Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nenori mokintis namie

QUOTE(Odeta-@ @ 2007 10 11, 13:51)
O kad dar ne per anksti mokytis rodo, kad UK tokie vaikiukai raideles mokinami pažinti. Ar tik ne nuo 5-kerių UK į mokyklą pradedami leisti vaikiukai?

ne i mokykla, o i vadinamaja 'preschool' - tas pats kas musu parengiamosios grupes. galim pabandyt sudomint nupirkus grazia spalvingais virseliais knyga - as butent taip budama 5 metu ismokau skaityt - norejos dovana pasinaudot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Odeta-@ @ 2007 10 11, 11:12)
tik neparodyk, kad pergyveni jog jam nesiseka  cool.gif parodyk, kad neimi į galvą, gal mažajį bandyk sudominti, tada ir didžiajam gali ūpas atsirasti smile.gif

mazasis idemiai klausosi kai mokinu didyji ir jam iseina geriau. blink.gif
o didysis i asaras,kad jam taip neiseina.
Papildyta:
QUOTE(insi @ 2007 10 11, 11:18)
ne i mokykla, o i vadinamaja 'preschool' - tas pats kas musu parengiamosios grupes. galim pabandyt sudomint nupirkus grazia spalvingais virseliais knyga - as butent taip budama 5 metu ismokau skaityt - norejos dovana pasinaudot smile.gif

na ar ne didelis skirtuma.mokykla ar paruosiamoji.zinau,kad maniskis eina i vadinamaja 1 klase
as cia ne apie tai klausiu,o apie kaip reik sudominti,kad mokintusi namie
Atsakyti
QUOTE(butvydiene @ 2007 10 11, 13:26)
geras patarimas. thumbup.gif isbandysim thumbup.gif
na as to vaikelio taip nespausciau,bet mane mokykla spaudzia.ant savo nupiesto paveiksliuko turi pasirasyt savo varda blink.gif

Aš irgi tos nuomonės, kad kol vaikas pats noro nerodo, tol jam per anksti. O jei reikia tik savo vardą užrašyti, tai daugiau negu paprasta. Parodyk vaikui, kaip jo vardas rašosi ir pasiūlyk jį užsirašyti ant savo knygučių ar žaislų. Mes su vyresniuoju taip permanentiniu markeriu visus smėlio žaislus paženklinome, kad bendroje smėliadėžėje nesusimaišytų. Net neturėjau tikslo vaiką išmokyti rašyti, o jis kopijuodamas savo vardą išmoko jį užrašyti net raidžių nepažinodamas. Vidurinėlis dabar pakankamai sėkmingai užrašo IKI, MAXIMA ir POLICIJA (na, būna, kad kokią raidę praleidžia, apsuka ar sukeičia vietomis), mat mėgsta piešti mašinas, o joms prireikia šių užrašų. Bet jam tai yra tik piešimas, o ne rašymas. Ir raidžių nemanau, kad daugiau nei 2-3 pažįsta.
Atsakyti
Suprantu, kad sunkiai įmanoma, bet gal tau reikėtų tuomet didijį mokyti atskirai nuo to mažesniojo, įvarys rimtai vaikui kompleksą smile.gif Tu jam turėtum įdiegti daugiau pasitikėjimo savimi, mato, kad mokyklėlėj nesiseka, o čia dar ir namie tas pats... tegu parodo mažajam, kad ir jis moka smile.gif sudarykit abu sąmokslą, tegu tai būna jūsų paslaptis, kad mokotės raidelių wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Odeta-@ @ 2007 10 11, 11:46)
Suprantu, kad sunkiai įmanoma, bet gal tau reikėtų tuomet didijį mokyti atskirai nuo to mažesniojo, įvarys rimtai vaikui kompleksą smile.gif Tu jam turėtum įdiegti daugiau pasitikėjimo savimi, mato, kad mokyklėlėj nesiseka, o čia dar ir namie tas pats... tegu parodo mažajam, kad ir jis moka smile.gif sudarykit abu sąmokslą, tegu tai būna jūsų paslaptis, kad mokotės raidelių  wink.gif

na jau ta ir darom.vakare kai tevelis gryzta uzsiima su mazaisiai,kad mums su martynu niekas netrukdytu.
bet zino ka reikia daryti(turi pries akis pavyzdi kaip reik rasyt),bet neraso.padeda taska ir saukia,kad jau blogai.
net staliuka su kedutem nupirkom.galvojom gal uzsives su tuo rasymu,bet....... verysad.gif
mokykloj reikia issirinkt is kruvos vardu savo varda.tai sita padaro greit.reiskia zino kaip rasosi.nesuprantu as jo verysad.gif
Atsakyti
Nu man atrodo negerai, kad tu jį verti rašyti... jis pats turėtų norėti... Gal galėtumėt susitarti, kad pradžiai bent parašytų savo inicialus... paskui apipieškit juos visaip arba iš M raidės kalnus padarykit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Odeta-@ @ 2007 10 11, 12:17)
Nu man atrodo negerai, kad tu jį verti rašyti... jis pats turėtų norėti... Gal galėtumėt susitarti, kad pradžiai bent parašytų savo inicialus... paskui apipieškit juos visaip arba iš M raidės kalnus padarykit smile.gif

