Įkraunama...
Įkraunama...

Svečių vaikai sulaužė mūsų žaisliukus :(

QUOTE(angelu kalva @ 2010 10 25, 00:33)
Niekad nesukau nei sau , nei kitiem galvos del sulauzyto zaislo. Neskiepykit vaikam susikto materializmo. "Sudauze serviza, kuriam taupei kelis metus", kazkuri mamka parase. Niekad gyvenime netaupyciau KELIS METUS lekstei ar puodeliui. Absurdas. Visiskas sumedejimas , vietoj akiu variokai istatyti, o galvoj slama vienisas pasimetes banknotelis... "Sulauze dzipa, nesugebejau pasakyt ne, nepatogu buvo, gerai, kad mano dvimeciui jis nerupejo". Tai sedek dabar ir gedek dzipo prie nuolauzu kruvos, kol asaros baigsis, nes ivyko nepataisoma tragedija. O kad neuzteko smarves VAIKUI pasakyt, kad nedauzytu dzipo, tai gali dar ilgiau pasedet ir saves pagailet, kad blauzdos skystos. O vaikas protingesnis, aciu D.,nes jam da feni buvo, ar su cielu dzipu zaist ar su nuolauzom.

toks jausmas, kad tamsta jokio supratimo neturit doh.gif visiškas nusišnekėjimas.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2010 10 25, 07:12)
Tu nenusišnekėk. Tas kuris pats užsidirbo pinigų ir už juos kažką pirko, jis žino to daikto vertę ir jam jo gaila. Tu netaupytum sevizui, o yra žmonių kurie taupo. Tu gal visą gyvenimą gyvensi prišnerkštam bendrabutyje, ir tau bus gerai, o kitas žmogus norės pagerinti savo buitį ir sunkiai dirbs , kad galėtų bute ar name gyventi. Ir tą butą ar namą pasistatęs ir įsirengęs, jį saugos, prižiūrės, tausos, nes tai jo sunkiu darbu uždirbtas gėris, aišku, tau atrodys niekalas, bet tu to niekada ir nesuprasi, jei esi vienadienis žmogus.

Tu kitokia nuomone priimi kaip nusisnekejima? Ta liuks, taupyk lekstei metus po metu nusipirksi ir puodeli, jei pasiseks. Bendrabutyje neesu gyvenus nuo to laiko, kai buvau studente ir mokiausi, tada ir seimos neturejau. Beje, bendrikas nebuvo prisnerkstas, matyt, ne kiaules gyveno. biggrin.gif Dabar gyvenu ant juros kranto ir pro dideli panoramini langa kasdien galiu geretis jura, tuo labai dziaugiuos, bet lango ir vaizdo pro ji nebranginu ir netaupau. O kad LT visuomene sumaterialejus, man ne naujiena. Nenuostabu, kad tokie tevai ta pati skiepija savo vaikams. Vaikai turi zaislais dziaugtis, o ne juos branginti, supranti skirtuma? Vaikas gali ir nuolauza dziaugtis, jei jam ji patinka.

QUOTE(Isila @ 2010 10 25, 08:37)
toks jausmas, kad tamsta jokio supratimo neturit  doh.gif visiškas nusišnekėjimas.

Turiu sveika supratima apie supuvusi materializma ir esu labai laiminga, kad nevergauju lekstei, asociui ar tapetams.
Atsakyti
QUOTE(angelu kalva @ 2010 10 25, 10:56)
Tu kitokia nuomone priimi kaip nusisnekejima? Ta liuks, taupyk lekstei metus po metu nusipirksi ir puodeli, jei pasiseks. Bendrabutyje neesu gyvenus nuo to laiko, kai buvau studente ir mokiausi, tada ir seimos neturejau. Beje, bendrikas nebuvo prisnerkstas, matyt, ne kiaules gyveno.  biggrin.gif Dabar gyvenu ant juros kranto ir pro dideli panoramini langa kasdien galiu geretis jura, tuo labai dziaugiuos, bet lango ir vaizdo pro ji nebranginu ir netaupau. O kad LT visuomene sumaterialejus, man ne naujiena. Nenuostabu, kad tokie tevai ta pati skiepija savo vaikams. Vaikai turi zaislais dziaugtis, o ne juos branginti, supranti skirtuma? Vaikas gali ir nuolauza dziaugtis, jei jam ji patinka.
Turiu sveika supratima apie supuvusi materializma ir esu labai laiminga, kad nevergauju lekstei, asociui ar tapetams.

