kokiu gudrybiu imates mokindami
Na maniškė jau trejų ir raideles ir skaičiukus pažinojo, o išmoko viską žaisdama
duodu kaladėlę ir pasakau kokia tai raidelė ar skaičiukas, dar knygutes vartėm su raidelėm, žurnaliukus skaitydavom, ypač "Mikę Pūkuotuką", ten visokių smagių užduotėlių yra
Žodžiu, reikia tik per daug neversti rimtai mokytis, o geriau tegu tai būna žaidimas. Dabar jai irgi yra 4,5 metukų, tai bandom pasakų pavadinimus perskaityti, aišku daugumą pavadinimų ji mintinai žino, bet bent jau raideles paeiliui išvardina, o po to atseit "sujungia" į žodį
Mes irgi išmokom žaisdami. Maždaug kai buvo 2,5, žinojo visas raides, o dabar jau skaičiuoja puikiai iki 11.
Pvz., kai "skaitydavo" knygutes, visada klausdavo "Kokia čia raidė?". O skaičiavom tai mes viską, ką galima buvo suskaičiuoti; pieštukus, knygutes, net kotletus (kai dariua) skaičuodavo.
Pvz., kai "skaitydavo" knygutes, visada klausdavo "Kokia čia raidė?". O skaičiavom tai mes viską, ką galima buvo suskaičiuoti; pieštukus, knygutes, net kotletus (kai dariua) skaičuodavo.
O aš neskubinu vaikų ir nemokau to, ko jie patys nepaprašo. Aišku, vaikai turi ir knygutes, ir kaladėles su raidėmis ir skaičiukais. Tad klausimai apie raides ir skaičius jiems kyla natūraliai ir palaipsniui vieną kitą išmoksta. Tačiau mūsų vyresnėlis darželyje sąmoningą raidžių mokymą visiškai ignoravo. Tiesa, jis buvo metais vyresnių vaikų grupėje ir raidžių rimtai mokytis pradėjo vos ketverių. Nesukau galvos, neskubinau ir laukiau. Šią vasarą (būdamas jau daugiau nei šešerių) pats paprašė "Mama, išmokyk skaityti". Užtrukome gal 1,5 valandos, kol vaikas ėmė jungti raides ir skiemenukus. Dabar Simonas tarp geriausiai skaitančių savo darželio grupėje, nors dar pavasarį pažino gal tik pusę raidžių.
QUOTE(Baltike @ 2007 10 10, 15:30)
O aš neskubinu vaikų ir nemokau to, ko jie patys nepaprašo. Aišku, vaikai turi ir knygutes, ir kaladėles su raidėmis ir skaičiukais. Tad klausimai apie raides ir skaičius jiems kyla natūraliai ir palaipsniui vieną kitą išmoksta. Tačiau mūsų vyresnėlis darželyje sąmoningą raidžių mokymą visiškai ignoravo. Tiesa, jis buvo metais vyresnių vaikų grupėje ir raidžių rimtai mokytis pradėjo vos ketverių. Nesukau galvos, neskubinau ir laukiau. Šią vasarą (būdamas jau daugiau nei šešerių) pats paprašė "Mama, išmokyk skaityti". Užtrukome gal 1,5 valandos, kol vaikas ėmė jungti raides ir skiemenukus. Dabar Simonas tarp geriausiai skaitančių savo darželio grupėje, nors dar pavasarį pažino gal tik pusę raidžių.
pritariu tavo minciai
kazkaip man mazai itiketina kad galima maza vaikiuka 2-2,5 metuku ismokinti raideles, ar jis tikrai suvokia kazka/?
mano berniukui jau 4,5 ir tik tik pradeda po biski tas noras atsirasti ir klausineja kokia cia raidele skaicius ir tt
tai as ir nespaudziu
turi knygeliu
kai atsiras pas pati begalinis noras - taad ir uzsiiminesiu - nu aisku jei mokykloje noras neatsiras tada versiu mokintis
na turimir knygeliu ir kaladeliu su skaiciais ir raidemis.
uzsispiria ir nemokinasi.gali zaisti viena (mam)iki pamelynavimo.jam visai neidomu.
einam i mokyklele anglijoj.tai isvis sunkus uzdavinys,nes reikia moket viska dviem kalbom
uzsispiria ir nemokinasi.gali zaisti viena (mam)iki pamelynavimo.jam visai neidomu.
einam i mokyklele anglijoj.tai isvis sunkus uzdavinys,nes reikia moket viska dviem kalbom
Neverciau didziojo mokintis, neverciu ir mazosios. Jie viska atranda patys ir labai del to dziaugesi. Didysis i mokykla pradejo eiti visai nemokedamas skaityti, o dabar klaseje labiausiai lankantis bilioteka ...
