Įkraunama...
Įkraunama...

Kulinariniai anekdotai

Nu panos, kažkas nerealaus lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif šį vakarą esu vieną namie ir taip skaniai juokiausi, net ašaros ištryško, negaliu ir dabar sustoti thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Aš irgi mėgėja gaminti. Ką prisimenu iš savo patirties, galiu paminėti kaip jungtinių pajėgų keptą pyragą. Aš tokius iki šiol atsiprašau vadinu kakučių pyragais doh.gif Žodžiu, buvom panos 11tokės ar dvyliktokės, už lango žiemą -15 šalčio, o mes 4 merginos su vasarinėm suknelėm maišom tešlą trupininiam pyragui. Apsiskaičiavom kaip ir derėjo ir prikrovėm miltų kaip reikalas. Reikėjo paskui tą tešlą tarkuoti, kad tie trupinukai gautųsi. O tešla per kieta ir visiškai nesitarkuoja. Tai iki šiol akyse man vaizdelis pasilikęs, kaip mes pirštukais tuos trupinukus rutuliojom ir metėm į skardą kepimui. Dar nufotografavom tą procesą lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif paskui tuos trupinukus iškepusius su virtu kondensuotu pienu sumaišėm, tai kaip kokius nevirtus žirnius kramtėm ir juokėmės biggrin.gif kas keisčiausia rytojaus dieną tas keistasis netradicinis trupininis buvo super skonio thumbup.gif
Papildyta:
ir dar prisiminiau. Ana mano žinutė buvo iš mokyklinių laikų, tai šitas pasakojimas iš studentavimo laikų, tik dar gyvenau pas mamą. Subėgo pas mane grupiokės, skaniai pasigaminom makaronų su faršu, paskui valgėm gardžių importinių ledų su avietėm, žodžiu, be didesnių kuriozų. Vėliau persikėlėm į kitą kambarį ir į tą, kuriame valgėme, ilgai nėjom. Išlydėjau panas, grįžtu į tą valgomąjį ir galėjau nualpti nuo tvyrančio kambaryje kvapo ......... kvapas toks nerealus, toks nerealus, kad nesupratau, kuri iš mano grupiokių buvo pasikvepinusi tokiais kvepalais ir as jų neužiuodžiau tą visą vakarą blink.gif žodžiu, pradėjau nuo to kvapo kaifuodama tvarkytis, mąstydama, gal paskambinti mergoms paklausti apie tuos kvepalus, gal kuri žinos? ........ paskui ploviau indus ir supratau, kad čia tų importinių ledų aviečių kvapas, esencija kažkokia. Ryte su mergom paskaitose skaniai juokėmės, nei viena nebūtų teisingai atsakiusi į mano skambutį apie tuos kvepalus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(O'Hara @ 2008 07 11, 21:35)
Nu panos, kažkas nerealaus  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  šį vakarą esu vieną namie ir taip skaniai juokiausi, net ašaros ištryško, negaliu ir dabar sustoti  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif 

