Įkraunama...
Įkraunama...

Svečių vaikai sulaužė mūsų žaisliukus :(

Rašykite apie save ir savo tėvus smile.gif Ką atsinešame iš to laikotarpio, iš kokio taško žiūrime, tą ir turime, pateikiame, traukiame. Žinoma, kad ir tada buvo skyrybos, smurtas, nusikaltimai, vagystės, net maniakai ir prievartautojai buvo, kaip ir narkotikai, hipiai, kt. Bet mes "atsinešame" skirtingus dalykus, skirtingus prisiminimus.

Aš savo vaikystę ir jaunystę pamenu kaip saugią, absoliučiai saugią, laisvą, be jokių dėmių, grėsmių, baimių, įtampos. Ir mano tėvai gyveno ramiai, be stresų, dirbo, gaudavo gerus atlyginimus, gavo du butus ir kt., keliavo po visą buvusią TSRS, kiaurai, dar būdami studentai išnaršė ne vieną šalį. Nepamenu, kad vaikai būtų uždaryti ar nuolat lydimi suaugusių, to nebuvo. Mes visur eidavome vieni. Aš pati nuo pirmos klasės važinėjau į mokyklą su dviem persėdimais, per visą miestą, grįždavau vėlai, nes mokiausi antroje pamainoje. Ir tai nebuvo kažkas tokio, taip važinėjo visi vaikai, kas mokėsi specializuotose mokyklose, o ne tame pačiame rajone.
Atsakyti
QUOTE(fainulkina @ 2012 01 03, 16:11)
Įdomi pozicija, gyventi kaip visiškam vargetai, jei jau vaikų turi  g.gif  Pvz. mano vaikas nėra sugriovęs nei vieno baldo ir nėra sugadinęs nei tv nei dvd. O vaiką kaip kokį šunį laikyti tik vaikų kambaryje, kad išlindęs ko nesulaužytų  schmoll.gif  Mano vaikas gyvena namuose, o ne vaikų kambaryje  bigsmile.gif O jei jau galima visur vaikščioti mano vaikui, svetimų vaikų juk į vieną kambarį kaip ir neuždarysi.. Matote, pinigų neturite tai ir neperkate brangių žaisliukų ar baldų, čia normalu. O aš neperku pigių  bigsmile.gif  Būtent dėl to kad. kaip jūs ir minėjote, pinigus ir taip yra kur dėti. Ir vietoj krūvos šūdinų, greitai lūžtančių, renkuosi brangius ir ilgaamžius  bigsmile.gif Jei mano vaikas nesulaužė nei vieno brangiai kainavusio žaisliuko, tai argi normalu, kad atėjęs svečias kaip niekur nieko juos drąskytų  g.gif O suplėšęs išeitų kaip niekur nieko.. O jei tai vaiko  mėgstamas žaislas buvo ir jis būtų dar žaidęs ir žaidęs.. Tai negi man dabar iš savo kišenės eiti ir pirkti iš naujo žaislus  g.gif Kaip ir nelogiška.. O dėl atsakomybės už savo namų gerovę, tai jūs pasidarykite iškabą ant durų - bus paguoda vagims  bigsmile.gif  Juk jei vagis išnešė jūsų daigtus, tai kalta jūs pati ir nėr ko čia kaltų ieškoti... Reiškia išsaugoti jų nemokėjot  bigsmile.gif

