QUOTE(Vanduo @ 2012 12 24, 16:18)
Jeigu dažnai pildosi jūsų sapnai, tai reiškia jau esate visiškas linijinio proto tarnas. Gyvenate išankstinėmis linijinio proto projekcijomis, išankstiniais žinojimais.
Narsčiau išnarsčiau aš visą šį
Vanduo postą iki kaulelių - kuris iš esmės reiškė "
sumalė visas mano ankstesnes mintis į miltus".
Neatsiimu nė vieno savo narstymo elemento. Nė vieno.
Bet narsčiau ne todėl, kad būčiau sėdėjusi apsikabinusi tą postą nuo ryto iki vakaro - tik tam, kad paneigčiau tai, kas
sumalė mane į miltus.
Toli gražu. Tiesiog aš nesąmoningai įsidėmiu tai, kas prieštarauja mano mintims esamuoju momentu. Kadangi ten, kur gali besąlygiškai linkčioti, arba linkčioji, palieka tave
status quo būsenoje. Kokia buvai, tokia ir esi, tokia ir būsi. Lygiai tokia pat. Niekas nekinta. Tai dar vadinasi merdėjimo būsena
Bet...kodėl aš šią paryškintą vietą narstyti pradėjau vėliausiai?
Štai klausimas...
Nors esu rašiusi, jog
Vanduo užstrigęs ant linijinio proto neigiamų savybių, bet jis tik vienu sakiniu tai paneigė - jis vertina linijinio proto teigiamas savybes.
Bet tai tebuvo vienas sakinys. Ir begalė kitokio pobūdžio.
Ir dabar apie žmogaus proto imlumą kiekybei...
Atrodytų, aš jau seniai moku skaityti
tekstą/žodžius iš kito galo (tiksliau turiu įprotį man svarbesnius dalykus perskaityti iš abiejų pusių), dažnai girdžiu tarp eilučių, ilgame dalykiniame tekste išgirstu trumpą frazę ar sakinuką, pasakytą visai ne į temą, jį įsidėmiu be atskirų pastangų, vėliau jį prisimenu kaip viso ilgo teksto pagrindinę esmę, išgirstu kažkokį fragmentą iš bendro bereikšmio aplinkos fono(tarkim sakinį iš fone skambančios dainos)... bet kaip apsišoviau šį kartą...
Esmę pamačiau vėliausiai.
Ir labai džiaugiuosi šia nauja patirtimi.
Aš apie linijinį-nelinijinį protą perskaičiau/išgirdau tik iš
Vanduo. Niekur anksčiau nebuvau nei skaičiusi, nei girdėjusi apie tokį
daiktą. Nežinau, ar jis pats tai išmąstė ir pakrikštijo būtent tokiais vardais, ar buvo skaitęs/girdėjęs teorijos užuomazgas, o po to papildė savo mintimis, ar tiesiog įsigilino/perskaitė į jau kažkieno kažkur kažkada išdėstytą teoriją. Man tai neturi jokios reikšmės. Nesiruošiu nei ieškoti tokios informacijos, nei ieškoti papildinių, kad galėčiau jam paprieštarauti/pasiginčyti jo dėstomose mintyse.
Man pakanka to, kad jis sugeba mąstyti. Ir pakanka to, jog jo dėstomose mintyse aš randu praktinį pritaikymą gyvenime.
Lyg dovana iš dangaus nukrito
Riviera Maya parašytas žodis
realistė.
Priminė man mane

Priminė man, kas aš esu
Nėra man įdomu krimsti begalę storų knygų vien tam, kad galėčiau
teoriškai apie tai pilstyti ir pilstyti su kažkuo.
Man reikia grūdo bet kokioje teorijoje.
Jei jo nerandu - metu tą teorijos mažą ar didelį kiekį į savo istorijos sąšlavyną
O štai konkrečiai šiame pacituotame tekste, tame pačiame šimtą kartų girdėtame dviejų žodžių derinyje, kurį aš paryškinau, aš radau du visiškai naujus sau atradimus.
Vieną - visiškai naują.
Antrą - patvirtinimą savo išsakytos minties dar vasarą. Mintį aš išsakiau, iš pastebėjimų, bet jokio kitokio patvirtinimo tam neturėjau. Jokio, nei teorinio, nei man įmanomo išmąstyti linijiniu ar nelinijiniu protu.
... bet kaip apsišoviau šį kartą...
Kodėl...?
Atsakymą taip pat žinau.