Aš irgi mėgėja gaminti. Ką prisimenu iš savo patirties, galiu paminėti kaip jungtinių pajėgų keptą pyragą. Aš tokius iki šiol atsiprašau vadinu kakučių pyragais  doh.gif  Žodžiu, buvom panos 11tokės ar dvyliktokės, už lango  žiemą -15 šalčio, o mes 4 merginos su vasarinėm suknelėm maišom tešlą trupininiam pyragui. Apsiskaičiavom kaip ir derėjo ir prikrovėm miltų kaip reikalas. Reikėjo paskui tą tešlą tarkuoti, kad tie trupinukai gautųsi. O tešla per kieta ir visiškai nesitarkuoja. Tai iki šiol akyse man vaizdelis pasilikęs, kaip mes pirštukais tuos trupinukus rutuliojom ir metėm į skardą kepimui. Dar nufotografavom tą procesą  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  paskui tuos trupinukus iškepusius su virtu kondensuotu pienu sumaišėm, tai kaip kokius nevirtus žirnius kramtėm ir juokėmės  biggrin.gif  kas keisčiausia rytojaus dieną tas keistasis netradicinis trupininis buvo  super skonio thumbup.gif
Papildyta:
ir dar prisiminiau. Ana mano žinutė buvo iš mokyklinių laikų, tai šitas pasakojimas iš studentavimo laikų, tik dar gyvenau pas mamą. Subėgo pas mane grupiokės, skaniai pasigaminom makaronų su faršu, paskui valgėm gardžių importinių ledų su avietėm, žodžiu, be didesnių kuriozų. Vėliau persikėlėm į kitą kambarį ir į tą, kuriame valgėme, ilgai nėjom. Išlydėjau panas, grįžtu į tą valgomąjį ir galėjau nualpti nuo tvyrančio kambaryje kvapo ......... kvapas toks nerealus, toks nerealus, kad nesupratau, kuri iš mano grupiokių buvo pasikvepinusi tokiais kvepalais ir as jų neužiuodžiau tą visą vakarą  blink.gif  žodžiu, pradėjau nuo to kvapo kaifuodama tvarkytis, mąstydama, gal paskambinti mergoms paklausti apie tuos kvepalus, gal kuri žinos?  ........ paskui ploviau indus ir supratau, kad čia tų importinių ledų aviečių kvapas, esencija kažkokia. Ryte su mergom paskaitose skaniai juokėmės, nei viena nebūtų teisingai atsakiusi į mano skambutį apie tuos kvepalus  lotuliukas.gif

thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Musu grupeje buvo vien merginos Dareme "cementovke", kad linksmiau butu pasikvietem elektronikus - vien vaikinu gr. Taigi kompanija nemaza. Nutareme privirti cipelinu. Pridareme ju devynios galybes. Vasarnamyje ant peciaus uzkaiteme didziuli sutintuva. Ir laisvos - laukiame kol visi susirinks, kol vanduo uzvirs. Po kurio tai laiko kilo triuksmas. Pasirodo kazkuri is musu sumete visus cipelinus i salta vandieni - kad greiciau butu. Kas taip padare - neprisipazino. Zinoma gavosi kose. Truputi apsipykome. Nutarem neikam nerodyti, ir nesakyti. Geda pries vaikinukus kad tokios seimininkes. Berods kiaulem susere. . Visai ne juokinga buvo - nes toki buri primaitint , reikejo galva pasukt. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaunasada: 24 liepos 2008 - 10:42
papasakosiu kaip vakar isiviriau kavos. Grizusi is miesto uzkaiciau arbatini, pasiruosiau kavos puodeli, uzpyliau, isitaisiau patogiai pries televizoriu, gurkstelejau ir net akys ant kaktos isprogo! kavos skonis buvo neapsakomas, net nudegino gerkle - kazkas rugstaus kartaus ir labai astraus. pamaniau, kad gal nuo pervargimo(turejau ne lengva dienele) sumaisiau cukru su druska, ar dar kuo nors. tad riebiai nusikeikiau, kava ispyliau, pasiruosiau nauja puodeli, pries tai paragavus ar tikrai dedu cukru ir vel istiesiau kojas prie teliko. kai gurkstelejau, pamaniau kad man turbut jau stogas vaziuoja - skonis buvo toks pat. daugiau kavos iki vakaro nebesidariau. paslaptis paaiskejo tada, kai namo grizo MB. pasirodo, jis is pat ryto nusprende arbatinuka isvalyti nuo kalkiu nuosedu ir pripyles ten citrinu rugsties pokeli uzvirino arbatini ir paliko, kad rugstis atliktu savo darba smile.gif
Atsakyti
....................
Atsakyti
Tai kurgi linksmosios istorijos bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos. papasakosiu as savo kulinarinius anekdotus biggrin.gif nezinau kiek kulinariniai bet...

