Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

QUOTE(Neringiux @ 2008 03 27, 19:37)
Bet zinok iki metu vaiko negalima ilgai laikyti ant saules ax.gif Mano dukrytei nuo saules atsirado keletas apgamu.

sveikutes 4u.gif
isijungsiu ir as i jusu pokalbi ax.gif mano keturmetis taip pat alergiskas jau nuo mazu dienu - is pradziu nuo mazos demeles ant skruosto, veliau baisiausi berimai prasidejo nuo 1 metuku, kai pradejo gert pikovit multivitaminus sirupo pavidalu doh.gif tai kai pradejo ir po siai dienai beria. aciu dievui, kad kol kas tik viena rankyte ir kartais ant veidelio paumejimas buna - niekas nepadeda. ir labai sergantis yra - tai kad nebetepu jokiu hormoniniu tepaliuku, tik drekinansias priemones, taip pat iricar homeopatini tepaliuka - siek tiek padeda, bet nedaug. dvieju metuku nustate jog siek tiek alergiskas kiausiniui, zuviai, kurios mes beveik tuo metu nevalgem g.gif ir kazkokiam grudui, praejus dviems metas dabar nustate jog maistui isvis nebealergiskas tik namu dulkiu erkutem - svarbiausia tai jog persikrauscius i nauja gyvenamaja vieta ir pakeitus net vaiko ciuzini, kambari nera jokiu kilimu nei uzuolaidu berimas nepraejo ir net nepalengvejo...tai tada kaip cia suprast g.gif pries tai gyvenom su kiliminem dangom, tai persikrauscius turejo bent jau pageret, bet nieko...as jau kazkaip ir nnebetikiu tais tyrimais schmoll.gif specialiai su vyru pasikeisdami kiekviena vakara plaudavom grindis, valydavom dulkes atstumdydami kiekviena vaiko kambari esancia spintele ir siaip namie visus kampus apvalydavom, nors ten kasdien valant beveik nebudavo dulkiu, patalus skalbiau ant aukstos 90 laipsniu tempos, nes turiu nupirkus tokius, bet jokio pagerejimo doh.gif galvojau, kad darzelis kaltas, bet jau kaip 3 savaites vaikas namie, bet ir jokio pagerejimo...tai vat, juk vaiko stikliniame gaubte neuzkonservuosi blink.gif pazistu kitu vaiku, kurie alergiski dulkiu erkutems, tai jiems pakeitus patalus ir isemus kilimus ir t.t. praeina, bet maniskiui nei trupucio...
o del vasaros ir saules, tai mums kaip buna iksbertas, taip buna, nesvarbu, kad ir juroj pamirksta ir degintis siek tiek leidziu...gyvenam pajuryje, tai prie juros papoilsiauti daznai per vasara nuzaviuojam, bet kad jokiu rezultatu...manau, kad cia laimes dalykas ir nuo vaiko priklauso unsure.gif
Atsakyti
sveikutes mamytes, padekit man susigaudyti ar mano vaikui AD unsure.gif pries menesi mano mergaitei ant lyties organu tarsi paraudo po to paraudimas virto i deme su mazais spuogiukais, galvojau gal issuto po savaites staigiai apejo visas uzpakaliukas ir pilvo apacia tokiais raudonais plotais, daktare sake pienlige, israse tepala tepem savaite, gal biski pagerejo o po to dar labiau, kojytes pasidare kaip zasies oda, vietomis tokios kuno spalvos pleiskanojancios demeles, kurios su laiku virto raudonomis ir ant plastakos atsirado raudona smulkiais spuogeliais demyte ir per sulenkima, o gydytoja rase vis kitus tepalus neminedama tiksliai kas per diagnoze, tik vakar kai pamate kad ant koju nera balto ploto israse siuntima pas alergologe, o as paskaicius sia temele dar pas homeopata uzsirasiau. paaiskinkite ar tai AD? nepastebiu kad jai niezetu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(uogyte3 @ 2008 03 26, 22:57)
Gal galit papasakoti apie alergenu paletes tyrima, kai krauja ima is venos. Alergologiniame jis kainuoja 150 lt, bet vat nepasidomejau, kokio dydzio ten ta palete. Klausiau Grybo gt., tai pas juos 20 produktu ta palete kainuoja 190 Lt.
Tai noriu issiaiskinti ar cia toks pat tyrimas ar ne?
O as ne be reikalo bijojau vaiko papildomo primaitinimo  verysad.gif
Kol valge tik MB tai berimas buvo tik ant veido ir kelios demes, kurios ir tai laikas nuo laiko pranykdavo, o dabar tai visai ne kas.

Mum darė nemokamai antakalnio alergologiniam (ligoninėje) mišrią paletę - 36 alergenam.

