Įkraunama...
Įkraunama...

Svečių vaikai sulaužė mūsų žaisliukus :(

QUOTE(Subjektyvi @ 2010 10 27, 01:52)

Dėl čia deklaruojamų vertybių, kokie blogiečiai tie, kurie vertina, saugo. Ką žinau. Kiekvienas auklėja ir puoselėja savaip. Mano vaikai žinojo, kad daiktai, žaislai, rūbai turi savo kainą, nesvarbu kokia ji. Kad pinigai ne ant medžių auga, o yra uždirbami. Ir kad reikia tausoti, nelaužyti, piktybiškai kenkėjiškai nesielgti. Kokie dar paišymai ant sienų? Bet tai nereiškia, kad mes meldžiamės daiktams ar pinigams, ne. Mes tiesiog vertiname uždirbto daikto kainą. Jei kažkur pasikastume darže šakėm pinigų, gal ir kitaip būtų. Sulaužė, suplėšė - ai, tik pamanyk. Nupirksim kitą, bus kitų. Toks požiūris manyčiau yra vartotojiškas, skatinimas pirkti, bus kitas, vienkartinis vartojimas.

100% sutinku!!!
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 10 27, 09:52)
Dėl čia deklaruojamų vertybių, kokie blogiečiai tie, kurie vertina, saugo. Ką žinau. Kiekvienas auklėja ir puoselėja savaip. Mano vaikai žinojo, kad daiktai, žaislai, rūbai turi savo kainą, nesvarbu kokia ji. Kad pinigai ne ant medžių auga, o yra uždirbami. Ir kad reikia tausoti, nelaužyti, piktybiškai kenkėjiškai nesielgti. Kokie dar paišymai ant sienų? Bet tai nereiškia, kad mes meldžiamės daiktams ar pinigams, ne. Mes tiesiog vertiname uždirbto daikto kainą. Jei kažkur pasikastume darže šakėm pinigų, gal ir kitaip būtų. Sulaužė, suplėšė - ai, tik pamanyk. Nupirksim kitą, bus kitų. Toks požiūris manyčiau yra vartotojiškas, skatinimas pirkti, bus kitas, vienkartinis vartojimas.

blogai tada, kai daiktas tampa vertesnis, svarbesnis uz zmogu. Kiek pinigu tas daiktas bekainuotu, kiek bebutu dirbta norint ji isigyti - vis tiek brangesnis uz bet koki daikta yra vaikas.

greta daiktu vertes sureiksminimo (neimk, negalima, sulauzysi, istepsi - ar zinai kiek kainuoja...?) arba visisko abejingumo (nieko tokio, kad suluzo, nupirksim nauja), yra ir kitas kelias - suprasti, kad vaikai elgiasi vaikiskai. jie smalsus, judrus - normalu, kad mazi vaikai bega, lenda, nesa, klausineja "kas cia?" ir tt. tereikia priimti vaikiskuma, suvokti, kad suaugusiuju pasaulio taisykles vaikams tolimos ir svetimos kaip menulis. o kaip mes paprastai bendraujame su sveciu, pas mus atvykusiu is tolimos salies? ogi darome prielaida, kad musu gyvenimo budas jam nepazistamas ir pagarbiai padedame jam prisitaikyti!

manau, klysta tos diskusijos dalyves, kurios nedrista savo namuose sudrausminti sveciu vaiku. juk labai paprasta: mano namuose - mano taisykles. sveciai, o tuo labiau sveciu vaikai, gali tu taisykliu nezinoti (ju namuose - kitos taisykles, kita tvarka)! ir nesuzinos, jei as tik tyliai piktinsiuos ju elgesiu, bet nieko nepasakysiu.

juk daug paprasciau priimti ta fakta, kad i svecius atejes vaikas - ir yra tik vaikas, o ne etiketo ekspertas, ir pastebejus, kad jis daro ka nors netinkama - ramiai ji sustabdyti, paaiskinti, kas ne taip, ir padeti istaisyti zala, jei ji buvo padaryta - pasodinti atgal ispesta gelyte ir ja palaistyti, nuplauti ispiesta siena, sutaisyti ar atpirkti sulauzyta daikta (is tevu kisenes, ar, jei vaikas vyresnis, is santaupu, kisenpinigiu).

