Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

QUOTE(skruzdelyte @ 2008 02 17, 18:36)
Aciu labai uz informacija  4u.gif  bet visvien, kazkokia nesamone  doh.gif prisigalvoja nenormaliu istatymu  blush2.gif

Na, kodėl taip sakot. Jeigu sergat, negalite dėl ligos eiti į darbą ir darbovietė bei valstybė Jums pinigėlius, reiškia gydotės namie, atsikeliate egzaminus (kas visai nesudėtinga), nelakstote po universitetus ar užsienį wink.gif
Atsakyti
Tai kad man taip pirma karta nutiko blush2.gif o beto, tomis dienomis dukryte su vyru buvo, tai man kaip ir neapsimokejo kilnoti egzaminu. As gi nezinojau, kad dukryte taip ilgai sirgs unsure.gif
Na bet kita syki jau zinosiu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdelyte: 17 vasario 2008 - 19:30
QUOTE(skruzdelyte @ 2008 02 17, 19:29)
Tai kad man taip pirma karta nutiko  blush2.gif o beto, tomis dienomis dukryte su vyru buvo, tai man kaip ir neapsimokejo kilnoti egzaminu. As gi nezinojau, kad dukryte taip ilgai sirgs  unsure.gif
Na bet kita syki jau zinosiu  blush2.gif

Kitą kartą sugudraukit, Jūs dirbkit, o vyras lai ima nedarbingumo lapelį ir slaugo vaikelį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Keiti @ 2008 02 17, 19:43)
Kitą kartą sugudraukit, Jūs dirbkit, o vyras lai ima nedarbingumo lapelį ir slaugo vaikelį smile.gif

Tai turbut taip ir reikes daryti rolleyes.gif
Atsakyti
Merginos, o kiek proc moka Sodra tokiu atveju, kai zmogus susizalojo pakeliui i darba?
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2008 02 17, 20:45)
Merginos, o kiek proc moka Sodra tokiu atveju, kai zmogus susizalojo pakeliui i darba?

Jei nelaimingi atsitikimai darbe (pakeliui į darbą ar iš darbo) pripažįstami draudiminiais įvykiais, tuomet apdraustajam tapus laikinai nedarbingam dėl draudiminio įvykio mokama ligos pašalpa, kurios dydis yra 100 procentų kompensuojamojo uždarbio
Atsakyti
Sveikos,
Pirmą kartą gyvenime gavau nedarbingumo lapelį, įmonėje, kur dirbu kaip ir jo nereikalavo, geranoriškai išleido mane pasigydyt, bet susirgau rimtai, tai nuėjau pas gydytoja, paklausė ar dirbu, iškart išrašė biuletenį keturiom dienom, aš galvojau, kad tai tik įmonei reikalingas ale pateisinimas, kad darbuotojas sirgo... bet pazistama sake, kad buhaltere turejo i sodra eit ta diena ir pan. tai kaip su tuo biuleteniu? ar galima nieko nedaryti su tuo nedarbingumo lapeliu? O imonej nepaklause manes, ar turiu nedarbingumo lapeli, tai nežinau, kaip dabar elgtis net doh.gif
Atsakyti
Labas mergaites,as ir turiu tokia problemele blush2.gif pries 4 menesius isejau is darbo kur atidirbau 2 metus g.gif .Dabar planuoju vel eit dirbt,bet 4u.gif frusty.gif uz menesio operuos mano mergyte ir as biuleteni turesiu apie 2,5 men unsure.gif Ar as gausiu is Sodros pinigeliu uz biuleteni?O gal dar sedeti namie ir tik mergaitei pasveikus eit dirbt? fool.gif Nu bet taip pinigeliu reik,nors uz menesiuka alga gauciau. tease.gif
Atsakyti
QUOTE(Mimmi @ 2008 02 21, 21:19)
Labas mergaites,as ir turiu tokia problemele blush2.gif pries 4 menesius isejau is darbo kur atidirbau 2 metus g.gif .Dabar planuoju vel eit dirbt,bet 4u.gif  frusty.gif uz menesio operuos mano mergyte ir as biuleteni turesiu apie 2,5 men unsure.gif Ar as gausiu is Sodros pinigeliu uz biuleteni?O gal dar sedeti namie ir tik mergaitei pasveikus eit dirbt? fool.gif  Nu bet taip pinigeliu reik,nors uz menesiuka alga gauciau. tease.gif

Jei jau būsite įsidarbinusi, Jums ligos pašalpa bus mokama. O jei nespėsit įsidarbinti, tai ir nedarbingumo pažymėjimo negausit.. Čia jau, taip sakant, Jūsų "sąžinės reikalas", jei neperspėsit darbdavio, kad, tik atėjusi, pasiimsit NP ilgam laikui. O nuslėpt tai, kad operacija buvo suplanuota iš anksto, gali būti sunku. Lietuva juk -didelis kaimas.
Linkiu sėkmingos operacijos ir spartasu sveikimo po jos. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(minute_ @ 2008 02 20, 12:06)
Sveikos,
Pirmą kartą gyvenime gavau nedarbingumo lapelį, įmonėje, kur dirbu kaip ir jo nereikalavo, geranoriškai išleido mane pasigydyt, bet susirgau rimtai, tai nuėjau pas gydytoja, paklausė ar dirbu, iškart išrašė biuletenį keturiom dienom, aš galvojau, kad tai tik įmonei reikalingas ale pateisinimas, kad darbuotojas sirgo... bet pazistama sake, kad buhaltere turejo i sodra eit ta diena ir pan. tai kaip su tuo biuleteniu? ar galima nieko nedaryti su tuo nedarbingumo lapeliu? O imonej nepaklause manes, ar turiu nedarbingumo lapeli, tai nežinau, kaip dabar elgtis net doh.gif

