Aš,atsivežiau naujų įdėjų ruošiant cipelinus{paruošiant jiems masę dedu džiovintų krapų,arba baziliko{tiksliau į tešlą}
Dar į mėsą dedu džiovintų išvirtų pakepintų grybų.
Į masę dedu kiaušinių,nededu krakmolo.
merginos,ka dedat kad cepelinu tesla butu balta,nepajuoduotu
vit C ka dar

QUOTE(vilimute @ 2009 04 30, 23:07)
Vitamino C

na bandysiu tikrus cepelinus daryt siandien, cia tiek prisiskaiciau, kad net seile tysta, kaip noriu

va cia tai nesupratau, bet driso visa sita pavadinti lietuviskai cepelinais
http://www.youtube.c...h?v=MFgygJKtE8E
tipo moteris kur gamino lietuviu kilmes... tai matosi, kad tik kilmes

http://www.youtube.c...h?v=MFgygJKtE8E
tipo moteris kur gamino lietuviu kilmes... tai matosi, kad tik kilmes

nieko nera skanesnio

QUOTE(regna @ 2009 03 14, 17:08)
Dariau cipelinus{pagal draugės receptuką}
DĖjau virtas bulves į tarkius ir,vietoj krakmolo mušiau kiaušinį,ir dar dėjau džiovintų krapų,dėjau pora vitamino C.
Ir,supratau,kad cipelinų kokybė priklauso ,kaip gerai išminkai,išmaišai masę.Padažui:
ppipjausčiau smulkai gabalą poro,patroškinau svieste,nemažą grietinės kiekį išmaišiau su pienu,įdėjau mairūno.,patroškinau.
Gavosi skaniai.
DĖjau virtas bulves į tarkius ir,vietoj krakmolo mušiau kiaušinį,ir dar dėjau džiovintų krapų,dėjau pora vitamino C.
Ir,supratau,kad cipelinų kokybė priklauso ,kaip gerai išminkai,išmaišai masę.Padažui:
ppipjausčiau smulkai gabalą poro,patroškinau svieste,nemažą grietinės kiekį išmaišiau su pienu,įdėjau mairūno.,patroškinau.
Gavosi skaniai.
Iš esmės, cepelinų kokybė didžiąja dalimi priklauso NUO BULVIŲ RŪŠIES. Visa kita- antraeiliai dalykai

Bulvės turi būti minkštos, krakmolingos... Iš parstų ir netinkamų bulvių gerų cepelinų neišvirsi.
Ir dar. Jei tingite terliotis su virtų bulvių dalimi, ją galite pakeisti į smulkia tarka tarkuotus , nukoštus ir sumaišytus su nusistovėjusiu krakmolu tarkius įdėję BUROKINE stamabia tarka tarkuotas bulves : 10 smulkia tarka tarkuotu bulviu- 1 , tarkuota burokine. Tų Burokine traka tarkuotų tarkių sunkti nereikia. Labai skanūs cepalinai gaunasi. Ir rečiau išsileidžia

Dariau siandien virtu bulviu cepus. Gavosi liuks
isviriau bulves su lupyna, palaukiau kol atsals visiskai, nulupiau ir sumaliau, nedejau jokiu kiausiniu. Idejau druskos ir krakmolo sauja, tada idara (as dejau virtos mesos maltos), suvoliojus dar apvoliojau krakmole, ant silpnos ugnies viriau kol visiskai iskilo . Gavosi labai geri. Skanesni uz pirktinius

QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 07 16, 21:25)
Esu skaičiusi sename žurnale, kad reikia pilti grietinėlės, kad nepajuoduotų- anksčiau nepildavau, nes atrodydavo kad labai skystina tešlą ir neina iš jos ką nulipinti, bet šįkart taip norėjau šviesių, kad pyliau grietinėlės,
o kiek tos grietinėlės reikia?
bandysiu sekmadienį daryti pirmą kart tai nežianu kaip man čia pavyks, nes vit c tablečių nerasiu aš čia greit taip.
ir dar, jei noriu kokių 8 cepelinų, tai kiek man bulvių reikia, kaip žinot?

QUOTE(grange @ 2009 07 10, 19:54)
o kiek tos grietinėlės reikia?
bandysiu sekmadienį daryti pirmą kart tai nežianu kaip man čia pavyks, nes vit c tablečių nerasiu aš čia greit taip.

Nors ne manęs klausė,bet įkišiu savo liežuvį,vietojvit.C,jeigu neturiu kartu su bulvėmis sutarkuoju pora galvučių svogūnų.,ir bulvės būna baltos,tik gerai reikia išmaišyti masę.
Dėl cipelinų kiekio galiu pasakyti,kad priklauso nuo bulvių dydžio ir jų krakmolingumo,jeigu bulvės skystos juų reiks dauiau.
Skanių cipelinų

sąžiningai visus puslapius perskaičiau, bet vieningos nuomonės nesusidariau..
ryt matyt bandysiu laimę..

As galiu pasiulyti cepelinų įdarus. Cia yra is Zemaitijos atvezta. Mano mama visada tik tokius ir daro. T.y. ne malta mesa, o pjaustyta kubeliais soninė (sviezia). Ja supjaustyti, ideti svoguniuku, pipiriuku, druskytes. Ir gatava. Bet sis idaras tinka tik tarkuotu bulviu cepelinams
Pabandykit mergaites
Ir dar vienas idaras labai skanus. Paprasciausiai paštetas
Nors as dazniausiai dedu savo daryta pašteta. Nors galima ir pirktini bet koki. Galima liežuvi nusikasti

Ir dar vienas idaras labai skanus. Paprasciausiai paštetas