man sia savaite teko su tokiu vaiku susidurti,kuris nieko nera sulauzes,tik sparneliu truksta-toks angeliukas biggrin.gif jam 7,tik va atvaziaves pas i namus kur nera nei sofos uz 10000 nei plazminiu tv,kazkaip atsipalaidavo,lakste su maniskio 3 mecio triratuku,kamuoli sparde namie,nors ir prasem nesilaistyti su vandeniu (pas mus vasara dabar) maniskis buvo slapias iki paskutinio siulelio,visa tai dzin gyvena jis sau brangiai apstatytam bute miesto centre,o cia va i kaima atvaziavo,bet kai sekacia diena besisupdamas hamake ir stebedamas ar kas is suaugusiuju nemato,vis stenges maniski uzgaut,tada jau as isdesciau namu taisykles,tevams davus pastaba kad su mazesniu elgtusi graziau jis ramiai pasake "as ne jo tevai,jis turi tevus jie tegu juo ir rupinas" teisybe,nepapriestarausi,finalas manajam patemti kulksnies raisciai,tevai pasake mes nieko nematem,gal pats kur nukrito,bet as tai maciau blink.gif na is ju puses atsiprasau ir viskas,o mums tai i ligonine teko vaziuot,bala nemate, sugis ta koja,o kai tas mazasis svecias nesaugiai begiodamas ikrito i baseina su brangiu foto aparatu (fotografavo tevus) kalti likom mes nes neuztikrinom saugios aplinkos blink.gif kai paprase sumoket,likom be zodziu,nesiruosiam moketi nes tevai rupinas vaiku,patys jam ta foto aparata dave,kad nesaugu taip begioti mes ispejom tevams tai buvo dzin doh.gif taip kad nebuk tikra kad tavasis ramus meniskos sielos jaunuolis,nesugalvos kur atsipalaiduot,o jei dar aplinka pritaikyta biggrin.gif tik kazi jei sulauzytu net ir savo brangu zaisla,kas butu kaltas,jus tevai ar tie pas ka sveciavotes?
PS isvaziavus sveciams pasizadejom daugiau to gerai isaukleto jaunuolio nebesikviesti ax.gif
Atsakyti
geras smile.gif labiausiai patiko pasiulymas susimoketi uz fotoaparata 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidicita @ 2012 01 21, 06:19)
geras smile.gif labiausiai patiko pasiulymas susimoketi uz fotoaparata  4u.gif

na musu reakciaj ir buvo mazdaug tokia blink.gif bet kai paaiskinom savo pozicija siuo klausimu,lyg viskas ir nurimo (daugiausia bangu kele mama),tiesa pasakius kai ju vaikas paprasytas atsargiau elgtis su mazesniu,atsove "jis turi tevus..." laukiau kazko tokio,nes tokie zodziai neateina is mokylos ar draugu,ateina is seimos "as geras,bet jei kas tai aplinka kalta" biggrin.gif
man isvis keistas toks pasakymas "mano vaikas nera sulauzes nei vieno zaislo" pala pala,o kaip normali vaiko raida? juk vaikas budamas kiek virs pusmecio bando zaisla numesti,kad isgirstu garsa,taip pats su duplo ar kokiom kitom kaladelem,kol jis/ji neismoks sugriauti boksto nemokes jo ir pastatyti smile.gif berniukas nebandes isardyti mazinytes,na isvis is ufo serijos biggrin.gif jei maniskis sedetu ir ziuretu ar tik piestu graziai ant popieriaus ir nebutu pabandes prasieiti su kokia kreidele ar piestuku per sienas jauciu buciau didziai nustebinta biggrin.gif as nekalbu apie zaislu/namu niokojima,bet jei kokia metaline masinyte pabando pervaziuot su dviraciu ar ja isardyti (kas yra neimanoma),isbandyti piestuko spalvos ant sienos,nekeliu panikos biggrin.gif
sveciuose priziuriu,ir ka veikia ir kur yra (vieninteliuos namuos kuriuose galim atsipalaiduot kaip sveciai yra vyro pusbrolio,ten 4 jaunuoliai auga,tai galima sakyt aplinka tam jau pritaikyta biggrin.gif ) siaip stengemes kad sveciai pas mus vaziuotu,pas mus kaimas (na nera kaimas,bet palyginus su BR mastais tai tik smulkiam zemelapyje musu miestas pazymetas,nors siap gal kokio Alytaus dydzio ) galima dukti biggrin.gif
man pasakymas mano geras vaikas iskarto ismeta toki aukejimo modeli,kai issirekes,supykes ir pan vaikas uz toki elgesi nunesamas i kambari ir uzdaromas blink.gif ir tai taikyti pradedama nuo kokiu metu,kai sukelt triuksma vaikas jau moka,bet paaiskint dar ne,po poros tokiu uzdarymu vaikas tampa labai labai geras blink.gif tik klausimas kodel?nes jo elgesys staigai pasikeite ir jis dabar jau klauso mamos,ar del baimes?... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Serra do Mar: 21 sausio 2012 - 10:32
na musu reakciaj ir buvo mazdaug tokia bet kai paaiskinom savo pozicija siuo klausimu,lyg viskas ir nurimo (daugiausia bangu kele mama),tiesa pasakius kai ju vaikas paprasytas atsargiau elgtis su mazesniu,atsove "jis turi tevus..."

