Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos-paauglės

QUOTE(zuzu @ 2007 10 22, 14:54)
onushkis,

tau klausimas - ar leisti gimdyti? as pasakysiu, neisprotekim, merginos, tai gal leisim zudyti?  jei 13metu mergytei leidziamas lytinis gyvenimas, neugdoma, neaiskinama, kad tokiu metu reik mokytis ir zaisti ir buti vaiku, gauti daug tevu meiles ir demesio, tai kodel turim noreti tokias mergikes gramdyti ior "gydyti" nuo vaiko isciose. ka jos ismoks - kad galim greit tas abrazijas viens du viens du - ir taip iki 18niolikos toliau darinetis?
p.s. nelabai isiskaiciau i jusu visa diskusija, bet kazkuris postas man keistai nuskambejo - kazkas pareiske, kad nestumais 13meciu nesidziaugtu. nesuprantu . vaiku dziaugtis turi kiekvienas. vaikas isciose tai jau pasekme, pasekmiu pasekme. gyvybe, gyvenimas. tai ka? vat ar dziaugtis tuo faktu ir tom priezastimis, kurios vercia paauglikes santykiauti, -vat kur klausimas???

galbut suauge taip mergytes ir mokina : eik, miegok, va kruva preziku, tik ZIUREK TU MAN.... jei tokie dalykai, tai pauugliu nestumai - VISU MUSU PROBLEMA.  cool.gif

Taigi 13 metu vaikas ira visiskas vaikas! jam dar smelio dezej kapstytis reik. O ne lovoj glamdytis! Kaip ji gali isauginti vaika.? Parodykit man bent viena kuri pagimde, uzaugino. Su savo " viru" Apsurdas blink.gif Taigi 13 pagimdo ir po metu i vaiku namus atiduoda. Tai ka tas maziukas padare tokio kad jam visa gyvenima reik ten pragyventi..?Be manos tecio. Nesenai rode per zinias kaip ismete i siuksliu deze ka tik gimusi vaikiuka. Taigi siaubas tai ira. Kam gimdyti jei vaikui gyvenima sugriauni? 13 metu pas vaika juk jokio atsakingumo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo onushkis: 22 spalio 2007 - 15:18
QUOTE(kice @ 2007 10 22, 15:35)
Tikrai? Nera skirtumo tarp nescios 13 ir 23 metu moteriskes ir mergytes?
O teko matyti tokia jauna besilaukiancia mergyte? Ar teko bendrauti su 13 metu "mama" ? Gal cia jau nevietoj dziaugsmas nestumu?

Tik fiziologinis.O kalbant apie psichologinį brandumo skirtumą reiktų nagrineti kiekviena atveji atskirai.Kadangi esu bendravus su keturiolikmete mama ir su 22metu,kuri buvo netgi didesne vejavaike uz 14mete,tai ir dristu teigti,kad ne pagal metus,o pagal minciu branduma reikia spresti ar tai gera motina-ar ne.
Atsakyti
QUOTE(onushkis @ 2007 10 22, 16:10)
Taigi 13 metu vaikas ira visiskas vaikas! jam dar smelio dezej kapstytis reik. O ne lovoj glamdytis! Kaip ji gali isauginti vaika.? Parodykit man bent viena kuri pagimde, uzaugino. Su savo " viru" Apsurdas blink.gif

Žinai kitos ir 25 ar 30 augina vaikus be vyro, ir joms tai ne kliūtis. O tai tu siūlai kiekvienai valymą daryti? Paskui nuo tokių žmonių, kurie kai pamato nėščias jaunas mergaites per žinias parodo kad nebeatlaiko pcichologiškai smerkimo ir ką tik gimusius kūdikėlius palieka šiukšlių konteineriuose doh.gif Gal reikėtų savo mąstymą keisti ir padėti, o ne prie gėdos stulpo kalti
Atsakyti
QUOTE(*Širdelė* @ 2007 10 22, 15:14)
Žinai kitos ir 25 ar 30 augina vaikus be vyro, ir joms tai ne kliūtis. O tai tu siūlai kiekvienai valymą daryti? Paskui nuo tokių žmonių, kurie kai pamato nėščias jaunas mergaites per žinias parodo kad nebeatlaiko pcichologiškai smerkimo ir ką tik gimusius kūdikėlius palieka šiukšlių konteineriuose  doh.gif Gal reikėtų savo mąstymą keisti ir padėti, o ne prie gėdos stulpo kalti

