O kam jį versti mokinti. Juk jis dar mažas. Jei nenori mokytis tegu nesimokina, kai eis į mokyklą tai ir išmoks. tegu džiaugiasi laisve, juk paskui kai pradės mokintis ir atsigriebs. O jei versi, tai vaikas paskui rodys ožiukus ir specialiai nesimokins. Tegu pasidžiaugia vaikyste, neskubink jo gyventi
Sveikos.
Mes irgi taip pat pradėjom pažinti raideles: M yra mamytės raidelė, T - tėvelio, D - tetos Dovilės. Tai trejų metų ji klaviatūroje pažinojo visas raides. Ir stop. Toliau nebejudėjome į priekį. O dabar ir vėl pasiima kokią knygelę ir skaitom: ji raides vardina, o aš visą žodį perskaitau, ji pakartoja tą žodį. Tai gal taip ir išmoksim skaityti.
Bus matyt ateityje.
Mes irgi taip pat pradėjom pažinti raideles: M yra mamytės raidelė, T - tėvelio, D - tetos Dovilės. Tai trejų metų ji klaviatūroje pažinojo visas raides. Ir stop. Toliau nebejudėjome į priekį. O dabar ir vėl pasiima kokią knygelę ir skaitom: ji raides vardina, o aš visą žodį perskaitau, ji pakartoja tą žodį. Tai gal taip ir išmoksim skaityti.
O imk ir "pamiršk" tą vardo rašymą, raides ir t.t. Man regis, kad pernelyg stipriai akcentuojamas dėmesys į tai. "Pamiršk" bent kelioms dienoms, leisk vaikui atsikvėpt, pasijust vėl tuo vaiku, kuris nelanko jokių mokyklėlių, neprivalo nieko rašyt ar daryt ir t.t. ir yra tiesiog tavo vaikas. Garantuotai - atsileidęs nuo įtampos jis tave nustebins
Neperlenkit lazdos su tais mokslais. Vaikas skaityt ir rašyt išmoks mokykloje, tada kai bus pasiruošęs priimti žinias. Iki mokyklos vaikas turi užsiiminėti aktyviais žaidimais, daug būti lauke. O iš tokių lavinamų veiklų - tai reiktų piešti ir karpyti, kitaip tariant lavinti riešą. Ir jokiu būdu ne skaityti ir rašyti būdamas 4,5
Taip, kad jai iš tiesų norit užsiminėti su vaiku, tai jokiu būdu ne skaityti jį mokinkit, o pieškit, lipdykit kartu.
Nepersistenkit
Nepersistenkit
QUOTE(Mylimukas @ 2007 10 16, 22:33)
Neperlenkit lazdos su tais mokslais. Vaikas skaityt ir rašyt išmoks mokykloje, tada kai bus pasiruošęs priimti žinias. Iki mokyklos vaikas turi užsiiminėti aktyviais žaidimais, daug būti lauke. O iš tokių lavinamų veiklų - tai reiktų piešti ir karpyti, kitaip tariant lavinti riešą. Ir jokiu būdu ne skaityti ir rašyti būdamas 4,5
Taip, kad jai iš tiesų norit užsiminėti su vaiku, tai jokiu būdu ne skaityti jį mokinkit, o pieškit, lipdykit kartu.
Nepersistenkit
Nepersistenkit
Man atrodo, niekas čia ir nesakė, kad mūsų vaikai nelipdo ar nepiešia, o tai kad rankytė yra lavinama ir rašant raideles, visokius rutuliukus, brūkšnelius nepagalvojai? Šiaip dabar vaikai yra labai gudrūs, na bent jau lyginant su vaikais prieš 20-30 metų, viskas tobulėja, jie daugiau dabar supranta negu mes kadais tokio amžiaus, todėl nematau nieko blogo, kad šiuolaikiniai vaikiukai jau 3-4 metukų pažįsta ir raideles, ir skaičiukus. Ir jeigu tik vaikas rodo norą mokytis, nemanau, kad būtų teisinga sakyti, žinai, eik tu dabar papiešk geriau... išmoksi mokykloje, kur mokytoja su 20 vaikų klasėje
QUOTE(butvydiene @ 2007 10 09, 22:46)
Jokių
QUOTE(butvydiene @ 2007 10 10, 15:46)
na turimir knygeliu ir kaladeliu su skaiciais ir raidemis.
