Įkraunama...
Įkraunama...

Alytaus gimdykla

QUOTE(melynake28 @ 2008 10 04, 14:32)
O nezinote mamytes ar gydytoja Morkunaite priimineja gimdymus?

Taip, priiminėja, jei tuo metu dirba smile.gif
Atsakyti
Gal kas jau susidurete ar taip girdejote apie salygas naujoje Alytaus gimdykloje?
Pamokelese(dar senam pastate) sake, kad gydytojos nelabai isivaizduoja kaip ten reikes dirbt, nes 4 gimdyklos, o dirba jos tik po viena...Siaip gal ir patrauklesne pati aplinka, bet jei tuo pat metu bent dvi gimdyves(nes per metus virs 700 gimdyviu, tai aisku kad tikimybe buti nevienai - didoka...), tai is karto sokas ir moterim ir tai gydytojai, o gal jau jos dirba ne po viena?
:unsure:
Atsakyti
QUOTE(cadilac @ 2008 10 13, 12:47)
Gal kas jau susidurete ar taip girdejote apie salygas naujoje Alytaus gimdykloje?
Pamokelese(dar senam pastate) sake, kad gydytojos nelabai isivaizduoja kaip ten reikes dirbt, nes 4 gimdyklos, o dirba jos tik po viena...Siaip gal ir patrauklesne pati aplinka, bet jei tuo pat metu bent dvi gimdyves(nes per metus virs 700 gimdyviu, tai aisku kad tikimybe buti nevienai - didoka...), tai is karto sokas ir moterim ir tai gydytojai, o gal jau jos dirba ne po viena?
unsure.gif

na apie naujas nežinau nieko, senose gi irgi buvo 3 berods gimdyklos, o visada dirba po dvi akušeres, kai aš gimdžiau irgi sutapo, kad dviese gimdėm, tai viena akušerė buvo pas mane kita pas kitą gimdyvę, gydytoja vaikščiojo pas abi, tarp gimusių vaikelių skirtumas 5 min biggrin.gif viskas vyko sklandžiai...o čia jos pačios sakėsi, kad nežino kaip reiks dirbt? g.gif

ir dar..gydytoja būna visada viena, o akušerės dvi...viskas priklauso nuo akušerių, gydytojai tik prižiūri ir sprendžia extra atvejais
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo artita: 13 spalio 2008 - 11:51
laukiam laukiam atsiliepimu apie naujas gimdyklas mirksiukas.gif

Atsakyti
taip pacios gyd. sake, na kazkaip ten atskiri 4 korpusai...
Atsakyti
papsakosiu visa savo istorija apie alytaus keleta daktariu biggrin.gif kai pastojau nuejau pas Gaidauskiene apziurejo patvirtino jog 2 men kaip laukiuosi,prasiau padaryti pirminius tyrimus kraujo,slapimo ir pan gavau atsakyma-iki 3 men galimybe persileist ir tyrimai daug poliklinikai kainuoja todel jai nepersileisi tada darysim.Buvau sokiruota tokio saltakraujiskumo persiregistravau pas adomaitiene ir gerai priziurima isnesiojau sveika vaikeli,nors per ta pacia daktare vos kaunas isgelbejo mano mama,todel negaliu teigti jog ji gereusia poliklinikos daktare bet esu dekinga jai uz sunu.Gimdziau alytuje pas Tarutiene akusere gitana(pavardes nepamenu) ir esu labai patenkinta elgesi graziai pries gimdyma ir nugara tryne,juokavom,prakaita vale,NORS TEKO KANKINTIS 16 VAL.Akusere tai nuostabi o daktare tikrai labai gerai atliko savo darba mirksiukas.gif labai dekoju tom dviem moterim thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norkuniene: 16 spalio 2008 - 08:43
QUOTE(cadilac @ 2008 10 13, 11:47)

Sveikos būsimos mamytės,

Kadangi buvusių ir išbandžiusių dar nėra, tai šiek tiek aš papasakosiu. Pati nemačiau smile.gif girdėjau iš personalo ten dirbančio. Tikiuosi nesigaus "sugedęs telefonas" biggrin.gif
Taigi... Viskas gražu, švaru, jauku, šlita, pati naujausia, geriausia aparatūra... smile.gif Yra keletas minusiukų. Kaip dažnai būna pas mus, su personalu niekas nesitaria ir remontuoja, o po to paaiškėja, kad yra trūkumų.
Yra 8 palatos po gimdymo. Viena palata skirta 2 mamos ir jų kūdikiams. 2 palatos yra sujungtos bendru vonios kambariu (t.y. dušas, klozetas). Taigi visai gerai, 4 mamoms 1 dušas ir nereikia eiti per koridorių. Pats dušas blogas tuom, kad yra pritvirtintas viršuje ir nenusikabina (krano nėra). Taigi, jeigu būsite po cezario opercijos ir negalėsite šlapinti pjūvio vietos, bus keblu apsiprausti tik apačią (bidė nėra). Dar blogai, kad įmontuotos tik labai mažos kriauklytės - kūdikiui užpakaliuko neapiprausit (tiesiog jo neužkišit po kranu), o duše, kaip supratot, vanduo krenta tik iš viršaus (taigi, mamytės, pasirūpinkit drėgnomis servetėlėmis kūdikų užpakaliukams).
Yra 1 "pagerinta" smile.gif palata (su visais patogumais) mamytei, kuri nori nakvot su vyru kartu, pvz atvykę iš toliau ar šiaip (kaip suprantu už papildomą mokestį). Aš pvz norėčiau tokios palatos biggrin.gif
Dar personalas skundėsi, kad labai mažai šviesos jų kabinetuose (maži langeliai, o kaikur dar ir plėvele užklijuoti - lauko nesimato - nejauku). Taip pat tamsus ir koridorius, tik maži langeliai koridoriaus galuose. Gimdyvių palatose lygtais langai normalūs.
Apie pačią gimdyklą nieko negaliu pasakyti, trubūt viskas gerai rolleyes.gif aparatūra gera ir t.t.
Atsakyti
Sveikos, būsimos mamytės,
dar neatėjo laikas gimdyti, bet teko kaip tik savaitėlę pagulėt Alytaus ligoninėje ( kaip tik prieš 2 dienas grįžau į namus). Galiu papasakoti matytą vaizdą. Pirmiausia esu ne alytiškė ir pakliuvau savaitgalį tiesiai į ginekologijos ir akušerijos skyriaus priėmimą. Labai maloniai mus sutiko akušerės, gydytoja kruopščiai apžiūrėjo, viską labai aiškiai ir smulkiai paaiškino. Gulėjau antrame aukšte, ten pakliūva moterys dėl įvairių problemų iki gimdymo ir kurios ruošiasi greitu laiku gimdyti. Personalas šaunus, paslaugus, tiek lanko ir apžiūri budintys gydytojai, tiek gydantys. Visa aplinka graži, švari, jauki. Kiekviena palata turi savo dušą ir tualetą, dėl dušų, tai RebekaG viską gerai aprašė. Palatose šilta. Gimdyklos yra 1 aukšte, gydytoja maloniai nuvedė ir kartu su akušere apžiūrėjom. Jos yra 4, kiekviena gimdyvė būna atskirai ( nes prie 8 metus gimdžiau Vilniuje, antakalnio klinikose, tai ten vienoje gimdykloje po kelias būna ir tik pertvarą pastato, kuri ir atskiria vieną nuo kitos).gimdykloje labai šilta, jauku, stovi lova, kuri vėliau transformuojama į gimdymo, stalelis vaikiuko apžiūrai, mama kuo puikiausiai gali stebėti, nes jis prie pat, ten įvairios lempos, kurios palaiko vaikiukui šilumą, yra ir foteliai, kur gali tėtis sėdėdamas laikraščius skaityti ( dėl skaitymo juokauju). Kiekviena gimdykla turi atskirą tualetą ir dušo kabiną arba burbulinę vonią, kad gimdyvė galėtų atsipalaiduot ir pan.3 aukšte guli mamos su vaikiukais. To aukšto aprašymą pateikė RebekaG, tik neklausiau, kiek ten tų palatų yra, kuriose už atitinkamą mokestį gali likti ir nakvoti vyras kartu su mama ir leliuku. Aš pakliuvau pas gyd. Kunevičienę, man labai patiko jos priežiūra ir išsamūs paaiškinimai, nes , manau, mamoms reikia ne tik švelnumo, bet tikslios ir konkrečios informacijos. Kiek man ji pasakojo, tai gimdykloje dirba kvalifikuotas ir jaunas kolektyvas, o gimdymus priima tas gydytojas, kuris tą dieną budi. Taip, kad aš apsisprendžiau gimdyti Alytuje, o ne Vilniuje ( nes laiko liko nedaug ir vis abejojau, kur).O kaip jau bus skirta, taip bus. Tikiuosi, kad sėkmingai thumbup.gif
Atsakyti
o as galiu papasakoti kaip yra treciam aukste, nes pries pora savaiciu ten gulejau biggrin.gif

norejau anksciau parasyt, bet neisejo, nes sunukas visa mamos laika pasiima wub.gif .. tai va, apie gimdyklas nieko nepasakysiu, nes man dare cezario pjuvi, tai neturejau garbes pabuvoti pirmajam aukste blush2.gif lenkiu galva pries gydytoja R. Morkunaite, ACIU jai kad atvede musu stebukla i pasauli.. 4u.gif taip pat pries visa pogimdyvinio skyriaus personala, uz atsidavima savo darbui ir tikrai nuosirdu rupesti mumis.. 4u.gif esu labai patenkinta, kad niekur is alytaus neisvaziavau, nors budama nestuke.gif svarsciau gal geriau gimdyti kur nors kitur.. mane gasdino sedmenine mano kleckiaus pirmeiga.. bet atejus laikui, visa pagalba ir prieziura kuo puikiausiai gavau ir is alytau mediku.. rolleyes.gif

tai va palatoj gulejom dviese, abi vienadienes cezariukes ax.gif akuseres ir vaiku seseles (berods Jurate ir Laima, neisidemejau vardu, del to labai geda) pirmaji vakara po operacijos, mumis rupinosi kaip mamos.. kadangi turejom kateterius slpaimo puslese ir seip labai kraujavom, tai jos mus prause lovose, bet nuosirdziai ir su begaliniu atsidavimu savo darbui.. as taip turbut negaleciau.. o ir seip visas personalas per diena po milijona kartu ateidavo paziuret, patart, paaiskint, padet.. 4u.gif palatu ten yra gal 10, tiksliai nezinau doh.gif palatos dvivietes ir kiek zinau tik viena yra seimynine, atrodo 35 litai naktis vyrui kainuoja (nors cia gal ir maisau kazka) blush2.gif teisingai merginos jau minejo apie dusus, tai jie yra dviem palatom bendri.. zodziu palatoj wc, dusas, saldytuvas, leliui vystymo lenta, visur svaru, nauja, grazu.. smile.gif visom abejojanciom, siulau apsilankyt ir apsiziuret paciom, bet as tikrai nesigailiu kad mano vaikas i pasauli atejo tam paciam mieste kaip ir as 4u.gif
Atsakyti
Smagu, kad paskutiniai atsiliepimai tokie grazus clap_1.gif
Nekuklus klausimas, bet tiesiog idomu, ar kas susidurete, ar butina duoti kazkiek pinigeliu, kad prieziura butu tokia kaip aprasoma, ar gyd. dirba kaip priklauso nelaukdama kol "ides i kisene". Skamba ziauriai, bet buna gi visko, norisi pries vaziuojant zinot ko ten tiketis...
Dar vienas dalykas, gal kas cia besilankanciu patars... Noriu paklaust, ar kam paskutiniu metu nebuvo problemu del Streptokoko B. Kazkaip mano gyd. apie tokia gresme net neuzsimine, o as pasiskaiciau, kad gimdant jis maximaliai pavojingas kudikiui. Ar jie cia Alytuj imasi kokiu priemoniu?Man jau laiko skaityk neliko, nes reikalingas paselio auginimas, o tai uztrunka, taigi atsiduriau aklavietej, nes itariu sita gresme. Pas gyd tik kita sav(jau ir terminas ant nosies)tai nezinau nei kur kreiptis, tiesiog pikta kodel jis nepasake, kad is viso toks tyrimas yra, nes pas mane yra tam tikru simptomu atitinkanciu ta bjaurast...
Atsakyti
QUOTE(cadilac @ 2008 10 31, 19:54)
Nekuklus klausimas, bet tiesiog idomu, ar kas susidurete, ar butina duoti kazkiek pinigeliu, kad prieziura butu tokia kaip aprasoma, ar gyd. dirba kaip priklauso nelaukdama kol "ides i kisene". Skamba ziauriai, bet buna gi visko, norisi pries vaziuojant zinot ko ten tiketis...
Dar vienas dalykas, gal kas cia besilankanciu patars... Noriu paklaust, ar kam paskutiniu metu nebuvo problemu del Streptokoko B. Kazkaip mano gyd. apie tokia gresme net neuzsimine, o as pasiskaiciau, kad gimdant jis maximaliai pavojingas kudikiui. Ar jie cia Alytuj imasi kokiu priemoniu?Man jau laiko skaityk neliko, nes reikalingas paselio auginimas, o tai uztrunka, taigi atsiduriau aklavietej, nes itariu sita gresme. Pas gyd tik kita sav(jau ir terminas ant nosies)tai nezinau nei kur kreiptis, tiesiog pikta kodel jis  nepasake, kad is viso toks tyrimas yra, nes pas mane yra tam tikru simptomu atitinkanciu ta bjaurast...