Tai kodėl gyveni visdelto ant jūros kranto su dideliu panoraminiu langu, jei esi ne materialistė, o ne sakykim kokiam pigiam prastam butuke, nusilupusiais tapetais, ir murzinu kilimu.
Tai aišku, jei gyveni turtingai, turi daug pinigų, dar sakykim namų šeimininkę, tai ko taip nekalbėti. Nusipirksi kitą kilimą, ištapetuos darbininkai kitais tapetais, valytoja išvalys šiukšlyną . O jei žmogus sunkiai dirba, kad išsitapetuotų kambarį, kad nusipirktų kilimą, ir po svečių tie tapetai murzini, kilimas baisus, ką jam daryti, gyventi purvinais tapetais, numoti ranka į priterštą kilimą, apsidžiaugti murzinu foteliu. Kalba eina ne apie materializmą, o apie tai,kad vaikas turi ir netgi privalo suprasti ir sugebėti gerbti kito žmogaus namus, jo erdvę ir jo turtą. Taip pat tausoti kito nuosavybę, tausoti kito vaiko žaislus, ir to reikia mokinti nuo mažų dienų.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2010 10 25, 10:30)
Tai kodėl gyveni visdelto ant jūros kranto su dideliu panoraminiu langu, jei esi ne materialistė, o ne sakykim kokiam pigiam prastam butuke, nusilupusiais tapetais, ir murzinu kilimu.
Tai aišku, jei gyveni turtingai, turi daug pinigų, dar sakykim namų šeimininkę, tai ko taip nekalbėti.  Nusipirksi kitą kilimą, ištapetuos darbininkai kitais tapetais, valytoja išvalys šiukšlyną . O jei žmogus sunkiai dirba, kad išsitapetuotų kambarį, kad nusipirktų kilimą, ir po svečių tie tapetai murzini, kilimas  baisus, ką jam daryti, gyventi purvinais tapetais, numoti ranka į priterštą kilimą, apsidžiaugti murzinu foteliu.  Kalba eina ne apie materializmą, o apie tai,kad vaikas turi ir netgi privalo suprasti ir sugebėti gerbti kito žmogaus namus, jo erdvę ir jo turtą. Taip pat tausoti kito nuosavybę, tausoti kito vaiko žaislus, ir to reikia mokinti nuo mažų dienų.

Gyvenu todel,kad matyt,taip likimas leme, kitaip to nepavadinciau. O gal kada gyvensiu ir butuke, kas zino? Niekaip nesuprantu, kas bendro tarp nematerializmo ir murzinu kilimu bei nusilupusiu tapetu? Isjunk fantazija ir pasidomek daugiau, kas yra materializmas, moterie. Man namu niekas nevalo, as taip pat dirbu ir nespragsiu pirstais darbe atsisedus, kad kazkas uz mane nudirbtu darbus. Namus kuriu tokius, kokius noriu, ir man nusispjaut ar mano kilimas uz kaimyno brangesnis ar pigesnis.
Be abejo, kad vaikai ir suauge zmones turi gerbti kitu erdve bei nedauzyti kitu vaiku zaisliniu dzipu. Bet is kur jiems ismokti? Jei motina sukandus dantis tyli ir nesugeba issteneti, kad vaikel, nustok jau, nes dzipas sudus. O paskui SM rypuoja, kad sudauze. Tai tokiai jei per vaiko gimtadieni sveteliai ir galva perskeltu nenustebciau. Yra didzulis skirtumas tarp pagarbos bei tausojimo ir zaislu branginimo. Linkiu izvelgti ta skirtuma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angelu kalva: 25 spalio 2010 - 10:43
QUOTE(angelu kalva @ 2010 10 25, 11:41)
Gyvenu todel,kad matyt,taip likimas leme, kitaip to nepavadinciau. O gal kada gyvensiu ir butuke, kas zino?  Man namu niekas nevalo, as taip pat dirbu ir nespragsiu pirstais darbe atsisedus, kad kazkas uz mane nudirbtu darbus. Namus kuriu tokius, kokius noriu, ir man nusispjaut ar mano kilimas uz kaimyno brangesnis ar pigesnis.

