Įkraunama...
Įkraunama...

Svečių vaikai sulaužė mūsų žaisliukus :(

QUOTE(Aimeja @ 2012 11 28, 08:26)
Šitoj citatoj metarializmas? O jetau, nu tikrai nesamonė.  doh.gif Juk vaikas nebūtinai tik žaisliuką, jis dar žinokit pagal mane ir batukus, ir drabužius ir kuprinę, ir knygas turi saugoti, prižiūrėti. Taigi čia viskas yra materializmas?

O jūs pati kai ateina vaikai, plačiai atveriat savo spintas, savo rankinę, savo kosmetinę,leidžiat vaikams imti viską ką nori, pav. kostiumėlį kurį pasisiuvot šventei, leidžiat panešioti, lūpdažį , panaudoti, o jau kvėpalus , tai gali purkši kiek tik nori, menka bėda, kas ten tokio, ar visdelto ne? Jei ne, tai fui kokia jūs materialistė.

neturiu noro po kelių metų viską keisti. Yra ir kitų dalykų, kur mielai išleisiu pinigus, o ne atnaujinimui daiktų, kurie sulūžo.


Tau nesamone, o man gal kitaip atrodo, ir nebutinai tiesa turi buti ta vienintele, kuria tu sventai tiki 4u.gif As tau savo nuomones nepersu.As tiesiog issakau savo poziuri. Ir nereikia visko maut ant vieno kurpaliaus: zaislu, kuprines,rubu, batu, knygu etc. Kalba eina sitoj temoj apie tai, kaip sveciai sulauze zaislus, o ne kas yra materializmas galu gale. Galim uzvest kita tema ir joje kaip tik ta tema pasipletot, jei labai norisi. 4u.gif

Pas mane dar nebuvo ateje vaiku, kurie listu i spintas, rankinukus ir kosmetika. Visi kazkaip stebuklingai zaidzia su zaislais. Ir kas dar keisciausia - ju nelauzo smile.gif

O as nesuku galvos ar sulus, ar nesulus, reikes ir pakeisiu, kas cia tokio? Daiktai nera perkami visam gyvenimui. Yra dalyku, kuriuos gauni visam gyvenimui. Va jais ir reiketu labiausiai rupintis. 4u.gif Turbut supranti, apie ka eina kalba mirksiukas.gif

QUOTE(Subjektyvi @ 2012 11 28, 10:53)
Paprastai, na bent jau mūsų šeimoje yra taip, kad ne tik žaislus reikia saugoti, kad jie nebūtų laužomi, niokojami (žaisti ir laužyti - tai ne tapatu), bet apskritai bet koks daiktas, medis ar kt. turi būti tausojamas ir ne niokojamas. Jei vaikas nemoka saugoti savo daiktų, drabužių, būsto ir tas kas tame būste yra, tai vaikas paprasčiausiai nesuvokia, kad tai iš niekur neatsiranda, tai perkama už pinigus, kurie uždirbami. Juk pinigai ant medžių neauga. Jei bus sulaužyta, suniokota, specialiai, tai niekas antro nepirks. Be to, kad gyventų gražioje aplinkoje, ją reikia puoselėti, tvarkyti, prižiūrėti. Tai ne materializmas, o paprasčiausias auklėjimas ir skiepijimas tvarkos.

Galbūt painiojamas kitas momentas, kai pernelyg saugojami daiktai. Sofos su celofanais, žaislai stovi už stiklo ir į juos galima tik žiūrėti ir pan.. Bet ir tai. Jei žmonės nevertina daiktų, nes juos perka be saiko, tai kaip tik materializmas. Nes pirk pirk pirk jiems kasdieninis reiškinys. Bet kam pirkti n dalykų, jei galima vieną kartą ar retai? Čia rašau apskritai. Kai vaikas netausoja, laužo, jis nevertina, žino, kad jam vis tiek nupirks naują, kitokį.