Zodziu mano tetis moka labai neblogai gaminti. Tai viena karta grizes po medziokles, nakti, uzgeres sugalvojo pasidaryti valgyti. Atsidare saldytuva ir issieme kopusta. SUpjauste smulkiai sumete i keptuve ir kepa. MAtomai atrodo neskaniai. Atsidaro saldytuva issima farso kokia gera sauja, sudejo = kepa. KAzko truksta. PAeme bulves virtas diena, supjauste - kepa. Galu gale puiku patieka vainikuoja namines varskes gabalas, pomidoru padazas ir grietine.. Keisciausia kad jis pasizadino mus su broliu. Mama pasakoja - sedi abudu vaikai, miega ale valgo tas vegetariskas salotas kaip tetis pavadino ir nemirski. O mes su broliu ryte nieko neatsiminem.

Kita karta tevas sugalvojo issivirti ryziu kose. Atsidaro spintele, pasiima "ryzius" suberia i verdanti vandeni. Verda. Na pavire 15 min. Uzdenge ir laiko kad susoktu.. Ateinu i virtuve sakau ka cia pasidarei valgyt taip skaniai kokosais kvepia smile.gif Sako ryziu kose viriau. O pasirodo spintelej rado kokosu drozliu ir is ju issivire "Ryziu kose"

Na ir paskutinis taip pat su teciu susiijes smile.gif Zodziu eilini karta - sestadienis - medziokle - alus - maistas. biggrin.gif Grizta vakare, ka cia suvalgius. KAdangi nei varskes nei kopusto nera, pasidare sumustiniu. VIskas tvarkoj, uzsikaite vandeni, pasidarys kavos... smile.gif Isidejo kavos, uzsipyle vandens, cukraus isidejo.... O visi namai taip skaniai pakvimpa cinamonu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Mama sako - juk negerk, pilk lauk. O tevas nors ir zemaitis, betkaip tikras suvalkietis pareiskia- kaip dabar pilsi lauk, cukraus tai dejau biggrin.gif TAi viskas gerai, sake nei viduriu nepaleido nieko. Tik dar kokias tris paras tualetas kvepejo cinamonu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Skinte @ 2008 09 12, 00:42)
Tik dar kokias tris paras tualetas kvepejo cinamonu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

gera mintis bigsmile.gif nereikia net gaiviklio i WC pirkti biggrin.gif
Atsakyti
kam rusu kalba ne problema:

Кухни народов мира
Украинская: в качестве начинки для торта возьмите две свиных отбивных
и сальные шкварки.
Русская: приготовьте что угодно, лишь бы получилась закусь. Залейте
майонезом.
Грузинская: приготовьте что-нибудь, засыпьте кинзой, залейте кинзмараули,
добавьте сулугуни.
Французская: как-нибудь поджарьте мясо, залейте его соусом, с которым
вы напарились 3,5 часа, украсьте шалотом.
Итальянская: соберите все остатки еды из холодильника, разогрейте,
посыпьте моцареллой. Подавать на блине или с макаронами.
Китайская: соберите умерших мух и тараканов, нарвите травы во дворе,
обжарьте на быстром огне с горой специй и литром соевого соуса.
Японская: поймайте что-нибудь живое в море, немедленно разделайте на
куски, подайте к столу трепещущим и с васаби.
Мексиканская: добавьте перца. Все остальное можете не добавлять.
Ливанская: намазать кунжутным маслом, залить лимонным соком. Подать
к столу через 20 минут, чтобы не все поняли, что там было в начале.
Индийская: смешайте карри с перцем, перцем и перцем. Добавьте к карри.
Украсьте горошком.
Греческая: подайте к столу дешевые продукты, просто нарубленные кусками
и даже не смешанные. Гордо повторяйте: "Натур продукт!"
Atsakyti
tai jai kam ne problema blush2.gif tai gal galima vertimą gaut (nes labai smalsu (o čia jau ne problema biggrin.gif )) blush2.gif nes man tai l.didelė problema 4u.gif
Atsakyti
Pasaulio tautų virtuvė:
Ukrainiečių:Torto įdarui paimkite du kiaulienos muštinius ir lašinių odeles.
Rusų:pagaminkite bet ką,svarbu kad gautųsi užkanda,ir užpilkite majonezu.
Gruzinų:pagaminkite ką nors,pabarstykite kapota kinza,užpilkite kinzmarauli,pridėkite suluguni
Prancūzų:kaip nors pakepkite mėsą,užpilkite padažą,prie kurio vargote 3,5 valandos,papuoškite šalaviju
Italų:surinkite visus likučius iš šaldytuvo,pašildykite.Užbarstykite mocarelos,Patiekti ant blyno arba su makaronais.
Kinų:surinkite padvėsusius tarakonus ir muses.Paraukite kieme žolės ir viską pakepinkite ant didelės ugnies su kalnu prieskonių ir litru sojos padažo
Japonų:pagaukite ką nors jūroje,kuo greičiau sukapokite į gabalus .Patiekite virpančią su vasabi
Meksikiečių:pridėkite pipirų.Nieko daugiau galite nedėti.

