Įkraunama...
Įkraunama...

Kokias kojines perkate Gore-Tex batams?

QUOTE(vija @ 2007 11 15, 19:59)
Aš irgi manau, kad su goretexiniais batais prie -20 šąls kojos. Šie batai tikrai nepritaikyti dideliems šalčiams. Tačiau tokiu oru mes patys minimaliai būnam lauke, o vaikai išvis vargiai nosį iškiša. Antra, Lietuvoj tokie šalčiai būna retai ir trumpai.
Aš pati nešioju goretexinius batus, kurie turi tik pamušalą. Stovint sniege tikrai kojom vėsoka net prie mažų šalčių, todėl vaikams visada maunu šiltas kojines, jei žinau, kad ilgai braidys po sniegą.

Didžiausias goretexo pliusas - nepralaidumas drėgmei, kai lyja, šlapias sniegas, nes natūrali oda vistiek per laiką įmirksta ir tada pradeda drėgti kojos.

As irgi apie tai sneku,nors vienu momentu man atrode ,kad tik mano vienos vaikui sala kojos.Tikrai,del tos membranos ar ko ten, silumos daugiau nera ,nes kailiukas tikrai nedidelis ir labiau jie man panasus i demisezoninius. Plius nepralaidumas slapumui,nes ten tokia kaip ir guma apsiuta.jie man panasus i botus ,kuriuose kojos visada dregnos.As del ko susiparinau,nes kaip minejau vaiko kojos buvo slaput slaputeles ir saltos.Mes buvom sekmadieni Vingio parke,pabraidem per sniega ,apciupinejom pastatytus senius,uztrukom ne daugiau nei 40 min,bet nuo pusiaukeles jinai pradejo prasytis ant ranku.O kai grizus pamaciau kojas,iskart supratau,kad jos tiesiog susalo.

Tai va ir nezinau ar as ko cia nesuprantu,ar tikrai dar vienu batu reiks.

Atsakyti
QUOTE(luxx @ 2007 11 15, 21:53)
As del ko susiparinau,nes kaip minejau vaiko kojos buvo slaput slaputeles ir saltos.Mes buvom sekmadieni Vingio parke,pabraidem per sniega ,apciupinejom pastatytus senius,uztrukom ne daugiau nei 40 min,bet nuo pusiaukeles jinai pradejo prasytis ant ranku.O kai grizus pamaciau kojas,iskart supratau,kad jos tiesiog susalo.

Nu vat keista, kad kojos šlapios, nes drėgmės iš išorės tie '-texai' kaip ir neturėtų praleisti. Bet leidžia kojai kvėpuoti, ko nebūtų su paprastais gumuniais botais.
Nu kad šaltos, tai gal ir pašąlo po sniegą braidydama, bet kodėl šlapios? g.gif
Atsakyti
QUOTE(luxx @ 2007 11 15, 21:53)
As irgi apie tai sneku,nors vienu momentu man atrode ,kad tik mano vienos vaikui sala kojos.Tikrai,del tos membranos ar ko ten, silumos daugiau nera ,nes kailiukas tikrai nedidelis ir labiau jie man panasus i demisezoninius. Plius nepralaidumas slapumui,nes ten tokia kaip ir guma apsiuta.jie man panasus i botus ,kuriuose kojos visada dregnos.As del ko susiparinau,nes kaip minejau vaiko kojos buvo slaput slaputeles ir saltos.Mes buvom sekmadieni Vingio parke,pabraidem per sniega ,apciupinejom pastatytus senius,uztrukom ne daugiau nei 40 min,bet nuo pusiaukeles jinai pradejo prasytis ant ranku.O kai grizus pamaciau kojas,iskart supratau,kad jos tiesiog susalo.