Na, mano vaikas dar yra per mazas, kad suvoktu visa ta sudetinga rata: tevai eina i darba, uz tai gauna pinigus, uz pinigus perka tai, ko seimai reikia, tai kartais brangiai kainuoja ir kai kuriu dalyku negalima pirkti kasdien, nes tai per brangiai kainuotu. Kai jis paaugs, viska suzinos. 4u.gif
Nerasiau niekur, kad musu seimoje daiktai, iskaitant zaislus yra niokojami. Mes jais paprasciausiai naudojames. Be jokios isskirtines pagarbos jiems. Tiesiog ateinam ir pasinaudojam kai reikia. Pazaidziam.
Be abejo, kad savo aplinkos priziurejimas ir puoselejimas nera materializmas. Tai labiau parodo zmogaus kultura.

As kaip tik apie tai ir kalbu, apie zmones, kurie pernelyg saugo daiktus. 4u.gif nebutinai jie turi sofas icelofanuoti ar sudeti daiktus uz stiklo. Jau keliskart kartojau,kad as suvokiu materializma, kaip per dideli daiktu sureiksminima. Esu girdejus, kaip tevai sako vaikams: "oi, koki grazu traukinuka tu turi, niekas kitas tokio neturi, tik tu! Kam to reikia?
Atsakyti
QUOTE(angelu kalva @ 2012 11 28, 12:46)
Jau keliskart kartojau,kad as suvokiu materializma, kaip per dideli daiktu sureiksminima.

Ar daikto tausojimas, prižiūrėjimas, saugojimas yra daikto sureikšminimas? doh.gif Tiesiog noras jį išlaikyti ilgiau gražų, švarų, tvarkingą, estetišką, pagaliau noras, ilgai jį turėti.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2012 11 28, 11:54)
Ar daikto tausojimas, prižiūrėjimas, saugojimas yra daikto sureikšminimas?  doh.gif


Tai padauzyk sau galva ne kumsciu, bet i siena,gal tada suprasi, ka rasiau. 4u.gif

Mums neverta isvis eiti i jokia diskusija.
Atsakyti
Kai pritrūkstama argumentų lieka tik toks pasakymas.
Atsakyti
QUOTE(Patraukli ir Savarankiska @ 2012 11 28, 00:17)
Leiskime vaikams daryti viską ko jie nori , tada užaugs idealai.Iš ko tada mokytis gero elgesio ir bendravimo su kitais vaikais ?



QUOTE(Patraukli ir Savarankiska @ 2012 11 28, 13:50)
Kai pritrūkstama argumentų lieka tik toks pasakymas.



Butent butent... Cia priejo Kindziulis ir tare. Stai jusu argumentai, ten pirmoj citatoj.
Atsakyti
QUOTE(angelu kalva @ 2012 11 28, 11:46)
Pas mane dar nebuvo ateje vaiku, kurie listu i spintas, rankinukus ir kosmetika. Visi kazkaip stebuklingai zaidzia su zaislais. Ir kas dar keisciausia - ju nelauzo  smile.gif
..
Esu girdejus, kaip tevai sako vaikams: "oi, koki grazu traukinuka tu turi, niekas kitas tokio neturi, tik tu! Kam to reikia?


Tai gi, rašai tik teoriškai 4u.gif Kadangi tavo vaikas nenukentėjo, nešluostei jo ašarų dėl sulaužyto ar suniokoto brangaus jam žaislo ar daikto (nebūtinai kainos prasme, tiesiog mielo, svarbaus), tai nėra dėl ko ir labai reaguoti. Galbūt pasisekė, kad aplinkoje yra išauklėtų, neagresyvių, "ne atbulom rankom", tiesiog tvarkingų vaikų. Galbūt tai ir jų tėvelių nuopelnas rolleyes.gif

Nereikia. Bet kadangi tavo vaikas dar mažas, logiška, kad jo raida dar nepasiekė tokio lygio, kad suvoktų daiktų kainą ar kas yra pinigai. Tačiau čia jau tėvelių auklėjimo išdava, ar vaikas, net ir labai mažas, reikalaujantis nupirkti kažką, nesvarbu kiek tai kainuotų, nesulaukia atsakymo "ne" ir kodėl "ne", su paaiškinimu. Net ir tokiam mažam jau galima pateikti, jam suprantama kalba, atitinkamą informaciją, kodėl neperkama tai ar kita.

