Įkraunama...
Įkraunama...

Kur gavote pinigų vestuvėms?

QUOTE(KibirVibir @ 2013 08 11, 21:15)
MB giminaiciai pries 3 metus kele vestuves - ispudingas, dideles ir prabangias. Kaip veliau suzinojom, sventei pasieme paskola  blink.gif  doh.gif  Iki siol atidavineja, vaiku neplanuoja, nes... neturi is ko (uztat kokios vestuves buvo  biggrin.gif  ). Manau, kad reikia pagal galimybes svesti, o ne kad pasirodyti pries visus ir sukviesti simta metu nematytus zmones, bet veliau atidavineti skolas bankui  schmoll.gif  (ar imti is tevu, nes norisi ir fejerverku, ir heliniu balonu ir madingo fotografo...  cool.gif  ).

Na paskolos vestuvėms tikrai kad neimciau, balius per viena dieną praeina, o skolos lieka metams ar net keliems į priekį... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alicanteja @ 2013 08 12, 08:17)
drinks_cheers.gif visiskai sutinku su jumis  smile.gif man net nemalonu butu eiti i vestuves, jeigu zinociau, kad zmones emigravo viena tam kad jas issikeltu ir kazkur dirba juodus darbus.

O jei zmones niekur neemigruoja, o Lietuvoj sunkiai dirba kad vestuves iskelt. Ar butu malonu eit i tokias vestuves?
Atsakyti
QUOTE(Laurenci @ 2013 08 13, 18:30)
O jei zmones niekur neemigruoja, o Lietuvoj sunkiai dirba kad vestuves iskelt. Ar butu malonu eit i tokias vestuves?

Asmeniškai aš kiek buvau vestuvėse, prieš į jas einant niekada negalvojau iš kokiu pinigų jaunieji jas kelia, iš kur gavo ir kiek jiems tai kainuos.... g.gif jei mane pakvietė, tai reiškia, jog esu žmogus kuri jie nori matyti per savo šventę...ir niekada negalvojau kad kaip nemalonu eiti, nes jie sunkiai uždirbo pinigus vestuvems g.gif nežinau, manau čia jau per giliai kapstotes ....jei jau kelia reiškia turi už ką, o pinigai visi daugiau ar mažiau uždirbami sunkiai,nepaisant to ar tai lietuvoj ar už jos ribų....
Atsakyti
Taupemes is savo algu biggrin.gif Kaip ir visiems sakiau kiek pavyks sutaupyt nuo pareiskimu padavimo tokios vestuves ir bus biggrin.gif Bet manau ganetinai neblogos nusimato ax.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad pas mus tikrai per daug viskas sureikšminama ir lygiai taip pat norima primesti savo nuomonę - Aš taip nedaryčiau ar kitaip.
Bet tai ir nedarykit, nenorit nekelkit vestuvių, norit uždirbkit tuos pinigus ar paskolas imkit . Koks kieno reikalas kokiom lėšom tos vestuvės keliamos. Jeigu nori žmonės šventės ją ir pasidaro, o pakviestųjų pagrindinis reikalas, manau pasidžiaugti jaunųjų laime ir naujo gyvenimo pradžia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2013 08 14, 09:19)
Man atrodo, kad pas mus tikrai per daug viskas sureikšminama ir lygiai taip pat norima primesti savo nuomonę -  Aš taip nedaryčiau ar kitaip.
Bet tai ir nedarykit, nenorit nekelkit vestuvių, norit uždirbkit tuos pinigus ar paskolas imkit . Koks kieno reikalas kokiom lėšom tos vestuvės keliamos. Jeigu nori žmonės šventės ją ir pasidaro, o pakviestųjų pagrindinis reikalas, manau pasidžiaugti jaunųjų laime ir naujo gyvenimo pradžia  biggrin.gif

asmeniskai mes pries vestuves susilaukem nemazai komentaru is aplinkiniu, kad kodel keliat vestuves, geriau susirasykite ir vaziuokite i kelione ar pan...keisciausia tai, jog tokius komentarus reze zmones patys pries kelis metus suituoke ir atsoke savo svente....toks jausmas lyg is pavydo g.gif sutiksiu pilnai, kad svecio pareiga ateiti i svente su gera nuotaika ir gerom emocijom, o ne su klausimu galvoje is kokiu pinigu keliamos vestuves.... drinks_cheers.gif
Atsakyti
As ir prisijungsiu sioje temeleje, jei nesupyksit 4u.gif

Mes vestuves keliame is savo lesu, bet neisvengiame ir teveliu paramos, kas saldumynais rupinasi, kas alkoholio nuperka, taciau nesiskolinam kitiems savo sumanymams. As esu prie ivairias paskolas vestuvems, kad paskui reiktu metus ar kelis atidavinet, nemanau, jog verta taip pradet bendra seimynini gyvenima su skoloms, geriau jau issikelti maza svente uz turimas santaupas.

