Įkraunama...
Įkraunama...

Svečių vaikai sulaužė mūsų žaisliukus :(

QUOTE(teta33 @ 2010 03 12, 14:14)
Sakyti reikėtų tiek kartų , kol priprastų to nebedaryti , galima aplinką tyrinėti kitais būdais .
kol pripras nedaryti , isaugs is to amziaus biggrin.gif 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Jei kartosit kartą per penkmetį , tai išaugs iš to amžiaus , bet laužymo įpročiai paliks .
Atsakyti
QUOTE(teta33 @ 2010 03 12, 01:22)
Ar negalima dvimečiui pasakyti , kad nelaužyk - žaisliukui skauda  ?

šiaip vaikui iki trijų metų iš viso nereikėtų duoti daiktų, kurie lengvai lūžta. nes nei dar vaikas moka atsargiai ir pagal paskirtį elgtis, o svarbiausia -- nuolaužomis gali susižeisti arba užspringti.
Atsakyti
QUOTE(teta33 @ 2010 03 12, 15:14)
Sakyti reikėtų tiek kartų , kol priprastų to nebedaryti , galima aplinką tyrinėti kitais būdais .

Aha, o dar galima duoti per nagus, apstaugti ir pan.,bus vienu neurotiku daugiau ir tiek... mirksiukas.gif
įdomu ar yra vaikų kurie nėra augdami ko nors sulaužę g.gif ; šiaip jau man už daiktus svarbesnė yra mano ( ir kitų) vaikų psichinė sveikata, daiktai lūžta, dūžta ir etc., bet juos galima pakeisti kitais; vaiko- ne, tegu tyrinėja pasaulį ir drausti to neketinu, nes bijau, kad iš viso praras susidomėjimą aplinkiniu pasauliu....
Atsakyti
QUOTE(voras34 @ 2010 03 12, 18:38)
Aha, o dar galima duoti per nagus, apstaugti ir pan.,bus vienu neurotiku daugiau ir tiek... mirksiukas.gif
įdomu ar yra vaikų kurie nėra augdami ko nors sulaužę g.gif ; šiaip jau man už daiktus svarbesnė yra mano ( ir kitų) vaikų psichinė sveikata, daiktai lūžta, dūžta ir etc., bet juos galima pakeisti kitais; vaiko- ne, tegu tyrinėja pasaulį ir drausti to neketinu, nes bijau, kad iš viso praras susidomėjimą aplinkiniu pasauliu....

Tai gal tegul namie laužo?Juk tema būtent apie tai,kad vaikai tą pasaulį tyrinėja svečiuose,kitų sąskaita.
Ir kai reikia pasirinkti tarp savo vaiko brangaus(ne materialiąja prasme)žaislo ir svečio noro tyrinėti,ką rinktumėtės?
Atsakyti
Tyrinėti - nereiškia , kad galima tyčia laužyti . Pvz galima tyrinėti svetimas mašinėles trankant į sieną kol sulūžta ? Tema buvo apie prisukamą lėlė o ne apie žaislus su smulkiomis detalėmis .
Papildyta:
QUOTE(voras34 @ 2010 03 12, 19:38)

Jei jums nesvarbūs žaislai , tai galite neštis jų į svečius , kad visi vaikai galėtų draugiškai juos laužyti , o per nagus reikėtų pačiam patrankyti su skaudžia liniuote , kad taip kalbat .Nuo to , kad vaikams viską leisite daužyti laužyti ir niokoti , vaikų psichinė sveikata tikrai bus sužalota .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo teta33: 12 kovo 2010 - 21:43
QUOTE(Skiautelė @ 2010 03 12, 20:34)
Tai gal tegul namie laužo?Juk tema būtent apie tai,kad vaikai tą pasaulį tyrinėja svečiuose,kitų sąskaita.
Ir kai reikia pasirinkti tarp savo vaiko brangaus(ne materialiąja prasme)žaislo ir svečio noro tyrinėti,ką rinktumėtės?

