Įkraunama...
Įkraunama...

Visos dėmės ant rūbų, baldų ir kt.

QUOTE(kur-rita @ 2010 01 04, 01:18)
sveikos super mamos 4u.gif
uzsukau pas jus su man labai aktualia beda... gal kuri galetu patarti....
pas mus miegamajame patiestas ilgo plauko dramblio kaulo spalvos kilimas kuris mane po truputi veda i nevilti...po keleto baliu(ir sunaus) jis atrodo siaubigai.visas pilkas,demetas... doh.gif  pirkau visus Vanishus ir kitus isreklamuotus valiklius,bet jokio efekto doh.gif gal kuri zino kokiu priemoniu kurios tikrai veiksmingos?

Neseniai nusipirkau GNLD valiklį Super 10 (atrodo šveicariškas). Veikia nerealiai gerai. Ištraukė iš drabužių rašalą, kraują, jau nekalbant apie riebalines dėmes. Taip pat naudojamas ir kilimų valymui, pridėsiu instrukciją kaip jį naudoti. Ir dar labai labai veiksmingas išimant dėmes iš marškinių apykaklių ir rankogalių - papurški, pabūna kelias minutes, tada į skalbimo mašiną - ir tikrai super. Labai patogus naudoti, nes nereikia terliotis (anksčiau trindavau su ūkišku muilu su tulžimi ...).

O čia kilimo valymo instrukcija:
Kilimai, baldiniai audiniai:
Dėmesio! Prieš pradėdami valyti, pirmiausia patikrinkite spalvos patvarumą. Sumaišykite „Super 10“ su distiliuotu vandeniu, jog išvengtumėte vandens dėmių. Nesenas dėmes reikėtų pabandyti pavalyti drėgnu skuduru. Atsargiai papurkškite „Super 10“. Palaukite 2-3 minutes, kol dėmė sugeriama. Sudrėkinkite minkštą audinį ir suvilgykite dėmę. Jeigu reikia, papurkškite dar kartą. Neprieinamose vietose patrinkite pirštais ar šepetėliu. Jeigu dėmes sunku išvalyti, pakartokite procedūrą dar kartą. Leiskite audiniui išdžiūti ir po to išvalykite dulkių siurbliu. NELEISKITE, JOG AUDINYS PRAMIRKTŲ „Super 10“ valikliu!

Dėmesio! Naudokite „Super 10“ tik nedidelių dėmių valymui. Išsiaiškinkite, kokios kilmės dėmė, ir, ar galima „Super 10“ ją valyti.

Papildyta:
QUOTE(vitalija.vilke @ 2010 01 22, 14:56)
Mano mažasis labai mėgsta uogas: mėlynes, braškes, žemuoges, avietes ir t.t. Taigi po jo smaližiavimo rūbai nekaip atrodo ir svarbiausia neišsiplauna. Aš suradau tikrai nebrangų būdą kaip kovoti su uogų dėmėmis. Pripilu vandens į didelį dubenį, supilu 0,5-1 pakelį citrinos rūgšties ir pamerkiu išteptus rūbelius gerom 2val. Jei dėmės dar nebūna pasinaikinusios ilgiau palaikau ir išskalbiu. Dėmės nei ženklo  thumbup.gif

Kai kurių uogų dėmės pranyksta tą drabužį palaikius saulėkaitoje. Aišku, žiemą sudėtingiau. Aš išskalbdavau ir padėdavau ant palangės ar kažkur, kur daug saulės, ir dėmė dingdavo... Man tai mistiška, bet veikia! Bandžiau su vyšnių dėmėmis ir dar kažkurių uogų, jau nebepamenu.
Atsakyti
Su kuo valote isorines virtuvines dureles ir sienos nuo riebalu ir kitu nesvarumu, kad nelyktu pataku nuo vandens bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(rosia @ 2010 02 23, 18:02)
mirksiukas.gif Sveikos damos
siandien paskaiciau forume ir isbandziau pelesi isvalyti is vezimuko su vanish  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  nusipirkau dezute ruzava granuliu, istirpinau jas mazam kieky vandens ir su kempinele kur indams plauti, siurkscia puse patryniau ir palikau. ir ka jus manot - deme isnyko!!!  biggrin.gif
pasitikek rozine spalva..........  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
manau ir kitas demes uzmerkus pavyktu ju atsikratyt, jei jau pelesiukus iseme.
kilima valiau dar su specialiu, purskiamu kilimams valyt vanish - irgi neblogas efektas.  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