uzsispiria ir nemokinasi.gali zaisti viena (mam)iki pamelynavimo.jam visai neidomu.
einam i mokyklele anglijoj.tai isvis sunkus uzdavinys,nes reikia moket viska dviem kalbom
uzsispiria ir nemokinasi.gali zaisti viena (mam)iki pamelynavimo.jam visai neidomu.
einam i mokyklele anglijoj.tai isvis sunkus uzdavinys,nes reikia moket viska dviem kalbom
O ar būtina tokio amžiaus vaikui mokėti raides ir skaičius? Ką jis veiks atėjęs į mokyklą ar paruošiamąją grupę? Kam vaiką versti mokytis? Jeigu jam neįdomu, leiskime vaikams pasidžiaugti vaikyste.
Mano draugės mergaitė labai viskuo domėjosi, ir 5 metų būdama jau pažinojo visas raides ir skaičius, mokėjo atimti ir sudėti paprastus skaičiukus. KAi ji atėjo į mokyklą, jai bent trys mėnesius buvo visiškai neįdomu, vaikas kankinosi eidamas į mokyklą, nes ten nieko naujo nesužinodavo, o išsedėti vaikui pusvalandį vietoje kai nieko įdomaus suaugusieji nepasakoja labai labai sunku.
Maniškė (5 metai) nuo mažens domisi skaičiais, dabar pradeda skaičiuoti virš 20, supranta ką reiškia "buvo penki obuoliai, trys suvalgėm, kiek liko?"ar pan. raides pažįsta tik kelias, savo vardą moka parašyti, bet an atrodo tas parašymas daugiau kaip piešinukas jai, nei ištikrųjų parašymas.
Manau, kad vaiką galima mokyti tik tiek, kiek jis pats nori, per prievartą nieko gero nepasieksi.
Jeigu vaikas "rodo norą mokytis" - valio, neleiskim smegenėlėm nieko neveikt, bet versti jį
QUOTE(Odeta-@ @ 2007 10 18, 09:21)
Ir jeigu tik vaikas rodo norą mokytis, nemanau, kad būtų teisinga sakyti, žinai, eik tu dabar papiešk geriau... išmoksi mokykloje, kur mokytoja su 20 vaikų klasėje 
Jeigu vaikas rodo norą sužinot raideles, tai žinoma nereikia jį siųst paišyt, bet gal jums reiktų pakelt akis į temos pavadinimą
Deja taip, skaityt išmokys mokytoja, kartu su visais kitais 20 nemokančių. Ir patikėkit manim, tai padarys daug lengviau, nei mama kasdien vaiką atitraukdama nuo judrių žaidimų ir versdama mokytis skaityt. O jums patarčiau pamastyt apie kitką: ateis jūsų mergaitė viską mokėdama ir kiti 19 (nu gerai 15
Vaikai ne be reikalo pradeda eiti į mokyklą nuo 6-7 metų (ne nuo 4,5), nes būtent tada jiems atsiranda poreikis intelektualių žinių.
Papildyta:
QUOTE(Auges @ 2007 10 18, 10:19)
Jeigu vaikas "rodo norą mokytis" - valio, neleiskim smegenėlėm nieko neveikt, bet versti jį 
Galiu papasakot iš savo patirties, kiek save atsimenu
penkių metų jau skaičiau neblogai ir vaikam į kiemą išsinešus knygą "Lietuviškos pasakos" tokią rudą, kuri buvo už mane vos ne didesnė
pasakas skaitydavau. Šešerių pradėjau eiti į pirmą klasę ir buvo žiauru- viską mokėjau, o kadangi kiti ne, tai mokytoja su jais užsiimdavo, o aš iš neturėjimo ką veikt prisigalvodavau visokių nesamonių, trukdydavau vaikam ir mokytojai. Užsidirbau blogiausio vaiko mokykloje etiketę, mamą kviesdavo vos ne kiekvieną dieną į mokyklą dėl mano elgesio- ji mane aišku už tai visaip bausdavo ir naudos 0.
