Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos-paauglės

QUOTE(kice @ 2007 10 21, 11:50)
kokia pas mus skyrybu statistika? Kiek seimu skiriasi ? Vien jau del tos priezasties neverta sedeti namie visa gyvenima vyro islaikomai.. Vienai kitai pasiseka, kad vyras skirdamasis nenuskriaudzia, bet dazniausiai net vaikus bando atimti, nes "tevo geresne materialine padetis"...  Tereikia aplinkui pasidairyti, kiek tokiu pavyzdziu.. Na jei jums 20-30, tai gal dar nera draugu tarpe, bet patikekit, po 10-15 metu - atsiras..
  gimdymas,kai tau 12 metu - cia toki dalyka galima pateisinti? Kaip suzalojama tokios "mamos" psichika? Nestumas, gimdymas,naujagimis - nera apie ka kalbeti.. Suaugusias moteris kartais depresijos istinka, o cia  - mergyte.. Abejoju, ar verta palaikyti.. Nes atsiranda du nuskriausti zmones- vaikelis, kurio mamai 12, ir mama, kuri ne visada supranta, kas cia atsitiko.. Pazistu ir as tokiu..
Gramatines klaidos ziauriai linksmina, kai savo asmenini gyvenima bando parodyti pavyzdziu, o raso "mamite", "givenimas", "ira"...  Na suprantu, kai per skubejima raides sumaiso (ka ir as kartais darau ), bet ne sitaip smile.gif)

as nekalbu, kad skatintume paaugles Lietuvos gimstamuma didinti ar panasiai schmoll.gif kalbu apie IVYKUSI FAKTA. Ok, pastojo mergaite. Ka toliau daryt? Tai gal ja su tuo vaiku nuzudyt- kam "psichiniu ligoniu" visuomenei? Kalbu apie situacija, kad mergaite pati gal bijo, ir kazka daryt reikia, ir tas kazkas- tikrai ne dirzas ar isvarymas is namu, o PAGALBA.

QUOTE(raminta1985 @ 2007 10 21, 15:23)
ar tau kas nors yra taip grasines, jei, tarkim, pabandei rukyti 12-kos ir "netycia pripratai"? jei tave del to smerktu, dar butu galima suprasti, rukalai- nuodai. Bet vaikas..... sitaip grasinti merginai, kad nesioja savyje gyvybe.... isvis, kur morale?

koks skirtumas, kokiom priemonem, kada ir su kuo- yra kaip yra, ir gyvybe reikia gerbti  unsure.gif

apie kokia moralę tu kalbi? tu suvoki, kad 12 metų dar absoliučiai vaikas.... kaip dar į galvą tokiom ateina į lovą gultis????  blink.gif
man ir grasinti nereikėjo žinojau savo ribas, o čia..... mane ne tai šokiruoja, kad pagimdė, bet kad tokių metų pasimylėjo...
o apie rūkymą tai visai prajuokinai, netyčia pripratai  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  dar ir taip būna????  blink.gif

gerai, jei zino ribas, as ir zinojau, bet kalba eina IR APIE TOKIAS, kurias isprievartavo, apgavo mylimas vaikinas ir t.t. gi visko buna. Tau 14, ir visas pasaulis sukasi apie viena vaikina, ir jis tau prizada, priskiedzia.,.,,o tu patiki,,ir visko nutinka. Ar ne toks musu jaunimas siais laikais? Labai panasus. O apie rukyma- jei nezinojai, tai ne vien "valios pastangos". Mano vyrui taip buvo, kai buvo paauglys- sukrestas tevu nelaimes ir ikalbintas draugu pora cigareciu uztrauke, ir mesti negalejo 7 metus. NORS NOREJO jau kita diena. Ne apie tai tema,bet principas- PADAREI, TAI IVYKO- kas toliau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kycia: 21 spalio 2007 - 14:58
Na Kycia ne visiem su Lietuviu kalba gerai kaip tau mirksiukas.gif O dirbti reikia. As negaleciau visa gyvenima sedeti ir nieko neveikti, " vaikus gimdyti" schmoll.gif O vyras tos tavo drauges dabar stovi gerai, o po menesio nezinai kas bus...o drauge ir liks su savo pasaukimu...... mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Pupa* @ 2007 10 21, 00:37)
Aš turiu kitokį pavyzdį. Pirmą vaiką pagimdė 18-kos, po metų antrą. Kol vaikai lankė darželį, baigė mokslus. Dabar 28-ių metų moteris, turi gerai apmokamą perspektyvų darbą, gyvena pasiturinčiai ir vargo nemato.

Kiekvienas esam savo gyvenimo kalvis  mirksiukas.gif

Pupa sutinku su tavim drinks_cheers.gif
Atsakyti
abortyas leidziamas, kei nestumas gresia mamos sveikatai. Ir fizinei ir psichinei. Yra tokiu momentu, kai kalbam apie 12-14 metu, apie isprievartavimus ir t.t. Cia pasauline praktika, ne mano nuomone.
Atsakyti
QUOTE(Marjorie @ 2007 10 17, 20:08)
Ką manote apie jaunu mamu neštuma? PVZ: 13, 14, 15, 16, 17, 18 ????? Man atrodo kad jo dar per jaunos gymdyti o jū ką manote?

