Įkraunama...
Įkraunama...

Parduotuvių darbo laikas

Manau, kad savaitgaliais tikrai galėtų pardės dirbt. Dėl to ir išlošia visokie akropoliai, nes darbo laikas ilgas. Tačiau yra kita medalio pusė. Tai šventės. Nu jūs man pasakykit, ar nors vienas numirė iš bado per Kalėdas ar be naujų batų antrą Kalėdų dieną??? Aš už tai, kad tuomet parduotuvės nedirbtų.
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2007 10 07, 18:59)
žinot, o aš galvoju priešingai. manau kad savaitgaliais turėtų dirbti tik maisto parduotuvės, o kitos ilsėtis (na nebent dar autodetalių). tikrai nemanau kad žaislų ar batų parduotuvės turėtų dirbti sekmadieniais ar per valstybines šventes.
bet pas mus jau per giliai įaugo ta akropolių kultūra. sunkoka bus ją išgyvendint.

Esu tuos pacios nuomones drinks_cheers.gif.
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2007 10 07, 20:35)
vistiek netikiu, kad imsit ir numirsit jei sekmadieniams uždarysim akropolį biggrin.gif
aišku, pradžioj bus nepatogu, bet manau kad tik pradžioj.
yra tekę būtų užsienio šalyse kur parduotuvės šeštadienio popietę užsidaro. ir nepanašu kad ten ekonomika dėl to smuktų, o žmonės patirtų diskomfortą.

Nenumirsime aisku mirksiukas.gif , bet kodel as turiu darbo diena verstis per galva ir apsipirkineti, jei tai galima padaryti iseiginemis. O uzsienio salyse zmones irgi nera labai patenkinti, kai negali nusipirkti paprasciausiu produktu savaitgaliais g.gif
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2007 10 07, 19:55)
Siandien prisireike vienos vaikiskos prekes ir nukulniavom i vaiku parduotuve. Radom uzdaryta. Man ne galvoj, kad ji sekmadieni visai nedirba doh.gif Ilgai negyvenau Lietuvoje ir ipratau savaitgalius skirti apsipirkimams. Savaitgaliais juk geriausias pelnas ir ta galima speti is zmoniu parduotuvese kitoje salyje. Nesu "shoppoholike", bet jei kazko reikia megstam nueiti su seima ir pasitariant issirinkti, o kada ta padaryti jei ne savaitgali? Eidama namo perziurejau visas gretimas parduotuves - visos ju sekmadieni nedirba, o sestadieni dirba tik puse dienos. Butent ta puse, per kuria musu seima siaip jau eina pirkti maisto, o nemazai zmoniu i turgu ir pan.

Man susidare ispudis, kad savininkai nenori uzdarbio g.gif Jei ir laisvalaikio reikmenu parduotuve savaitgali dirba vos menkas sestadienio valandas doh.gif Tad man kilo klausimas, ar ji taip pavadinta del tikro laisvalaikio - pardavejos laisvadieniauja, ar del manojo? Negi turi per darbo valandas siusti vyra paziureti naujos meskeres ar palapines VISAI seimai? Vienu zodziu, man tai primena sovietu laikus kai parduotuves uzsidarydavo pietu pertraukai del dvieju pardaveju patogumo, tuo padarydami nepatogumu visiems 500 savo pirkeju.

Kaip jau supratot, as mielai noreciau, kad parduotuves dirbtu ir savaitgaliais. Netikiu, kad lietuviai ta diena skiria kitiems dalykams. Jei tai butu tiesa tada ir prekybu centrai bei maximos, norfos, savaitgali neprekiautu buities daiktais ir rubais, tik maistu. Nestatytu priziuretoju tuose skyriuose, nes tomis dienomis nebutu apyvartos. Tad as noriu paklausti ar tik man vienai tai kliuva? As nesuprantu ju nedarbo laiko ir kaip pirkejas nes tomis dienomis man patogiausia apsipirkti, ir kaip prekybininkas. Nebent jie gerai isnagrinejo rinka ir tokiu kaip as mazuma, bet ar tikrai g.gif

Na tai tikriausiai cia kalba eina apie maza miesteliuka 4u.gif Tada zinoma savininkai daugiau isleistu algoms negu gautu pelno g.gif
Bet didesniuose miestuose tokiose kaip Vilnius ar Klaipeda gali gauti visko bet kuriuo laiko metu nesvarbu pirmadieni ar sekmadieni. Tad cia jau priklauso kuriam miestuke gyveni, bet istikruju nera jau taip blogai toje musu mazoje Lietuveleje cool.gif
Atsakyti
leiskit paklaust, o tų parduotuvių personalas -- ne žmonės? neturi šeimų? tai dar laimė kur už savaitgalius dvigubai moka, o daug kur tai ne.
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2007 10 07, 19:55)
Savaitgaliais juk geriausias pelnas ir ta galima speti is zmoniu parduotuvese kitoje salyje.