Tai kodėl turėčiau savo vaiką verst
Viskam savas laikas, o visų knygų vistiek nespės per gyvenimą perskaityt, net ir metukų būdamas jei skaityt pradėtų. Vaikas turi būti vaiku, o ne profesorium
Tai kodėl turėčiau savo vaiką verst
Nu ir suvarėt čia mane
na aš pati jau 5 metų skaičiau, ir tiesą sakant mokykloj visai gerai jaučiausi, nežinau, gal mokytoja šauni pasitaikė... padėdavau kitiems klasės draugams mokytis
o savo patarimus tai mamytei, kuriai reikia išmokyti vaiką raidelių aš jau išsakiau. Labai linkiu jai sėkmės
QUOTE(Mylimukas @ 2007 10 18, 10:23)
Jeigu vaikas rodo norą sužinot raideles, tai žinoma nereikia jį siųst paišyt, bet gal jums reiktų pakelt akis į temos pavadinimą
Čia aiškiai parašyta, kad vaikas NENORI mokytis. Tai vat šitai mamytei aš ir rašiau.
Deja taip, skaityt išmokys mokytoja, kartu su visais kitais 20 nemokančių. Ir patikėkit manim, tai padarys daug lengviau, nei mama kasdien vaiką atitraukdama nuo judrių žaidimų ir versdama mokytis skaityt. O jums patarčiau pamastyt apie kitką: ateis jūsų mergaitė viską mokėdama ir kiti 19 (nu gerai 15
) - nemokėdami. Jūs įsivaizduojat kaip bus jūsų vaikui nuobodu klausytis kaip kiti "slebizavoja"
Vaikai ne be reikalo pradeda eiti į mokyklą nuo 6-7 metų (ne nuo 4,5), nes būtent tada jiems atsiranda poreikis intelektualių žinių.
Papildyta:

Papildyta:
gal tokio amžiaus vaikas ir gali išmokt skaityt ir rašyt, bet tikrai neprivalo. o raides pažint mokytis galima ir žaidžiant, klijuojant lipdukus, sprendžiant galvosūkius.
O aš esu už tai kad pradėdamas eiti į mokyklą, vaikas pažintų raides, kaišius , mokėtų iš raidžių sudėt žodį, Darželio parengiamoji grupė Neprivalo išmokyt vaiką nei raides nei skaičius, nei skaityt, nei skaičiuot. Tai yra TĖVŲ REIKALAS. Taip buvo pasakyta per susirinkimą. Mano sūnui 5metai, ir mes po truputį mokinamęs raides, skaičius. Kurias raides pažįsta(tikrai dar ne visas) ir po dvi ir po tris sudeda. Mokomės žaisdami(vieną dieną aš jį pamokinu, kitą-jis mane) Dabar daug įvairių pratybėlių pirkt yra, tai perkam ir darom. Dažnai tas pratybas nešasi į darželį , ten pas auklėtoją paklausia ar gerai padariau ir pareina laimingas, kai gauna pagyrimą.
QUOTE(norita @ 2007 10 18, 14:12)
O aš esu už tai kad pradėdamas eiti į mokyklą, vaikas pažintų raides, kaišius , mokėtų iš raidžių sudėt žodį, Darželio parengiamoji grupė Neprivalo išmokyt vaiką nei raides nei skaičius, nei skaityt, nei skaičiuot. Tai yra TĖVŲ REIKALAS. Taip buvo pasakyta per susirinkimą.
Turi šiemet "paruošiamuką" ir jau pirmomis savaitėmis darželį aplankiusios būsimosios pirmokėlių mokytojos akcentavo, kad dabartinis pirmokas NEPRIVALO mokėti nei skaityti, nei rašyti, nei skaičiuoti (ta prasme, matematinius veiksmus atlikti). Joms lengviau dirbti su tais, kurie moka, bet tėvai jokiu būdu neturėtų šešiamečio mokyti per prievartą. Lietuvoje buvo vėl grįžta prie privalomo mokymo nuo 7 metų pirmiausia todėl, kad dauguma šešiamečių dar nėra psichologiškai subrendę MOKYMUISI, neturi motyvacijos.
Bet čia jau beveik OT gaunasi...