Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

QUOTE(Redike @ 2009 01 06, 17:11)
Gal kas žinote, ar priimtas įstatymo papildymas dėl pirmų 3 nedarbingumo dienų neapmokėjimo.
Kubilius buvo numatęs, kad susirgus darbuotojui už pirmas tris nedarbingas dienas nemokės nei Sodra, nei darbdavys. Įdomu ar tai įsigaliojo nuo 01 01 ar dar ne  g.gif

aktualioj redakcijoj to nėra, pasiskaitykit įstatymą mirksiukas.gif
Atsakyti
Tokia situacija (cia mes aisku su MB patys apsizioplinom): gruodzio 9 d. vyras paeme biuleteni slaugai dukros, o as gruodzio 10 d. isejau i darba. Gavosi, kad gruodzio 9 d. priziurejom vaika abu - as dar vaiko prieziuros atostogose buvau, o vyras slauge. Gal kas zinot, kaip Sodra spres toki dalyka?
Atsakyti
Norėčiau sužinoti ar atostogų metu pasiimtas nedarbingumo pažymėjimas pratęsia atostogas ar nea?
Atsakyti
QUOTE(*LADA* @ 2009 01 19, 16:26)
Norėčiau sužinoti ar atostogų metu pasiimtas nedarbingumo pažymėjimas pratęsia atostogas ar nea?

jeigu pats sergi, tai taip, o jeigu imi slaugai (vaikas serga) - tada ne.
Atsakyti
kad ir kiek skaičiau nesupratau blush2.gif
jei aš gaunu 6000 algos , dirbau visus metus ,
kiek mano ligos pašalpa bus už dieną , seniau buvo nustatyta suma kurios negalėjo viršyti , o dabar ?
visos metines draudžiamos pajamos sudedamos , paskui padalijamos iš darbo dienų ?
o kam tas skaičiukas 5 ?na nesusigaudau , parašykit kaip susiskaičiuoti kokia didžiausia pašalpą už vieną darbo dieną galiu gaut , biliutenis buvo 20 dienų

o gal dabar nėra tokios sumos kurios negalima viršyti ?
tik ir praeito ketvirčio skaičiuojama ?

prirašiau , gal neaiškiai , blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Augė @ 2009 01 21, 14:38)
kad ir kiek skaičiau nesupratau  blush2.gif
jei aš gaunu 6000 algos , dirbau visus metus ,
kiek mano ligos pašalpa bus už dieną , seniau buvo nustatyta suma kurios negalėjo viršyti , o dabar ?
visos metines draudžiamos pajamos sudedamos , paskui padalijamos iš darbo dienų ?
o kam tas skaičiukas 5 ?na nesusigaudau , parašykit kaip susiskaičiuoti kokia didžiausia pašalpą už vieną darbo dieną  galiu gaut , biliutenis buvo 20 dienų

o gal dabar nėra tokios sumos kurios negalima viršyti ?
tik ir praeito ketvirčio skaičiuojama ?

prirašiau , gal neaiškiai ,  blush2.gif

Ligos pašalpa mokama pagal: Kompensuojamasis uždarbis nustatomas pagal užpraeito kalendorinio ketvirčio, buvusio prieš laikinojo nedarbingumo pradžios mėnesį, asmens draudžiamąsias pajamas.
T.y. jeigu susirgote 2009 m.I ketvirtį, ligos pašalpą skaičios iš 2008 m. III ketvirčio.

1 dienos ligos pašalpa apskaičiuojama: imamos viso ketvirčio pajamos ir dalinamos iš ketvirčio darbo dienų skaičiaus.

Čia yra ligos pašalpos lubos.:
Maksimalus mėnesio kompensuojamasis uždarbis – einamųjų metų draudžiamųjų pajamų, galiojančių pirmąją laikinojo nedarbingumo dieną, 5 dydžių suma.

Einamųjų metų draudžiamosios pajamos yra 1488 Lt (Vyriausybė nustato), tai 1488 Lt*5
7440 Lt
Atsakyti
Paklausiu ir cia-jei vyras nori imti biuleteni del vaiko slaugos, i koki gydytoja jam kreiptis-savo ar vaiko ir kokiu dokumentu reikes(mane guldo i ligonine)?
Aciu...
Atsakyti
QUOTE(AsJa @ 2009 01 21, 18:04)

Einamųjų metų draudžiamosios pajamos yra 1488 Lt (Vyriausybė nustato), tai 1488  Lt*5
7440 Lt

didelis dėkui 4u.gif
vat būtent tos sumos aš ir neradau
na pagaliau , ir pašalpas ligos atveju sutvarkė , nes prieš keliolika metų , buvo už diena ne daugiai 130, ar kažkas panašiai blush2.gif
dabar ir sergant , dar galima pragyventi

Atsakyti
QUOTE(RasuteK @ 2009 01 14, 12:23)
Tokia situacija (cia mes aisku su MB patys apsizioplinom): gruodzio 9 d. vyras paeme biuleteni slaugai dukros, o as gruodzio 10 d. isejau i darba. Gavosi, kad gruodzio 9 d. priziurejom vaika abu - as dar vaiko prieziuros atostogose buvau, o vyras slauge. Gal kas zinot, kaip Sodra spres toki dalyka?

Sodra nemoka už slaugą vaiko, jei tą vaiką prižiūri kitas asmuo, esantis vaiko priežiūros atostogose - už gruodžio 9 d. tikrai negaus pašalpos (nebent Jūs būtumėt sirgusi), o dėl kitų dienų turbūt viskas gerai g.gif
Atsakyti
Gal kas galit paaiškinti.
Situacija:
Vyras išėjo iš darbo gruodžio 24d., jam sumokėjo už nepanaudotas atostogas, o sausio 6d. grįžo į tą patį darbą. Jei dabar jis susirgtų, koks laikotarpis būtų skaičiuojamas mokant už biuletenį? Ar 2008 IIIketv. ar kaip? nes buvo išėjęs iš darbo, ar tai neturi reikšmės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bastinga: 25 sausio 2009 - 20:23
Sveikutės, gal kuri žinote, jei sausio 2d. turėjau biuletenį (nuo gruodžio 29 iki sausio 5d.), vasario 21 dieną reikės atidirbti už sausio 2 dieną, tai ar man reikės eiti vasario 21 dieną į darbą?
Labai ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugniukė @ 2009 01 29, 12:14)
Sveikutės, gal kuri žinote, jei sausio 2d. turėjau biuletenį (nuo gruodžio 29 iki sausio 5d.), vasario 21 dieną reikės atidirbti už sausio 2 dieną, tai ar man reikės eiti vasario 21 dieną į darbą?
Labai ačiū už atsakymą 4u.gif

Taip reikės.
Papildyta:
QUOTE(bastinga @ 2009 01 25, 20:22)
Gal kas galit paaiškinti.
Situacija:
Vyras išėjo iš darbo gruodžio 24d., jam sumokėjo už nepanaudotas atostogas, o sausio 6d. grįžo į tą patį darbą. Jei dabar jis susirgtų, koks laikotarpis būtų skaičiuojamas mokant už biuletenį? Ar 2008 IIIketv. ar kaip? nes buvo išėjęs iš darbo, ar tai neturi reikšmės?

Tai, skaičiuojama III ketvirti bus, kad buvo išėjęs iš darbo neturi reikšmės.
Atsakyti