sakyciau, kad didele dalimi uz netinkama vaiku elgesi sveciuose atsako suaugusieji - tevai ir namu seimininkai - kurie neretai palieka vaikus be prieziuros, nepaaiskine namu taisykliu ir neparupine tinkamos, saugios ir priimtinos veiklos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 28 spalio 2010 - 09:44
QUOTE(ragnez @ 2010 10 28, 10:42)
manau, klysta tos diskusijos dalyves, kurios nedrista savo namuose sudrausminti sveciu vaiku. juk labai paprasta: mano namuose - mano taisykles. sveciai, o tuo labiau sveciu vaikai, gali tu taisykliu nezinoti (ju namuose - kitos taisykles, kita tvarka)! ir nesuzinos, jei as tik tyliai piktinsiuos ju elgesiu, bet nieko nepasakysiu.

thumbup.gif visiskai sutinku su visu jusu komentaru thumbup.gif
Atsakyti

juk daug paprasciau priimti ta fakta, kad i svecius atejes vaikas - ir yra tik vaikas, o ne etiketo ekspertas, ir pastebejus, kad jis daro ka nors netinkama - ramiai ji sustabdyti, paaiskinti, kas ne taip, ir padeti istaisyti zala, jei ji buvo padaryta - pasodinti atgal ispesta gelyte ir ja palaistyti, nuplauti ispiesta siena, sutaisyti ar atpirkti sulauzyta daikta (is tevu kisenes, ar, jei vaikas vyresnis, is santaupu, kisenpinigiu).

Ragnez, man nemalonu sudrausminti svečių vaikus, gal kitas yra tiesiog na stačiokiškas žmogus ir jis pasakys drasiai, bet man tikrai nemalonu, ir manau daugeliui, o jei dar žinai sakykim tėvų požiūrį,kad jie tikrai užpyks, tada iš vis tvardaisi, nejaugi tu to negali suprasti. Vis kartoji tą patį per tą patį. Paglaiau jei pas juos namuose viskas galima,nejaugi tu manai, kad toks vaikas šeimininko sudrausmintas ims ir apsiramins, juk mama tai tyli, reiškia galima.

Ir kas tai turėtų padaryti, vaiko tėvai ar šeimininkai. Tai, kad dažniausiai jei jau tėvai nedrausmina savo vaiko, tai ir atlyginti žalos nesiruošia, sprunka , o kas iš vaiko tas santaupas turėtų iškrapštyti, šeimininkas, sakyti, atiduok pinigus vaikui g.gif
Atsakyti
ragnez, sutikčiau su tavo nuomone, bet yra vienas momentas, gan svarbus: ne visuomet gali kontroliuoti svetimus vaikus, nes tam neturi laiko, esi užsiėmus, tiesiog veiksmas vyksta kitoje patalpoje. Tad rezultatus pamatai post factum. Kaip kad buvo aprašytas albumo vartymo atvejis. Kitas dalykas, jei išdykėlių tėvai mato, bet nedraudžia, o šeimininkams nepatogu, nedrąsu, kt. priežastis reikšti nepasitenkinimus ir pretenzijas. Neužtenka to stiprumo ar pasimeta.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2010 10 28, 13:16)
Ragnez, man nemalonu sudrausminti svečių vaikus, gal kitas yra tiesiog na stačiokiškas žmogus ir jis pasakys drasiai, bet man tikrai nemalonu, ir manau daugeliui, o jei dar žinai sakykim tėvų požiūrį,kad jie tikrai užpyks, tada iš vis tvardaisi, nejaugi tu to negali suprasti.

man labiausiai nesuprantama, kodel del suaugusiuju kompleksu turi nukenteti vaikai.

QUOTE(Subjektyvi @ 2010 10 28, 14:02)
ragnez, sutikčiau su tavo nuomone, bet yra vienas momentas, gan svarbus: ne visuomet gali kontroliuoti svetimus vaikus, nes tam neturi laiko, esi užsiėmus, tiesiog veiksmas vyksta kitoje patalpoje. Tad rezultatus pamatai post factum. Kaip kad buvo aprašytas albumo vartymo atvejis. Kitas dalykas, jei išdykėlių tėvai mato, bet nedraudžia, o šeimininkams nepatogu, nedrąsu, kt. priežastis reikšti nepasitenkinimus ir pretenzijas. Neužtenka to stiprumo ar pasimeta.