Nelabai suprantu is vis kame klausimas, ka manom apie nestuma, na jei jis yra, tai reikia dziaugtis, nes i pasauly ateis naujas zmogutis, jei ne per jaunos pastoti neperjaunos ir gimdyti, jug pastojimas su gimdymu fiziologiskai susije dalykai, jei manot kad jos per jaunos gimdyti tai klausimas: ne per jaunos negimdyti??
Va kitas klausimas ka manom apie lytinius santykius 13,14,15 metu ax.gif arba ka manom apie tevu ar mokyklu menka lytini svietima kai paaugliam tiek metu, va cia jau galima diskutuot, o kai jau yra nestumas dziaugtis reik, o ne manyt, manyt jau per velu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Žanetyte @ 2007 10 21, 23:42)
Nelabai suprantu is vis kame klausimas, ka manom apie nestuma, na jei jis yra, tai reikia dziaugtis, nes i pasauly ateis naujas zmogutis, jei ne per jaunos pastoti neperjaunos ir gimdyti, jug pastojimas su gimdymu fiziologiskai susije dalykai, jei manot kad jos per jaunos gimdyti tai klausimas: ne per jaunos negimdyti??
Va kitas klausimas ka manom apie lytinius santykius 13,14,15 metu  ax.gif arba ka manom apie tevu ar mokyklu menka lytini svietima kai paaugliam tiek metu, va cia jau galima diskutuot, o kai jau yra nestumas dziaugtis reik, o ne manyt, manyt jau per velu  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2007 10 19, 15:12)
ir 18 - grynas vargas.. nei profesijos, nei studiju, nei pajamu.. Kiek teko matyti - arba seneliai augina anuka, o mama studijuoja, tik savaitgaliais su vaikeliu matosi, arba taip ir lieka - namu seiminike, ar koki juoda darbeli dirba uz mazus pinigelius..
  Studentu seimos dar kazkaip sukasi, bet irgi dazniausiai mama-tete islaiko vaikus ir anukus arba tenka vienam aukot mokslus del seimos.

visiškai nesutinku schmoll.gif Pastojau 18-kos, mano pipiriukas gimė, kai jau buvo 19-ka. ir man tai nesutrukdė nei pabaigt mokslus, beje dieniniam skyriuj ir gerais pažymiais, ketvirtame kurse vaikas nesutrukdė įsidarbinti pilnai dienai vienam didžiausių bankų LT, netrukdė jis mums ir keliauti. Čia viskas priklauso nuo pačių žmonių, jeigu bus noro, niekas tam nesutrukdys ir viską pasiekti įmanoma. Kitos mano metų ir darbų normalių neturi, ir mokslų nebaigusios, o aš ne tik kad visa tai turiu, bet plius dar ir nuostabią šeimą, kurioje laukiam dar vieno mažylio thumbup.gif

QUOTE(Pupa* @ 2007 10 21, 01:37)
Aš turiu kitokį pavyzdį. Pirmą vaiką pagimdė 18-kos, po metų antrą. Kol vaikai lankė darželį, baigė mokslus. Dabar 28-ių metų moteris, turi gerai apmokamą perspektyvų darbą, gyvena pasiturinčiai ir vargo nemato.

Kiekvienas esam savo gyvenimo kalvis  

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gilaja: 22 spalio 2007 - 07:16
QUOTE(Gilaja @ 2007 10 22, 09:10)
visiškai nesutinku  schmoll.gif Pastojau 18-kos, mano pipiriukas gimė, kai jau buvo 19-ka. ir man tai nesutrukdė nei pabaigt mokslus, beje dieniniam skyriuj ir gerais pažymiais, ketvirtame kurse vaikas nesutrukdė įsidarbinti pilnai dienai vienam didžiausių bankų LT, netrukdė jis mums ir keliauti. Čia viskas priklauso nuo pačių žmonių, jeigu bus noro, niekas tam nesutrukdys ir viską pasiekti įmanoma. Kitos mano metų ir darbų normalių neturi, ir mokslų nebaigusios, o aš ne tik kad visa tai turiu, bet plius dar ir nuostabią šeimą, kurioje laukiam dar vieno mažylio  thumbup.gif
drinks_cheers.gif  thumbup.gif

Nuoširdžiai sveikinu drinks_cheers.gif ,labai džiugu del Jūsų 4u.gif
...man,asmeniškai,atrodo,kad nagrinejamą klausimą "ka manote apie paaugliu nėštuma ?" čia reikia perfrazuoti i "smerkiate ar palaikote ?"

Atsakant į klausimą "ka manote apie paauglių nėštuma 13,14,15,16,17 ir 18 metų" galečiau pasakyt,kad ta patį manau apie nėstuma 19,20,21,22,23,24,25,26,27...32,33,34 na ir t.t metų.Yra labai įvairaus amžiaus motinų ir jų negalima skirstyti pagal metus-geros ar blogos.
[COLOR=red][/COLOR]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kiskute: 22 spalio 2007 - 07:48
QUOTE(kiskute @ 2007 10 22, 07:45)
Nuoširdžiai sveikinu drinks_cheers.gif ,labai džiugu del Jūsų  4u.gif
...man,asmeniškai,atrodo,kad nagrinejamą klausimą "ka manote apie paaugliu nėštuma ?" čia reikia perfrazuoti i "smerkiate ar palaikote ?"

Atsakant į klausimą "ka manote apie paauglių nėštuma 13,14,15,16,17 ir 18 metų" galečiau pasakyt,kad ta patį manau apie nėstuma 19,20,21,22,23,24,25,26,27...32,33,34 na ir t.t metų.Yra labai įvairaus amžiaus motinų ir jų negalima skirstyti pagal metus-geros ar blogos.
[COLOR=red][/COLOR]

Tikrai? Nera skirtumo tarp nescios 13 ir 23 metu moteriskes ir mergytes?
O teko matyti tokia jauna besilaukiancia mergyte? Ar teko bendrauti su 13 metu "mama" ? Gal cia jau nevietoj dziaugsmas nestumu?
Atsakyti
Na 17 -18 metų merginoms gimdyti, tai aš dar suprantu. Nu bet 13 METŲ doh.gif Ne nu moterys, merginos NU NEIŠPROTĖKIM su savo pamastymais apie "laimingą motinystę" tokiam amžiuj doh.gif Čia jau liga "ant smegenų" ir nieks man neįrodysite kitaip schmoll.gif
P.s. Aš nekalbu apie žmones, kurie turi psichinę negalią. Labai gaila, bet jie negali suvokti ką daro unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Erika-amerika @ 2007 10 22, 14:35)
Na 17 -18 metų merginoms gimdyti, tai aš dar suprantu. Nu bet 13 METŲ doh.gif  Ne nu moterys, merginos NU NEIŠPROTĖKIM su savo pamastymais apie "laimingą motinystę" tokiam amžiuj doh.gif Čia jau liga "ant smegenų" ir nieks man neįrodysite kitaip schmoll.gif 
P.s. Aš nekalbu apie žmones, kurie turi psichinę negalią. Labai gaila, bet jie negali suvokti ką daro unsure.gif

Zinai as isvis nesuprantu kodel jom leidzia gimdyti..? Kodel jos galbut nori? Nezinau as taipat manau, kad tai ira apsurdas. Siaubas
Atsakyti
onushkis,

tau klausimas - ar leisti gimdyti? as pasakysiu, neisprotekim, merginos, tai gal leisim zudyti? jei 13metu mergytei leidziamas lytinis gyvenimas, neugdoma, neaiskinama, kad tokiu metu reik mokytis ir zaisti ir buti vaiku, gauti daug tevu meiles ir demesio, tai kodel turim noreti tokias mergikes gramdyti ior "gydyti" nuo vaiko isciose. ka jos ismoks - kad galim greit tas abrazijas viens du viens du - ir taip iki 18niolikos toliau darinetis?

p.s. nelabai isiskaiciau i jusu visa diskusija, bet kazkuris postas man keistai nuskambejo - kazkas pareiske, kad nestumais 13meciu nesidziaugtu. nesuprantu . vaiku dziaugtis turi kiekvienas. vaikas isciose tai jau pasekme, pasekmiu pasekme. gyvybe, gyvenimas. tai ka? vat ar dziaugtis tuo faktu ir tom priezastimis, kurios vercia paauglikes santykiauti, -vat kur klausimas???

galbut suauge taip mergytes ir mokina : eik, miegok, va kruva preziku, tik ZIUREK TU MAN.... jei tokie dalykai, tai pauugliu nestumai - VISU MUSU PROBLEMA. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Erika-amerika @ 2007 10 22, 15:35)
Na 17 -18 metų merginoms gimdyti, tai aš dar suprantu. Nu bet 13 METŲ doh.gif  Ne nu moterys, merginos NU NEIŠPROTĖKIM su savo pamastymais apie "laimingą motinystę" tokiam amžiuj doh.gif Čia jau liga "ant smegenų" ir nieks man neįrodysite kitaip schmoll.gif 

Čia kad 13 gimdo tai jau faktas. Bet gal galime ką nors padaryti kad tokio amžiaus mergelės nesigultų į lovą. Vat čia kitas klausimas. bet jei jau taip atsitiko, tai gal geriau padėkime tai mamai užauginti vaikelį o ne smerkti ją.
O tikrai tai mergaitei nebus geriau jei paims ir padarys išvalymą. Greičiausiai ji tuomet niekada nebegalės turėti vaikų, ir galiausiai nebejaus jokio atsakomybės jausmo. Nu ir kas jei dar kada pastosiu, juk vistiek išgramdysiu tą vaikelį ir tiek.
Atsakyti