Sirdele,

Tikrai nesiulau kievienai valyma daryti. smile.gif Siulau auginti, aukleti, ir mileti savo vaikus. Manau kad jei 13 pastojo tai tokioj ir aplinkoj augo. Viska jau tai pasako
Atsakyti
QUOTE(onushkis @ 2007 10 22, 16:22)
Sirdele,

Tikrai nesiulau kievienai valyma daryti.  smile.gif  Siulau auginti, aukleti, ir mileti savo vaikus. Manau kad jei 13 pastojo tai tokioj ir aplinkoj augo. Viska jau tai pasako

Aš pilnai su tavim sutinku, manau kad tiesiog ne toj vietoj klausimas iškeltas. Gal geriau reikėjo kaip apsaugoti kad tokio amžiaus nežaistų mamą ir tėtį.
Iš kitos pusės pažiūrėkim, ką veikia vaikų teisės, jei degraduojančioj šeimoj nesilanko ir nežiūri kaip auga vaikai. Kai taip atsitinka dažniausias jū pasiteisinimas būna kad neturėjo žinių apie tokią šeimą
Atsakyti
QUOTE(onushkis @ 2007 10 22, 17:22)
Sirdele,

Tikrai nesiulau kievienai valyma daryti.  smile.gif  Siulau auginti, aukleti, ir mileti savo vaikus. Manau kad jei 13 pastojo tai tokioj ir aplinkoj augo. Viska jau tai pasako

Buna ir "ne tokioj aplinkoj" isaugusiu biggrin.gif buna ir 'geroms seimoms" "gedos pridaro".
Gal reiktu pakalbet apie vaiku auklejima sunglasses2.gif
Atsakyti
Pastojau ash 19 blush2.gif ...nors man db 20,bet jokio skirtumo.......aisku kad netycia....suzinoje apie nestuma su dieduliu kankinomes gera savaite(nemiegodavom ir tt ir galvodavom ka daryt) g.gif ....pries tai visada masciau,kad jei pastosiu,tai darysiuos valyma...bet poto supratau kad negalesim su dieduliu su tokia kalte gyvent visa gyvenima...taio va db mes esam jau ipuseje 5 menesiuka ir is tikro lb dziaugiuosi nestuke.gif kad nepadariau didziausios gyvenimo klaidos....visiems buna silnpnumo akimirku blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kiskute @ 2007 10 22, 16:31)
Buna ir "ne tokioj aplinkoj" isaugusiu  biggrin.gif buna ir 'geroms seimoms" "gedos pridaro".
Gal reiktu pakalbet apie vaiku auklejima  sunglasses2.gif

Paskaityk ankstesnį komentarą nenoriu kartotis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jojoskia @ 2007 10 22, 17:34)
Pastojau ash 19 blush2.gif ...nors man db 20,bet jokio skirtumo.......aisku kad netycia....suzinoje apie nestuma su dieduliu kankinomes gera savaite(nemiegodavom ir tt ir galvodavom ka daryt) g.gif ....pries tai visada masciau,kad jei pastosiu,tai darysiuos valyma...bet poto supratau kad negalesim su dieduliu su tokia kalte gyvent visa gyvenima...taio va db mes esam jau ipuseje 5 menesiuka ir is tikro lb dziaugiuosi nestuke.gif  kad nepadariau didziausios gyvenimo klaidos....visiems buna silnpnumo akimirku blush2.gif

na kai tau 19 tai kalbos nėra, aišku tik auginti mažulius reikia ir džiaugtis 4u.gif bet niekada nesupratau ir nesuprasiu 12-mečių mamų. čia tik mano nuomonė, gal ją pakeisiu tada kai sutiksiu tikrai mylinčią ir besirūpinančią savo mažulėliu mamą, kuri pagimdė 12, 13, 14 metu.
Atsakyti
Perskaičiau visą temą, tai pritarsiu daugumai, man baisu kai vaikai gimdo vaikus. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(kycia @ 2007 10 20, 11:25)
gal daug ir buvo, bet mano nuomonė nepasikeitė: as stengiuosi nevertinti jauna-ne per jauna.... ne mes renkamės, kada vaikams ateiti, jie patys mus susiranda, tad manau TAI konkrečiai paauglei gyvenimas pakrypsta butent tada, kada reikia.
Juk kitos 13 metes nesisaugodamos neužkimba, o kitos iš pirmo karto  nestuke.gif . Vadinasi ne nuo mūsų priklauso smile.gif