Taigi tau likimas lėmė, o va kiti užsidirbti tokį gerbuvį turėjo. Todėl yra skirtumas.
Todėl jie brangina tai ką turi. Ir neleidžia to gerbuvio niokoti kitiems. Ir svečiuose ne šeiminkas turi drausminti svečių vaikus, o tų vaikų tėvai. Ne apie kilimo brangumą kalbam, visai nesvarbu ar brangiai mokėjau už jį, tegul jis bus ir pats pigiausias , bet aš noriu, kad jis būtų švarus, kad po kiekvienų svečių su vaikais man nereiktų jo šveisti, valyti, nes kiaulidėje aš tikrai negyvenu ir negyvensiu, tegul sofa būna švari, o mano vaiko žaislai skirti pažaisti, o nelaužymui.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2010 10 25, 11:30)
O jei žmogus sunkiai dirba, kad išsitapetuotų kambarį, kad nusipirktų kilimą, ir po svečių tie tapetai murzini, kilimas  baisus, ką jam daryti, gyventi purvinais tapetais, numoti ranka į priterštą kilimą, apsidžiaugti murzinu foteliu.  Kalba eina ne apie materializmą, o apie tai,kad vaikas turi ir netgi privalo suprasti ir sugebėti gerbti kito žmogaus namus, jo erdvę ir jo turtą. Taip pat tausoti kito nuosavybę, tausoti kito vaiko žaislus, ir to reikia mokinti nuo mažų dienų.