Nesutiksiu su vienos forumietes pasisakymu, jog kaip galima eiti i vestuves, kurias zmones kelia is emigracijoj uzdirbtu pinigu, nes ten sunkiai dirba, jog svente issikeltu, pavyzdziui mes su savuoju jau devyneri metai kartu ir pries metus nusprendeme susituokti, taciau del susiklosciusiu aplinkybiu vestuves atkeleme siems metams, taip pat esame emigrave ir sventei uzdirbame uzsienyje, taciau cia tik musu reikalas kur mes tuos pinigus uzdirbame ir kaip...taip pat man norisi, jog mano sveciai ateje pasidziaugtu mano seimyninio gyvenimo pradzia, o ne skaiciuotu kiek isleidau, kaip uzdirbau, jeigu mes darome svente, tai reiskia butent jai ir norime isleisti uzdirbtus pinigelius.
Atsakyti
abiejų tėvai sumetė lygiom dalim bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(d_kris @ 2013 08 14, 18:06)
As ir prisijungsiu sioje temeleje, jei nesupyksit 4u.gif

Mes vestuves keliame is savo lesu, bet neisvengiame ir teveliu paramos, kas saldumynais rupinasi, kas alkoholio nuperka, taciau nesiskolinam kitiems savo sumanymams.  As esu prie ivairias paskolas  vestuvems, kad paskui reiktu metus ar kelis atidavinet, nemanau, jog verta taip pradet bendra seimynini gyvenima su skoloms, geriau jau issikelti maza svente uz turimas santaupas.

Nesutiksiu su vienos forumietes pasisakymu, jog kaip galima eiti i vestuves, kurias zmones kelia is emigracijoj uzdirbtu pinigu, nes ten sunkiai dirba, jog svente issikeltu, pavyzdziui mes su savuoju jau devyneri metai kartu ir pries metus nusprendeme susituokti, taciau del susiklosciusiu aplinkybiu vestuves atkeleme siems metams, taip pat esame emigrave ir sventei uzdirbame uzsienyje, taciau cia tik musu reikalas kur mes tuos pinigus uzdirbame ir kaip...taip pat man norisi, jog mano sveciai ateje pasidziaugtu mano seimyninio gyvenimo pradzia, o ne skaiciuotu kiek isleidau, kaip uzdirbau, jeigu mes darome svente, tai reiskia butent jai ir norime isleisti uzdirbtus pinigelius.

Pritariu, aš irgi nesuprantu, kaip galima kaltinti žmones tuo, kad emigravo užsidirbti. Vestuvėms ar ne - nesvarbu. Didelės jos bus ar mažos - jų reikalas. Mes irgi emigravome, nes visi žinom, kokia situacija Lietuvoje su darbais ir tik nereikia tų utopiškų "jei tik labai norėsi, stengsiesi - viską pasieksi". Kolkas dirbam savo malonumams, lepinamės, kiek galim, o kai aš baigsiu mokslus, tada pradėsiu rimčiau vestuvėms taupyti, dabar tik po truputį atsidedam smile.gif
Atsakyti
Mes kelsime iš MB uždirbamų pinigėlių, nes aš mokausi dar smile.gif.
Kiek susitaupysim - tokias ir kelsim. Nenorim prašyti tėvų pagalbos, nes tuomet prasidės ir jų pageidavimai. Paskolų tikrai neimtume vestuvėms, tuomet geriau tik susirašytume tyliai ir tiek. smile.gif
Atsakyti
Uzsidirbom patys vestuvems. Nei tevai, nei artimieji nepridejo nei cento vestuviu baliaus iskelimui. Paskolu irgi neemem, jei reiketu imti paskola, geriau baliaus isvis nedaryciau.
Atsakyti
Kelemes vestuves patys, mano mama tikrai negalejo mums niekuo padeti, vyro tevai dasidejo didesne suma prie dovanos, o siaip visas vestuviu islaidas dengemes patys! didesne dalis vyro pinigeliu (uzdirbtu tam paciam uzsienyje biggrin.gif ), ir truputi mano (suknele nuomavausi is savo pinigeliu, tortai ir kiti saldumynai, bei fotografe. ) bigsmile.gif
Atsakyti