nepagavau bajerio. kas ten tokie pas jus buvo ir kieno tas vaikas po galais? blink.gif

QUOTE(Subjektyvi @ 2012 01 07, 13:59)
Čia ne politinės diskusijos schmoll.gif Anksčiau gal ir buvo visokių asocialų, narkomanų ir iškrypėlių, bet vaikai, nuo mažiausio iki didžiausio, mūsų kiemas buvo labai gausus, be baimės žaidė iki vėlumos, žaidimų laukas išsiplėsdavo po visą rajoną ir dar toli toli už jo. Ir mūsų tėvai nebijojo vienų leisti į lauką. Nebuvo baimės, buvo saugu. Vaikai buvo saugūs, saugi kaimynystė, saugi visuomenė.

Aš apie tai turėjau omeny wink.gif

bet ta baimė neatsirado per vieną sekundę. žmonės, kurie augina vaikus dabar, užaugo tais romantiškais laikais. ir kažkodėl bijo g.gif

QUOTE(Subjektyvi @ 2012 01 07, 20:18)
Tada tarybinio žmogaus moralinis veidas buvo aukščiau visko. Net skyrybos ar meilužės buvimas buvo didi gėda su galimom pasekmėm. Ir kultūros lygis tarp žmonių buvo aukštesnis, pagarbos buvo daugiau.

nesąmonės. buvo kaip danguj, taip ir ant žemės. tiesiog, jei mes tuo laiku buvom vaikai -- tos suaugusiųjų problemos (skyrybos, meilužiai, kriminalai) buvo 'da lampočki' mirksiukas.gif
Patikėkit, žmonės ir Vakarų šalyse taip sako -- va, buvo karas, pokaris -- o tai buvo šeimos vertybės. nebuvo nei iškrypėlių, nei narkomanų thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena niekšė: 24 sausio 2012 - 18:32
QUOTE(Serra do Mar @ 2012 01 21, 03:19)
PS isvaziavus sveciams pasizadejom daugiau to gerai isaukleto jaunuolio nebesikviesti  ax.gif

