Sapnavau, kad sapnavau

O sapne sapnavau, kad pamatau, jog iš manęs pavagia kažkiek pinigų. Sapnas sapne ryškus, su visomis detalėmis ir mano neigiama reakcija, t.y. jausmu į šį įvykį.
Ir sapne, prabudusi iš sapno sapne, aš pradedu su kažkuo samprotauti, kalbėtis, jog tai turi būti ryškus ateities sapnas. O man kažkas, žmogaus nematau, pradeda dėstyti, jog yra ne taip. Jog tai tėra man mestelėta antis, lyg pavyzdėlis, kad aš sugebėčiau atskirti tikrą pojūtį, emociją, nuo ne tikro pojūčio sapne, kuris gali nukreipti, kuria linkme mąstyti, kad atskirti ateities tikrą reikšmę. Esminė mintis, kodėl emocija/pojūtis yra ne tikras - paprasčiausių popierinių pinigų vagystė yra per smulkus dalykas žmogui, kad jis sukeltų tikrą, teisingą pojūtį, nukreipiantį į sapno reikšmės išsišifravimą. Antis man mestelėta tam, kad aš ne tik tai žinočiau, bet ir suvokčiau, pajausčiau, kad galėčiau atskirti tikrą pojūtį, nuo netikro.
Bet tai tik viena pamoka. Buvo dar ir antra, taip pat emociškai sudėtinga suvokimui, t.y.reikėjo ne šiaip galvoti, bet tokiu pat sudėtingu būdu suvokti, eliminuoti antį ir pan. Bet jos aš nebepajėgiau prisiminti.
Net tam, kad gerai prisiminčiau tą pimąją pamoką, turėjau gerai susikaupti į visų tų išvedžiojimų sapne logiką, pati tai permąstyti jau atsibudusi. Nes sapne tokią mąstymo eigą dėstė kažkas kitas, kurio aš nemačiau. Lyg pagalbininkas vedė mane teisinga mąstymo kryptimi, pataisydamas mane ten, kur, jo nuomone, aš klystu.
Jei būčiau nesikėlusi ir vėl užmigusi, nebūčiau galėjusi prisiminti tų sudėtingų išvedžiojimų. Nes tai ne žinojimo, o suvokimo lygmenyje. Ir sapne man tai buvo gana sudėtinga, aš turėjau skirti daug proto energijos, labai susikaupti, jaučiau nuo to lyg išsekimą.
Bet kokia stipri proto treniruotė!
Taigi, tai ryškiausias sapno "maistas pasąmonei" pavyzdys. Ir ši pirma pamoka, kurią aš galėjau atgaivinti atmintyje, man yra žymiai naudingesnė už tą antrą, kurios negalėjau atmintyje atgaivinti. Bet ji niekur nedingsta, pasąmonėje lieka. Tik aš apie ją nežinau, bet mano pasąmonė ją žino.
Teorija apie sapnus "maistas pasąmonei" yra identiška tam, ką aprašiau, bet patyriau realiai. Teoriją patyriau praktikoje.
Kažkiek čia yra ir mikso - elementų iš "praeities atspindys", kadangi mes čia apie tai kažkiek diskutavome. Apie pojūtį, kuris būtinas šalia vaizdo sapne.
Tačiau nėra jokio ryšio su tuo, kad tai būtų mano dienos minčių tęsinys. Aš vakar visą dieną sąmoningai buvau paskyrusi poilsiui, išties ilsėjausi, ir jokių sudėtingų minčių mano galvoje nebuvo. Viskas tik elementoriška, žemiška, malonu

Tik...detalė.... nuėjau miegoti su laisva, "tuščia" (

Taigi taigi.... aš mieliau jau būčiau kokias žalias pievas sapnavusi, gražias gėlytes...
O dabar yra pasekmė šio naujo domėjimosi.
Su "tuščia" galva vis gi gyventi yra paprasčiau