
Jei domina sriubytės:
Reikės - nediduko virto burokėlio,gabaliuko šviežios morkytės,nedidukės bulvytės,buljono iš kubelio(jei naudojate),žiupsnelio druskytės,mažyčio svogūnuiko.
Gaminame:
Nedideliame puode užverdame lengvai pasūdyto vandens su smulkinta bulvyte.Kol vanduo dar neužvirė susitarkuojame burokėlį.morkytes,sismulkiname svogūniuką.Keptuvėje su aliejumi ar sviestuku kepiname visas daržoves(pirmiausia sudėti tik svogūniuką,jam kiek apkepus-likusias daržoves).Daržoves kepiname ant silpnai įkaitntos katvietės nuolatos maišant.Kai įsigeria riebaliukai-įpilame šlakelį vandens ir vėl maišant troškiname kol suminkštės.Tuomet pridedame arbat.šaukštelį miltukų,gerai išmaišome ir sudeme į verdantį vandenį.Gerai išmaišome,paskaniname buljonu.Verdame ne mažiau 20min.po to galima bulvytę sutrinti tiesiog puode grūstuve arba jau lėkšteje šakute.