As pritarciau Angelu kalvos nuomonei. Kai perkam koki daikta, ar kai planuojam kokio brangesnio daikto pirkima, visada atsizvelgiam ir i tai, kad namie yra vaiku. Nesugalvociau pirkti baltos sofos, brangaus kilimo ar tapetuoti brangiais tapetais sienu, kol namie yra mazu vaiku. Vaiko nepriversi sedeti ramiai ir nieko nedaryti. Taip pat, kaip kad viena mama pasake, jog 2,5m vaikas jau turetu suprasti, jau didelis... O kitose temose mamos raso, kad 2,5m vaikas dar mazas, dar kartu vienoje lovoje miegoti reikia ax.gif Tai kazin, 2,5m vaikas didelis ar mazas? Taip pat turiu draugu, kuriu vaikai mazameciai. Nu tikrai nenuziuresi, ka tas vaikas padare. Man net paciai nepatogu, kai draugai savo dukrytei vis sako: ne ne ne, negali, negalima negalima. Juk cia tik daiktai. As neperku savo vaikui brangiu zaislu, nes zinau, kad isaugs, sulauzys, isterlios, galu gale draugu vaikai ateje gali sulauzyti.. Hmm, kazin kaip man savo mazyle aukleti, kai jai tik 5,5 men, bet ismoko su kose burnoje sakyti puffff ir jai tai yra megstamas uzsiemimas. Ir pyktis ima, ir juokas, bet juk nepriversiu as jos gerbti draugu ar kaimynu namus ir sakyti nepursk, negalima. Ar gal siulote nemaitinti jos sveciuose? O jei turit brangesni zaisla, kurio nenorite kad vaikas imtu, slepkit, kai zinot jog turesit sveciu. Neduokit galu gale. Draugu dukryte viena karta rado mano mazosios kramtuka ir sugalvojo, kad jai taip pat reikia pakramtyti. Draugai nieko nesake, tai as paemiau ir paprasiau, kad man atiduotu, nes jinai jau per didele tokiems dalykams, o va mano mazoji tik mokosi kramtyti. Viskas, atidave, o as padejau i spintele. Jei geri draugai, tai supras del ko paemei daikta is vaiko ar sudrausminai ji.
Atsakyti
Smiler, mes kalbam ne apei savo vaikus, o svečių vaius. Aš puikiai suprantu, kad visko būna, visko atsitinka, ir išlipa kažą, ir sudaužo tie vaikai, bet kalba eina apie tai kad po svečių būna nusiaubti namai, ir ar tai reikia toleruoti? Ar man reikia tokių svečių, jei po jų man reikia šveisti tapetus, plauti kilimą, gal būt pirkti naują teliką. Na gerai sakykim mažius koks užplojo per teliką, sugedo jis, tėvai kaip ir tyli, na gi nemaži pinigai, ką man daryti, prašyti, kad sumokėtų, o gal tiesiog numoti ranka ir pasakyti, juk tai tik daiktas ir bėgti linksmai nusipirkti kitą.
Pavyzdžiui pasakojo draugė (nors ir man taip buvo, tik žalą mažesnę padarė) kad aikštelėje ji atėjo su pirkiniais, o šalia kaip tik sustojo mašina , iš jos išlipo mama, iš galinės sėdynės išsiropštė na koks 6-7 m. vaikas ir kaip plojo durim į jos mažiną, nubrėžė dažus ir įlenkė, ji sako, gal atsargiau, o mama kaip šoko, taigi vaikas jis nenorėjo, ir nuėjo putodama, tai supranti nu vaikas, bet jei per savaitę kokie trys su tokiu požiūriu, tai juk visi žinom kiek kainuoja remontai arba važinėk su apdaužyta mašina, o tėvai kurio vaikas padarė žalą, net negalvoja atlyginti, juk čia tik vaikas netyčia padarė. Kaip lengva viską nurašyti, kai niokojami kito, bet ne tavo daiktai.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2010 10 25, 10:53)
Taigi tau likimas lėmė, o va kiti užsidirbti tokį gerbuvį turėjo. Todėl yra skirtumas.
Todėl jie brangina tai ką turi. Ir neleidžia to gerbuvio niokoti kitiems. Ir svečiuose ne šeiminkas turi drausminti svečių vaikus, o tų vaikų tėvai. Ne apie kilimo brangumą kalbam, visai nesvarbu ar brangiai mokėjau už jį, tegul jis bus ir pats pigiausias , bet aš noriu, kad jis būtų švarus, kad po kiekvienų svečių su vaikais man nereiktų jo šveisti, valyti, nes kiaulidėje aš tikrai negyvenu ir negyvensiu, tegul sofa būna švari, o mano vaiko žaislai skirti pažaisti, o nelaužymui.