Čia, kaip suprantu, tai svečių vaikas atšovė, kad savo vaiką pati prižiūrėtumėt g.gif Tikrai pagerintas var. g.gif Ai, niekuo jau nesitebiu. Gera pažįstama turi sūnų, labai lėtą, profesoriškos prigimties tokį lotuliukas.gif Kiek į lauką išeina, tiek į kailį nuo panašaus amžiaus vaikų gauna. Auga be tėvo. Kartą neapsikentus mama pati nuėjo pas kaimynę ir išdėstė reikalą, kad savo vaikį muštuką biškį pridabotų, tai pati gavo ko negavus lotuliukas.gif Nors kaimynė pedagogė, bet išvadino tą jos vaiką lepūnėliu ir nepritapėliu, liepė išmokyt jį "berniukiškų" žaidimų ir pabaigai vyrą susirast, kad būtų kam jį "vyriškų manierų" pamokyt (trečioką) blink.gif blink.gif blink.gif Žodžiu, patarė išmokyt austis, kad galėtų pats kitiems į kaulus duot lotuliukas.gif Tai ką norėt iš vaikų, kai suaugę išprotėję...
Atsakyti
QUOTE(Serra do Mar @ 2012 01 21, 02:19)
man sia savaite teko su tokiu vaiku susidurti,kuris nieko nera sulauzes,tik sparneliu truksta-toks angeliukas  biggrin.gif jam 7,tik va atvaziaves pas i namus kur nera nei sofos uz 10000 nei plazminiu tv,kazkaip atsipalaidavo,lakste su maniskio 3 mecio triratuku,kamuoli sparde namie,nors ir prasem nesilaistyti su vandeniu (pas mus vasara dabar) maniskis buvo slapias iki paskutinio siulelio,visa tai dzin gyvena jis sau brangiai apstatytam bute miesto centre,o cia va i kaima atvaziavo,bet kai sekacia diena besisupdamas hamake ir stebedamas ar kas is suaugusiuju nemato,vis stenges maniski uzgaut,tada jau as isdesciau namu taisykles,tevams davus pastaba kad su mazesniu elgtusi graziau jis ramiai pasake "as ne jo tevai,jis turi tevus jie tegu juo ir rupinas" teisybe,nepapriestarausi,finalas manajam patemti kulksnies raisciai,tevai pasake mes nieko nematem,gal pats kur nukrito,bet as tai maciau  blink.gif na is ju puses atsiprasau ir viskas,o mums tai i ligonine teko vaziuot,bala nemate, sugis ta koja,o kai tas mazasis  svecias nesaugiai begiodamas ikrito i baseina su  brangiu foto aparatu (fotografavo tevus) kalti likom mes nes neuztikrinom saugios aplinkos  blink.gif kai paprase sumoket,likom be zodziu,nesiruosiam moketi nes tevai rupinas vaiku,patys jam ta foto aparata dave,kad nesaugu taip begioti mes ispejom tevams tai buvo dzin  doh.gif taip kad nebuk tikra kad tavasis ramus meniskos sielos jaunuolis,nesugalvos kur atsipalaiduot,o jei dar aplinka pritaikyta  biggrin.gif tik kazi jei sulauzytu net ir savo brangu zaisla,kas butu kaltas,jus tevai ar tie pas ka sveciavotes?
PS isvaziavus sveciams pasizadejom daugiau to gerai isaukleto jaunuolio nebesikviesti  ax.gif

Nepergyvenk taip stipriai, nesugalvos bigsmile.gif Ne kartą svečiavosi ir svečiuose nepuola niokuoti nei svetimų namų, nei svetimus vaikus drasko. Ar čia pavydas jums bambas graužia, kad vaikas kaip laukinis nesielgia, o jūs taip išsiauklėti savų nesugebėjot g.gif Jei sulaužytų svetimą daktą, atpirkčiau be jokių klausimų, jei sulaužytų mūsų daiktą svetimas vaikas, pareiklaučiau atpirkti taipogi.. Na, nesuprantu, kas jums čia taip keisto g.gif Pas normalius žmones būtent taip ir būna. O dėl numesto žaisliuko ant žemės, jei pirktumėt kokybiškus, suprastumėt, kad numetus ant žemės jie nelūžta bigsmile.gif Tai, kad ir su visais raidos etapais, žaislų jis nelaužė. Šiaip vaikas padūkęs, bet žinantis ribas, kurios buvo jau nuo mažumės nubrėžtos ir jų paiso. Ir aplamai, gal geriau pasipasakoti norite apie savo vaikus, kokie jie nuostabūs, o ne kitus linksniuokite akyse nei mačiusi nei regėjusi. Susidaro toks įspūdis, kad jūs išauklėtų vaikų nelabai regėjusi, tai ir keista jums, kaip vaikas gali neplėšyti visko, nedraskyti, nesukinėti mažesniems galvų, neiskeikti, negerti degtinės, neskaldyti nešvankių pokštų, valgyti su stalo įrankiais, nebezdėti kur papuola ir t.t bigsmile.gif Visa tai gerbiamoji yra kultūra ir ji ugdoma nuo pačios pačios mažumės. bigsmile.gif Tik aišku ne kiekvienam tai suprasti.. irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(fainulkina @ 2012 01 24, 22:26)
jei pirktumėt kokybiškus, suprastumėt, kad numetus ant žemės jie nelūžta  bigsmile.gif 

