Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės skaityti

Maniske pradejo pati klausineti kur kokia raidele virs 6m jai buvo, 6,5m pradejo skaityti
Atsakyti
Maniskei truputi virs 5 metuku,jau skaito thumbup.gif O skaityt pradejo pati,tiesiog ismokom raideles,veliau ismokom visus AI,UI,Oi,EI,tada pabande skiemenimis jungt raides,o jau kai pamate kad jai pavyko,pasieme knygele"Zuikis Puikis" ir ja visa man perskaite clap_1.gif
Atsakyti
Aš pati skaityti pradėjau penkerių..
Mano dukrai dabar 1 metukai ir 9 mėnesiai, taigi beveik dveji..
Pažįsta ir labai džiaugiasi radusi knygoje raideles A, O, I, R, D, P. Rodo tas raideles ir vitrinose, ir plakatuose..Niekas jos specialiai nemokina, ji tik pirštuku dažniausiai rodo ir turi pasakyti, o ji vis rodo ir rodo nesustodama..Sukaupiu kantrybę ir daug kartų jai tariu įvairias raideles..Ji labai mėgsta šį užsiėmimą, dievina bet kokias knygas..Galvoju, kad turbūt ir ji ankstokai ims skaityti, jei ir toliau taip domėsis.
Atsakyti
As pradejau skaityti vos sulaukusi penkeriu,o dukra-tik nuejusi i mokykla,t.y. beveik septyneriu.Raides pazinojo nuo penkeriu,bet nesiskaite jai kazkaip,gal tiesiog nebuvo atejes laikas g.gif . Dabar,be abejo,jau skaito puikiai.
Atsakyti
maniškei 6,5m., eina į nulinę klasę, ten jau ir išmoko skaityt.
Atsakyti
aš irgi labai stebėjausi , jog vaikui tik apie du metus, o jau beveik visas raideles atpažindavo blink.gif netgi W -dabalju sakydavo biggrin.gif jai tai buvo ,žinoma, tik žaidimas, spec. nemokinome.
išmoko skaityti 5 erių pati, aišku, paaiškinau kaip raideles jungti.
manau, kad vaikas turi pats norėti, per prievarta nereikia tų raidžių brukti, ateis laikas ir išmoks smartass.gif
Atsakyti
Mano dukra išmoko skaityti tik nuėjus į mokyklą t.y. maždaug 8 metų.
Atsakyti
mes irgi jau seniai raides pazistam nu bet niekaip neikerta kaip jas jungti....rasydamas nenaudoja balsiu...pvz atei pakiša raidziu rinkini ir turiu skaityti ka parase DŠR, as aisku nezinau kas cia per darinys ir gaunu pylos biggrin.gif kad nemoku perskaityti zodzio dešra...na bet rudeni bus 5 su puse manau jau pajudes reikalai per vasara i ta puse nes noras yra juodas skaityti. Tiesa, antradieni pralauzem atimties supratima niekaip nesuvokdavo, o nuo siol thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE (kadama @ 2004 05 21, 08:08)
Mano dukra išmoko skaityti tik nuėjus į mokyklą t.y. maždaug 8 metų.

Pas mus panašiai - rudenį eis į mokyklą (tuoj bus 7 metai), o normaliau jungti raides į žodį išmoko gal prieš keletą mėnesių. Dabar baisiai susidomėjo visokiom vaikiškom enciklopedijom, tai gal greitai patobulins savo įgūdžius rolleyes.gif
Atsakyti
maniskis labai anksti ismoko skaityti, 4 metu is leto jau perstaitydavo trumpesnius zodeliu, o 5 skaite normaliai, dabar jam 7.5 ir ka tik baige skaityti jau 4 Harrio Potterio toma (ar matet kokios storumo ta knyga blink.gif ) ir reikalauja nupirkti penkta.
Svarbiausia, kad mes niekada specialiai nemokinom skaityti - jo paties noras buvo labai didelis, reikalaudavo ivairiu uzduoteliu su raidem ir pats prisigalvodavo, jam tai buvo idomiau nei zaisti su masinom. Dar ir aukletojos darzelyje ji pamokindavo, ateidavom pasiimti - visi vaikai zaidzia, o maniskis su aukletoja raides spalvina unsure.gif Kaskaip per anksti mokslo norejo, gal cia del to kad as 6 menesy nescia su juo budama valstybinius egaminus univere laikiau, daug skaiciau, mokiausi, gal persidave g.gif
Atsakyti
QUOTE (Doma @ 2004 05 21, 10:44)
maniskis labai anksti ismoko skaityti, 4 metu is leto jau perstaitydavo trumpesnius zodeliu, o 5 skaite normaliai, dabar jam 7.5 ir ka tik baige skaityti jau 4 Harrio Potterio toma (ar matet kokios storumo ta knyga blink.gif ) ir reikalauja nupirkti penkta.
Svarbiausia, kad mes niekada specialiai nemokinom skaityti - jo paties noras buvo labai didelis,

Hris Poteris pas mus irgi einamiausia knyga. Galvojom, akys ant kaktos išlips, kai vaikas vieną dieną pareiškė, kad jis "mėgino skaityti Harį Poterį, bet jam dar nelabai gavosi". Mat iki tol apie savarankišką skaitymą net kalbos nebuvo. Dabar reiks stengtis to jo noro nenuslopinti smile.gif
Atsakyti
Maniskis pradejo raidelemis dometis nuo 1.5 metuku. Tai nupirkom jam Jakubeno "abecele". Per 3 -4 men ismoko beveik visas raideles. Kol kas š, į, ė ir kt net nemokinom... Vyras bande ir po kelias raideles delioti, pvz "ma-ma", "te-te". Tai is pacios pirmos raides bando speti biggrin.gif kas ten parasyta!
Atsakyti