpio griežinėliu, užpilti olandišku padažu ir valgyti. Olandiškas padažas gaminamas iš : vandens, kaiušinio trynio, 1/2 citrinos, sviesto, druskos, pipirų. Gaunasi toks rūgštoko skonio majonezo konsistencijos geltonas gardus padažiukas
Viskas. Valgomi apsilaižydami