Man susidare ispudis, kad savininkai nenori uzdarbio g.gif

Labai klystate. Sekmadienį dirbame tik todėl, kad tokia PC sąlyga, o pelno nėra jokio (ir nuomą , ir už elektrą PC mokėt, ir atlyginimai už sekmadienį darbuotojams dvigubi)- vieni nuostoliai.
O žmonių ir mūsų šalyje užtenka, tik jie ateina pasivaikščioti, akis paganyti, geriausiu atveju, nusižiūrėti būsimą pirkinį. Perka vienetai.

QUOTE(luokė @ 2007 10 07, 20:19)
primetam- darbas iki 6 vakaro. grįžti namo- dar valanda. čia gryno važiavimo... grįžti apie septintą-aštuntą.

Primetam kitką: tokiu jūsų skaičiavimu, kai po 18 valandos tampame neįgaliais patekti parduotuvėn, ar prekybos centro, dirbančio ir sekmadieniais darbuotojai, turi nors kokių galimybių patekti į kokią nors, išskyrus savo parduotuvę?

QUOTE(Daidute @ 2007 10 07, 20:46)
Nenumirsime aisku mirksiukas.gif , bet kodel as turiu darbo diena verstis per galva ir apsipirkineti, jei tai  galima padaryti iseiginemis.

Koks nuostabus lietuviškas požiūris doh.gif thumbup.gif : Kodėl aš turėčiau galėti po 18-19 valandos , ar šeštadienį eiti į parduotuvę, geriau kiti (tie, nežmonės, neturintys nei šeimos, nei vaikų, kuriems irgi tądien darželin, mokyklon nereikia) mano 100-centiniam komfortui tegu gali dirbti sekmadieniais ir švenčių dienomis net į nuostolį (pastarosiomis todėl, kad aš neturiu ką veikti ir kur nusitrenkti). Ka čia ir bepridursi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atogrąža: 07 spalio 2007 - 20:15
QUOTE(Agnietel @ 2007 10 07, 19:49)
Na tai tikriausiai cia kalba eina apie maza miesteliuka  4u.gif

Ne, cia Vilniuje.

QUOTE(Dios @ 2007 10 07, 19:51)
leiskit paklaust, o tų parduotuvių personalas -- ne žmonės? neturi šeimų? tai dar laimė kur už savaitgalius dvigubai moka, o daug kur tai ne.

Mano mama pati pardaveja, dirba slenkanciu grafiku tad iseigines nuolat keiciasi. Darbas jai patinka nes dirba tokioje vietoje kur gali pasireiksti jos gabumai. O siandien i parduotuve kaip tik ejau su ja, nes jai buvo iseigine ir atvaziavo aplankyti, ji pati is mazo miesto. Tai kai zmogus turi ta iseigine sekmadieni ir vaziuoji i didmiesti, o viskas isskyrus Akropoli (as ten einu tik extra atveju nes nepatinka ir daug zmoniu ir kainos) uzdaryta, tai kada jam nusipirkti ko reikia? Iseiti is darbo? As nemanau, kad pardavejos butu labai nuskriaustos is "prievoles" dirbti savaitgaliais, tikrai taip nemanau.

Uzsienis uzsieniui irgi nelygus, tas tiesa. Bet mes gi nesam tauta kuri eina pietu pogulio (pietu pertrauka juk tampa atgyvena) kaip pietieciai, be to kam i juos lygiuotis jei gyvenimas ten pradeda virti tik devinta vakaro... Nesakau, kad reikia lygiuotis ir i amerikiecius kurie dirba diena nakti ir nors daug kas galvoja, kad is tai is meiles darbui, as zinau dauguma tai daro nes tokia realybe. Bet kai matau parduotuvese kapitalistines kainas, o dirbama sovietiskai, man tai keista. Is pirkejo norima visko - kad jis prisitaikytu, o prie jo nesitaikoma. Kaip supratau, keletas atsiliepusiu dirba prekybos srityje ir ta pati nuomone jauciasi ir cia, kad "kliento pasiulymai neverti demesio" cool.gif Jei as tureciau parduotuve, visu pirma ji butu ne vienoje gatves vietu kur sekmadieni niekas nedirba, o visu antra jei tai butu prekes orientuotos i seima, tada paisyciau ju patogumo ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Atogrąža @ 2007 10 07, 20:12)
Koks nuostabus lietuviškas požiūris  doh.gif  thumbup.gif : Kodėl aš turėčiau galėti po 18-19 valandos , ar šeštadienį  eiti į parduotuvę, geriau kiti (tie, nežmonės, neturintys nei šeimos, nei vaikų, kuriems irgi tądien darželin, mokyklon nereikia) mano 100-centiniam komfortui tegu gali dirbti  sekmadieniais ir švenčių dienomis net į nuostolį (pastarosiomis todėl, kad aš neturiu ką veikti ir kur nusitrenkti). Ka čia ir bepridursi...