Nedarbingumo pažymėjimas (NP) gali būti ir nepriduotas sodrai. Čia, taip sakant, asmeninis reikalas.. Tiesiog su darbdaviu reikėjo konkrečiai susitarti, ar Jūs tą NP pristatote, ir darbo laiko apslkaitos žiniaraštyje bus pažymėta, kad Jūs sirgote, o buhalterė automatiškai turės tą NP "apdoroti" ir pristatyti į Sodrą, ar NP taip ir lieka niekur nefigūruojančiu popieriaus lapu, darbo laiko apskaitos žiniaraštyje pažymima, kad Jūs tomis dienomis dirbote, o buhalterė neturi nedidelio papildomo darbo.
Piniginis aspektas. - darbdavys vis tiek Jums mokės už 2 darbo dienas 80 proc. vidutinio darbo užmokesčio dydžio pašalpą (jei tai išpuola darbo dienos), o už likusias darbo dienas - Sodra 85 proc. VDU. Čia tuo atveju, jei pakankamas Jūsų darbo stažas. Jei ne, tai niekas nieko nemokės. Jei NP nefiksuojams, Jūs gausit darbo užmokestį už nebūtas dienas. Dar galimas variantas - nebūtas dienas įforminti kaip darbuotojo neatvykimą administracijai leidus (už jas pinigai nemokami).
Todėl siūlau tiesiog pasikalbėt su tiesioginiu vadovu.
Atsakyti
QUOTE(Harienė @ 2008 02 21, 22:54)
Jei jau būsite įsidarbinusi, Jums ligos pašalpa bus mokama. O jei nespėsit įsidarbinti, tai ir nedarbingumo pažymėjimo negausit.. Čia jau, taip sakant, Jūsų "sąžinės reikalas", jei neperspėsit darbdavio, kad, tik atėjusi, pasiimsit NP ilgam laikui. O nuslėpt tai, kad operacija buvo suplanuota iš anksto, gali būti sunku. Lietuva juk -didelis kaimas.
Linkiu sėkmingos operacijos ir spartasu sveikimo po jos.  4u.gif

Aciukas uz konsultacija.Tiesiog as grysiu i senaji darba,kur apie tokius musu pasisirgimus jau zino bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Harienė @ 2008 02 21, 23:54)
Papildyta:
Nedarbingumo pažymėjimas (NP) gali būti ir nepriduotas sodrai. Čia, taip sakant, asmeninis reikalas.. Tiesiog su darbdaviu reikėjo konkrečiai susitarti, ar Jūs tą NP pristatote, ir darbo laiko apslkaitos žiniaraštyje bus pažymėta, kad Jūs sirgote, o buhalterė automatiškai turės tą NP "apdoroti" ir pristatyti į Sodrą, ar NP taip ir lieka niekur nefigūruojančiu  popieriaus lapu, darbo laiko apskaitos žiniaraštyje pažymima, kad Jūs tomis dienomis dirbote, o buhalterė neturi nedidelio papildomo darbo.
Piniginis aspektas. - darbdavys vis tiek Jums mokės už 2 darbo dienas 80 proc. vidutinio darbo užmokesčio dydžio pašalpą (jei tai išpuola darbo dienos), o už likusias darbo dienas - Sodra 85 proc. VDU. Čia tuo atveju, jei pakankamas Jūsų darbo stažas. Jei ne, tai niekas nieko nemokės. Jei NP nefiksuojams, Jūs gausit darbo užmokestį už nebūtas dienas. Dar galimas variantas - nebūtas dienas įforminti kaip darbuotojo neatvykimą administracijai leidus (už jas pinigai nemokami).
Todėl siūlau tiesiog pasikalbėt su tiesioginiu vadovu.

labai dėkui už tokį išsamų atsakymą mirksiukas.gif jau žinosiu kas tas NP ir kam jis reikalingas blush2.gif kadangi neturiu pakankamo stažo, tai kaip ir gaunasi, kad NP liks tiesiog įmonei ir jie turi pilną teisę man nemokėti už tas dvi dienas..t.y. iš vis negausiu nieko už prasirgtą laiką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo minute_: 22 vasario 2008 - 16:22
as tiesiog noriu pasiteirauti kaip apskaiciuojamas nedarbingumo pazymejimas ? as zinau kad atema katvirti ir is kito ketvircio skaiciuoja, bet kaip tai davo, pvz> as ta ketvirti ( is kurio skaiciuos) dirbau po 210 val. per menesi kaip tik visus tris menesius, alga buvo kaip ir valandine, apie tarkim 2200 lt i rankas, o dabar as busiu biliotenyje 2 menesius, ir darbo valandu sumazejo , automatiskai ir alga gaunama iki 1600lt, tai kai skaicuosis biliotenis ? as pilnus menesius biliotenyje , tai lyg 85 % bet nuo kurios sumos ? ar nuo tu 2200 lt ar nuo 1600 lt ?
Atsakyti