daryčiau taip kaip visada- vaikui paaiškinu (vyresniam), kad jei jam brangus koks žaislas ir jis gali netyčia sulūžti, galima tiesiog nerodyti to žaislo yra pilna kitų ....
Papildyta:
QUOTE(teta33 @ 2010 03 12, 22:40)
Tyrinėti - nereiškia , kad galima tyčia laužyti . Pvz galima tyrinėti  svetimas mašinėles trankant į sieną kol sulūžta ? Tema buvo apie prisukamą lėlė o ne apie žaislus su smulkiomis detalėmis .
Papildyta:

Jei jums nesvarbūs žaislai , tai galite neštis jų į svečius , kad visi vaikai galėtų draugiškai juos laužyti , o per nagus reikėtų pačiam patrankyti su skaudžia liniuote , kad taip kalbat .Nuo to , kad vaikams viską leisite daužyti laužyti ir niokoti , vaikų psichinė sveikata tikrai bus sužalota .

užjaučiu jei turit tokių draugų, man kažkaip nepasitaikė, kad svečių vaikai į sienas daiktus mėtytu..., o jei koks dvimetis bestumdydamas mašinėlę nulaužia jos ratus, na, man tai nėra problema....
Atsakyti
QUOTE(voras34 @ 2010 03 12, 23:47)
daryčiau taip kaip visada- vaikui paaiškinu (vyresniam), kad jei jam brangus koks žaislas ir jis gali netyčia sulūžti, galima tiesiog nerodyti to žaislo yra pilna kitų ....
Papildyta:

užjaučiu jei turit tokių draugų, man kažkaip nepasitaikė, kad svečių vaikai į sienas daiktus mėtytu..., o jei koks dvimetis bestumdydamas mašinėlę nulaužia jos ratus, na, man tai nėra problema....

Autorė kalba apie piktybinius svečių vaikus . Netyčia ką nors sugadina ne tik vaikai bet ir suaugusieji , visiem pasitaiko .
Atsakyti
QUOTE(teta33 @ 2010 03 13, 00:07)
Autorė kalba apie piktybinius svečių vaikus . Netyčia ką nors sugadina ne tik vaikai bet ir suaugusieji , visiem pasitaiko .

O kodėl, Jūs, ponios bijot drausminti tokius vaikus...? g.gif
Atsakyti
Bijo , nes gali pažeisti vaikų teises . bicycle.gif
Atsakyti
QUOTE(teta33 @ 2010 03 13, 10:17)
Bijo , nes gali pažeisti vaikų teises . bicycle.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif , ot geras, o aš net kieme, svetimus drausminu, kai pastebiu, kas ką nors laužo, dažniausia paklauso mirksiukas.gif , ir stebiuosi kodėl kiti to nedaro, juk dažnai užtenka tik padaryti pastabą ( be pykčio ir įžeidinėjimų) ir sureaguoja..., o čia pasirodo TEISĖS, na gal ir man reiktų pradėti bijoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(teta33 @ 2010 03 12, 23:07)

Tai kad autorė kaip tik sako, kad jie vaikai, nekalba apie jų piktybiškumą.

QUOTE(Ingulė @ 2004 01 12, 15:37)
Vakar i svecius uzsuko draugai su dviem vaikais (vienam 2, kitam 3 metai), sie jau kaip ir gudrus yra, taciau pasieme zaislus - sulauze, kaip ir suprantama vaikai juk. Taciau mano mazei dar tik 6men ir tuo zaislu ji labai zavejosi, tikiu kad dar koki pusmeti butu zaidus, tokia grojanti lelyte. Dabar kai nebegroja maze ja judina ir verkia. be to tai atsiusta dovana is Italijos.

Kažin, ar taip jau dažnai dvimečiai specialiai gadina žaislus. Na pasuko per stipriai kokį prisukimo raktelį, patempė per stipriai virvutę ir neveikia toks žaislas. Kas kita vyresni, kurie supranta jau, kad žaislas vienaip ar kitaip darant gali sugesti.

Atsakyti