Pradėjus primaitint ir mum buvo pablogėję. Plius minus pakoregavus maistą, geriant Zyrteką buvo pagerėję.
Atsakyti
Mamos, o kaip jus ta zyrteka vaikams girdot? nu ten toooookia karybe, mano pana turbut visa ji isspjauna... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ingule @ 2008 03 28, 00:05)
sveikutes mamytes, padekit man susigaudyti ar mano vaikui AD unsure.gif pries menesi mano mergaitei ant lyties organu tarsi paraudo po to paraudimas virto i deme su mazais spuogiukais, galvojau gal issuto po savaites staigiai apejo visas uzpakaliukas ir pilvo apacia tokiais raudonais plotais, daktare sake pienlige, israse tepala tepem savaite, gal biski pagerejo o po to dar labiau, kojytes pasidare kaip zasies oda, vietomis tokios kuno spalvos pleiskanojancios demeles, kurios su laiku virto raudonomis ir ant plastakos atsirado raudona smulkiais spuogeliais demyte ir per sulenkima, o gydytoja rase vis kitus tepalus neminedama tiksliai kas per diagnoze, tik vakar kai pamate kad ant koju nera balto ploto israse siuntima pas alergologe, o as paskaicius sia temele dar pas homeopata uzsirasiau. paaiskinkite ar tai AD? nepastebiu kad jai niezetu unsure.gif

Panasu i atopini dermatita. Nebutinai turi niezteti, nes maniskei dar neniezti.
Kol kas mums labai padeda Bepanthenas, per kelias dienas sumazejo demeliu ir spuogiuku. Bet zinau kad vel gali atsirasti veliau verysad.gif Laukiam sauletos vasaros, gal trumpam isnyks tos visos demes ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kgintare @ 2008 03 28, 12:35)
Mamos, o kaip jus ta zyrteka vaikams girdot? nu ten toooookia karybe, mano pana turbut visa ji isspjauna...  verysad.gif

Maniske isgeria, jai patinka kartus vaistai biggrin.gif Bet tu gali nusipirkti Zyrteca tableciu pavidalu. Sutrinsi, sumaisysi su vandeniu ir isgers. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kgintare @ 2008 03 28, 13:35)
Mamos, o kaip jus ta zyrteka vaikams girdot? nu ten toooookia karybe, mano pana turbut visa ji isspjauna...  verysad.gif

maniskis irgi geria zyrteka. truputi susiraukia, bet nuryja:)
bet norint nusipirkt zyrteka, reikia turet butinai kompensuojamu vaistu pasa, nes ji valstybe kompensuoja beveik 100 %smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kriisvika @ 2008 03 27, 14:26)
ps. ar jums mamytes nekilo niekada mintis paaimti ir susitikti kada visoms su savo vaikuciais , kokiam vaiku zaidimo kambari. aisku visos esam is skirtingu miestu, bet gal iseitu 4u.gif  blush2.gif

o kokiam jus mieste?
siuo metu ir mes lietuvoje, tai galetume 'sudalyvauti' kaune arba kedainiuose bigsmile.gif

Del dantu augimo.. as manau, kad pablogejimas buna ne nuo paciu dantu ar tepalu (beje mes jokiu tepalu dantukams nenaudojam), o todel, kad tiek augant dantims, tiek susirgus kita kokia liga, susilpneja organizmo imunitetas ir atsparumas alergijai.. g.gif

Labai idomu, kad Lietuvoj siulo gerti Zyrtec.. Anglijoj niekas jo nuo AD nevartoja.. unsure.gif o kuo jis turetu padeti, gydytojai nesako?..

I saule, kiek zinau, reakcija individuali. Daug kam ji AD gydo, o kitiems net ir pablogina..

sonatute, - pritariu. as irgi kai isgirstu 'alerija dulkiu erkutem', imu galvoti, kad gydytojai taip sako is neturejimo, ka sakyti..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 28 kovo 2008 - 19:12
Mielai sudalyvautume susitikime Kaune thumbup.gif
Atsakyti
tai smagu thumbup.gif tai jau mes trys is kauno. na mamytes junkimes 4u.gif as kada pagalvojau savam ar mole yra vaiku kambariai, kuriuos galima uzsisakyti val ar dviems. jie uzdari. labai smagu butu paplepeti. o ir vaikuciams su kamuoliukais pazaisti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dautan @ 2008 03 28, 19:11)
Mielai sudalyvautume susitikime Kaune thumbup.gif

O mes Vilniuje biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringiux @ 2008 03 28, 20:55)
O mes Vilniuje biggrin.gif

mes irgi beveik is Kauno, tik mano mazius dar per mazas, kad zaistu su kamuoliukais:(
o kai gyd.israse Zyrtec'a, sake, kad jis kaip antibiotikas, turi "uzmusti" tas blogas bakterijas, kurios sukelia alergija ir AD. bet, kad jis padetu, tai nepasakyciau, nes matau, kad ant vienos kojytes mano maziuko ties sulenkimo per keliuka is kt.puses, raudona deme nedingsta niekaip:( isimylejo matyt ji mano maziuko keliuka:)
Atsakyti