na ne apie vertima as rasiau.norejau pasakyt kad jam atrakcija kai begam nuo broliu pasislept. lotuliukas.gif
Atsakyti
bigsmile.gif drinks_cheers.gif sakyk, kad dėl to, kad slepiamės, turim ir kažką daugiau nuveikti, paskui parodysim broliams ir tėveliui, ką mes pasislėpę išmokom ar nupiešėm, bus jiems siurprizas, o tėtis po to turėtų būti baisiai nustebęs ir susižavėjęs, kad Martynukas išmoko parašyti raidę ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Odeta-@: 11 spalio 2007 - 14:29
QUOTE(Odeta-@ @ 2007 10 11, 12:25)
bigsmile.gif  drinks_cheers.gif sakyk, kad dėl to, kad slepiamės, turim ir kažką daugiau nuveikti, paskui parodysim broliams ir tėveliui, ką mes pasislėpę išmokom ar nupiešėm, bus jiems siurprizas, o tėtis po to turėtų būti baisiai nustebęs ir susižavėjęs, kad Martynukas išmoko parašyti raidę ...

na ir zaidziam lotuliukas.gif
mama tuo tarpu suvaikeja visai lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano vyresnėlė, būdama 2,5 m. pažinojo beveik visas raides, nes pati to norėjo, bet naudos iš to nedaug buvo, kadangi kokių 4m. dingo noras daugiau žinoti, ir į mokyklą, būdama 6 metų išėjo nemokėdama skaityti. Ir nebuvo jokios problemos dėl to. Puikiausiai išmoko to ir mokykloje. Todėl mažės neverčiu iki šiol, nors ji parengiamojoj grupėj, bet noras mokytis namuose užeina retai. Jei paprašo pamokint skaityt ar skaičiuot, mokinu, bet jei ne, neperšu. Tegul karpo, klijuoja, šoka, dainuoja. Tegul džiaugiasi savo laisve, kol gali veikti tai ką nori, o ne vien tai kas reikia thumbup.gif
O 4 m. vaikui tikrai naudingiau ne raides mokintis, o karpyti, puzlytes dėlioti, mozaikas, spalvinti knygeles ir pan.
Atsakyti
QUOTE(mama_gulbe @ 2007 10 10, 15:37)
pritariu tavo minciai drinks_cheers.gif kam versti jei vaikas nenori
kazkaip man mazai itiketina kad galima maza vaikiuka 2-2,5 metuku ismokinti raideles, ar jis tikrai suvokia kazka/?
mano berniukui jau 4,5 ir tik tik pradeda po biski tas noras atsirasti ir klausineja kokia cia raidele skaicius ir tt
tai as ir nespaudziu
turi knygeliu
kai atsiras pas pati begalinis noras - taad ir uzsiiminesiu - nu aisku jei mokykloje noras neatsiras tada versiu mokintis lotuliukas.gif

Mano dukryte irgi nuo 2,5 pazista ir raides, ir skaiciukus. Mes nevertem, tiesiog turejom toki zaidima, kur raideles ir skaiciukus pagal forma sudeda i savo vietas. Tai kazkaip labai greitai ismoko. Kai dedavo raideles, tai stengdavomes prie kiekvienos raideles sugalvoti zodi. Taip ir ismoko. Dabar jai beveik 4, bet skaityti dar nemokom, bet gal irgi reikes po truputeli mokinti. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano zuikis, kai buvo apie trijų metų mokėjo nemažai raidžių, o paskui sustojo. blush2.gif blush2.gif
Dabar jam jau keletas mėnesių virš penkių metų. biggrin.gif Šiemet ir mes pradėjom UK mokyklėlę, bet aš jo nespaudžiu kažką mokintis- net ir mokyklėlėj niekas nespaudžia- jei parašo pats- šaunu, jei ne- duoda kortelę su vardu ir jie tik "nurašo".
O namuose aš jam nupirkus knygelę, kurioje viskas, ką užrašai nusivalo, tai dabar žaidimas- "rašau-valau" lotuliukas.gif ir ten ne tik raidės ar skaičiai, o ir įvairiausi zigzagai, ratai, bangelės, kitokios formos, kurias raikia pradžioj apvedžiot, o po to jau pačiam nupiešt- juk ir mus taip mokindavo mirksiukas.gif Bet jokio spaudimo, vertimo ar kažko panašaus- manau norės, pats išmoks. Ir taip šiuolaikiniai vaikai vaikyste nespėja atsidžiaugt- spės dar prisimokint mirksiukas.gif
Atsakyti