Dėl to taip vadinamo daiktų sureikšminimo. Ar nebus taip, kad jūsų pajamos gerokai aukštesnės už vidutines? Nes kai žmonių pajamos tokios, kurie gali įpirkti labai daug ką, jie tuomet ir nesureikšmina nei pirkinių, nei žaislų, nieko. Tiesiog nusiperka tai, ko reikia tuo metu, netaupydami, ir nesuka dėl to galvos, nei labai sureikšmina. Nes tai lengvai pasiekiama. Jiems nereikia mėnesių mėnesiais atsidėti, kažkur save nuskriaudžiant, kažko atsisakant, kad išpildyti vaiko svajonę, kuri dar ir kainuoja. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 11 28, 13:59)
Tai gi, rašai tik teoriškai 4u.gif Kadangi tavo vaikas nenukentėjo, nešluostei jo ašarų dėl sulaužyto ar suniokoto brangaus jam žaislo ar daikto (nebūtinai kainos prasme, tiesiog mielo, svarbaus), tai nėra dėl ko ir labai reaguoti. Galbūt pasisekė, kad aplinkoje yra išauklėtų, neagresyvių, "ne atbulom rankom", tiesiog tvarkingų vaikų. Galbūt tai ir jų tėvelių nuopelnas rolleyes.gif

Nereikia. Bet kadangi tavo vaikas dar mažas, logiška, kad jo raida dar nepasiekė tokio lygio, kad suvoktų daiktų kainą ar kas yra pinigai. Tačiau čia jau tėvelių auklėjimo išdava, ar vaikas, net ir labai mažas, reikalaujantis nupirkti kažką, nesvarbu kiek tai kainuotų, nesulaukia atsakymo "ne" ir kodėl "ne", su paaiškinimu. Net ir tokiam mažam jau galima pateikti, jam suprantama kalba, atitinkamą informaciją, kodėl neperkama tai ar kita.

Dėl to taip vadinamo daiktų sureikšminimo. Ar nebus taip, kad jūsų pajamos gerokai aukštesnės už vidutines? Nes kai žmonių pajamos tokios, kurie gali įpirkti labai daug ką, jie tuomet ir nesureikšmina nei pirkinių, nei žaislų, nieko. Tiesiog nusiperka tai, ko reikia tuo metu, netaupydami, ir nesuka dėl to galvos, nei labai sureikšmina. Nes tai lengvai pasiekiama. Jiems nereikia mėnesių mėnesiais atsidėti, kažkur save nuskriaudžiant, kažko atsisakant, kad išpildyti vaiko svajonę, kuri dar ir kainuoja.  cool.gif


Taip, rasau teoriskai, nes praktiskai tokiu atveju jau galejo buti ne vienas ir ne du, bet kazkodel taip neivyko. Uztat ir norisi panagrineti su kitomis mamomis, kodel taip nutinka. Prielaidas isdesciau anstesniuose postuose.

Taip. Pas mus kartais taip nutinka, kad sunus ka nors parduotuveje pemes deda i krepsi. Tada mes jam paaiskinam, kad mes sito daikto nepirksim. Stengiuosi kuo nors motyvuoti. Jei tai maisto produktas -. mums jo dabar nereikia. Jei zaislas - kad sunus turi zaislu ir taip pakankamai. Ir t.t. Viskas vyksta palaipsniui. Anksciau prekiu nedeliodavo - nereikedavo nieko aiskinti. Kai ims ikyriau reikalauti - motyvuosim platesniais paaiskinimais, kad suprastu, jog ne viskas visada yra perkama.

Mano pajamos per gana netrumpa mano gyvenima buvo labai ivairios, bet tai ne kiek nepakeite mano mastymo, suvokimo apie daiktu verte ir paskirti, bei mano kaip vartotojos galimybes.
Atsakyti
Bet koks tyčinis elgesys nėra gerai, bet jei neduoti žaisti svečiams jau iš anksto nusistačius, kad tik laužomi jie bus tai man visiškai nesuprantama. tikrai nenoriu eiti į svečius pas žmones, kurie į atėjusius žiūrės kaip į naikintojus ir kenkėjus.
Atsakyti
Kodėl neįvyko?

