QUOTE(vaidutedd @ 2007 07 04, 14:27)
Labukas visoms pagaliau atradau laiko prisest dekoju tau 12345 uz ipatingai skanu apkepeli beje ir vyras prase tau padekot laaaabai abu skaniai valge na o kaip pabandysiu tavo kukuliukus kurie labai skaniai jau skamba tai manau ne tik dukriukas bet ir vyras nustebs is kur gi as jau cia tokia seimininke

pasidariau

beje cia tavo deka
o kas liecia pieneli karves tai as jau nuo 8men duodu ir nieko svarbiausia manau kad vaikas butu nealergiskas mes tai uzaugom ant pieno negi musu vaikai neuzaugs? O uz prieskonius tai as irgi UZ bent jau kol maitinau be jokiu paskaninimu tai pastebejau kad mano dukriukas is mano lekstes labiau valge taigi dabar viska skaninu ir atrodo kad mano bedos su maitinimu lyg ir baiges, kad neprisisnekeciau

.Vis delto kaip gerai ta suprmama tiek gali daug ko ismokti. beje gal kuri duodat vaikuciams mojonezo as galvoju duot su virtu kiausinuku kazi nieko blogo?
Labai dėkinga už pagyras.
Neskubėčiau duoti majonezo,nes kurį bepaimsi,jame tiek visko privaryta.Neseniai mažiausiai "vriedną" pati ieškojau.Tai ką manai?Paimu vieną,o ten į sudėtį įeina ir citrinų,ir actas,kai normaliai ir vieno kurio pakaktų.Paimu kitą-guaro guma,kietiklis ir dažikliai.Paimu bragų,koks tik yra-ten net įskaityti sunku tą talmudo raštą-mirga marga nuo visokių E.
Vaidutedd,siūlau tau alternetyvą mojonezui- į greitinę įdėk truputį prieskonių(buljono) ir mažumą alyvuogių arba graikinių riešutų aliejaus.Gerai išsuk mediniu šaukštu(jei nepatogu,tai paprastu).Labai skanu ir sveika!Grietinę siūlau rinktis tik riebią,ne mažiau 30%,nes liesa gali išskirti išrūgas kol viską išmaišysi.
Kita alternatyva-greita mišrainiukė.Vis tiek juk "nuogą" kiaušinuką neduosi.
1 porcijai reikės :
1 kietai virto kiašinio, 2 riekelių daktariškos dešros, šaukšto konservuotų žirnelių, pagrdintos,kaip siūliau grietinės. Kiaušinuką ir dešrą supjaustome kubeliais,pridedame žirnelių ir pašildome mokrobangėje.Tik trumpai,nes įkaitę kiaušiniai ima "šaudyti".Tuomet pagardiname grietine su priedais ir išmaišom.
Greita ir sveika! Skanaus!
Papildyta:
QUOTE(rmux @ 2007 07 06, 12:14)
Kelias dieas daviau pienuka is parduotuves. Gere tai labai skaniai, bet nezinau ar cia sutapimas ar ne mazylei uzkietejo viduriai

Tai kaip elgtis nebezinau
Sveika.Teoriškai vaikui gali būti laikina neigiama(viduriavimas,vidurių užkietėjimas,nevirškinimas)reakcija į naują maistą.Šiaip pats pienas savaime vidurių nekietina,o jam esant net rekomenduojama duoti pieniškos sriubytės.Kaip tik siūlyčiau neišsigąsti ir pabandyti duoti pieniškos sriubytės,receptuką buvau parašiusi kiek anksčiau,vaikai mielai tokią valgo.

Priedo reikėtų pavartoti gerųjų bakterijų,pvz. gefilus ar pan.Mažiems kramtomi,skanūs ir naudingi,be recepto.