Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

QUOTE(laisvė25 @ 2009 02 18, 13:50)
Iškilo klausimas. Laukiuosi nėštumas komplikuotas 3 kartus gulėjau ligoninėj kiek ilgiausiai gali gydytojas duoti nedarbingumo pažymėjimą nes iki dekreto dar 2,5 mėn. Ar gali duoti tiek ilgai?

Manau ,kad gali iki galo duot.As nuo 3men iki dekreto su biul.buvau.Na nebent pasikeite istatymai doh.gif
Atsakyti
Sveikos merginos... mirksiukas.gif

Reikia patarimo... 4u.gif Darbe itampa nereali, darbuotojus masiskai atleidineja, atjunge sildyma (taupo), mazina atlyginimus, prie visko ziauriai kabinejasi, kad tik patys zmones iseidinetu... doh.gif verysad.gif
Noriu paklausti: man iki dekreto kazkur 3.5 menesio, ar galetu man ginekologas duoti biliuteni tam laikui del tokiu nepakenciamu darbo salygu? g.gif Nes is tikruju, saltis ir pastovus nervai, baigia isvaryt is proto... doh.gif
Atsakyti
Sveiki,
turiu klausima del sodros nedarbingumo ismokejimo g.gif
sirguliuoju, ir noreciau pasiimti bileteni, taciau nuo spalio men pakeiciau darba? is ko man ji skaiciuos g.gif nes uz birzeli ir liepa negavau algos, tik sodros ismokos (buvau bileteny del traumos) - ar situos pinigelius deda g.gif
taip pat iseidama is ankstesnio darbo(rugsejy), gavau plius vieno men kompencacija, ar ja irgi pridetu g.gif
labai lauksiu atsakymo, nes jei skaiciuos tik darbo uzmokesti, be sodros, tai man gausis vos 1000 lt, kuris pasidalines ant 3 men.... tai siektiek per mazai gaunasi, kad galeciau sirgti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidabra @ 2009 02 19, 19:53)
Sveiki,
turiu klausima del sodros nedarbingumo ismokejimo g.gif
sirguliuoju, ir noreciau pasiimti bileteni, taciau  nuo spalio men pakeiciau darba? is ko man ji skaiciuos  g.gif  nes uz birzeli ir liepa negavau algos, tik sodros ismokos (buvau bileteny del traumos) - ar situos pinigelius deda  g.gif
taip pat iseidama is ankstesnio darbo(rugsejy), gavau plius vieno men kompencacija, ar ja irgi pridetu g.gif
labai lauksiu atsakymo, nes jei skaiciuos tik darbo uzmokesti, be sodros, tai man gausis vos 1000 lt, kuris pasidalines ant 3 men.... tai siektiek per mazai gaunasi, kad galeciau sirgti  verysad.gif

Kompensuojamasis uždarbis nustatomas pagal užpraeito kalendorinio ketvirčio, buvusio prieš laikinojo nedarbingumo pradžios mėnesį, asmens draudžiamąsias pajamas.
Tai jei nedarbingumo lapelį pasiimat dabar, t.y. I ketv, skaičiuos iš 2008 m. III ketv. - liepa, rupjūtis, rugsėjis.

Asmens draudžiamosios pajamos – visos asmens pajamos, nuo kurių buvo mokamos ar turėjo būti mokamos socialinio draudimo įmokos ligos ir motinystės socialiniam draudimui, apdraustajam priskaičiuotos ligos (įskaitant darbdavio mokamas 2 pirmąsias ligos dienas), profesinės reabilitacijos, motinystės, tėvystės, motinystės (tėvystės) pašalpos, ligos dėl nelaimingo atsitikimo darbe ar profesinės ligos pašalpos, taip pat nedarbo socialinio draudimo išmokos.
Jūsų gautas nedarbingumas už liepos mėn. prisidėtų. Kompensacija, jei prieskaičiuota už rugsėjį, patenka į III ketv. draudžiamąsias pajamas, todėl prisidėtų irgi.
Atsakyti
QUOTE(dajanka @ 2009 02 19, 13:54)
Sveikos merginos...  mirksiukas.gif

Reikia patarimo...  4u.gif  Darbe itampa nereali, darbuotojus masiskai atleidineja, atjunge sildyma (taupo), mazina atlyginimus, prie visko ziauriai kabinejasi, kad tik patys zmones iseidinetu...  doh.gif  verysad.gif
Noriu paklausti: man iki dekreto kazkur 3.5 menesio, ar galetu man ginekologas duoti biliuteni tam laikui del tokiu nepakenciamu darbo salygu?  g.gif  Nes is tikruju, saltis ir pastovus nervai, baigia isvaryt is proto...  doh.gif

Taip paprastai tokį ilgą laiko tarpą neduos. Reikia ir ligoninėje pagulėti.
Atsakyti
QUOTE(Keiti @ 2009 02 20, 11:16)
Taip paprastai tokį ilgą laiko tarpą neduos. Reikia ir ligoninėje pagulėti.