jei sveciai mano namuose - as zinau, kas vyksta visuose kambariuose. atejusiems vaikams parodau, kur ir ka jie gali veikti, i kuriuos kambarius gali eiti, kokius zaidimus gali zaisti, kur tualetas, kur vaikams skirti gerimai ir uzkandziai ir taip toliau. manau, kad pasirupinti VISAIS sveciais - ir suaugusiais, ir vaikais - yra mano, kaip seimininkes pareiga.

o nepasitenkinimus ir pretenzijas reiksti ne tik nemalonu - bet ir, manau, nekonstruktyvu. daug veiksmingiau paprastai be jokiu ivertinimu pasakyti, kas atsitiko, ir pasiulyti buda, kaip ta "atsitikima" galima istaisyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 28 spalio 2010 - 13:19
QUOTE(ragnez @ 2010 10 28, 14:10)
man labiausiai nesuprantama, kodel del suaugusiuju kompleksu turi nukenteti vaikai.

O tu supranti kas yra kompleksas?
Vienu žodžiu tu turi pažystamą, jis tau nepatinka, tai tu jam ir paskakai, kad tu man nepatinki, nervini, man nemalonu su tavim bendrauti. Va tada tu nekompleksuota, nes jei tyli, ir na kaip čia pasakius susilaikai ir nesakai ką galvoji ir jauti, tai tu jau kompleksuota.
Arba tavo direktorius smirda , tai tu aišku, kad paimi ir pasakai, direktoriau jūs smirdat, tada tu nekompleksuota, elgiesi gerai, tinkamai, juk tiesą pasakei.
Aš gal ir kompleksuota, bet taip tikrai nedarau. Tikriausiai kompleksuota esu.
O tai reiškia jei mes kažko nepasakom suaugusiam, nes nemalonu, tai lygiai taip pat ir vaikui. Jokio skirtumo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 28 spalio 2010 - 13:23
Na tiek to bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 28 spalio 2010 - 13:25
pritariu Ragnez 4u.gif
jei jau priimi į svečius šeimą, tai pasistengi, kad tiek suaugę, tiek vaikai gerai jaustųsi ir nenuobodžiautų.

ir tikrai nesuprantu, kas jau taip nemalonu pasakyt, pvz. "su batais ant baldų nelipam", arba "su peiliu nelasktoma, nes pavojinga" dry.gif

ir šiaip -- jei jau namie yra chebra vaikų, tai geriausia būtų kad jie būtų suaugusiems ant akių. tada bus mažiau post factum pastebėtų iškadų.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2010 10 28, 13:20)
Tikriausiai kompleksuota esu.

Ne vien tik kompleksuota.
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2010 10 30, 00:06)
pritariu Ragnez  4u.gif
jei jau priimi į svečius šeimą, tai pasistengi, kad tiek suaugę, tiek vaikai gerai jaustųsi ir nenuobodžiautų.

ir tikrai nesuprantu, kas jau taip nemalonu pasakyt, pvz. "su batais ant baldų nelipam", arba "su peiliu nelasktoma, nes pavojinga" dry.gif

Kiekviena skirtingai suprantam kas reiškia- gerai jaustis. Nes gali būti kažkoks vaikas gerai jausis tik tada svečiuose, kai jie taps jo žaidimų aikštlee. Tai ką man daryti?
Aš pasiliksiu prie tokios nuomonės, kad visdelto tėvai turi prižiūrėti savo vaikus, nesvarbu kurie jie bebūtų- svečiuose ar viešoje vietoje.

QUOTE(angelu kalva @ 2010 11 05, 02:31)
Ne vien tik kompleksuota.

O kokia dar. Kad jau taip gerai pažįsti mane.
Atsakyti

drinks_cheers.gif mano mintys.
aš pasakau: čia yra mūsų namai ir taisyklės tokios ir tokios. Savo namuose tu gali elgtis kaip nori. Bet mano namuose turi elgtis taip ir taip. ir tikrai nemanau, kad dėl to esu stačiokiškas žmogus biggrin.gif Kodėl mano vaikas paskui turi verkti dėl sulaužyto žaislo ar sudraskytos knygos? Žinau atvejų, kai į svečius atėję vaikai net primuša šeimininkų vaikus blink.gif ir tie nedrįsta jų sudrausminti. Na, mano namuose taip nebus.
Atsakyti