Nu dar tokių dalykų negirdėjau doh.gif O kokie batai? Ecco?
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2007 11 15, 19:59)
Aš irgi manau, kad su goretexiniais batais prie -20 šąls kojos. Šie batai tikrai nepritaikyti dideliems šalčiams. Tačiau tokiu oru mes patys minimaliai būnam lauke, o vaikai išvis vargiai nosį iškiša. Antra, Lietuvoj tokie šalčiai būna retai ir trumpai.
Aš pati nešioju goretexinius batus, kurie turi tik pamušalą. Stovint sniege tikrai kojom vėsoka net prie mažų šalčių, todėl vaikams visada maunu šiltas kojines, jei žinau, kad ilgai braidys po sniegą.

nu va nors vienas zmogus normaliai susnekejo thumbup.gif thumbup.gif
as jau paduka pakeiciau i vilnoni, o ir kojines dedu jau normalias -ne tik pedkelnes thumbup.gif thumbup.gif dabar super thumbup.gif bet kitamet tikrai ieskosiu normaliu batu ziemai -nebent dar pasikeis nuomone lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 16 lapkričio 2007 - 09:21
Kai pirkau baciukus su gore tex, apie ji mazai nusimaniau.. blush2.gif Kiek supratau, tai jis netinka saltam orui...Gaila. Dabar sals mano berniukas kojytes... verysad.gif
Atsakyti
Su goretex niekada neaunu vilnoniu kojiniu tik kokias storesnes frotines, bet gal tai priklauso nuo aiko. As pati salcmera tai man ir su vilnonem kojinem kojos sala, o sunus priesingai, jam amzinai karsta smile.gif kai gime parsiveziau i buta, kuriame buvo +15 silumos, mazum uzsigrudino g.gif
Atsakyti
Vat mes taip pat dar vis nesusikalbam su goretex batukais, pirkom ecco, tipo ziemos kolekcija, nors kailiukas ten labai menkas. nedeju vilniu kojniu - suslo net prie plius2 pabuvus lauke valanda laiko ... siandien uzdejau vilnones kojnytes ( nusispjoviau i visus draudimus ) nesusalo, pabuvo taip pat valanda, bet jau prie minus 2. Kojos buo normaliai siltos, bet ir nesukaitusios, o tai ka reikes daryti pri minus 10? Cia viena mama minejo padukus siltus. gal galima placiau ir ar nepakenks tom membranom?
Atsakyti
QUOTE(Indr @ 2008 11 18, 14:12)
Vat mes taip pat dar vis nesusikalbam su goretex batukais, pirkom ecco, tipo ziemos kolekcija, nors kailiukas ten labai menkas. nedeju vilniu kojniu - suslo net prie plius2 pabuvus lauke valanda laiko ... siandien uzdejau vilnones kojnytes ( nusispjoviau i visus draudimus ) nesusalo, pabuvo taip pat valanda, bet jau prie minus 2. Kojos buo normaliai siltos, bet ir nesukaitusios, o tai ka reikes daryti pri minus 10? Cia viena mama minejo padukus siltus. gal galima placiau ir ar nepakenks tom membranom?

Tai gal ziurint ka veikia, jeigu juda tai nesusals, o jei stoviniuoja tai susals ir su kailiais.
O kaip priziuret ecco batus, ar tinka paprastos priemones is maximos, ar reik kazkokiu super duper mandru?
Atsakyti
Isikišiu ir aš blush2.gif nes įsigijom būtent su gore-tex batukus, tai žinojau, kad vilnos natūralios negalima (parduotuvėj pardavėja tokiu veidu tai pareiškė doh.gif )

Nuomonių yra visokių, bet patys Gore-tex gamintojai, kaip tik mini vilną, tik aišku maišytą:

The right socks

To achieve optimal climate comfort it is really important to choose the best sock for the intended end use.
The function of the GORE-TEX® membrane is not affected by the socks worn with the shoe, however, wearing the correct sock can have a significantly positive impact on the perceived climate comfort.

Look for the right mix of materials:
100% cotton will absorb a lot of moisture and release it only very slowly. The moisture remains next to your feet and your feet start to feel cold. That is why a mix of high quality wool (e.g. Merino) and synthetic fibres (e.g. polyester, polyamide) is best.

Atsakyti
vilnones su poliesteriu
Atsakyti
MES SU FROTINEM PEDKELNEM,IR KOJITE PO LAUKO SILTA
Atsakyti
Labai geras straipsnis apie kojines i goretex 4u.gif

http://www.gunblog.lt/archives/1581
Atsakyti