Apie vartotojiškumą ir daiktų kultą, tai ne visuomet tie, kurie turi ir gali, perka tik dėl to, kad "kiti to neturi ir neturės". Dėl daiktų tausojimo ir saugojimo, tai tikriausiai ir pati priėjai tos išvados, kad šis dalykas ne visada įtakojamas materialinių galimybių. Galima netausoti arba tausoti. Bet dar galima garbinti ir negarbinti. Juk čia panašiai kaip su automobiliais. Vieni juos "daužo" labai dažnai ir reguliariai perka naujus (ar ne naujos, bet kitus), nes arba žiopli, arba nemoka vairuoti, arba tiesiog vis patenka į eismo įvykius (lemtis tokia), o kiti nedaužo niekada, tiesiog. Vieni popina kaip "vaikus", dažnai plauna, puošia, rūpinasi, kiti niekada neplauna, o viduje toks purvynas ir šiukšlynas, kad rodos išvertė konteinerio turinį ir gerai pamėtė. Bagažinėje apskritai velnias galvą nusisuktų. Bet dar yra aukso viduriukas, kai rūpinasi pagal poreikį, bet nesimeldžia tam.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 11 28, 16:01)
Kodėl neįvyko?

Apie vartotojiškumą ir daiktų kultą, tai ne visuomet tie, kurie turi ir gali, perka tik dėl to, kad "kiti to neturi ir neturės". Dėl daiktų tausojimo ir saugojimo, tai tikriausiai ir pati priėjai tos išvados, kad šis dalykas ne visada įtakojamas materialinių galimybių. Galima netausoti arba tausoti. Bet dar galima garbinti ir negarbinti. Juk čia panašiai kaip su automobiliais. Vieni juos "daužo" labai dažnai ir reguliariai perka naujus (ar ne naujos, bet kitus), nes arba žiopli, arba nemoka vairuoti, arba tiesiog vis patenka į eismo įvykius (lemtis tokia), o kiti nedaužo niekada, tiesiog. Vieni popina kaip "vaikus", dažnai plauna, puošia, rūpinasi, kiti niekada neplauna, o viduje toks purvynas ir šiukšlynas, kad rodos išvertė konteinerio turinį ir gerai pamėtė. Bagažinėje apskritai velnias galvą nusisuktų. Bet dar yra aukso viduriukas, kai rūpinasi pagal poreikį, bet nesimeldžia tam.


Nezinau kodel neivyko. Gal dar ivyks? g.gif bigsmile.gif Yra teke ismesti keleta zaislu, kurie suluzo, nes buvo tikrai nekokybiski. Pvz masinelei nukritus ant grindinio, si eme ir suskilo taip,kad tapo nebesaugi zaisti - buvo galima lengvai susizeisti. Iskrito priekine automobilio panele. Tai ka su tokiu zaislu daryt, ismetem, konstatave su vaiku kartu, kad suluzo nepataisomai. Dauguma pas mus esanciu zaislu yra normalaus nusidevejimo, nes su jais pastoviai zaidziama. Bet jei jie kokybiski- vaiko rankose neluzta. O su nekokybiskais jau rasiau, kas kartais nutinka. 4u.gif

As butent ir norejau pakalbet, pabrezt ta skiruma tarp tausojimo ir garbinimo. Nes garbinantys daiktus daznai teisinasi, kad ta vieninteli saugo kaip savo aki ir neduoda niekam su juo zaisti, nes jei kas nutiktu, neisgales nupirkti kito. O kam tas kitas? Reikia dziaugtis tuo, ka turi, bet garbinti juk nebutina..... Ir kas nutiks, jei rytoj nebeturesi? Pasaulis sugrius?
As pastebejau, kad tuscia vieta ilgai nebuna. Viena daikta keicia kitas. 4u.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti