Įkraunama...
Įkraunama...

Kulinariniai anekdotai

QUOTE(Vicious Vici @ 2012 02 14, 10:38)
Virtas smile.gif Ir tvarkingai prieš tai nuluptas. Galėjau nors per pusę perpjauti, bet ne, gi įdėjau visą. Bet žinai, gal aš prasta fizikė ar šiaip kažkokių dėsnių nežinau, bet niekada gyvenime nepagalvočiau, kad negalima pašildyti kiaušinio doh.gif Nebent reikėjo ant poros sekundžių...
Jei kas nors papasakotų, tai nepatikėčiau, todėl ir įdėjau vaizdinę medžiagą, taip daugiau kas atsimins.

P.S. šiaip esu labai gera virtuvėje ir nelabai pamenu savo kažkokių bajerių, nes praktiškai viskas pavyksta, tik čia dabar bajeris iš pirmadienio. MB sakiau, kad dabar turim šią savaitę restoranuose valgyti, nes vėl kas nors nutiks, jei iš pirmadienio nutiko biggrin.gif

Kai pirKom pirmą mikrobangę, tai ir pardavėjas sakė ir instrukcijoj buvo parašyta, kad kiaušinių šildyti negalima, nes jie sprogsta. Manau, kad jums pasisekė, kad mikrobangė dar veikia.
Atsakyti
QUOTE(Taboo @ 2012 02 14, 11:16)
Kai pirKom pirmą mikrobangę, tai ir pardavėjas sakė ir instrukcijoj buvo parašyta, kad kiaušinių šildyti negalima, nes jie sprogsta. Manau, kad jums pasisekė, kad mikrobangė dar veikia.

O mum ją padovanojo smile.gif Aš anksčiau buvau priešiška ir pati niekada nebūčiau pirkusis iš viso, bet kai jau padovanojo, tai jau ir panaudoju kartais. Atrodo viskas aišku ir paprasta, tai ir neskaitėme instrukcijos, nors MB sako, kad jis žinojo apie kiaušus, tik visgi jis galvojo, kad aš įdėjau su lukštais.
Atsakyti
keliu tema, daug smagiu istoriju bigsmile.gif
Atsakyti
Sauni tema smile.gif

Nesu labai nevykus kulinare, daug kas puikiai pavyksta, bet nauji bandymai ne visad baigias skaniai. biggrin.gif
Kelios istorijos is mano kulinarinio repertuaro, nebuvo jos tokios juokingos, bet visgi.
Prasidejo duonos kepimo bumas. Tai nutariau i ji isiliet. Pirmas bandymas nebuvo toks sekmingas, kaip tikejaus ir tikejau. biggrin.gif
Taigi, susirandu recepta, berods tai buvo "suomiska duona" (nors nesu tikra), neatrode labai sunku, viskas aiskiai surasyta, na kagi, vyrui sakau: "kepsiu duona", tas pakraipo galva, sako: darbe pas mane bobos kepa, skanu. Sakau: "ir as iskepsiu". Procesas prasidejo, viska darau pagal recepta! Trecia, ketvirta, ar kazkelinta diena, jau nepamenu - viskas "uzminkyta", puode pupso, viena diena ziuriu kas valanda - kyla, nekyla, nu nekyla, ai, nu gal dar laiko reikia, kita diena - kyla, nekyla - nesuprantu.. unsure.gif Nu zodziu, vienaip ar kitaip - "terminas" kept doh.gif Juk recepto laikiaus! Matau, kad kazkaip ne kas man cia gavosi biggrin.gif nu bet reik kept, juk parasyta. Iskepiau - akmeni. doh.gif Papuose siuksliadeze bent jau. biggrin.gif
Kitas eksperimetas baigesi laimingai, bet jau procesas pareikalavo daug nervu. doh.gif
Tecio gimtadienis. Pasisoviau padaryt torta, o jei jau pazadu - tai sventa. Gamyba prasidejo nuo riccotos is kefyro - viskas puiku (jau ne karta bandyta), toliau visi kiti produktai - irgi kaip sviestu patepta. Iki zelatinos.. unsure.gif Lyg ne pirmas kartas su ja, bet.. Ismirkiau, istirpinau, reik pagaminta mase su zelatina sumaisyt, sliukstelejau ja visa i ta mase...... OJOJ! blink.gif blink.gif blink.gif Viskas i gabalus susoko. Kaaa darrytttt???? Ant virykles, kaitinu, dar kazkodel pasiciupau baltymam skirta rankini plakikli ir bandau "kazka" daryt su ta tirsta mase. unsure.gif Plaktuva sulanksciau, bet mase lyg pavirto i vientisa. Truputi nusiraminau, bet visgi kas zino, kas cia gavosi? Toliau viska darau kaip reikia. Sustingo. Tecio gimtadienis - pirma neragauju, baisu. Uzsimerkiu, kai pirmas gabaliukas ragaujamas.. Pasirodo - pavyko istaisyt padeti, tortas valgomas, neliko ne kasnio. biggrin.gif Bet brangiai kainavo - nervu, plius plakiklis. biggrin.gif
Dar, aisku, reiktu perkratyt atminti, tikrai rasciau perliuku, bet siai akimirkai tik sie atejo i galva.
Atsakyti
QUOTE(meškutė_Nida @ 2009 07 07, 11:10)
laugh.gif

Gaminau kažkada balandėlius. Likus 15 min. iki pabaigos, visad įdedu grietinės ir pomidorų padažo. Pasiėmiau stiklainį "Čipo" padažo (jis su svogūnais) ir plioptelėjau į puodą... Žiūriu, svogūnas labai jau nesmulkiai supjaustytas g.gif Ir išvis- padažas labai įtartinas. Paragauju- braškių uogienė doh.gif Tai jau graibiau graibiau aš tą "pomidorų padažą" iš balandėlių...

Moralas: išvirtas uogienes pilkite tik į stiklainius be etikečių cool.gif

lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
na papasakosiu ir as savo bajeriuka !

Buvom neseniai susipazine su MB 4u.gif su draugu sveciavosi pas mane namuose,o anksti ryta isskubejau i darba,juos palikau tinginiauti mano kambary,(gyvenam uk dar tada nuomavausi kambari )pries tai diena buvau pasidariusi saltibarsciu puoda,nes buvo gan karstas rugpjutis.Ryta darbe dirbu - skambina MB ir klausia zvengdamas :"Ar galiu atsipjauti saltibarsciu ?" galvojau tyciojasi is manes,sakau ok as nieko pries lotuliukas.gif pasirodo mano saldytuvas susikniso ar kazkas nusuko gal ratuka(nes mes nuomininkai dalindavomes lentynomis) tai saldytuvas visa mano maista uzsalde,saltibarsciai puode sustingo i viena mase,rauginta agurka is sloviko istraukus galejai zmogu uzmusti ir saugiai eit nakti i gatve !! doh.gif Tai mb su draugeliu kiso visa puoda i mikrobangine norejo uzstatyti ant defrosto kad atsileistu,puodas vos tilpo siaip ne taip sugrudo,beprociai ijunge mikrobangine kai pradejo saudyt puodas - dasuto moliugeliams kad metalinis puodas,tada issitrauke galais ne galais atsipjove po gabala saltibrasiu is puodo,susidejo i lekste ir pasisilde sulapino doh.gif blush2.gif Gryzusi is darbo dar galvojau kad jie prikolino,pasirodo dar jie mane kad as tokia spec gaspadine kad uzsisaldau saltibarscius tada atsilaidinu ir valgau doh.gif blink.gif
Atsakyti
pries praeitas Kaledas nusprendziau kad reik paciai kept kuciukus. pasidariau mieline tesla, pagal recepta lyg skystoka, pridejau miltu - susoko i gumulus. ismasciau kad reik pridet dar vandens, tada sublenderiuot, tada dar miltu. jau galvoju nieko nesigaus - bet kuo puikiausiai iskilo.

paskui minkau ir pjaustau tuos slizikus, bliudas su tesla uzdengtas, jau trecia bleka mazu graziu slizikiuku pridariau o teslos NEMAZEJA biggrin.gif kiek nuimu ji tiek vel iskyla. tada slizikus zymiai didesnius pradejau daryt kad greiciau tesla susinaudotu, o ji vis dar kyla blink.gif sliziku kaip ir uztenka, teslos dar ir bandelem liko. rezultate - pirmi slizikai vos ne kaip zirniai, viduriniai tokie kaip graikiniai riesutai, ir dar kumscio dydzio bandeliu prikepta lotuliukas.gif
Atsakyti
oi kiek prisijuokiau iš smagių istorijų, net noras gaminti užėjo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(skujiene @ 2012 12 17, 00:59)
pasirodo dar jie mane kad as tokia spec gaspadine kad uzsisaldau saltibarscius  tada atsilaidinu ir valgau  doh.gif  blink.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

labai smagios visos istorijos 4u.gif
Atsakyti
Norim dar!
Atsakyti