kokybiški nelūžta, jeigu skirti MAŽIEMS vaikams. o va didesniems vaikams skirtas žaislas, pakliuvęs į mažiaus rankas, gali labai greit pabirt į šipulius. ir visai nepiktybiškai. o kad visi vaikams pirktų tik super kokybiškus žaislus, taip irgi nėra.
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2012 01 24, 18:31)

nesąmonės. buvo kaip danguj, taip ir ant žemės. tiesiog, jei mes tuo laiku buvom vaikai -- tos suaugusiųjų problemos (skyrybos, meilužiai, kriminalai) buvo 'da lampočki'  mirksiukas.gif
Patikėkit, žmonės ir Vakarų šalyse taip sako -- va, buvo karas, pokaris -- o tai buvo šeimos vertybės. nebuvo nei iškrypėlių, nei narkomanų  thumbup.gif

Na ne visai. Buvo partija, buvo gėda, buvo ir persekiojimas dėl visokių nepadorių dalykų, skyrybos ir meilužiai - gėda. Nesantuokiniai vaikai, nepilnametės nėščiosios - gėda. Tai labai gerai pamenu. Tai buvo, tas taip, bet tai buvo gėda, kažkas netekdavo pareigų, kažką mesdavo iš aukštesnių postų, visko buvo. Ir turiu gyvų pavyzdžių, kurie patyrė minėtus dalykus ir buvo jei ne pasmerkti, tai "padėti" į tolimesnį kampą, kad nebadytų akių ir nerodytų blogo pavyzdžio.
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2012 01 24, 22:59)
kokybiški nelūžta, jeigu skirti MAŽIEMS vaikams. o va didesniems vaikams skirtas žaislas, pakliuvęs į mažiaus rankas, gali labai greit pabirt į šipulius. ir visai nepiktybiškai. o kad visi vaikams pirktų tik super kokybiškus žaislus, taip irgi nėra.

Žinoma nėra, todėl jei mano vaikas sulaužytų svečiuose, kad ir nekokybišką žaisliuką, aš tikrai tikrai atpirkčiau jį, jei šeima nesutiktų paimti pinigais nuvežčiau kitą į jo vietą. Apie vertingesnius daiktus net nešneku, čia jau ir kalbos būti negali. Todėl gal man ir keista, kad jei aš prisiimu atsakomybę už savo vaiką ir jo destruktyvų elgesį, kodėl žmonės atėję į mano namus neturėtų elgtis adekvačiai g.gif Visa laimė, kad mano draugų tarpe šiuo klausimu nuomonės sutampa, tai problemų kaip ir nekyla. Vienok ir tie vaikai, nei laužo ką nei ką. Va, mano krikštadukra pusantrų metukų dar neturinti, atvažiavusi į svečius tikrai nepuola visko griauti, plėšyti draskyti. Kaip jūs minėjote, i mažesnės mergytės rankeles pauolę mano keturmečio žaisliukai nei lūžta nei ką.Gal, kad mamos ne tik plepasi, bet ir vaikus prisižiūrim, surandam jiems veiklos, bendrų ar atskirų dėl amžiaus skirtumo žaidimų.Šiaip manau čia dar figūruoja tai, kokios ribos vaikui nuo mažų dienų nubrėžiamos ir kokios aplamai taisyklės vyrauja tos šeimos namuose.
Atsakyti
QUOTE(fainulkina @ 2012 01 24, 21:26)
o jūs taip išsiauklėti savų nesugebėjot 

Tik aišku ne kiekvienam tai suprasti.. irnesakyk.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif Koks ziaurus praradimas!

Taip, sita supranta tik Lietuvos elitas. Man rodos, pasiklydai ir ne i to luomo foruma pataikei. 4u.gif

QUOTE(fainulkina @ 2012 01 24, 23:13)
kad jei aš prisiimu atsakomybę už savo vaiką ir jo destruktyvų elgesį,

Destruktyvu elgesi? blink.gif Oho, cia kazkas naujo. Gi jusiskis isaukletas iki kiekvienos lasteles. g.gif
Atsakyti
Normaliai fainulkina rašo, ko kimbat ir tampot virveles g.gif smile.gif Ar čia aš kažko nesuprantu, ko kimbat? biggrin.gif
Atsakyti