Libano: patepti sėmenų aliejumi,užpilti citrinos sultimis.Patiekti po 20 min,kad ne visi suprastų kas tai buvo iš pradžių
Indų:Sumaišykite karį su pipirais ,pipirais ir pipirais.Pridėkite prie kario.puošti žirneliais.
Graikų:patiekite pigius ,grubiai sukapotus ,nemaišytus produktus.Išdidžiai kartokite"natūralus produktas".

Dėl gruziniškų prieskonių vertimo nesu įsitikinusi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Eeyore_ @ 2008 04 09, 19:30)
Pamenu kai buvau pradinukė gal truputį vyresnė, tai kepdavom su sese visokius pyragus, sausainius smile.gif  nu ir vieną kartą sumąstėm iškept tokį biskvitinį vyniotinį, pagal kažkokį receptą, kažkaip labai nustebom nes reikėjo 8(atrodo) kiaušinių, nu bet sudėjom  tada pastebėjom kad turim mažokai miltų, ale sakom užteks lotuliukas.gif  gavosi omletas, tačiau ir tas mūsų nesustabdė, dar tą šedevrą uogienę pertepėmgavosi omletas su uogiene lotuliukas.gif  ilgai vyko ginčas kuri neš jį į konteinerį ir kaip mamai paaiškinsim kur dingo šitiek kiaušinių

paskaiciau ir atsiminiau biggrin.gif
Budavo mano vaikystes laikais toks laikrastis "Lietuvos pionierius", na o ten skyrelis "mociutes virtuves paslaptys" ir laiks nuo laiko visokie pyragu receptai rolleyes.gif rolleyes.gif
zodziu, laikrastis yra, receptas yra, o mes su mama pasiruoshe kibti i tas virtuves paslaptis. Kepsim pyraga thumbup.gif tiksliai visu ingridientu neatsimenu schmoll.gif , bet faktas kad reikejo pokelio sviesto,12 kiaushiniu, ir kazkiek miltu g.gif tesla gavosi baisiai skysta, o dar obuoliu reikejo blink.gif
na "mociute" neabejotinai virtuves paslaptis zino geriau- susikaupiam ir kisham i orkaite thumbup.gif kepam bigsmile.gif istraukiam verysad.gif
kepti kiausiniai paplauke sviestu su obuoliais blink.gif vienbalsiai ismetem shedevra lauk unsure.gif
Po savaites naujas laikrastis su "mociutes virtuves paslaptimis"; vel receptukas. o po to lyg tarp kitko: 'atsiprashome uz spausdinimo klaida- praeitos savaites recepte - 2 kiaushiniai' doh.gif blink.gif :

tai va cia va vaikystej buvo rolleyes.gif

o kaip siemet viriau cukiniju uogiene gal geriau nepasakot blush2.gif
Atsakyti