Mano antras vaikelis mire,tai kai laukiausi trecio-gydytoja buvo labai atsargi ir del menkiausio nusiskundimo neleido i darba nuo 3men nestumo.
Atsakyti
QUOTE(Gitulia_Fai @ 2009 02 20, 11:09)
Kompensuojamasis uždarbis nustatomas pagal užpraeito kalendorinio ketvirčio, buvusio prieš laikinojo nedarbingumo pradžios mėnesį, asmens draudžiamąsias pajamas.
Tai jei nedarbingumo lapelį pasiimat dabar, t.y. I ketv, skaičiuos iš 2008 m. III ketv. - liepa, rupjūtis, rugsėjis.

Asmens draudžiamosios pajamos – visos asmens pajamos, nuo kurių buvo mokamos ar turėjo būti mokamos socialinio draudimo įmokos ligos ir motinystės socialiniam draudimui, apdraustajam priskaičiuotos ligos (įskaitant darbdavio mokamas 2 pirmąsias ligos dienas), profesinės reabilitacijos, motinystės, tėvystės, motinystės (tėvystės) pašalpos, ligos dėl nelaimingo atsitikimo darbe ar profesinės ligos pašalpos, taip pat nedarbo socialinio draudimo išmokos.
Jūsų gautas nedarbingumas už liepos mėn. prisidėtų. Kompensacija, jei prieskaičiuota už rugsėjį, patenka į III ketv. draudžiamąsias pajamas, todėl prisidėtų irgi.

Ačiū labai už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
turiu klausymuka:
gruodi sausi dirbau pilnai,vasari iki 11dienos,paskui biuletenis,jei imciau atostogas Kovo menesi kaip man skaiciuotu?ar sudetu dvieju pilnu menesiu atlyginimus ir ta atlyginima uz11 dienu ir tada vestu vidurki,ar dalintu is darbo dienu skaiciaus t.y. vasari imtu tik tas 7 d.d. o gruodi ir sausi pilnai??
aciu
Atsakyti
QUOTE(Smilte @ 2009 02 25, 18:03)
turiu klausymuka:
gruodi sausi dirbau pilnai,vasari iki 11dienos,paskui biuletenis,jei imciau atostogas Kovo menesi kaip man skaiciuotu?ar sudetu dvieju pilnu menesiu atlyginimus ir ta atlyginima uz11 dienu ir tada vestu vidurki,ar dalintu is darbo dienu skaiciaus t.y. vasari imtu tik tas 7 d.d. o gruodi ir sausi pilnai??
aciu

Atostogaujat kovą, skaičiuoja iš vasario, sausio, gruodžio mėn. Gruodis + sausis pilnai, o vedant vasario mėn. dienos vidurkį imtų tik darbo dienas, buvusias iki nedarbingumo ir uždirbtą darbo užmokestį.
Turbūt supratot ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gitulia_Fai: 25 vasario 2009 - 18:37
QUOTE(Gitulia_Fai @ 2009 02 25, 18:36)
Atostogaujat kovą, skaičiuoja iš vasario, sausio, gruodžio mėn. Gruodis + sausis pilnai, o vedant vasario mėn. dienos vidurkį imtų tik darbo dienas, buvusias iki nedarbingumo  ir uždirbtą darbo užmokestį.
Turbūt supratot  ax.gif

supratau,aciukas.

ps. as nenukentesiu reiskias imdama atostogas?nes bijojau kad vidurkis mano nesumzetu bendras dienos.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gitulia_Fai @ 2009 02 25, 19:36)
Atostogaujat kovą, skaičiuoja iš vasario, sausio, gruodžio mėn. Gruodis + sausis pilnai, o vedant vasario mėn. dienos vidurkį imtų tik darbo dienas, buvusias iki nedarbingumo  ir uždirbtą darbo užmokestį.
Turbūt supratot  ax.gif

O ne iš pilnai išdirbtų mėn. skaičiuotų g.gif .T.y. lapkritis, gruodis ir sausis.
Atsakyti
mergaites pasakykit kuri tiksliai zinot..nes mano buh tikrai tiesos nepasakys..juk ji ziures kaip jai naudingiau..
Atsakyti