QUOTE(Aimeja @ 2010 10 25, 11:30)
O jei žmogus sunkiai dirba, kad išsitapetuotų kambarį, kad nusipirktų kilimą, ir po svečių tie tapetai murzini, kilimas baisus, ką jam daryti, gyventi purvinais tapetais, numoti ranka į priterštą kilimą, apsidžiaugti murzinu foteliu. Kalba eina ne apie materializmą, o apie tai,kad vaikas turi ir netgi privalo suprasti ir sugebėti gerbti kito žmogaus namus, jo erdvę ir jo turtą. Taip pat tausoti kito nuosavybę, tausoti kito vaiko žaislus, ir to reikia mokinti nuo mažų dienų.
As pritarciau Angelu kalvos nuomonei. Kai perkam koki daikta, ar kai planuojam kokio brangesnio daikto pirkima, visada atsizvelgiam ir i tai, kad namie yra vaiku. Nesugalvociau pirkti baltos sofos, brangaus kilimo ar tapetuoti brangiais tapetais sienu, kol namie yra mazu vaiku. Vaiko nepriversi sedeti ramiai ir nieko nedaryti. Taip pat, kaip kad viena mama pasake, jog 2,5m vaikas jau turetu suprasti, jau didelis... O kitose temose mamos raso, kad 2,5m vaikas dar mazas, dar kartu vienoje lovoje miegoti reikia

Tai kazin, 2,5m vaikas didelis ar mazas? Taip pat turiu draugu, kuriu vaikai mazameciai. Nu tikrai nenuziuresi, ka tas vaikas padare. Man net paciai nepatogu, kai draugai savo dukrytei vis sako: ne ne ne, negali, negalima negalima. Juk cia tik daiktai. As neperku savo vaikui brangiu zaislu, nes zinau, kad isaugs, sulauzys, isterlios, galu gale draugu vaikai ateje gali sulauzyti.. Hmm, kazin kaip man savo mazyle aukleti, kai jai tik 5,5 men, bet ismoko su kose burnoje sakyti puffff ir jai tai yra megstamas uzsiemimas. Ir pyktis ima, ir juokas, bet juk nepriversiu as jos gerbti draugu ar kaimynu namus ir sakyti nepursk, negalima. Ar gal siulote nemaitinti jos sveciuose? O jei turit brangesni zaisla, kurio nenorite kad vaikas imtu, slepkit, kai zinot jog turesit sveciu. Neduokit galu gale. Draugu dukryte viena karta rado mano mazosios kramtuka ir sugalvojo, kad jai taip pat reikia pakramtyti. Draugai nieko nesake, tai as paemiau ir paprasiau, kad man atiduotu, nes jinai jau per didele tokiems dalykams, o va mano mazoji tik mokosi kramtyti. Viskas, atidave, o as padejau i spintele. Jei geri draugai, tai supras del ko paemei daikta is vaiko ar sudrausminai ji.