Atleiskit uz tiesuma, bet matosi nesate dirbusi kapitalistineje visuomeneje, kur, jei turi bizni ar parduotuve, dirbi visada o ne savo nusistatytu laiku cool.gif Nekurkit savo parduotuveles tokiame PC kur jusu netenkina ju salygos ar ateinantys klientai, kurie kaip supratau, tik zioplineja ir gaisina jusu brangu laika. Ne karta uzejau i parduotuve ir psijutau kaip patekusi pas pardaveja i namus netinkamu laiku, is poziurio speju buvau uzsukus ir pas jus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltic*girl: 07 spalio 2007 - 20:37
QUOTE(Daidute @ 2007 10 07, 19:46)
Nenumirsime aisku mirksiukas.gif , bet kodel as turiu darbo diena verstis per galva ir apsipirkineti, jei tai  galima padaryti iseiginemis. O uzsienio salyse zmones irgi nera labai patenkinti, kai negali nusipirkti paprasciausiu produktu savaitgaliais g.gif

O kodėl kokia pardavėja turi verstis per galvą savaitgalį, jei jos visai nedomina, kad kažkas nepatenkintas ir turi verstis per galvą? tongue.gif

QUOTE(baltic*girl @ 2007 10 07, 20:32)

Atleiskit uz tiesuma, bet matosi nesate dirbusi kapitalistineje visuomeneje, kur, jei turi bizni ar parduotuve, dirbi visada o ne savo nusistatytu laiku

O kaip dabartinė visuomenė vadinasi? Jei ne kapitalistinė, tai - kur ji ta kapitalistinė, kurios nesam regėję ir tuo labiau dirbę joje? A buvot Italijoje rugpjūčio mėnesy? Ne dideliam prekybcentry, o šiaip parduotuvėlėje, kurią savininkas ir atidarė, norėdamas gauti pelno. Ir apskritai, ar esate turėję savo parduotuvę?
Atsakyti
QUOTE(baltic*girl @ 2007 10 07, 21:32)
... kapitalistineje visuomeneje, kur, jei turi bizni ar parduotuve, dirbi visada o ne savo nusistatytu laiku cool.gif

Nekurkit savo parduotuveles tokiame PC kur jusu netenkina ju salygos ar ateinantys klientai, kurie kaip supratau, tik zioplineja ir gaisina  jusu brangu laika. Ne karta uzejau i parduotuve ir psijutau kaip patekusi pas pardaveja i namus netinkamu laiku, is poziurio speju buvau uzsukus ir pas jus.

Turbūt toje kapitalistinėje visuomenėje, kur šeštadienį popiet jau nė duonos nebenusipirksi, nes niekas nebedirba?...

Labai dažnai ir labai juokingai skambantis pasiūlimas. Matosi, kad niekada neteko kurti savo parduotuvėlės (citata) smile.gif. Matote, reikalas tas, kad mieste kelios mūsų parduotuvėlės (esančios ne PC dirba, kaip ir visos normalios, aplink esančios), bet PC esančios prekiauja dvigubai, deja, ne sekmadienių dėka, kaip kitiems gali pasirodyti.
Atsakyti
iš kai kurių postų atrodo, kad laisvalaikis ir išeiginės žmonėm skirti tik tam, kad pirkti, pirkti, pirkti.
o kai kalbėjau apie užsienį, tai dalinausi įspūdžiais iš Olandijos, Vokietijos, Švedijos, Belgijos. Vokietijoj atsimenu iš pradžių irgi buvo toks įspūdis kaip Baltic-girl. Nes paturistauti turi tik savaitgalį, norisi ką nors apsiprekint, šmutkių kokių nors užsienietiškų įsigyt, o vokiečiai sėdi kavinėse, alų geria ir fig vam. bet užtai pasivaikščiojom po parkus, nuėjom į bažnyčią, ledų suvalgėm.
o dėl būtiniausių produktų, tai kokie jie -- batonas, alus, sasyskos, grietinė g.gif manau tokių parduotuvių savaitgaliais veikiančių buvo ir bus.
Atsakyti
QUOTE(Heilė @ 2007 10 07, 21:41)
O kodėl kokia pardavėja turi verstis per galvą savaitgalį, jei jos visai nedomina, kad kažkas nepatenkintas ir turi verstis per galvą? tongue.gif

va taikliai pasakyta thumbup.gif

O siaip temos autore pati noretu dirbti savaitgaliais ir per sventes?Nematyti nei vaiku, nei vyro, praleidinet gimtadienius, sventes, draugu isvykas- faina ar ne?Uztat koki 100 Lt pelno thumbup.gif Pati dirbau panasiu grafiku ir daugiau tikrai nenoreciau..net jei ir alga butu didesne uz tai schmoll.gif

ai uztat butu vienas privalumas-laisva diena koki antradieni, galetu apsipirkinet kiek tik nori smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miauka: 07 spalio 2007 - 21:06
vargšė autorė sad.gif grįžo iš tolimo tolimo užsienio, kur gyvena puiki kapitalistinė visuomenė ir (o siaube unsure.gif ) nugis čia parduotuvėlės sekmadieniais nedirba g.gif ale niekaip tie lietuviai iš sovietinio mąstymo neišauga, moko moko amerikonai kaip reik gyventi, vistiek nieks neklauso, nedirba sekmadieniais ir viskas schmoll.gif kaimas ne kitaip
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tutti: 07 spalio 2007 - 21:22