Įdomi mintis g.gif
Gal ne visuomet mes galim rinktis, bet 12,13,14.... nu klausykit , skaityt apie tai baisu doh.gif Ir kaip tai ne nuo mūsų valios priklauso g.gif , tai ne gi ta 12 -metė ar 13 -metė ne pati savo noru į lovą atsigulė, negi ji nežino pasekmių ( aišku liūdna, bet pasitaiko ir tokių, kurios tiki pasakom,kad pirmą kartą jokiu būdu nepastosi, bet vienetai ), juk tam yra mokyklose lytinis švietimas, o kur tėvų auklėjimas, mamų ir dukrų poklabiai , nekalbu apie išprievartavimą , čia jau kita tema

Žinot, apskritai perskaičius, tokią temą, daugumos jūsų komnetarus, susidrė įspūdis, kad viskas pateisinama, viskas galima, tegul vaikai gimdo vaikus, vos ne džiaukimės - gimstamumas didėja , o kad tų mažų mergaičių dar organizmas fiziologiškai nesubrendęs, kažin ar psichologiškai jos pasiruošę žaislus išmainyt į vystyklus. Sakyčiau jei jau taip nutiko, tai nelaimė , o apie džiaugsmą kažin ar galima čia kalbėti, kažin ar ta mergaitė suvokia ,kas tas nėštumas, kažin ar supranta ,kad ji bus atsakinga už naują gyvybę ... Žinot iš tiesų baisu,kai vaikai gimdo vaikus, juk viskam savas metas

Vėl gi teisnigai kažkuri rašė, kad ir tarp pilnamečių pasitaiko neatsakingų motinų, bet iki 18 jos juk vaikai....ir vėl tai jau kitai temai diskusija

Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2007 10 22, 15:54)
onushkis,

tau klausimas - ar leisti gimdyti? as pasakysiu, neisprotekim, merginos, tai gal leisim zudyti?  jei 13metu mergytei leidziamas lytinis gyvenimas, neugdoma, neaiskinama, kad tokiu metu reik mokytis ir zaisti ir buti vaiku, gauti daug tevu meiles ir demesio, tai kodel turim noreti tokias mergikes gramdyti ior "gydyti" nuo vaiko isciose. ka jos ismoks - kad galim greit tas abrazijas viens du viens du - ir taip iki 18niolikos toliau darinetis?
p.s. nelabai isiskaiciau i jusu visa diskusija, bet kazkuris postas man keistai nuskambejo - kazkas pareiske, kad nestumais 13meciu nesidziaugtu. nesuprantu . vaiku dziaugtis turi kiekvienas. vaikas isciose tai jau pasekme, pasekmiu pasekme. gyvybe, gyvenimas. tai ka? vat ar dziaugtis tuo faktu ir tom priezastimis, kurios vercia paauglikes santykiauti, -vat kur klausimas???

galbut suauge taip mergytes ir mokina : eik, miegok, va kruva preziku, tik ZIUREK TU MAN.... jei tokie dalykai, tai pauugliu nestumai - VISU MUSU PROBLEMA.  cool.gif

sutinku su tavimi,
Apskritai, manau nera aiskus pats klausimas. Jei kalbame, ar GEROS yra 12-13 metu MOTINOS, tai atsakysiu, kad ne, nes jos nesubrendusios kaip asmenybes ir tt.t.t.t.t

bet jei kalbame- ka daryti, kai pazistama 12-13 pastoja, arba jau pagimdo, tai atsakysiu- nemesti i ja plytos, o PADETI. jokiu isvalymu ir abortu. Tai juokinga. Galeciau daug palyginimu pateikti, bet sakysit, cia ne i tema. is esmes man labai primena pasakyma- prisigere 12 mete stipriai, tai davai, kadangi per jauna, tai ispjaukim jai skrandi, juk ji per jauna...
Atsakyti