kaip tik "atejau" i cia pasiguosti kad lodzijoj palaikytas vezimelis kai kur pagavo pelesi....jetau taip susinervinau...naujas vezimelis o taip gaila.... verysad.gif
bet jeigu sakot kad vanich jums padejo reikia pabandyti...nes jau nebezinau ko griebtis... doh.gif ...o kaip jeigu bandyti spec.valikli pelesiams...ar nesues jis man vezimelio medziagytes?labai bijau sugadinti.... unsure.gif
Atsakyti
Laba smile.gif
O as isigudrinau vonios duris (faneruotas bukas) apipurksti aliejumi, kuriuo po maudyniu issitrinu kuna. Tai tokios tamsokos demes liko sad.gif Kiek banziau su visokiom valymo priemonems, su citrinos sultimis, nieko nepadeda. Labai nedaug informacijos apie baldu valyma (daugiau apie minkstus baldus). Gal kas turi kokiu minciu siuo klausimu? Butas neseniai po remonto.... sad.gif
Atsakyti
Gal žinote, kuo galima (jei išvis įmanoma) nuvalyti plastmasę? Juodas odinis dėklas nudažė baltą telefoną verysad.gif
Atsakyti
Na va ir mane istiko bedele...Juodais plauku dazais isterliojau plaukiojancias grindis...Iskarto nepastebejau... Tik kita diena praeidama pastebejau bjauru dryzi...Gal kam jau taip buvo? Kaip valyti? Aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(EaglePower @ 2010 03 21, 09:22)
Na va ir mane istiko bedele...Juodais plauku dazais isterliojau plaukiojancias grindis...Iskarto nepastebejau... Tik kita diena praeidama pastebejau bjauru dryzi...Gal kam jau taip buvo? Kaip valyti? Aciu smile.gif

Tokiai demei kazin ar rasi kokia priemone:(
Atsakyti
Ant dzinsu uztisko akriliniu dazu. doh.gif Su kuo reiketu isvalyti?
Atsakyti
QUOTE(%ziema% @ 2010 03 03, 17:06)
kaip tik "atejau" i cia pasiguosti kad lodzijoj palaikytas vezimelis kai kur pagavo pelesi....jetau taip susinervinau...naujas vezimelis o taip gaila.... verysad.gif
bet jeigu sakot kad vanich jums padejo reikia pabandyti...nes jau nebezinau ko griebtis... doh.gif ...o kaip jeigu bandyti spec.valikli pelesiams...ar nesues jis man vezimelio medziagytes?labai bijau sugadinti.... unsure.gif

Ar pavyko išvalyti? Su anti pelėsiniu skysčiu aš tikrai nerizikuočiau. Pas mus namuose buvo atsiradęs virš lango pelėsis, tai spec. skystį naudojom. O dieve mano, nemoku papasakot, kokio stiprumo smarvė ir kaip net gerklę nuo jo graužt pradeda doh.gif manau, kad medžiagą laisvai išgraužtų.
Papildyta:
Mano bėda - po vakarienės žvakių šviesoje ir išsiliejusios didelės žvakės dabar turim vos ne delno dydžio dėmę nuo vaško ant šviesaus staliuko. doh.gif Aišku, iš vakaro ne tas galvoj buvo blush2.gif , tai bandau valyt dabar. Aptepiau LOC, laukiu rezultatų. Gal turit dar kokių idėjų, kaip valyti, jei nepadės? Perskaičiau visą temą, bet apie vaško dėmes ant baldų nelabai kažką radau.
Atsakyti
Pavojus atšauktas! Išvaliau! thumbup.gif
Atsakyti
tai vis delto, ar kas nors zinot priemone ne is amway), kuri isimtu apelsinu ir mandarinu valgymo su balta maike pasekmes??
wink.gif

h e l p ;0, amway-ams kolkas truksta pinigiuku wink.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif

nzn kaip cia pasakius, na esam studentai ir gavom "dovanu" sena sofa, o jin tokia kaip nudulkejusi ar nuo stovejimo pajuodavusi vietomis unsure.gif gal kas zino kaip galeciau ja siek tiek atsviezinti??? ar reikia naudoti kazkokius valiklius? na as siurbiau su siurbliu ir su sepeciu valiau nelb kas gavosi... Tos dulkes jau isisenejusios matyt g.gif
Atsakyti