Tai gi mamos, pagaliau išmislyjau, kaip reikia virti tuos cepelinus pastoviai būdavo neskanūs - nu ne tokie kaip valgyklose ir tie varškėtukai, žemaičių blynai tokie niekalai gaudavosi, kol visai neseniai supratau - dėti kuo daugiau KRAKMOLO, dėti ir negailėti. Oi tada kaip valgom, lygiai tokie pat kaip valgyklose, lipšnūs, minkšti, glitnūs na dėl skrandžio tai jau jo, nes krakmolą tai sunkiai virškina....
mazdaug gal galit pasakyt proporcijas ant kokio kiekio virtu bulviu kiek krakmolo sudedat? nes man t.pat nesigauna valgykliniai, o noretusi.
Na nematavau, gal ant kilogramo bulvių pusė to pakelio krakmolo, nežinau, nepagailėkit tikrai, ten gal 400g būna, latviškas pakelis, maximoje būna pirkti. Išverdu bulves, sugrūdu, atšąla, arba net kitą dieną gaminu. Porą kiaušinių ir krakmolas ir minkom minkom, kai darau cepelinus, tai rankas pakrakmoliju, kad neliptų prie rankų Jei košės lieka, dedu ją į šaldytuvą, kitą dieną vėl gaminu iš jos kažką, dar skaniu tada būna
QUOTE(b.kite @ 2015 06 20, 20:27)
mazdaug gal galit pasakyt proporcijas ant kokio kiekio virtu bulvių kiek krakmolo sudedat? nes man t.pat nesigauna valgykliniai, o noretusi.
Nelabai seniai išmokau ir aš ... Viena patyrusi virėja išdavė paslaptį:
Sumaltas bulves sudėti į dubenį, rankomis lengvai suspaudžiant išlyginti paviršių. Tada padalinti į 4 lygias dalis (apskritimą pusiau ir dar kartą pusiau). Viena dalį iš keturių išimti iš dubens. Į išimtą vietą dėti krakmolą (tiek kiek buvo išimta bulvių). Tada sudėjus kartu ir išimtą dalį bulvių išminkyti ir formuoti cepelinus. Kiti dar kiaušinio deda, aš ne.
Jei darau žemaičius, viskas tas pats, tik vietoje krakmolo - miltai.
Beja, kad pavyktų dar ir bulvių rūšis turi daug reikšmės. Iš vienų niekada neišeina, nors vienodai viską darau.
Gal pabandykite pakeisti bulvių rūšį.
o kaip idomu reiks ismeginti
QUOTE(*Aušrė* @ 2015 07 22, 21:52)
Nelabai seniai išmokau ir aš ... Viena patyrusi virėja išdavė paslaptį:
. Į išimtą vietą dėti krakmolą (tiek kiek buvo išimta bulvių).
. Į išimtą vietą dėti krakmolą (tiek kiek buvo išimta bulvių).
Čia gramais ta prasme?
QUOTE(Rodnega @ 2015 07 23, 13:00)
Čia gramais ta prasme?
ta prasme ne gramais, o dalim. ta dali viena isimat vietoj jos pripildot krakmolo. senas ir visiem gerai zinomas triukas valgykliniams cepelinams, bet virskinimui sunku buna