Mazoji pazista raides tiek, kiek jos susijusios su kieno nors vardu ir jai to uztenka. Raides nuo skaiciu skiria, skaiciuoja iki 30, o sudeda ir atima iki 10 be kaidu, nes PATI to nori 
Papildyta:
Matyt jam neatejo dar tam laikas
Papildyta:
QUOTE(butvydiene @ 2007 10 10, 15:46)
na turimir knygeliu ir kaladeliu su skaiciais ir raidemis.
Matyt jam neatejo dar tam laikas
QUOTE(mama_gulbe @ 2007 10 10, 14:37)
pritariu tavo minciai
kam versti jei vaikas nenori
kazkaip man mazai itiketina kad galima maza vaikiuka 2-2,5 metuku ismokinti raideles, ar jis tikrai suvokia kazka/?
mano berniukui jau 4,5 ir tik tik pradeda po biski tas noras atsirasti ir klausineja kokia cia raidele skaicius ir tt
tai as ir nespaudziu
turi knygeliu
kai atsiras pas pati begalinis noras - taad ir uzsiiminesiu - nu aisku jei mokykloje noras neatsiras tada versiu mokintis
tai as ir nespaudziu
turi knygeliu
Na kad suvokia viską, tai net neabejoju. Maniškė, kaip ir Morozko minėjo, jau 2-jų pradėjo domėtis raidelėmis, jai pačiai pasidarė įdomu, kad mama - tai M, tėtė - T, dėdė Rokas - R, teta Asta - A
Dabar jau rašo ir kitus žodžius, piešia mūsų portretus ir po jais parašo - mama, tėtė, katė...sudėtingesnius žodžius pasakau kaip rašyti, vardinu raideles paeiliui, o ji rašo
QUOTE(Odeta-@ @ 2007 10 11, 10:19)
Na kad suvokia viską, tai net neabejoju. Maniškė, kaip ir Morozko minėjo, jau 2-jų pradėjo domėtis raidelėmis, jai pačiai pasidarė įdomu, kad mama - tai M, tėtė - T, dėdė Rokas - R, teta Asta - A
paskui pati klausdavo kokia kieno raidė
turiu išsaugojusi, kur ji trejų metukų drebančia rankute yra užrašiusi MAMA per visą puslapį
na ir pasakykit, kad čia ji kažko nesuvokia...
Dabar jau rašo ir kitus žodžius, piešia mūsų portretus ir po jais parašo - mama, tėtė, katė...sudėtingesnius žodžius pasakau kaip rašyti, vardinu raideles paeiliui, o ji rašo
aišku, būna, kad S į kita pusę susisuka, arba L į kitą pusę žiūri, bet kol kas džiaugiuosi jos susidomėjimu
Manau, kad svarbu, kad vaikas susidomėtų, gal jam kokia mašinytė yra gražiausia, tai gal pabandykit užlipdyti ant jos lipduką su M raidele... o ant numylėto kiškio - K
Valgant bananą pasakykit, kad jo raidė B, bet yra ir daugiau žodžių prasidedančių ta raidele... bitė, batas, ir paklauskit kokius žodžius žino jūsų vaikiukas
pamatysit kaip apsidžiaugs, kad ir jis žino
Sėkmės 
geras patarimas.
na as to vaikelio taip nespausciau,bet mane mokykla spaudzia.ant savo nupiesto paveiksliuko turi pasirasyt savo varda
QUOTE(butvydiene @ 2007 10 11, 12:26)
geras patarimas.
isbandysim
na as to vaikelio taip nespausciau,bet mane mokykla spaudzia.ant savo nupiesto paveiksliuko turi pasirasyt savo varda
Na jei čia reikia Martynui užrašyti savo vardą, tai suprantama, kad vaikui sunku, gi ilgas vardas
O kad dar ne per anksti mokytis rodo, kad UK tokie vaikiukai raideles mokinami pažinti. Ar tik ne nuo 5-kerių UK į mokyklą pradedami leisti vaikiukai?
Labai labai linkiu Jums sėkmės
QUOTE(Odeta-@ @ 2007 10 11, 10:51)
Na jei čia reikia Martynui užrašyti savo vardą, tai suprantama, kad vaikui sunku, gi ilgas vardas
tai gal taip ir rašykit, pavyzdžiui M - mamos raidelė, A - kokios tetos raidelė (svarbu, kad vaikui tai būtų artimas žmogus, gal močiutė, arba šiaip dažnai girdimas žodis, gal "Ačiū"), R- rožė, T-tėtė ir t.t.
O kad dar ne per anksti mokytis rodo, kad UK tokie vaikiukai raideles mokinami pažinti. Ar tik ne nuo 5-kerių UK į mokyklą pradedami leisti vaikiukai?
parašyk kaip seksis, jei nepavyks turiu ir daugiau patarimų 
i mokykla uk nuo 4 metu.daug reikalauja,bet patys nemokina tokiu mazu
bandysim jau nuo siandien.
QUOTE(butvydiene @ 2007 10 11, 13:07)
i mokykla uk nuo 4 metu.daug reikalauja,bet patys nemokina tokiu mazu
tik neparodyk, kad pergyveni jog jam nesiseka