Jau praeitam poste minejau, kad isjungtum savo fantazija. Likimas leme, o ne visi sunese ir suklojo po kojomis tavo isivaizduojamus mano turtus (kuriu nera, nes man ne turtai gyvenime svarbiausia). Uzsidirbau gerbuvi, mieloji, kaip ir visi kiti, bet nelaikau apsikabinus ir dantim isikibus i ta gerbuvi, kad neduokdie, koks neklauzada vaikas aptaskys sofa. Isplausiu. O vaikus mokyti turi ne tik tevai, kur jie bebutu, sveciuose ar namie. Jau sakiau, jei neuztenka smarves pasakyt bet kuriam vaikui, kad nesiardytu, tai nereikia cia verkslent, kad kilima supyle ar meskinui galva nurove.
Suauge turi teise ir draugu vaikus mokyt atsakomybes. Bet ne daiktu branginimo ir materialiu daiktu sureiksminimo. Zaislai skirti zaisti, o ne pagarbiai ir atsargiai panesioti po kambari i vel padeti i lentyna.
Atsakyti
Na,jei jau taip sunkai buvo dirbama ir taupoma servizui ar kilimui,ir jo baisiai gailėti,tai gal geriau,kviestis svečius tik tuos,kurie neturi vaikų bigsmile.gif viskas liks švaru ir gražu. Taip,aš suprantu,kad vaikai privalo žinoti ir mokėti,kaip reik elgtis namuose,o ypač svečiuose,bet vaikai ir yra vaikai,juk jie žaidžia,laksto,dūksta ir džiaugiasi,pamiršdami apie bet kokį daiktų saugojimą.Ir mano nuomone,tai jei jau gaila kokio daikto,na pasidėk į spintą,kad vaikai nepaimtų,na jei atėjo svečių užtiesk užtiesalą ant lovos,sudėk žaislus aukštai.O beje,mano teta,kai pas ją namuose vyksta baliukas,ji po stalu ištiesia didelį dekį ant kiliminės dangos,ir nesuka sau galvos,o aš ją suprantu,juk ne tik vaikai,bet ir suaugę,pritrupina,prilaisto,o dangos plotis didelis,į valyklą neprivežiosi.O ir daiktus susikelia aukščiau,kad vaikai nepaimtų.
Atsakyti
QUOTE(angelu kalva @ 2010 10 25, 12:19)
Suauge turi teise ir draugu vaikus mokyt atsakomybes.

Taigi, kad ne. Paskaityk kitas temas ir sužinosi, kad visi kategoriškai teigia, kad tik jie gali savo vaiką drausminti, kitaip baisus pyktis, kad per grubiai, kad netinkamai, kad negražiai elgiesi su jų vaiku, ir aišku, kad gresia užpykimas.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2010 10 25, 13:16)
Smiler, mes kalbam ne apei savo vaikus, o svečių vaius. Aš puikiai suprantu, kad visko būna, visko atsitinka, ir išlipa kažą, ir sudaužo tie vaikai, bet kalba eina apie tai kad po svečių būna nusiaubti namai, ir ar tai reikia toleruoti? Ar man reikia tokių svečių, jei po jų man reikia šveisti tapetus, plauti kilimą, gal būt pirkti naują teliką. Na gerai sakykim mažius koks užplojo per teliką, sugedo jis, tėvai kaip ir tyli, na gi nemaži pinigai, ką man daryti, prašyti, kad sumokėtų, o gal tiesiog numoti ranka ir pasakyti, juk tai tik daiktas ir bėgti linksmai nusipirkti kitą.

Bej juk tai jūsų pasirinkimas ką kviesti į SAVO namus bigsmile.gif na nesikvieskit tokių svečių su TOKIAS vaikais biggrin.gif
Jei turim svečių su vaikais,niekada nebijau jiems pasakyti,ko daryti negalima,nes MANO namuose MANO taisyklės.Ir niekada nelaukiu,kol tą pasakys jiems jų tėvai.Kame problema?
Papildyta:
QUOTE(Aimeja @ 2010 10 25, 13:29)
Taigi, kad ne. Paskaityk kitas temas ir sužinosi, kad visi kategoriškai teigia, kad tik jie gali savo vaiką drausminti, kitaip baisus pyktis, kad per grubiai, kad netinkamai, kad negražiai elgiesi su jų vaiku, ir aišku, kad gresia užpykimas.

taip,jei einant gatve,ir kokia pensininkė iš neturėjimo ką veikti ir su kuo pakalbėti pradeda auklėti tave ir tavo vaikus.Bet kalba eina apie svečius,pažįstamus,draugus ir jų vaikus.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2010 10 25, 11:29)

Neturiu tokiu "draugu". Gaila, kad jums su draugais nepasiseke. Jei piktos drauges/giminaites pyktis svarbiau uz jusu vaiko laime, tai problema laikas spresti. Reikia ugdytis sveika poziuri i daiktus. Ne turtuose esme,o poziuryje i ji.
Atsakyti