QUOTE(kur-rita @ 2010 01 04, 01:18)
sveikos super mamos
uzsukau pas jus su man labai aktualia beda... gal kuri galetu patarti....
pas mus miegamajame patiestas ilgo plauko dramblio kaulo spalvos kilimas kuris mane po truputi veda i nevilti...po keleto baliu(ir sunaus) jis atrodo siaubigai.visas pilkas,demetas...
pirkau visus Vanishus ir kitus isreklamuotus valiklius,bet jokio efekto
gal kuri zino kokiu priemoniu kurios tikrai veiksmingos?

uzsukau pas jus su man labai aktualia beda... gal kuri galetu patarti....
pas mus miegamajame patiestas ilgo plauko dramblio kaulo spalvos kilimas kuris mane po truputi veda i nevilti...po keleto baliu(ir sunaus) jis atrodo siaubigai.visas pilkas,demetas...

Neseniai nusipirkau GNLD valiklį Super 10 (atrodo šveicariškas). Veikia nerealiai gerai. Ištraukė iš drabužių rašalą, kraują, jau nekalbant apie riebalines dėmes. Taip pat naudojamas ir kilimų valymui, pridėsiu instrukciją kaip jį naudoti. Ir dar labai labai veiksmingas išimant dėmes iš marškinių apykaklių ir rankogalių - papurški, pabūna kelias minutes, tada į skalbimo mašiną - ir tikrai super. Labai patogus naudoti, nes nereikia terliotis (anksčiau trindavau su ūkišku muilu su tulžimi ...).
O čia kilimo valymo instrukcija:
Kilimai, baldiniai audiniai:
Dėmesio! Prieš pradėdami valyti, pirmiausia patikrinkite spalvos patvarumą. Sumaišykite Super 10 su distiliuotu vandeniu, jog išvengtumėte vandens dėmių. Nesenas dėmes reikėtų pabandyti pavalyti drėgnu skuduru. Atsargiai papurkškite Super 10. Palaukite 2-3 minutes, kol dėmė sugeriama. Sudrėkinkite minkštą audinį ir suvilgykite dėmę. Jeigu reikia, papurkškite dar kartą. Neprieinamose vietose patrinkite pirštais ar šepetėliu. Jeigu dėmes sunku išvalyti, pakartokite procedūrą dar kartą. Leiskite audiniui išdžiūti ir po to išvalykite dulkių siurbliu. NELEISKITE, JOG AUDINYS PRAMIRKTŲ Super 10 valikliu!
Dėmesio! Naudokite Super 10 tik nedidelių dėmių valymui. Išsiaiškinkite, kokios kilmės dėmė, ir, ar galima Super 10 ją valyti.
Papildyta:
QUOTE(vitalija.vilke @ 2010 01 22, 14:56)
Mano mažasis labai mėgsta uogas: mėlynes, braškes, žemuoges, avietes ir t.t. Taigi po jo smaližiavimo rūbai nekaip atrodo ir svarbiausia neišsiplauna. Aš suradau tikrai nebrangų būdą kaip kovoti su uogų dėmėmis. Pripilu vandens į didelį dubenį, supilu 0,5-1 pakelį citrinos rūgšties ir pamerkiu išteptus rūbelius gerom 2val. Jei dėmės dar nebūna pasinaikinusios ilgiau palaikau ir išskalbiu. Dėmės nei ženklo 

Kai kurių uogų dėmės pranyksta tą drabužį palaikius saulėkaitoje. Aišku, žiemą sudėtingiau. Aš išskalbdavau ir padėdavau ant palangės ar kažkur, kur daug saulės, ir dėmė dingdavo... Man tai mistiška, bet veikia! Bandžiau su vyšnių dėmėmis ir dar kažkurių uogų, jau nebepamenu.