Sveikute, butinai issitirk del streptokoko B, ji turi padaryti tave priziurinti gydytoja. Butinai reikalauk,kad padarytu. Atsakymas buna per 3 dienas. Sis tyrimas daromas 34,35,36 nestumo savaite. Tada pati turi nuvezti i higienos centra, jai tyrimas neigiamas mokesi apie 13 Lt. jai isaugs streptokokokas B- 50 Lt. Tada pries gimdyma turi butinai pasakyti, kad rado streptokoko B ir privalo pries gimdyma ir gimdymo metu leisti antibiotikus.
Atsakyti
QUOTE(cadilac @ 2008 10 31, 18:54)
Dar vienas dalykas, gal kas cia besilankanciu patars... Noriu paklaust, ar kam paskutiniu metu nebuvo problemu del Streptokoko B. Kazkaip mano gyd. apie tokia gresme net neuzsimine, o as pasiskaiciau, kad gimdant jis maximaliai pavojingas kudikiui. Ar jie cia Alytuj imasi kokiu priemoniu?Man jau laiko skaityk neliko, nes reikalingas paselio auginimas, o tai uztrunka, taigi atsiduriau aklavietej, nes itariu sita gresme. Pas gyd tik kita sav(jau ir terminas ant nosies)tai nezinau nei kur kreiptis, tiesiog pikta kodel jis  nepasake, kad is viso toks tyrimas yra, nes pas mane yra tam tikru simptomu atitinkanciu ta bjaurast...

mano atveju buvo tokia situacija kad veikla prasidejo netiketai,tiesiog extrinis variantas buvau, kadangi iki termino dar siek tiek buvo like,o ir seip i patologini buvau pakliuvus tik stebejimui, tai neturejau su savim pinigu ir niekam nieko nedaviau, nors buvo planuota kitaip, bet kadangi viskas vyko zaibisku greiciu tai nespejo man ju net atvezt, ir tikrai negaliu sakyt kad gavau "valdiska" prieziura smile.gif pjuvis grazus, jokiu komplikaciju nebuvo, vaikutis pagal apgr gavo 10/10 smile.gif aisku po visko atsidekojom, bet tikraja tozodzio prasme jautemes dekingi uz atlikta darba smile.gif
o pogimdyviniam, lygiai ta pati situacija.. nemanau kad sokoladas ar dezute saldainiu buvo verti to kaip musu seima buvo rupinamasi smile.gif todel ir esu tokios geros nuomones apie alytu mirksiukas.gif antra gimdysiu irgi tik alytuj.. bet po kokiu 4-5 metu biggrin.gif

o del streptokoko B, tai jis privalomas visom nestukem, todel nesuprantu kodel tavo gydytoja jo nedare g.gif gal dar per mazai savaiciu turi.. man ji eme 36-iu smile.gif ir neigiamas kainuoja 15.80lt smile.gif o teigiamas tai net nezinau, nebuvo aktualu.. seip manau gali ir pati nueit i higienos centra ir paprasyt kad paimtu ta paseli g.gif arba bent pasiklaust ar taip imanoma unsure.gif o seip Indrauja jau issamiai viska aprase smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo medita :): 31 spalio 2008 - 19:45